تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
تکمیل ظرفیت - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: تکمیل ظرفیت (/showthread.php?tid=63287)



تکمیل ظرفیت - heyvagp1 - 01-11-2021

تکمیل ظرفیت یک فرصت طلایی برای آن دسته از افرادی به شمار می رود که با توجه به فرم انتخاب رشته خود موفق به قبولی در هیچ یک از انتخاب هایشان نشده و یا از قبولی فعلی خود راضی نیستند. تکمیل ظرفیت معمولا هر سال در مقاطع مختلف و برای دوره های روزانه، شبانه، پردیس خودگردان، غیرانتفاعی، پیام نور و دانشگاه آزاد انجام می شود.


بعد از انتشار اسامی پذیرفته شدگان هر یک از آزمون های سراسری در تمامی مقاطع دانشگاه سراسری و آزاد با سه دسته روبرو می شویم، دسته اول آن دسته از افرادی هستند که از قبولی خود راضی بوده و در رشته محل پذیرفته شده خود ثبت نام می کنند. دسته دوم افرادی هستند که از قبولی شان راضی نبوده و به دنبال قبولی در رشته ای دیگر هستند. دسته سوم نیز هنگام اعلام نتایج نهایی با کلمه مردود روبرو شده و قبولی برایشان صادر نشده است.
هر ساله به دلیل عدم ثبت نام برخی از داوطلبان در رشته محل های قبولی شان، تعدادی از ظرفیت برخی رشته ها خالی می ماند. واحد آموزش دانشگاه های سراسری این ظرفیت های خالی را به سازمان سنجش و تمامی واحدهای دانشگاه آزاد تعداد ظرفیت های باقی مانده در هر یک از رشته های خود را به سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اعلام می کنند. سازمان های مربوطه در صورت فراهم بودن شرایط معمولا در آذر و دی ماه اقدام به برگزاری تکمیل ظرفیت جهت پذیرش دانشجو می کنند.
تکمیل ظرفیت تمامی مقاطع براساس کارنامه اولیه آزمون مربوطه صورت می گیرد. کلیه داوطلبانی که بر اساس اعلام نتایج اولیه مجاز به انتخاب رشته در دوره های مورد نظر شدند، می توانند در تکمیل ظرفیت شرکت نمایند. با توجه به اهمیت مرحله تکمیل ظرفیت دانشگاه سراسری و آزاد در ادامه به بررسی شرایط و جزئیات تکمیل ظرفیت دانشگاه ها در مقاطع کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری پرداخته شده است.

تکمیل ظرفیت دانشگاه سراسری چیست و چگونه انجام می شود
تکمیل ظرفیت چیست و چگونه انجام می شود؟ تکمیل ظرفیت یکی از راه های تکمیل صندلی های خالی دانشگاه ها در تمامی مقاطع (کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری) محسوب می شود. هر ساله افراد زیادی تمایل به شرکت در این مرحله از پذیرش را به جهت قبولی در رشته محل مورد علاقه خود دارند. در چند سال گذشته تکمیل ظرفیت دچار تغییراتی شده به همین خاطر در این قسمت به این سوال پاسخ داده که تکمیل ظرفیت چیست و چگونه انجام می شود. همچنین نحوه ثبت نام آن در دانشگاه سراسری برای تمامی مقاطع به تفصیل توضیح داده شده است.

تکمیل ظرفیت دوره کاردانی دانشگاه های سراسری

دوره کاردانی یک دوره دو ساله است که فارغ التحصیلان مقطع دیپلم رشته های فنی حرفه ای، کاردانش و رشته های نظری (ریاضی، تجربی، انسانی و علوم و معارف اسلامی) می توانند در رشته های دانشگاهی مقطع کاردانی که به صورت با کنکور و بدون کنکور ارائه می شود، شرکت نمایند. دانشجویان این مقطع پس از گذراندن 2 سال موفق به دریافت مدرک فوق دیپلم یا کاردانی می شوند.

همانطور که گفتیم ثبت نام در این مقطع به دو صورت با کنکور و بدون کنکور ارائه می شود. هر ساله افراد زیادی متقاضی انتخاب رشته در این مقطع می باشند که تعدادی از آنان موفق به قبولی شده و برخی دیگر هنگام اعلام نتایج کنکور کاردانی با کلمه مردود مواجه می شوند. افرادی که موفق به قبولی نشدند به دنبال اخبار و اطلاعیه های منتشر شده در خصوص تکمیل ظرفیت می باشند.

سال گذشته تکمیل ظرفیت کاردانی فنی حرفه ای تنها برای رشته های بدون کنکور این مقطع کاردانی و در دی ماه صورت گرفت. پیش بینی می کنیم در صورتی که ظرفیت های ارائه شده در سال 1400 نیز تکمیل نگردد در دی ماه شاهد انجام فرآیند تکمیل ظرفیت کاردانی فنی حرفه ای باشیم.
بیشتر بخوانید: [/url]تکمیل ظرفیت کاردانی فنی حرفه ای

تکمیل ظرفیت دوره کاردانی به کارشناسی دانشگاه های سراسری

تمامی دارندگان مدرک فوق دیپلم در صورت تمایل به ادامه تحصیل می توانند در کنکور کاردانی به کارشناسی پیوسته شرکت نمایند. پذیرش در این مقطع به دو صورت با کنکور و بدون کنکور در دوره های روزانه، شبانه، غیرانتفاعی، دانشگاه آزاد و علمی کاربردی انجام می گیرد. سال گذشته هیچ گونه پذیرشی در مقطع کاردانی به کارشناسی تحت عنوان تکمیل ظرفیت کاردانی به کارشناسی صورت نگرفت بلکه ظرفیت های خالی هر رشته محل براساس سوابق تحصیلی بهمن ماه اقدام به پذیرش دانشجو نمود.

لازم به ذکر است آخرین دوره ثبت نام تکمیل ظرفیت کاردانی به کارشناسی مربوط به سال 98 می باشد. پیش بینی می کنیم امسال نیز تکمیل ظرفیت در مقطع کارشناسی ناپیوسته مانند سال گذشته بوده و هیچ ثبت نامی با عنوان تکمیل ظرفیت کاردانی به کارشناسی صورت نگیرد.
بیشتر بخوانید: تکمیل ظرفیت کاردانی به کارشناسی

تکمیل ظرفیت کنکور سراسری

کنکور سراسری یکی از بزرگترین و پرجمعیت ترین آزمون هایی است که توسط سازمان سنجش برگزار می گردد. این آزمون اقدام به پذیرش دانشجو در دوره های روزانه، شبانه، پردیس خودگردان، غیر انتفاعی، پیام نور و دانشگاه آزاد می نماید. تا سال 96، بعد از اعلام نتایج نهایی کنکور سراسری سازمان سنجش با در اختیار قرار دادن فرصتی دوباره به داوطلبانی که موفق به قبولی در کنکور سراسری نشده یا از رشته محل قبولی خود رضایت نداشتند، اجازه میداد تا ظرفیت های خالی رشته محل های دانشگاه ها با ثبت نام تکمیل ظرفیت کنکور سراسری برای ورودی بهمن ماه تکمیل شود.

اما امروزه سازمان سنجش اقدامی در راستای برگزاری تکمیل ظرفیت نمی کند بلکه ظرفیت های باقی مانده خود را براساس ثبت نام بدون کنکور سراسری بهمن ماه تکمیل می نماید. سال گذشته مرحله ای تحت عنوان تکمیل ظرفیت کنکور سراسری برگزار نشد امسال نیز پیش بینی می کنیم طبق روال سال گذشته، تمامی رشته هایی که دارای طرفیت خالی می باشند به صورت بدون کنکور و در بهمن ماه اقدام به پذیرش دانشجو نمایند.
بیشتر بخوانید: تکمیل ظرفیت کنکور سراسری

[تصویر:  academy1.gif]


تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد دانشگاه های سراسری

تکمیل ظرفیت کنکور کارشناسی ارشد از جمله مراحلی است که مورد توجه بسیاری از شرکت کنندگان آزمون کارشناسی ارشد می باشد. این مرحله به منظور تکمیل ظرفیت خالی دانشگاه های زیر نظر سازمان سنجش برگزار می گردد. در مرحله تکمیل ظرفیت داوطلبان براساس اعلام نتایج اولیه کنکور کارشناسی ارشد امکان انتخاب رشته محل های روزانه، نوبت دوم، پیام نور، غیرانتفاعی و پردیس خودگردان را دارند. لازم به ذکر است سال گذشته با توجه به فراهم کردن شرایط ثبت نام براساس سوابق تحصیلی کارشناسی ارشد، مرحله تکمیل ظرفیت حرف شده و ظرفیت های باقیمانده هر رشته محل از طریق سوابق تحصیلی تکمیل گردید.
بیشتر بخوانید: تکمیل ظرفیت کنکور کارشناسی ارشد

تکمیل ظرفیت دکتری دانشگاه های سراسری

پذیرش در مقطع دکتری به دو صورت با کنکور و بدون کنکور انجام می شود که ثبت نام بدون کنکور دکتری همان ثبت نام داوطلبان استعداد درخشان می باشد. اما پذیرش از طریق کنکور دکتری تنها توسط آزمون کتبی انجام نمی شود، بلکه افرادی که تمایل ورود به این مقطع را دارند، می بایست علاوه بر آزمون کتبی در مصاحبه دکتری نیز شرکت نمایند.

هر سال شاهد این موضوع هستیم که بسیاری از داوطلبان علیرغم قبولی در آزمون کتبی و شفاهی دکتری به دلایل مختلفی ثبت نام خود را تکمیل نمی کنند. به همین خاطر برخی از ظرفیت های این رشته خالی می ماند که تا سال 96 صندلی های خالی هر رشته محل اواخر مهر ماه از طریق تکمیل ظرفیت دکتری تکمیل می شد اما از سال 97 با تصویب شورای آموزش کشور عملا تکمیل ظرفیت دکتری حذف شده و تاکنون هیچ تکمیل ظرفیتی برای این مقطع صورت نگرفته است. بنابراین بر اساس آخرین خبری که تا به امروز وجود دارد، تکمیل ظرفیت دکتری سراسری برگزار نمی گردد!
بیشتر بخوانید: تکمیل ظرفیت دکتری


[تصویر:  sarasari.gif]



تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد چیست و چگونه انجام می شود
دانشگاه آزاد یکی از دانشگاه های بزرگ در خاورمیانه به شمار می رود و امروزه در تمامی شهرها یک واحد دانشگاهی را به خود اختصاص داده است. همانطور که می دانید اعتبار مدرک دانشگاه آزاد نسبت به بسیاری از دانشگاه ها بالا بوده و متقاضیان زیادی هر ساله جذب این دانشگاه می شوند. دانشگاه آزاد در تمامی مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در رشته های مختلف اقدام به پذیرش دانشجو می کند. در این قسمت در خصوص تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد و نحوه ثبت نام این مرحله در تمامی مقاطع دانشگاه آزاد صحبت کردیم.

تکمیل ظرفیت کاردانی دانشگاه آزاد

ثبت نام کاردانی دانشگاه آزاد به صورت بدون کنکور و براساس سوابق تحصیلی در دو نوبت مهر و بهمن انجام می شود. افرادی که علاقمند به ثبت نام کاردانی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه آزاد می باشند باید در موعد مقرر دفترچه ثبت نام کاردانی را دانلود و مطالعه نمایند. لازم به ذکر است آن دسته از رشته هایی که ظرفیتشان در مهر ماه تکمیل نمی شود مجددا در بهمن ماه اقدام به پذیرش دانشجو می نمایند.

تکمیل ظرفیت کاردانی به کارشناسی دانشگاه آزاد

پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ناپیوسته دانشگاه آزاد برای رشته های گروه پزشکی و غیر پزشکی به طور متفاوت صورت می گیرد. داوطلبان فارغ التحصیل مقطع کاردانی که شرایط ثبت نام کارشناسی ناپیوسته رشته های گروه علوم پزشکی را دارند، می بایست در آزمون کارشناسی پیوسته رشته مذکور شرکت نموده و در صورت کسب حد نصاب لازم اقدام به تکمیل فرم انتخاب رشته گروه علوم پزشکی مقطع کاردانی به کارشناسی دانشگاه آزاد نمایند. در سال گذشته دانشگاه آزاد مرحله تکمیل ظرفیت را برای این رشته ها برگزار نکرد و تنها در یک مرحله آن هم برای ورودی مهر از طریق کنکور کاردانی به کارشناسی اقدام به پذیرش دانشجو در رشته های گروه علوم پزشکی نمود. پیش بینی می کنیم امسال نیز مانند سال گذشته دانشگاه آزاد تکمیل ظرفیتی برای رشته های گروه علوم پزشکی برگزار نکند بنابراین هنگام انتخاب رشته این دانشگاه دقت کافی را داشته باشید.

پذیرش در مقطع کاشناسی ناپیوسته رشته های غیرپزشکی به صورت بدون کنکور و براساس سوابق تحصیلی انجام می شود. واجدین شرایط ثبت نام کاردانی به کارشناسی می توانند ثبت نام خود را در دو نوبت مهر و بهمن بر اساس شرایط مندرج در دفترچه راهنمای ثبت نام کاردانی به کارشناسی دانشگاه آزاد انجام دهند. لازم به ذکر است که دانشگاه آزاد بعد از اتمام مهلت انتخاب رشته مرحله ای تحت عنوان تکمیل ظرفیت برگزار نخواهد کرد.

تکمیل ظرفیت کنکور سراسری دانشگاه آزاد

از سال 92 تغییراتی در برگزاری کنکور سراسری و نحوه پذیرش دانشجو از این طریق به وجود آمد که از آن جمله می توان به ادغام کنکور سراسری و دانشگاه آزاد با یکدیگر و همچنین آغاز پذیرش رشته های بدون کنکور در برخی از رشته ها و دانشگاه ها اشاره کرد. معمولا پس از اعلام نتایج انتخاب رشته دانشگاه آزاد آن دسته از رشته هایی که همچنان ظرفیت خالی داشتند به سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اطلاع رسانی می شدند تا این مرکز به عنوان مجری پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد اقدام به برگزاری مرحله تکمیل ظرفیت نماید. سال گذشته این تکمیل ظرفیت تنها برای رشته های گروه علوم پزشکی صورت گرفت یعنی آن دسته از افرادی که در کنکور تجربی شرکت کرده و مجاز به انتخاب رشته دانشگاه آزاد شدند، می توانستند به کمک دفترچه انتخاب رشته تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد اقدام به انتخاب رشته محل های دلخواه خود نمایند.

همانطور که می دانید بیش از 90 درصد رشته های مورد پذیرش در دانشگاه آزاد به صورت بدون کنکور و در نوبت مهر و بهمن اقدام به پذیرش دانشجو می کنند. بنابراین رشته های با کنکوری که ظرفیت آن ها در مهر ماه تکمیل نشده باشد، در بهمن با استفاده از سوابق تحصیلی اقدام به پذیرش دانشجو می نمایند. هنوز اطلاعیه ای در خصوص تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد 1400 منتشر نشده اما پیش بینی می کنیم در صورت عدم تکمیل ظرفیت های خالی گروه علوم پزشکی در دانشگاه های آزاد، مانند سال گذشته شاهد برگزاری این مرحله تنها برای رشته های گروه علوم پزشکی باشیم.
بیشتر بخوانید: تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد 1400

تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد

هر سال پس از اعلام نتایج نهایی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد، واحدهای دانشگاهی ظرفیت های خالی خود را به مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اعلام می کنند. این سازمان نیز در صورت وجود شرایط پذیرش دانشجو با انتشار دفترچه تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد که بر روی سایت azmoon.org قرار می گیرد، از آغاز انتخاب رشته مرحله تکمیل ظرفیت خبر می دهد.

سال گذشته سازمان سنجش و سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد برآن شدند تا مرحله تکمیل ظرفیت دانشگاه سراسری و آزاد در این مقطع را حذف کرده در عوض اقدام به پذیرش دانشجو براساس سوابق تحصیلی نمایند تا آن دسته از افرادی که نتوانستند در آزمون کارشناسی ارشد شرکت نمایند، اما معدل خوب دارند نیز شانس خود را برای قبولی در رشته مورد علاقه شان امتحان نمایند. پیش بینی می کنیم امسال نیز مانند سال گذشته به جای برگزاری تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد، پذیرش براساس سوابق تحصیلی صورت گیرد. لازم به ذکر است در ثبت نام براساس سوابق تحصیلی ارشد، دانشگاه های سراسری و آزاد با یکدیگر ادغام شدند.
بیشتر بخوانید: تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد

[تصویر:  1480618076_%DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%8...%DB%8C.gif]




تکمیل ظرفیت دکتری دانشگاه آزاد

پس از اتمام مراحل ثبت نام پذیرفته شدگان دکتری آزاد، ظرفیت های خالی هر رشته محل مشخص می شود. پیش از سال 97 این ظرفیت ها از طریق برگزاری تکمیل ظرفیت دکتری دانشگاه آزاد به صورت اینترنتی و در سایت azmoon.org تکمیل میشد. سال گذشته با توجه به تصمیمات اتخاذ شده در خصوص دوره دکتری و نحوه پذیرش در بالاترین مقطع علمی کشور، مرحله تکمیل ظرفیت دکتری دانشگاه آزاد برگزار نشد. پیش بینی می کنیم امسال نیز مطابق سنوات گذشته پذیرش دانشجو از طریق تکمیل ظرفیت دکتری دانشگاه آزاد صورت نگیرد. بنابراین شرکت کنندگان در آزمون دکتری باید در انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد دقت کافی داشته باشند.
در ادامه بخوانید: [url=https://www.heyvagroup.com/shownews/5741/%D8%AA%DA%A9%D9%85%DB%8C%D9%84-%D8%B8%D8%B1%D9%81%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF.html]تکمیل ظرفیت دکتری دانشگاه آزاد
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص تکمیل ظرفیت را به اطلاع داوطلبان رسانده و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین با عضویت در کانال تلگرامی و اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.


سوالات متداول

1- ✔️ تکمیل ظرفیت کنکور سراسری چگونه برگزاری می شود؟
✔️ همانطور که در متن مقاله توضیح داده شده در صورت برگزاری تکمیل ظرفیت کنکور سراسری، این مرحله به صورت اینترنتی از طریق سایت سنجش انجام می شود.


2- ✔️ اطلاع رسانی های لازم در حخصوص تکمیل ظرفیت کنکور کارشناسی ارشد چگونه انجام می شود؟
✔️ همانطور که در متن مقاله توضیح داده شده سازمان سنجش به عنوان مجری برگزار کننده این آزمون موظف است تا تمامی اطلاعات لازم در این خصوص را اطلاع رسانی نماید.


3- ✔️ تکمیل ظرفیت چه زمانی برگزار می گردد؟
✔️ تکمیل ظرفیت هر مقطع در صورت برگزاری معمولا پس از اعلام نتایج نهایی آن برگزار می گردد برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع مطالعه متن مقاله توصیه می گردد.
منبع : تکمیل ظرفیت