تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
انواع تورم پا - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: انواع تورم پا (/showthread.php?tid=61190)



انواع تورم پا - parisa70 - 14-09-2021

انواع تورم پا
اولین قدم مهم، مشخص کردن میزان و شدت تورم یا ادم می باشد. در برخی افراد، تورم پاها با گذشت زمان بدتر می شود، به ویژه اگر تورم، ناشی از علل وریدی باشد.

تورم خفیف پا به ناحیه پا و مچ پا محدود می شود. مثلاً شب ها کمی پف ایجاد می شود.

تورم متوسط پا از مچ پا بیشتر رفته اما تا زیر زانو گسترش می یابد.

تورم شدید پا به بالاتر از پا و مچ پا و زانو، گسترش می یابد. در برخی موارد، تورم می تواند بسیار شدید باشد و ترک پوست باز شده و عفونی شود یا زخم های چرکی ایجاد کند.

علاوه بر میزان و شدت تورم، باید گوده گذار بودن یا نبودن ادم را نیز مشخص کرد. ادم گوده گذار به فشار که معمولاً با دست یا انگشت انجام می شود، پاسخ می دهد. اگر با انگشت روی پوست فشار آورید، حتی پس از برداشتن انگشت، در ادم گوده گذار فرورفتگی ایجاد می شود. اما در ادم غیرگوده گذار این گونه نیست. این مساله می تواند در تشخیص علل احتمالی تورم پا به پزشک کمک کند.

ارزیابی تورم پا
هنگام ارزیابی تورم پا، دو سوال مهم پیش می آید:

آیا تورم جدید است یا از قبل ادامه دار بوده است؟
تورم حاد یا جدید، باعث ایجاد نگرانی در مورد وجود نوعی انسداد می شود. شایع ترین علت انسداد ورید، ترومبوز وریدی عمقی می باشد.
در برخی مواقع ممکن است این مسئله، به علت فشرده شدن وریدهای لگن باشد که به آن سندرم می ترنر (MTS) گفته می شود. متخصص ورید تمام این موارد را می تواند سریع ارزیابی کند. وی برای ارزیابی وریدهای پا و لگن، سونوگرافی وریدی را پیشنهاد می کند. گاهی ساق پا بسیار متورم می شود که وریدها دیده نمی شوند. پروتكلى براي رد مشكلاتي مثل لخته خون وجود دارد كه چند روز پس از آن انجام اسكن با سونوگرافي توصيه مي شود.
در ارزیابی علاوه بر تورم حاد، تورم مزمن پا نیز مهم می باشد. کمتر پیش می آید تورم مزمن پاها، ناشی از لخته خون جدید باشند و این مسئله بیشتر، به دلیل ترکیبی از نارسایی مزمن وریدی و ادم لنفاوی می باشد. این دو می توانند دست به دست هم بدهند که در اصطلاح به آنها “ادم لنفاوی-وریدی” گفته می شود.

آیا تورم در یک پا وجود دارد یا هر دو پا ؟
گاهی تورم در هر دو پا، به ویژه ادم گوده گذار، می تواند به دلیل بیماری هایی مانند نارسایی قلبی، نارسایی کبدی یا کلیوی یا سایر بیماری ها باشد. بنابراین  متخصص قلب باید هنگام ارزیابی تورم پا، کل مشکلات را در نظر بگیرد.

مطالب بیشتر در لینک زیر:
https://drmarashizadeh.com/%d8%aa%d9%88%d8%b1%d9%85-%d9%be%d8%a7/