تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
مصاحبه دکتری وزارت بهداشت 1401 - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: دانشگاه پیام نور (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=8)
+--- موضوع: مصاحبه دکتری وزارت بهداشت 1401 (/showthread.php?tid=61895)



مصاحبه دکتری وزارت بهداشت 1401 - heyvagp1 - 26-09-2021

تمامی داوطلبانی که به مصاحبه دکتری وزارت بهداشت 1401 دعوت شدند باید در زمان اعلام شده توسط مرکز سنجش آموزش پزشکی، مدارک و سوابق علمی و پژوهشی خود را آماده و بارگذاری نمایند. مصاحبه دکتری وزارت بهداشت ۱۴۰۱ حدودا در شهریور ماه آغاز شده و برای داوطلبان دکتری تخصصی به صورت مجزا از داوطلبان دکتری پژوهشی برگزار می گردد.


آزمون دکتری وزارت بهداشت 1401 از دو قسمت آزمون کتبی و مصاحبه تشکیل شده است. آن دسته از داوطلبانی که بعد از شرکت در آزمون کتبی و بعد از اعلام نتایج اولیه دکتری وزارت بهداشت، موفق به کسب حد نصاب لازم شدند، می توانند جهت ورود به مرحله مصاحبه دکتری وزارت بهداشت ۱۴۰۱ اقدام نمایند.
مصاحبه دکتری علوم پزشکی در صورت برگزاری به صورت حضوری توسط مناطق آمایشی (دانشگاه ها) انجام می شود. همچنین برای دوره دکتری پژوهشی توسط سازمان ها / مؤسسات و دانشگاه های علوم پزشکی مجری دوره دکتری پژوهشی برگزار خواهد شد.
از داوطلبانی که در آزمون کتبی دکتری 1401 حدنصاب نمره لازم با توجه به سهمیه داوطلب را کسب کرده باشند، بر اساس اولویت نمره کتبی و انتخاب محل به تعداد دو برابر ظرفیت آن رشته دعوت به مصاحبه می شوند و باید به مناطق آمایشی مراجعه کنند. همچنین ممکن است مصاحبه دکتری وزارت بهداشت به صورت مجازی و ارسال کلیپ باشد.
در ادامه روند مصاحبه دکتری تخصصی وزارت بهداشت ۱۴۰۱، مصاحبه دکتری پژوهشی، مناطق آمایشی مصاحبه دکتری و ایستگاه های مصاحبه دکتری وزارت بهداشت را بررسی می کنیم.

مصاحبه دکتری تخصصی وزارت بهداشت
در دفترچه انتخاب رشته دکتری وزارت بهداشت 1401 جدول محل برگزاری مصاحبه دکتری تخصصی رشته های علوم پایه، بهداشت و تخصصی در مناطق آمایشی ذکر می شود. در رشته هایی که مصاحبه آنها تنها در یک یا دو یا سه منطقه آمایشی برگزار می گردد، داوطلبان می توانند بر اساس علاقه و سایر ضوابط نسبت به انتخاب کلیه رشته محل های آموزشی اقدام نمایند و هیچ محدودیتی در انتخاب آنان وجود ندارد.

در رشته هایی که مصاحبه آنها در 3 منطقه آمایشی برگزار خواهد شد، معرفی افراد به این مناطق بر اساس نمره و به تعداد چند برابر ظرفیت پذیرش آن مناطق آمایشی خواهد بود. به عبارت دیگر ممکن است افرادی که از نظر نمره در انتهای لیست دو برابر آن رشته باشند به هر سه منطقه آمایشی برای مصاحبه معرفی نشوند.

در رشته هایی که مصاحبه در 2 و یا 3 منطقه آمایشی برگزار می گردد، داوطلب جهت بهره مندی از حداکثر امکان معرفی به مصاحبه می بایست کلیه اولویت های قابل انتخاب را در همه مناطق آمایشی در آن رشته، بر اساس علاقه و سایر پارامترها انتخاب نماید. از آنجا که داوطلبان به صورت چند برابر ظرفیت مناطق و بر اساس اولویت نمره معرفی خواهند شد، بدیهی است داوطلبی که مناطق آمایشی محدودی را انتخاب نماید و ظرفیت آن مناطق تکمیل شود از فرایند پذیرش حذف خواهد شد.

در دو سال گذشته به علت همه گیری ویروس کرونا، برگزاری مصاحبه دکتری وزارت بهداشت به صورت مجازی تصویب شد. نحوه برگزاری مصاحبه مجازی دکتری به صورت ساخت فایل صوتی - تصویری کوتاه توسط داوطلبان و ارسال آن در سایت مرکز سنجش پزشکی است.
حتما بخوانید: مصاحبه مجازی دکتری وزارت بهداشت

مصاحبه دکتری پژوهشی وزارت بهداشت
هدف اصلی دکتری پژوهشی وزارت بهداشت 1401، تربیت افرادی است که ضمن احاطه به یک زمینه خاص و آشنایی با علوم مرتبط با استفاده از روش های پیشرفته تحقیق، بتوانند گامی در جهت خود کفایی کشور، توسعه پایدار و گسترش مرزهای دانش بردارند.

شرایط داوطلبان شرکت در مصاحبه دکتری پژوهشی وزارت بهداشت ۱۴۰۱

۱داوطلبانی می توانند در مصاحبه دکتری پژوهشی شرکت نمایند که دارای حداقل 2 مقاله اصیل پژوهشی چاپ شده و به عنوان نویسنده اول یا مسئول باشند. PubMed یا web of sciences (ISI) نمایه شده در نمایه های بین المللی (مقالات می بایست چاپ شده باشد و مستندات مربوط به ارسال و در دست بررسی بودن مقاله مورد قبول نمی باشد.)

۲دارا بودن مدرک زبان مورد تأیید شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی هنگام مصاحبه الزامی است و ثبت نام به صورت مشروط غیر قابل قبول می باشد.

۳در هر دانشگاه علوم پزشکی برای هر رشته فقط یک مصاحبه انجام می شود و پذیرش مربوط به انتخاب رشته در مراکز تحقیقات آن دانشگاه ، با همان مصاحبه صورت می گیرد.

۴هر داوطلب بر اساس اولویت نمره کتبی، حداکثر به سه مرکز تحقیقات در دانشگاه های علوم پزشکی که دارای ظرفیت باشد معرفی خواهد شد.

۵داوطلبان باید جهت بهره مندی از حداکثر امکان معرفی به مصاحبه، کلیه اولویت های قابل انتخاب در همه دانشگاه های علوم پزشکی را که در رشته داوطلب پذیرش دارند مشاهده نموده و بر اساس علاقه و سایر پارامترها انتخاب نمایند. بدیهی است داوطلبی که فقط سه مرکز تحقیقات را انتخاب کند و ظرفیت آن مراکز تحقیقات تکمیل باشد برای مصاحبه معرفی نشده و از فرایند پذیرش حذف خواهد شد.

۶داوطلبان پس از معرفی به دانشگاه می توانند در مصاحبه واحدی که براساس رشته داوطلب برگزار می شود شرکت کنند.

۷آزمون مرحله دوم (مصاحبه دکتری علوم پزشکی) به صورت ساختارمند (شامل تسلط بر مقالات علمی متقاضی، جستجوی منابع علمی، توانایی ارایه پیشنهاد برای ادامه تحقیقات و تسلط به زبان انگلیسی) برگزار خواهد شد. سوابق مورد ارزیابی جهت بررسی امتیازات تحصیلی و پژوهشی دکتری در دفترچه انتخاب رشته دکتری علوم پزشکی 1401 ذکر خواهد شد.
بیشتر بخوانید: دفترچه انتخاب رشته دکتری وزارت بهداشت


مناطق آمایشی مصاحبه دکتری وزارت بهداشت
وزارت بهداشت دانشگاه های پذیرنده دانشجو از طریق آزمون دکتری علوم پزشکی را به 10 منطقه آمایشی تقسیم بندی می کند. همان طور که در دفترچه ثبت نام آزمون دکتری وزارت بهداشت سال گذشته ذکر شده، مناطق آمایشی به شرح زیر هستند و در صورت هر گونه تغییر در این مناطق در سال 1401 این مقاله به روز رسانی می شود.

منطقه ی آمایشی 1 شامل دانشگاه های علوم پزشکی : بابل، سمنان، شاهرود، گلستان، مازندران، گیلان

منطقه ی آمایشی 2 شامل دانشگاه های علوم پزشکی : ارومیه، تبریز

منطقه ی آمایشی 3 شامل دانشگاه های علوم پزشکی : کردستان، کرمانشاه، همدان

منطقه ی آمایشی 4 شامل دانشگاه های علوم پزشکی : اهواز، لرستان

منطقه ی آمایشی 5 شامل دانشگاه های علوم پزشکی : شیراز، هرمزگان

منطقه ی آمایشی 6 شامل دانشگاه های علوم پزشکی : زنجان، قزوین، قم

منطقه ی آمایشی 7 شامل دانشگاه های علوم پزشکی : اصفهان، شهرکرد، کاشان، یزد

منطقه ی آمایشی 8 شامل دانشگاه های علوم پزشکی : کرمان، زاهدان

منطقه ی آمایشی 9 شامل دانشگاه های علوم پزشکی : بیرجند، مشهد

منطقه ی آمایشی 10 شامل دانشگاه های : ارتش ، انستیتو پاستور ایران، ایران، بقیه الله، تهران، شهید بهشتی، علوم بهزیستی و توانبخشی، جهاد دانشگاهی (رویان)، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه شاهد، سازمان انتقال خون ایران
بیشتر بخوانید: مناطق آمایشی دکتری وزارت بهداشت[/url]



ایستگاه های مصاحبه دکتری وزارت بهداشت
همانطور که در قسمت های قبل گفته شد، مصاحبه دکتری وزارت بهداشت با [url=https://www.heyvagroup.com/shownews/2074/%D9%85%D8%B5%D8%A7%D8%AD%D8%A8%D9%87-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1%DB%8C.html]مصاحبه دکتری سراسری
و مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد متفاوت است. مصاحبه دکتری وزارت بهداشت در صورت برگزاری مصاحبه به صورت حضوری در چند ایستگاه مختلف برگزار می شود.
در هر ایستگاه توانایی های مختلف دانشجویان مورد بررسی داوران قرار می گیرد. مصاحبه دکتری وزارت بهداشت به شیوه چند ایستگاهی (Multiple Mini-Interviews) اجرا خواهد شد. در نتیجه این مصاحبه، صلاحیت‌ های متقاضیان تحصیل در دورهای آموزشی دکتری وزارت بهداشت مورد سنجش و ارزیابی قرار می گیرد. در ادامه به توضیح مختصری در ارتباط با هر ایستگاه این مصاحبه می پردازیم.

۱ایستگاه شماره 1 : میزان تسلط داوطلب بر پایان ‌نامه و مقاله استخراج شده از آن

داوطلب در این ایستگاه باید در مورد پایان‌ نامه آخرین مقطع تحصیلی متناسب با رشته مورد پذیرش و مقاله استخراج شده از آن به سوالات مطرح ‌شده توسط داوران پاسخ دهد .

۲ایستگاه شماره 2 : ارائه شفاهی مطالب علمی " Scientific Presentation "

در این ایستگاه به داوطلب چند موضوع مرتبط با رشته امتحانیش پیشنهاد می ‌شود و داوطلب یکی از این موضوعات را به دلخواه انتخاب کرده و فرض می کند که باید سخنرانی کوتاهی برای داوران حاضر کرده و ارائه نماید . پس از انتخاب موضوع به مدت 5 دقیقه به وی مهلت داده می شود که موضوع منتخب را آماده‌ و با اجازه داوران مطالب خود را به مدت 3 دقیقه بدون استفاده از تکنولوژی خاصی و فقط به‌ صورت گفتاری برای آن ها ارائه دهد . لازم به ذکر است که موضوعات متناسب با رشته ی متقاضی پذیرش ، انتخاب خواهند شد .

۳ایستگاه شماره 3 : جستجوی منابع علمی

در این ایستگاه داوران چند موضوع مرتبط با رشته مورد پذیرش داوطلب را برای تحقیق در اختیار وی قرار می ‌دهند . داوطلب موظف است یکی از موضوعات را انتخاب و سه مقاله مرتبط با آن را جستجو کند . سپس مقالاتی که به ‌عنوان منبع انتخاب کرده‌ را از نظر اعتبار علمی منبع ( رفرنس ) ارزیابی نماید و در انتها به سوالات مربوط به نحوه استفاده از منابع در متون مقالات پاسخ دهد .

۴ایستگاه شماره 4 : اختصاصی زبان انگلیسی
در این ایستگاه یک امتحان زبان برای داوطلب طراحی شده است . این امتحان شامل (مکالمه کوتاه، درک و ترجمه متن اختصاصی و درک اصطلاحات تخصصی رشته داوطلب) می باشد. داوطلب با شرکت در این ایستگاه ضمن معرفی کوتاه خود به زبان انگلیسی، یک متن تخصصی را ابتدا قرائت و سپس ترجمه می کند.  

معرفی خود به زبان انگلیسی: این معرفی باید شامل نام و نام خانوادگی، سن، تحصیلات، رشته تحصیلی پایه و دانشگاهی محل تحصیل وی باشد.

خواندن و ترجمه یک پاراگراف از متن تخصصی رشته مورد پذیرش: خواندن ، ترجمه ، درک و توضیح اصطلاحات مربوط به رشته امتحانی داوطلب جز این قسمت از ایستگاه چهارم می باشد. در ایستگاه زبان انگلیسی زمان‌ های ارائه‌ شده پیشنهادی می ‌باشند و داوطلب می‌ تواند در مدیریت زمان آن را لحاظ نماید.
بیشتر بخوانید: نحوه معرفی خود به زبان انگلیسی در مصاحبه دکتری

۵ایستگاه شماره 5 : توانمندی ‌های تخصصی رشته امتحانی

در این قسمت داوطلب موظف است توانایی های خود در ارتباط با رشته امتحانی را بیان کرده و تسلط خود را به داوران نشان دهد . در این ایستگاه هر داوطلب باید شایستگی خود را برای تحصیل در مقطع دکتری رشته امتحانیش به داوران حاضر در جلسه مصاحبه اثبات نماید .   

شایان ذکر است که گروه‌ ها می‌ توانند چیدمان ایستگاه‌ ها را افزایش و یا جابجا نمایند اما به طور معمول این 5 ایستگاه در مصاحبه دکتری علوم پزشکی وجود دارند. در 5 ایستگاه موجود 10 نفر از اساتید دانشگاه‌ های مختلف دانشجویان را ارزیابی می‌ کنند. دانشجویان از یک مسیر وارد و از مسیر دیگری خارج می ‌شوند و اجازه برگشت ندارند و باید به‌ طرف ایستگاه‌ های بعدی حرکت کنند. درنتیجه این مصاحبه‌ ها یکسان انجام می‌ شود و ایستگاه‌ ها تداخل مصاحبه نخواهد داشت. زمان اختصاص داده‌ شده برای هر ایستگاه تقریبا بین 8 الی 10 دقیقه است.

مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا آماده اند که شما را در انجام مصاحبه دکتری وزارت بهداشت ۱۴۰۱ به بهترین شکل ممکن یاری دهند . برای ارتباط با مشاوران هیوا می توانید از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا استفاده کنید.
در ادامه بخوانید: اعلام نتایج نهایی دکتری وزارت بهداشت


سوالات متداول

1- ✔️ آیا مصاحبه دکتری وزارت بهداشت برای هر دانشگاه به صورت مجزا برگزار می شود ؟
✔️ خیر . جلسات مصاحبه دکتری وزارت بهداشت در مناطق آمایشی از پیش تعیین شده برگزار می شود . در متن مقاله به بررسی جزئیات این موضوع پرداخته شده است .


2- ✔️ چه افرادی به مصاحبه دکتری علوم پزشکی دعوت خواهند شد ؟
✔️ افرادی که موفق به کسب حد نصاب 50 % میانگین کل نمرات شرکت کنندگان در آزمون کتبی و کسب حداقل 30 % نمره کل آزمون شدند به مصاحبه دکتری وزارت بهداشت دعوت خواهند شد . در متن مقاله به بررسی جزئیات این موضوع پرداخته شده است .


3- ✔️ آیا برای شرکت در مصاحبه دکتری وزارت بهداشت نیازی به پرداخت هزینه است ؟
✔️ خیر . برای شرکت در جلسه مصاحبه دکترا علوم پزشکی نیازی به پرداخت هزینه نمی باشد .
منبع : مصاحبه دکتری وزارت بهداشت 1401