تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
موارد صدور قرار تعلیق تعقیب در قانون - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: موارد صدور قرار تعلیق تعقیب در قانون (/showthread.php?tid=66395)



موارد صدور قرار تعلیق تعقیب در قانون - heyvalaw - 26-12-2021

قرار تعلیق تعقیب، به معنای معلق کردن تعقیب متهم، توسط دادستان، برای مدت معین است. تعزیری بودن جرم و درجه 6 تا 8 بودن مجازات آن، از موارد صدور قرار تعلیق تعقیب می باشند. در جرایمی علیه امنیت ملی، سرقت مسلحانه، قاچاق عمده مواد مخدر یا روان گردان و سایر موراد مندرج در قانون، امکان صدور قرار تعلیق تعقیب، وجود ندارد.


تعلیق تعقیب، در سیستم آیین دادرسی ما، از سابقه طولانی، برخوردار است. این قرار، در صورت وجود شرایط قانونی صدور آن، منجر به تعلیق تعقیب متهم، برای مدت معینی می گردد. قرار تعلیق تعقیب، در قانون آیین دادرسی کیفری، با از بین رفتن دادسراها در سال 1373 و البته احیا مجدد آن، دستخوش تغییرات زیادی شده است.
با این همه، این قرار، در قانون آیین دادرسی کیفری جدید، مورد توجه قانونگذار قرار گرفته و ماده ای به آن، اختصاص یافته است. قانون گذار، در این ماده، اقدام به بیان نکاتی درباره تعلیق تعقیب نموده و موارد صدور این قرار را منحصر به جرایمی خاص کرده و شرایط متهم، جهت صدور قرار تعلیق تعقیب را نیز گفته است.
از این رو، در این مقاله، قصد داریم، در خصوص موارد صدور قرار تعلیق تعقیب، توضیح دهیم؛ سپس، در مورد جرایمی که در آن ها، امکان صدور قرار تعلیق تعقیب، وجود ندارد، صحبت نماییم و یک نمونه قرار تعلیق تعقیب، جهت دانلود خدمت شما عزیزان ارائه کنیم. چنانچه، پیرامون این موضوع، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.


موارد صدور قرار تعلیق تعقیب
موارد صدور قرار تعلیق تعقیب و شرایط آن، در ماده81 قانون آیین دادرسی کیفری، پیش بینی شده است. در صورت وجود شرایط و موارد صدور قرار تعلیق تعقیب، دادستان می تواند، تعقیب متهم برای مدت 6 ماه تا 2 سال، معلق کند. با توجه به ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری، موارد صدور قرار تعلیق تعقیب، عبارتند از:
تعزیری بودن جرم
درجه 6، 7 یا 8 بودن مجازات جرم تعزیری که عبارتند از:
درجه 6
 جرم تعزیری درجه شش، جرمی است که مجازات آن، بدین صورت است: حبسی که از 6 ماه تا 2 سال باشد، جزای نقدی که بیشتر از دو میلیون تا هشت میلیون تومان بوده، شلاقی که از سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه و تا نود و نه ضربه در جرایم منافی عفت، است و محرومیت از حقوق اجتماعی که برای مدت 6 ماه تا 5 سال باشد.
درجه 7
جرم تعزیری درجه هفت، جرمی است که مجازات آن، بدین صورت است: حبس از نود و یک روز تا شش ماه، جزای نقدی بیش از یک میلیون تا دو میلیون تومان، شلاق از یازده تا سی ضربه و محرومیت از حقوق اجتماعی تا 6 ماه
درجه 8
جرم تعزیری درجه هشت، جرمی است که مجازات آن، حبس تا سه ماه، جزای نقدی تا یک میلیون تومان و شلاق تا ده ضربه باشد.
همچنین، بر اساس این ماده، برای صدور قرار تعلیق تعقیب، شرایطی نیز باید وجود داشته باشد و صرف وجود موارد تعلیق تعقیب، کافی نیست که این شرایط عبارتند از:
عدم وجود شاکی
گذشت شاکی
جبران خسارت وارده توسط متهم یا معین کردن ترتیبی برای پرداخت، با موافقت زیان دیده از جرم
نداشتن سابقه کیفری موثر توسط متهم
در صورت وجود موارد و شرایط بالا، چنانچه دادستان صلاح بداند، جهت تعلیق تعقیب متهم، اقدام به اخذ تامین مناسب از او می نماید. در صورتی که بعد از صدور قرار تعلیق تعقیب، مشخص شود که متهم، سابقه کیفری موثر داشته است، قرار تعلیق تعقیب، لغو شده و بلافاصله، تعقیب متهم، آغاز خواهد شد.
حتما بخوانید: [/url]قرار تعلیق تعقیب در قانون آیین دادرسی کیفری

جرایمی که امکان صدور قرار تعلیق تعقیب برای آنها نیست
در قسمت قبل، در خصوص موارد صدور قرار تعلیق تعقیب، از منظر قانون مجازات اسلامی، توضیح دادیم. در این قسمت، قصد داریم، با استفاده از قانون مجازات اسلامی، در خصوص جرایمی که امکان صدور قرار تعلیق تعقیب برای آن ها وجود ندارد، صحبت کنیم. طبق ماده 47 قانون مجازات اسلامی، جرایمی که امکان صدور قرار تعلیق تعقیب، برای آن ها وجود ندارد، عبارتند از:
جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور، خرابکاری در تاسیسات آب، برق، گاز، نفت و مخابرات
جرایم سازمان یافته، سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار، آدم ربایی و اسیدپاشی
قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر، جرایم علیه عفت عمومی، تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا
قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان، مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان
تعزیر بدل از قصاص نفس، معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض
جرایم اقتصادی، با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون ( 100.000.000 ) ریال
علاوه بر موارد صدور قرار تلیق تعقیب، باید شرایط قانونی صدور آن نیز وجود داشته باشد. شرایط صدور این قرار، در ماده 47 قانون مجازات اسلامی، آمده است. علاقمندان، می توانند، جهت کسب اطلاعات بیشتر، به مطالعه مقاله شرایط قانونی صدور قرار تعلیق تعقیب که در زیر لینک آن، موجود است بپردازند.
بیشتر بخوانید: [url=https://www.heyvalaw.com/web/articles/view/169/%D8%B4%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B7-%D9%82%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86%DB%8C-%D8%B5%D8%AF%D9%88%D8%B1-%D9%82%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%D8%B9%D9%84%DB%8C%D9%82-%D8%AA%D8%B9%D9%82%DB%8C%D8%A8-.html]شرایط قانونی صدور قرار تعلیق تعقیب

[تصویر:  instagram.gif]


نمونه قرار تعلیق تعقیب
در قسمت های قبل، در خصوص موارد صدور قرار تعلیق تعقیب و موارد عدم صدور این قرار، بر اساس نمونه قرار تعلیق تعقیب، در قانون آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات، توضیح دادیم و گفتیم که در برخی جرایم، به هیچ وجه، امکان صدور قرار تعلیق تعقیب، بر اساس نمونه قرار تعلیق تعقیب، وجود نخواهد داشت. در این قسمت، قصد داریم، یک نمونه قرار تعلیق تعقیب را جهت دانلود، خدمت شما عزیزان ارائه دهیم.
نمونه قرار تعلیق تعقیب
احتراما در خصوص پرونده كلاسه … اتهامی آقای … فرزند ....  متهم به سرقت یک دستگاه خودرو از شاکی، جناب آقای … فرزند ...، با توجه به تحقيقات انجام شده، و با توجه به اين كه مجازات جرم متهم، از درجه 6 محسوب می شود كه قابل تعليق است و نظر به اين كه شاکی نیز گذشت نموده است و متهم نیز فاقد سابقه کیفری موثر است، اين شعبه، بر اساس ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری، تعلیق تعقیب متهم را برای مدت 6 ماه اعلام می دارد. 
برای دانلود نمونه قرار تعلیق تعقیب، از طریق لینک زیر، اقدام نمایید.
نمونه قرار تعلیق تعقیب
[list]
[*]نویسنده: دینا
[*]حجم:240KB
[/list]دانلود فایل
در ادامه بخوانید: لغو قرار تعلیق تعقیب
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص موارد صدور قرار تعلیق تعقیب در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون موارد صدور قرار تعلیق تعقیب پاسخ دهند.


[تصویر:  7.gif]


سوالات متداول

1- قرار تعلیق تعقیب چیست؟
قرار تعلیق تعقیب به معنای معلق کردن تعقیب متهم به دلیل وجود برخی موارد قانونی برای مدت 6 ماه تا 2 سال توسط دادستان می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

2- موارد صدور قرار تعلیق تعقیب چیست؟
موارد صدور قرار تعلیق تعقیب تعزیری بودن جرم و درجه شش تا هشت بودن مجازات آن است که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

3- در چه جرایمی امکان صدور قرار تعلیق تعقیب وجود ندارد؟
جرایمی که در آن ها امکان صدور قرار تعلیق تعقیب وجود ندارد شامل جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی جرایم سازمان یافته و سایر مواردی می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.
منبع : موارد صدور قرار تعلیق تعقیب در قانون