حقوق مالی زن بعد از طلاق - نسخهی قابل چاپ +- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir) +-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1) +--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5) +--- موضوع: حقوق مالی زن بعد از طلاق (/showthread.php?tid=58805) |
حقوق مالی زن بعد از طلاق - heyvalaw - 16-08-2021 در این مقاله به بررسی حقوق مالی زن بعد از طلاق خواهیم پرداخت . در نظر گرفتن حقوق مالی برای زنانی که از همسرشان جدا می شوند ، ریشه در فقه اسلام دارد و به تبع آن ، در قوانین مختلف حقوقی برای زنان در نظر گرفته شده است تا بعد از جدایی از همسرشان ، بتوانند به واسطه آن امرار معاش کرده و به زندگی شان ادامه دهند . برخی از این حقوق نیز ، به موجب عقد نکاح به زن تعلق می گیرند و ارتباطی به طلاق ندارند ؛ لذا مرد مکلف به پرداخت آن به زن است . در این مقاله قصد داریم به مهمترین حقوق مالی زن بعد از طلاق بپردازیم و شرایط دریافت آن را به طور مختصر توضیح دهیم . بنابراین ، به بررسی حقوق مالی زن بعد از طلاق مانند مهریه ، نفقه ، اجرت المثل ایام زناشویی و بهره مندی از نصف اموال مرد پس از طلاق خواهیم پرداخت .
مهریه زن یکی از مهم ترین حقوق مالی که به هنگام عقد نکاح به زن تعلق می گیرد ، مهریه است . به عبارت دیگر ، به هنگام عقد ازدواج مرد مکلف به پرداخت مالی به همسر خود می شود و این تکلیف که بر ذمه مرد قرار می گیرد ، ارتباطی به طلاق زن ندارد . بلکه زن حتی در طول زندگی مشترک هم می تواند اقدام به مطالبه مهریه اش نماید . علاوه بر این ، عدم تمکین از سوی زن و یا حتی برقراری رابطه نامشروع توسط زن نیز خللی به حق مهریه زن وارد نخواهد کرد . به این منظور ، زن هر زمان که تمایل داشته باشد می تواند با مراجعه به دادگاه ، شورای حل اختلاف و یا اداره ثبت ، اقدام به مطالبه مهریه نماید و مرد نیز مکلف به پرداخت آن است . البته در اکثر موارد ، مطالبه مهریه از جانب زن در حین دعوای طلاق مطرح می شود . برای آشنایی با حق مهریه زن و گرفتن مهریه کلیک کنید .
نفقه زن یکی دیگر از حقوق مالی زن که پرداخت آن به موجب عقد نکاح به عهده مرد قرار می گیرد ، نفقه زن است . به موجب قانون مدنی ، پرداخت نفقه در عقد دائم به عهده شوهر است و حتی در صورتی که زن شاغل باشد ، باز هم مرد مکلف به پرداخت نمودن آن است . البته بر اساس قانون مدنی ، شرط پرداخت نفقه به زن آن است که زن از شوهر خود تمکین کند . به عبارت دیگر ، در صورتی که زن از همسر خود تمکین نکرده باشد و به اصطلاح ناشزه شده باشد ، حقی برای دریافت نفقه نخواهد داشت .بنابراین ، پیش از طلاق ، در صورت تمکین زن ، حق دریافت نفقه به قوت خود باقی است . علاوه بر این ، در طول مدت عده طلاق رجعی نیز در صورتی که زن ناشزه نباشد ، حق دریافت نفقه برای زن پیش بینی شده است. گفتنی است که در صورت بروز اختلاف در این خصوص ، تعیین مبلغ نفقه به عهده دادگاه است . برای آشنایی با نفقه زن و ویژگی های آن کلیک کنید .
اجرت المثل ایام زناشویی یکی دیگر از حقوق مالی زنان بعد از طلاق ، اجرت المثل ایام زناشویی یا زندگی مشترک است که دریافت آن تحت شرایطی در قانون پیش بینی شده است . بر این اساس ، در صورتی که زن در طول زندگی مشترک کارهایی را که شرعا به عهده او نبوده است ( مانند امور منزل ) به درخواست زوج و بدون قصد تبرع انجام داده باشد ، می تواند از دادگاه تقاضای دریافت اجرت المثل نماید . برای آشنایی با اینکه اجرت المثل ایام زناشویی چیست و دریافت اجرت المثل ایام زناشویی چه شرایطی دارد کلیک کنید .
نصف اموال زوج پس از طلاق از سال 1360 به بعد ، شرطی در عقد نامه های ازدواج درج شده است که در مورد انتقال بخشی از اموال و دارایی مرد پس از طلاق می باشد . به موجب این اصل « ضمن عقد ازدواج ، زوج شرط کرد هرگاه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار او نبوده ، زوج موظف است تا نصف دارایی موجود خود را که در ایام زناشویی با او به دست آورده ، یا معادل آن را طبق نظر دادگاه بلاعوض به زوجه منتقل نماید » . در صورتی که مرد این شرط را امضا کند ، موظف می شود که در زمان طلاق ، تا نیمی از اموال و دارایی های خود را به زن بدهد . البته ، برخورداری زن از این حق ، منوط به وجود شرایطی هم شده است . برای آشنایی با تنصیف اموال و دارایی مرد پس از طلاق کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حقوق مالی زن بعد از طلاق در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حقوق مالی زن بعد از طلاق پاسخ دهند .
منبع : حقوق مالی زن بعد از طلاق
|