تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر | افزایش ۱۲۰ درصدی استقبال مردمی از چهلمین جشنواره فیلم - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر | افزایش ۱۲۰ درصدی استقبال مردمی از چهلمین جشنواره فیلم (/showthread.php?tid=68522)



دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر | افزایش ۱۲۰ درصدی استقبال مردمی از چهلمین جشنواره فیلم - 31nama - 06-02-2022

سی و یک نما - نشست خبری چهلمین جشنواره فیلم فجر با حضور مسعود نقاش‌زاده دبیر این رویداد، برگزار شد.


به گزارش سی و یک نما به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی و روابط‌ عمومی چهلمین جشنواره فیلم فجر، نشست خبری مسعود نقاش‌زاده دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر ظهر امروز ۱۶ بهمن ماه، با همراهی یزدان عشیری مدیر روابط عمومی این رویداد در سالن اصلی برج میلاد برگزار شد.
نشست رسانه‌ای دبیر جشنواره چهلم با پخش سرود ملی ایران و تلاوت آیاتی از قرآن کریم، با حضور جمعی از اهالی رسانه در سالن اصلی مرکز همایش‌های برج میلاد آغاز شد.
▫️در ابتدای این مراسم، یزدان عشیری ضمن تسلیت برای شهادت امام هادی (ع) از زحمات اهالی رسانه در چند روز برگزاری جشنواره تشکر کرد و گفت: قرار بود که در تاریخ ۵ یا ۶ بهمن ماه نشست خبری داشته باشیم که به دلیل ابتلای دکتر مسعود نقاش‌زاده به تعویق افتاد و به امروز موکول شد تا پاسخگوی پرسش خبرنگاران باشیم.
▫️ او ادامه داد: جشنواره فیلم فجر که بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی ایرانی است کمک‌ می‌کند تا عصاره و چکیده فعالیت‌های سینماگران و مدیران را در اتاقی شیشه‌ای قرار داده و آن را مشاهده کنیم.جشنواره بهترین بستر برای ظرفیت‌شناسی و نیازسنجی سینمای ایران است.
مدیر روابط عمومی جشنواره فجر بیان کرد: فقدان مرکزیت جامع جغرافیایی تحت عنوان خانه جشنواره و دبیرخانه دائمی برای این رویداد سینمایی باعث می‌شود هر سال برگزاری جشنواره با شرایط ویژه‌ای رو به رو باشد اما باید کمک کرد که ضمن آسیب‌شناسی، جشنواره در ادوار متفاوت ترسیم‌گر افقی برای دوران پیش‌رو به عنوان مرجعی جریان‌شناس شناخته شود.
[تصویر:  nlMw6164406466465696910.jpg]
▫️عشیری گفت: سکان‌داری مسئولیت برگزاری جشنواره فیلم فجر حتی به‌صورت برخط به دلیل ابتلای مسعود نقاش‌زاده به کرونا برعهده او بود.
▫️مسعود نقاش‌زاده در شروع سخنانش ضمن عرض تسلیت شهادت امام هادی (ع) و گرامیداشت یاد شهدای انقلاب و قدردانی از زحمات اهالی‌رسانه بابت پوشش گسترده این رویداد سینمایی گفت: در ابتدا بابت این ناهماهنگی که در طبیعت، به دلیل ابتلای من به کرونا رخ داد و نشست خبری با تعویق همراه شد عذرخواهی می‌کنم. لازم می‌دانم از تمامی همکاران و عوامل برگزاری جشنواره تشکر کنم. بی‌گمان به‌واسطه مسئولیت‌پذیری این عزیزان بود که جشنواره برگزار شد. کمیته‌های تخصصی در بخش‌های مختلف برای پیشبرد بهتر مسیر در نظر گرفته شده بود که تسهیل‌گر امور بود. از حمایت‌های وزیر ارشاد و رئیس سازمان سینمایی هم ممنون هستم.
مسعود نقاش‌زاده در ادامه گفت: ۵ آبان امسال حکم این مسئولیت به من اعطا شد که کمتر از ۳ ماه تا آغاز جشنواره مهلت باقی مانده بود. در این مدت دفتر جشنواره نیز آماده نبود و ظرف مدت کوتاهی ساختمان بازسازی و ستاد برپا شد. این جشنواره بزرگ‌تر از چیزی است که شبیه به یک پروژه با آن برخورد کرد و نیاز به برپایی یک دبیرخانه دائمی دارد. البته من پیشنهاد می‌کنم که مرکزی برای برگزاری جشنواره‌های داخلی داشته باشیم تا با زیرساخت‌ و ریل‌گذاری در جهت بهبود اوضاع برگزاری و بهینه‌سازی پیش برویم. ما تلاشمان را کردیم که برای چهلمین دوره جشنواره با امکاناتی که در اختیار داریم بهترین کار را انجام دهیم. برای جشنواره چهل و یکم قصد دارم که با ایجاد رویه دبیرخانه دائمی بهتر پیش برویم.
▫️او در ادامه گفت: آیین‌نامه جشنواره به اعتقاد ما باید آیین‌تامه‌ای باشد که در ادوار مختلف فقط در موارد اجرایی تفاوت پیدا کند. ما نیازمند چارچوب اولیه پایدار برای جشنواره هستیم که در آیین‌نامه باید مکتوب شود. رعایت این قانون‌مداری بعضا برای خود عوامل جشنواره هم سخت‌ است، چون تحت فشار بسیاری قرار می‌گیرند اما همه تلاش ما این بود که بر مبنای آیین‌نامه پیش برویم. گاه‌شمار جشنواره تا به امروز نیز رعایت شده و به آیین‌نامه عمل شده است.
▫️او ادامه داد: امسال به طور مشخص بر برنامه‌های فرهنگی غیر از برنامه‌های رقابتی تاکید داشتیم که با هدف عمق‌بخشی به جشنواره و اندیشه‌های سینمایی به معنای کلان به کار می‌رود. نشست‌هایی که امسال برگزار می‌شود گام اولیه‌ای برای این ماجرا است. اعتقاد دارم رعایت چیزی که به عنوان چارچوب مبنا قرار می‌گیرد به ارتقا، سالم‌سازی و پیش‌پینی‌پذیری جشنواره کمک می‌کند. بر این باورم که در رویدادهای فرهنگی که هنرمندان در آن شرکت می‌کنند همه چیز باید به‌صورت پیش‌بینی‌پذیر پیش برود و تاریخ‌ها زودتر مشخص شود. البته تا رسیدن به نقطه مطلوب هنوز فاصله داریم.
نقاش‌زاده در ادامه گفت: در جشنواره چهلم، فروش بلیت در سینماهای مردمی ۱۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت. البته این جنبه را که اکران آثار در مراکز استان‌های سراسر کشور انجام می‌شود، نباید از نظر دور نگاه داشت که آمار آن هم متعاقبا اعلام خواهد شد.
▫️یزدان عشیری در ادامه گفت: امسال با حمایت سازمان سینمایی ۳۱ استان کشور میزبان جشنواره هستند و با کمک همکاران ما در دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران در بیش از صد نقطه، تعدادی از آثار توسط سینماسیار برای مناطق محروم و روستاهای کپرنشین اکران خواهد شد. از دکتر جبلی و همکارانم در صدا و سیما و رسانه‌های رسمی تشکر می‌کنم.
[تصویر:  H4NU0164406466491617626.jpg]
▫️در ادامه نشست نوبت به پاسخ دبیر به پرسش‌های خبرنگاران رسید.
▫️ زهرا منصوری از خبرگزاری مهر پرسید: با گذشت پنج روز از جشنواره و تماشای ده فیلم از جشنواره، باید بگویم که سطح آثار حاضر در جشنواره قابل قبول نیست. علت این قضیه را در هیات‌انتخاب و انتخاب نشدن برخی آثار نباید جستجو کرد؟ راجع به بودجه جشنواره و الحاق بخش فرهنگی به آن نیز توضیح دهید.
▫️نقاش‌زاده در پاسخ گفت: در این جشنواره آثار توسط هیات انتخاب که ترکیبی از نامداران سینما هستند، انتخاب می‌شود. طبیعی است که سلیقه‌های مختلفی وجود دارد و همه مخاطبان، همه آثار را دوست نداشته باشند. ترکیب بخش هیات انتخاب مسابقه سینمای ایران را می‌دانیم که شامل افرادی باسابقه و باتجربه بودند. رویکردی که برای انتخاب آثار وجود داشت صرفا حضور فیلم‌ها با ارزش‌های سینمایی نبود. برای مثال برای هیات انتخاب حضور آثار مختلف با تنوع ژانرهای متفاوت مطرح بود. لذا ما موظف بودیم که به سلیقه هیات انتخاب احترام بگذاریم. وقتی ۶۰ فیلم به هیات انتخاب ارائه می‌شود، لاجرم ۳۸ فیلم از جشنواره بیرون می‌مانند. ما از ابتدا گفتیم که قانون‌مداری اصل اول برای ما است. قانون می‌گوید هر فیلمی برای اکران در مجامع عمومی نیازمند پروانه نمایش عمومی است و ما تابع این قانون هستیم. بعضی از آثار مورد توجه هیات انتخاب نیز قرار گرفتند اما موفق به اخذ پروانه نمایش نشدند. برای ما هم مهم بود که بر اساس مجوزهای اداره ارزشیابی و نظارت کار کنیم.
دبیر جشنواره فیلم فجر در ادامه درباره بخش فرهنگی جشنواره گفت: اگر امروز ما سینمایی داریم که در سراسر جهان قابل اعتنا است، به‌دلیل پشتوانه فرهنگی این سینما است، چون کشورهایی هستند که به لحاظ اقتصادی پشتوانه بیشتری از ما داشته باشند اما سینمای ما به لحاظ فرهنگی قابل اعتنا است. برنامه‌های فرهنگی قرار است فرصت تعمق بیشتر برای اهل فرهنگ ایجاد کند. در جشنواره‌های معتبر دنیا نیز همزمان با اکران آثار رویدادهای مختلفی‌ برگزار می‌شود و هرکس با توجه به نیاز خود در برنامه‌ای که دوست دارد، شرکت می‌کند. چون دو نوبت نمایش وجود دارد، این فرصت هم هست که عزیزان هم به تماشای برنامه‌های فرهنگی بنشینند و هم فیلم ببینند. مخاطبان آنلاین این بخش جشنواره با آمار ۴۰۰ نفر دنبال‌کننده به‌صورت برخط آمار خوبی است.
▫️او در ادامه درباره بودجه جشنواره گفت: ما در حال برگزاری جشنواره هستیم و آمار عملکرد جشنواره به لحاظ اجرایی و اقتصادی اعلام خواهد شد.
▫️امید سهرابی از خبرگزاری فارس پرسش خود را با محوریت نزدیک بودن محتوای آثار به شعار جشنواره با محوریت اخلاق و امید و آگاهی‌آفرینی، پرسید، که نقاش‌زاده پاسخ داد: اگر رویکرد چهلمین جشنواره فیلم فجر از امیدآفرینی و آگاهی‌بخشی یاد شده، این بدان معناست که جشنواره به این مانیفست و ارزش‌های کلان توجه دارد و آن‌ها را برجسته می‌کند. در فیلم‌های جشنواره امسال، امید و رشادت و گاه تلخی هم هست. سینما آینه‌ تمام‌نمایی است که همه چیز را عیان می‌کند. برگزارکنندگان جشنواره تمام اهتمام‌شان این است که شور بپراکند.
 ▫️امیرحسین اشرفی از خبرگزاری پانا درباره تغییر دولت‌ها و تغییر آیین‌نامه‌ها در جشنواره و حضور گونه‌های مختلف فیلم پرسید.
▫️ نقاش‌زاده پاسخ داد: پیشنهاد ما به شورای سیاست‌گذاری ایجاد آیین‌نامه دائمی بود. آئین‌نامه‌ای که با تغییرات دولت و مدیران نهاد جشنواره دچار تغییر نشود و تغییرات باید جز جزئیات اجرایی، تغییرناپذیر باشد. فراموش نکنیم که ما در زمانه کاهش تولیدات در کشور هستیم. البته من از سینماگران تشکر می‌کنم که علی‌رغم شیوع ویروس کرونا و علیرغم همه آسیب‌ها کار کردند. آن‌چه برای جشنواره فیلم فجر باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که به قدری تولید وجود داشته باشد که از هر گروه و گونه‌ای بتوان فیلم‌های خوبی را برای حضور در جشنواره انتخاب کرد.
▫️ بابک جوادی از سینما ایده‌آل درباره شائبه حضور یک هیٲت‌ سه نفره برای انتخاب آثار و نمایش یک فیلم ضعیف که محصول حضور دبیر جشنواره به عنوان معاون فرهنگی بنیاد فارابی بوده، سوال کرد.
▫️نقاش‌زاده گفت: بهترین مرجع برای پاسخ به چنین شائبه‌هایی خود هیات انتخاب هستند که می‌توانند به شما پاسخ دهند که نتیجه نهایی فهرست آثار چیزی جز انتخاب آن‌ها بوده یا خیر. درباره پرسش بعدی، باید بگویم ما در سینما وقتی برای تولید فیلمی وارد مذاکره و گفت‌و‌گو می‌شویم، نمی‌توانیم نتایج را از پیش حدس بزنیم. بسیاری از فیلم‌ها هستند که علیرغم بیگ‌پروداکشن بودن، فیلم‌های خوبی نیستند و برعکس. شاید بتوان نتیجه را حدس زد اما نمی‌توان اطمینان حاصل کرد. برخی از فیلم‌ها هستند که نتیجه‌شان در پایان ساخت روشن می‌شود، ضمن آن که من این را کسر شٲن می‌دانم که فیلم‌هایی که در زمان مدیریت من ساخته شده را با مذاکره و گفت‌و‌گو وارد جشنواره کنم!
▫️دبیر جشنواره در پاسخ به خبرنگار دیگری گفت: جشنواره محل آزمون و خطا نیست، بلکه محل قضاوت است و این‌گونه نیست که چون موسسه‌ای در فیلمی سرمایه‌گذاری کرده فیلم حتما باید در جشنواره حضور پیدا کند.
▫️پرستو فرهادی از خبرگزاری ایسنا درباره ریسک برگزاری جشنواره و حضور مهمانان انبوه در شرایط اوج سویه جدید بیماری کرونا و برخی آشفتگی‌ها در اجرای این رویداد، تعداد کارت‌ها و پوستر جشنواره و نیز مذاکره برای دبیری جشنواره در دوره آینده پرسید که نقاش‌زاده گفت: ما سه سناریو برای برگزاری جشنواره داشتیم که یکی از آن‌ها برگزاری کامل جشنواره با اهالی رسانه، منتقدان و مهمانان و نیز مخاطبان در سینماهای مردمی بود. سناریوی دو حذف نمایش‌های مردمی بود و آخرین سناریو این بود که اگر شرایط وخیم شود تنها داوران به تماشای آثار بنشینند و نتایج اعلام شود.
▫️او ادامه داد: تا پنج روز قبل از برگزاری جشنواره، هشدارهای عمومی به ما داده می‌شد اما هیچ توصیه‌ای مبنی بر برگزاری جشنواره با اعمال محدودیت نبود و شرایط ما به صورت روز به روز تغییر کرد و ما روزانه برنامه را برای برگزاری هرچه بهتر، روزآمد می‌کردیم. با شرایط کلی ناگریز بودیم که تغییراتی را در برگزاری جشنواره ایجاد کنیم. برای مثال درباره برگزاری نشست در سالن اصلی برج میلاد، باید بگویم این پرده نمایش موجود در سالن بسیار حساس است و نباید آسیب ببیند. از روز اول به ما گفتند رفت و آمد روی صحنه می‌تواند موجب آسیب به پرده شود. ضمن این که در هیچ‌جای دنیا نشست در سالن اصلی برگزار نمی‌شود اما باتوجه به تقاضای بسیار اهالی‌رسانه، ما به این تقاضا پاسخ دادیم.
▫️نقاش‌زاده تصریح کرد: نتیجه این شد که اقلام مورد نیاز برای برگزاری نشست روی صحنه ثابت بماند و نشست در سالن اصلی برگزار شود. خیزش دوباره کرونا شرایطی را به وجود آورد که ما مجبور به تطبیق با این شرایط شدیم.
نقاش‌زاده در ادامه گفت: در سالن برج میلاد، ۱۶۰۰ نفر به طور معمول دسترسی دارند اما همه کارت‌ اجازه دسترسی به سالن را ندارد. مطابق آن‌چه از قبل پیش‌بینی شده کسانی که به سالن‌ها دسترسی دارند، اهالی رسانه، داوران بخش تجلی اراده ملی، تعدادی مهمان دانشگاهی و انجمن منتقدان است که با ظرفیت سالن همخوانی دارد و هیچ‌گاه از ظرفیت ۷۰ درصد سالن برای هیچ فیلمی، تعداد مخاطب بیشتر نشده است.
▫️عشیری درباره تعداد کارت‌های صادرشده در این دوره جشنواره گفت: عدد تقریبی کارت، بیش از ۲۳۰۰ کارت است و بخشی از آن مخصوص مدیران ارشد رسانه‌هاست که البته حضور دائمی ندارند. برای اهالی رسانه ۸۳۱ کارت صادر شده و ۱۳۷ کارت برای دست‌اندرکاران فنی صادر شده است.
[تصویر:  3nS8l164406466464676256.jpg]
▫️نقاش‌زاده در ادامه درباره ادامه فعالیت‌اش به عنوان دبیر جشنواره گفت: هنوز زود است که برنامه سال آینده اعلام شود. در ابتدا محمد خزاعی با من درباره برنامه بلندمدت صحبت کرد اما این موضوع به بعد از پایان این دوره جشنواره و ارزیابی متقابل موکول می‌شود.
▫️غزل نهانی از رادیو درباره حضور مهمانان در سانس‌های بهتر از سانس‌های اهالی رسانه پرسید و درباره نظارت سخت گیرانه در حضور بانوان در ورودی خانه جشنواره صحبت کرد.
▫️نقاش‌زاده گفت: برای ارزیابی این که بهترین یا بدترین سانس جشنواره کدام است، باید ارزیابی صورت بگیرد و رای‌گیری شود. نظر آقای عشیری این بود که بهترین سانس ممکن در اختیار اصحاب رسانه قرار بگیرد. یک ایده این بود که برنامه را به بعد از زمان نماز مغرب منتقل کنیم اما مشاورانی به ما گفتند در این صورت نشست‌رسانه‌ای آخر به نیمه‌شب موکول شده و بخشی از اهالی‌رسانه خانم‌هایی هستند که نمی‌توانند تا دیروقت در برج میلاد بمانند، لذا ما به طراحی این برنامه رسیدیم و فکر می‌کنیم این زمان بهترین سانس برای اهالی رسانه است.
نقاش‌زاده در ادامه اظهار گفت: مهمان‌ویژه عبارتی سوءتفاهم برانگیز است. بخش اعظمی از حاضران در سانس‌های دوم و سوم، اهالی‌رسانه هستند که مجموع آن‌ها به چیزی حدود ۱۲۰۰ نفر برسد و گروهی ۱۳۷ نفره برای اساتید دانشگاهی و بخشی سیصد نفره هم از عوامل ستادی هستند که به سالن‌ها دسترسی ندارند. مدیران مراکز فرهنگی، داوران بخش تجلی اراده ملی که گروهی شصت تا هشتاد نفره هستند، در سالن حضور پیدا می‌کنند.
▫️نقاش‌زاده همچنین درباره نظارت بر حجاب بانوان در ورودی خانه جشنواره، گفت: این جشنواره، مهم‌ترین رویداد سینمایی فجر انقلاب اسلامی است و من در جریان صیانت افراد در ورودی برج میلاد هستم. فارغ از ضرورت‌های اعتقادی، حجاب قانون کشور ما است و با خاطیان قانون برخورد می‌شود. البته باید توجه داشت که حجاب بانوان فعال رسانه در خانه جشنواره مطلوب است و من درباره موارد اعلام شده، با مسئولان برای حفظ شأن فرهنگی این رویداد صحبت کرده‌ام. رعایت شأن فرهنگی جشنواره توسط همه ما باید صورت بگیرد و همه ما هستیم که شکل کلی شمایل خانه جشنواره را نشان می‌دهیم.
▫️یزدان عشیری نیز با عذرخواهی از سایر اهالی رسانه به دلیل ضیق وقت و رسیدن به سانس نمایش فیلم در سالن اصلی، گفت: دبیر جشنواره در روزهای باقی مانده برپایی این رویداد، پاسخگوی اهالی رسانه خواهد بود. ضمن آن که من خود نماینده طیف خبرنگاران هستم و بیشترین تعامل را با همکاران خودم داشته‌ام و خواهم داشت.