تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
مشاوره نحوه رفتار با بیمار ام اس - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: مشاوره نحوه رفتار با بیمار ام اس (/showthread.php?tid=60686)



مشاوره نحوه رفتار با بیمار ام اس - mosahab - 05-09-2021

اگر خودتان یا اطرافیانتان درگیر بیماری ام اس بوده اند قطعاً می دانید که چه دنیای عجیبی و غریبی دارد. مشاوره رفتار با بیمار ام اس یکی از بهترین روش های نجات بخش برای این مشکل بوده و سبب می شود شخص با بیماری خود رفیق باشد.
ام اس نوعی بیماری مزمن است که سبب حمله به سیستم عصبی مرکزی مثل مغز و نخاع و عصب های چشمی می شود. گاه ام اس به قدری شدید است که شخص فلج یا کور می شود! مشاوره رفتار با بیمار ام اس کمک می کند تا این بیماری گسترده تر نشود و کنترل بهتری روی آن صورت بگیرد.

بیماری ام اس چیست
پیش از اینکه از تکنیک های مشاوره رفتار با بیمار ام اس بدانیم و مزایای آن را بررسی کنیم باید بدانیم که ام اس دقیقاً چیست؟ نام دیگر ام اس اسکلروز متعدد است. در این بیماری شخص دچار حمله به بخش سیستم مرکزی خود شده و سبب بی حس شدن برخی از اندام های جسمی او می شود. رشته های عصبی در بدن توسط چربی هایی به اسم میلین پوشانده شده اند.
این چربی ها کمک می کند تا عصب ها در امان باشند و همینطور به سرعت بهتر سیگنال های الکتریکی عصب ها نیز کمک زیادی می کند. کسانی که درگیر بیماری ام اس هستند میلین کمتری دارند. زمانی که میلین از بین برود بافت اسکار در بخش های مختلف بدن شکل می گیرد. بخش هایی از بدن که به اندازه کافی میلین ندارند پلاک نامیده می شوند. هرچه میزان ضایعه شدیدتر باشد احتمال شکست رشته های عصبی نیز بیشتر است.
وقتی میلین از بین برود، پالس های الکتریکی که از سوی مغز دریافت می شود به شکل یکنواخت به عصب های مورد نظر نخواهند رسید. حال فکر کنید هیچ چربی وجود نداشته باشد به این ترتیب رشته های عصبی هرگز نمی توانند هدایت درستی روی پالس های الکتریکی داشته باشند و در نهایت پیام مغز به عضلات منتقل نخواهد شد.
ام اس معمولاً در بین افراد 20 الی 50 سال دیده می شود و بانوان کاندید اصلی این بیماری هستند بنابراین مشاوره رفتار با بیمار ام اس باید جدی گرفته شود تا زندگی شخص تحت تاثیر قرار نگیرد. این بیماری گاه از طریق ژنتیک منتقل می شود و گاه نیز به دلیل قرار گرفتن بیش از اندازه در برابر نور خورشید به وجود می آید. افرادی که درگیر ام اس هستند، علائمی مثل احساس سنگینی در مثانه، مشکلات روده، افسردگی و تغییرات احساسی شدید دارند و اغلب اوقات خسته هستند.
حتما بخوانید: درمان افسردگی
مشاوره رفتاری با بیمار ام اس چیست
رفتاری که با بیمار ام اس می شود باید سنجیده و طبق شرایط مشخصی باشد. در روانشناسی بیماران ام اس فراهم سازی محیط آرام مهمترین اصل است!
کسانی که درگیر ام اس هستند به هیچ عنوان نمی توانند در یک محیط پر تنش زندگی کنند بنابراین باید محیطی با کمترین تنش برایشان ایجاد شود.
مهارت کنترل استرس بسیار مهم است. در مشاوره نحوه رفتار با بیمار ام اس ظرفیت بیمار برای تحمل استرس بیشتر می شود چون نمی توان جلوی عوامل استرس زای زندگی را گرفت! دقت داشته باشید که ایزوله کرده بدترین روشی است که برای بیماران ام اسی وجود دارد. آنها باید یاد بگیرند در مقابله با استرس چه کنند. روش های آرمیدگی بخش مهمی از مشاوره رفتار با بیمار ام اس محسوب می شود و اثر بخشی خوبی در کاهش اضطراب شخص دارد.
ترحم بیجا در مشاوره رفتار با بیمار ام اس جایگاهی ندارد! همه آدمها با هر سلیقه و شرایطی از ترحم بیجا متنفر هستند. دقت کنید که بیمار نباید به مرحله ای برسد که دیگر تمایلی به درمان نداشته باشد. اینکه مدام او را از بقیه جدا کنیم و به او به شکل افراطی محبت کنیم، احساس بسیار بدی به او انتقال می دهد و در نهایت سبب می شود که زندگی از جریان عادی خود خارج شود.
[تصویر:  1629886902_%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B...%D8%B3.png]
بررسی رویکرد شخصیتی در بیمار اصلی ترین تکنیکی است که در مشاوره نحوه رفتار با بیمار ام اس دیده می شود به طوری که روانشناس بررسی می کند که بیمار چه روحیه دارد؟ دمدمی مزاج است؟ جدی و سخت است یا عاطفی و احساسی؟ این عوامل شناختی کمک می کند تا بهترین تصمیم گیری در خصوص روحیات او صورت بگیرد.
بیمار ام اس باید بیماری خود را بپذیرد و نباید از آن فرار کند به این ترتیب فشار کمتری به او وارد می شود و می تواند زندگی عادی خود را پیش بگیرد.
حتما بخوانید: درمان بی انگیزه بودن

مزایای مشاوره رفتار با بیمار ام اس
حال می خواهید مزایای مشاوره رفتاری با بیمار ام اس را با هم بررسی کنیم:
افزایش انگیزش:
فکر می کنید مهمترین روش های مشاوره نحوه رفتار با بیماران ام اس چگونه است؟ اولین و مهمترین مزایای مشاوره رفتار با بیماران ام اس ایجاد انگیزه در شخص است. یعنی او یاد می گیرد که مثل همه افراد عادی می تواند به زندگی خود ادامه دهد. ایجاد انگیزه به واسطه تکنیک های مختلف صورت می گیرد تا اثربخشی بهتری داشته باشد.
کنترل استرس و مواجهه با آن:
کسانی که درگیر ام اس هستند نمی توانند با استرس روبرو شوند، صدای تلفن آنها را آزار می دهد بنابراین پریز تلفن را قطع می کنند. مزایای روانشناسی بیماران ام اس به این صورت است که کمک می کند تا ظرفیت خود را در مقابل استرس افزایش دهیم و به این ترتیب شرایط محیطی نامناسب برای ما دشوار نخواهد بود.
ارتباط جمعی بیشتر:
مشاور رفتار با بیمار ام اس تاکید به گسترش دایره ارتباطی دارد یعنی فردی که درگیر ام اس است نباید خود را از جمع دور کند. یک موضوع بسیار مهم در این راستا، اینکه معمولاً بیمارانی که درگیر ام اس هستند دوست دارند تنها باشند اما در مشاوره نحوه رفتار با بیمار ام اس تاکید شده که روش های درست تعامل باید اجرا شود.
جلوگیری از خجالت و خشم:
شاید با خود بگویید فایده مشاوره رفتار با بیمار ام اس چیست؟ یکی از مهمترین مزایای مشاوره های رفتاری این است که شخص از حالت بدی که او دست داده احساس خجالت نمی کند و می پذیرد که به این بیماری مبتلا است و باید با آن دست و پنجه نرم نماید.
تشکیل خانواده و فرزندآوری:
این تصور که یک شخص مبتلا به ام اس حق ازدواج ندارد به کل اشتباه است. در مشاوره رفتاری با بیمار ام اس، شرایط بیمار سنجیده می شود و تکنیک های زندگی درست به او یادآوری می شود به این ترتیب می تواند ازدواج کند و صاحب فرزند شود.
در ادامه بخوانید: عوارض قرص استرس

سوالات متداول

1- ✔️ بیماری ام اس چیست؟
✔️ نام دیگر ام اس اسکلروز متعدد است، در این بیماری شخص دچار حمله به بخش سیستم مرکزی خود شده که در متن مقاله شرح داده شده است.


2- ✔️ مشاوره رفتاری با بیمار ام اس چگونه است؟
✔️ در روانشناسی بیماران ام اس فراهم سازی محیط آرام مهمترین اصل است که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.


3- ✔️ مزایای مشاوره رفتار با بیمار ام اس چیست؟
✔️ مشاوره رفتاری با بیمار ام اس دارای مزایای بسیار از جمله افزایش انگیزه و کاهش استرس فرد را به همراه دارد که در متن مقاله شرح داده شده است.
منبع : مشاوره نحوه رفتار با بیمار ام اس