تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
کم شنوایی کودکان - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: کم شنوایی کودکان (/showthread.php?tid=64819)



کم شنوایی کودکان - mosahab - 01-12-2021

آگاه بودن والدین از کم شنوایی کودک اهمیت بسیار زیادی دارد. آیا شما میدانید علائم کم شنوایی کودکان چیست و یا چگونه باید آنها را تشخیص داد؟ کم شنوایی نوزادان و کودکان مسئله مهمی است که اگر به موقع تشخیص داده نشود و درمان صورت نگیرد، ممکن است که تا آخر عمر همراه کودک یا نوزاد شما باشد.
بنابراین تشخیص به موقع کم شنوایی نوزاد یا کودک و اقدام برای درمان به موقع آن اهمیت بسیار زیادی دارد. حال می خواهیم در ادامه این بخش به بررسی علائم، علت و راه های درمان اختلال کم شنوایی نوزاد بپردازیم. با ما همراه باشید.

علائم کم شنوایی کودک چیست
آیا میدانید کم شنوایی کودک چه علائمی دارد و چگونه باید متوجه آن شد؟ متاسفانه گاهی اوقات والدین علی رغم مشاهده علائم کم شنوایی کودک، نسبت به آن بی تفاوت عمل می کنند و این موضوع را چندان جدی نمی گیرند. اما در حقیقت این علائم باید جدی گرفته شوند و باید در مراحل اولیه به فکر راه چاره و درمان آن بود. اگر می پرسید علائم کم شنوایی نوزادان و کودکان چیست و چگونه باید متوجه آن شویم، مواردی که در ادامه عنوان می کنیم را با دقت بررسی کنید.
پاسخ نامفهوم به سوالات
یکی از علائم و نشانه های کم شنوایی کودک این است که به سوالات دیگران پاسخ های نامفهوم می دهد. این موضوع گویای این است که کودک به خوبی متوجه سوال نشده و هیچ درک درستی از آن ندارد.
تماشای تلویزیون با صدای خیلی زیاد
از دیگر نشانه های کم شنوایی کودک، تماشای تلویزیون با صدای بلند است. کودکانی که نمی توانند با صدای متوسط و کم تلویزیون ببینند، دچار اختلال کم شنوایی هستند.
نسبت به صدا کردن دیگران واکنش نشان نمی دهند یا دیر واکنش نشان می دهند
کودکانی که از اختلال کم شنوایی رنج می برند، واکنش به موقع از خود نشان نمی دهند. گاهی ممکن است دیگران نام او را صدا بزنند اما او متوجه نشود و یا دیر واکنش نشان دهد. این موضوع نیز بیانگر وجود اختلال کم شنوایی در کودک است.
اشکال در یادگیری
کودکانی که اختلال یادگیری داشته و در فهمیدن مطالب مختلف، مشکل دارند، احتمالا از اختلال کم شنوایی رنج می برند. کم شنوایی کودک باعث اختلال در یادگیری و فهم و درک درست مطالب می شود.
برای فهمیدن حرف دیگران به حرکات چشم و لب ها توجه می کنند
کودک کم شنوا، برای فهم و درک درست از صحبت دیگران به چشم ها، لب ها و به طور کلی واکنش چهره افراد توجه می کند. زیرا او می خواهد از روش های دیگری مانند لب خوانی متوجه منظور و هدف دیگران شود.
حتما بخوانید: بهبود شیوه یادگیری



[تصویر:  1.gif]


علت اختلال کم شنوایی کودکان
اختلال کم شنوایی کودک و نوزاد، دلایل مختلفی دارد. گاهی ممکن است این دلایل مادرزادی باشند و گاهی دیگر ممکن است بعد از تولد و به دلیل عوامل بیرونی این اختلال به وجود بیاید. به همین علت می خواهیم در ادامه علت کمشنوایی کودکان را مورد بررسی قرار دهیم تا با آن آشنا شوید.
پارگی پرده گوش
یکی از اصلی ترین و مهمترین علائم کم شنوایی کودک، پارگی پرده گوش است. پرده گوش ممکن است به دلایل مختلفی آسیب ببیند و دچار پارگی شود که این موضوع باعث کم شنوایی نوزادان و کودکان می شود.
آسیب جدی به سر
گاهی اوقات ممکن است یک ضربه یا آسیب جدی به سر، باعث بروز اختلال کم شنوایی در کودکان شود.
عفونت گوش
عفونت های مختلف می تواند به شنوایی کودک آسیب بزند. گاهی عفونت شدید گوش در کودکان باعث بروز اختلال کم شنوایی است. گاهی نیز ممکن است عفونت های مختلف مادر در دوران بارداری باعث آسیب به شنوایی کودک می شود. ویروس سیتومگال، دیابت، سرخک و... همگی جزو ویروس ها و عفونت هایی هستند که در دوران بارداری باعث بروز اختلال در شنوایی کودک می شوند.
[تصویر:  1638102146_%DA%A9%D9%85%20%D8%B4%D9%86%D...%D9%86.png]
زایمان زودرس
در زایمان زودرس و نوزادانی که زودتر از 9 ماهگی به دنیا می آیند، اغلب با مشکلات تنفسی و گاهی اوقات مشکلات مربوط به شنوایی روبرو می شوند.
بیماری های مادرزادی و ژنتیک
یکی دیگر از دلایل کم شنوایی کودک، بیماری های مادرزادی و مسائل ژنتیکی است. این موضوع می تواند به نوزادان آسیب برساند و باعث تولد نوزادی کم شنوا شود. همانطور که گفتیم گاهی کم شنوایی در نوزادان مادرزادی و ژنتیکی است.
مصرف مواد مخدر و نوشیدنی های الکلی در دوران بارداری
استعمال دخانیات و مصرف نوشیدنی های الکلی در دوران بارداری، باعث آسیب به رشد و ساختار مغزی جنین می شود. همین موضوع در آینده و پس از تولد نوزاد، باعث بروز اختلال کم شنوایی می شود. البته کم شنوایی تنها یکی از پیامدهای منفی این کار است.
حتما بخوانید: تاخیر در راه رفتن

درمان کم شنوایی کودکان
درمان اختلال کم شنوایی نوزاد یا کودک با توجه به نوع کم شنوایی و آسیب های آن متفاوت خواهد بود. تشخیص نوع درمان به عهده پزشک معالج می باشد اما به طور کلی یک سری راه های درمانی رایج وجود دارد، که بسته به نوع و شدت کم شنوایی کودک از آنها برای درمان استفاده می شود.
دارو درمانی
یکی از روش های رایج برای درمان کم شنوایی، دارو درمانی است. پزشک متخصص با توجه به نوع کم شنوایی در نوزادان و یا کودکان، داروهای مناسب تجویز می کند تا این اختلال را از بین ببرد. البته دارو درمانی با توجه به نوع و شدت کم شنوایی تجویز می شود.
جراحی
گاهی اوقات شدت کم شنوایی کودک بسیار بالاست و سایر روش های درمانی تاثیری بر برطرف کردن علائم کم شنوایی نخواهند داشت. در این شرایط باید گوش کودک طی عمل جراحی درمان شود تا کم شنوایی به طور کامل از بین برود.
ژن درمانی
نوزادانی که به دلایل ژنتیکی و مادرزادی دچار اختلال کم شنوایی می شوند، با استفاده از روش نوین ژن درمانی، تحت درمان قرار می گیرند. این روش تا حد بسیار بالایی به درمان اختلال کم شنوایی در نوزادان کمک می کند.
استفاده از سمعک
با تشخیص پزشک در صورتی که کم شنوایی کودک، در مراحل اولیه باشد، استفاده از سمعک یکی از روش های درمانی موثر به حساب می آید. البته ممکن است در کنار استفاده از سمعک، پزشک از دارو درمانی نیز برای درمان کم شنوایی کودک استفاده کند.
تخلیه عفونت گوش
گاهی اوقات کم شنوایی کودک به دلیل عفونت گوش است. به همین علت پزشک با شستشوی گوش و تجویز دارو، کم شنوایی را درمان می کند.
حتما بخوانید: پرحرفی کودکان


[تصویر:  koodakmosahab.png]




سوالات متداول

1- ✔️ علائم کم شنوایی کودک چیست؟
✔️ والدین باید با علائم ناشنوایی کودکن آشنا بوده تا در مراحل اولیه به فکر راه چاره و درمان آن باشند که در متن مقاله علائم مطرح شده است.


2- ✔️ علت اختلال کم شنوایی کودکان چیست؟
✔️ اختلال کم شنوایی کودک و نوزاد، دلایل مختلفی از جمله عوامل مادرزادی دارد که در متن مقاله توضیح داده شده است.


3- ✔️ درمان کم شنوایی کودکان چیست؟
✔️ درمان اختلال کم شنوایی نوزاد یا کودک با توجه به نوع کم شنوایی و آسیب های آن متفاوت خواهد بود که در متن مقاله شرح داده شده است.
منبع : کم شنوایی کودکان