تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
برج ساعت تبریز؛ یادگاری از معماران آلمانی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گردشگری (ایران و جهان) (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=135)
+--- موضوع: برج ساعت تبریز؛ یادگاری از معماران آلمانی (/showthread.php?tid=64200)



برج ساعت تبریز؛ یادگاری از معماران آلمانی - msahmzy - 17-11-2021

عمارت شهرداری تبریز در میدان شهرداری این شهر که به میدان ساعت نیز معروف است، قرار دارد. این نقطه از شهر در واقع مرکزی‌ترین نقطه آن است؛تقاطع خیابان امام خمینی و ارتش. این بنای باشکوه در فاصله سالهای 1314 تا 1320 هجری شمسی در زمینی به مساحت 9600 متر مربع، در سه طبقه ساخته شده و به عنوان یکی از آثار ارزشمند و معروف تبریز به ثبت ملی رسیده است.
عملیات ساخت و ساز این عمارت در زمان شهرداری وقت به نام حاج ارفع جلیلی در سال 1314 آغاز شد. گورستانی متروکه و مخروبه در محله نوبریه سابق که امروزه به مقصودیه معروف است، قرار داشت؛ محل بنای این کاخ انتخاب شد و با نظارت مهندسان آلمانی آغاز به کار کرد. بنای زیبای عمارت شهرداری دارای برج ساعتی به بلندی 4/30 متر است و در طی این 70 سال هرگز به خواب نرفته، بلکه بی وقفه در هر پانزده دقیقه یکبار زمان را به مردم شهر یادآور شده است. در حال حاضر نیز شهرداری تبریز در این ساختمان متمرکز است و تمامی امور عمرانی و اداری شهرداری در این عمارت انجام میشود.
معماری
نقشه هوایی این ساختمان به شکل یک عقاب در حال پرواز است که بالهایش را گشوده و در حال پرواز است. این سبک از معماری شبیه معماری ساختمانهای کشور آلمان قبل از جنگ جهانی دوم است.نمای این بنا در قسمت معابر اصلی شهر که مربوط به بخش شمالی و شرقی آن میشود، سنگی و نمای مربوط یه بخش جنوب و غرب ترکیبی از آجر و سنگ می‌باشد. این کاخ دارای یک ورودی تشریفاتی در بخش مشرف به میدان اصلی است و چندین ورودی دیگر در بخش محوطه دارد. از تزئینات به کار رفته در معماری باشکوه این عمارت میتوان به سنگهای حجاری شده در بخش رخ بام و قاب پنجرههای آن اشاره کرد.
[تصویر:  qw7nqbgp5h1t.jpeg][color=rgba(0, 0, 0, 0.6)]برج ساعت تبریز؛ یادگاری از معماران آلمانی[/color]

کاربری عمارت از گذشته تاکنون
این عمارت از همان ابندا به منظور استقرار شهرداری احداث شد. امروزه نیز با وجود تقسیم بندی شهر به مناطق مجزا همچنان به عنوان پایگاه مرکزی شهرداری تبریز مورد استفاده است. از دیگر کاربریهای این عمارت به دلیل اهمیت و زیبایی آن اکثر ملاقاتهای رسمی و دیپلماتیک در عمارت مذکور انجام میشود. اولین موزه شهر و شهرداری کل کشور و شورای اسلامی تبریز نیز در این عمارت مستقر است.
در موزه کاخ شهرداری تالارهایی مربوط به چاپ و نشر، تالار دفاع مقدس،فرش، دوربینهای قدیمی، هنرهای معاصر،خط و خوشنویسی، تالار حکمت و... تعبیه شده است. بی شک یکی از جذاب رین و زیباترین این تالارها مربوط به تالار فرش آن است، زیرا در این بخش گنجینه‌ای ارزشمند و شاخص از فرشهایی با قدمت 110 سال به معرض نمایش گذاشته شده است. 12 تخته از این فرشهای منحصر به فرد از زمان تاسیس شهرداری تبریز به دستور شهردار وقت؛ ارفع الملک جلیلی در سال 1320 بافته شده و به اتمام رسیده است. تالار دوربینهای قدیمی نیز از آن بخشهای بسیار دیدنی موزه است؛ تاریخچه و روند تکامل و شکل گیری انواع دوربینهای قدیمی دورههای مختلف تاریخی به تماشا گذاشته شده است.
در محوطه ساختمان نیز تعدادی اتومبیلهای قدیمی و لوکس مانند تاکسیها و نمونه‌هایی جذاب از اولین ماشین آتشنشانی تبریز که مربوط به زمانی هستند که اولین آتش شانی کشور در این شهر ساخته شد، به معرض دید عموم گذاشته شده است که از بخشهای جذاب و دیدنی این بناست.
-------------------------------------------------------
تیم تولید محتوا بخشی آفشیال
https://bakhshiofficial.com/%d8%ae%d8%b1%db%8c%d8%af-%d9%88%db%8c%d9%84%d8%a7-%d8%af%d8%b1-%d8%ae%d8%a7%d9%86%d9%87-%d8%af%d8%b1%db%8c%d8%a7/