تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
انتخاب رشته دوره دبیرستان - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: دانشگاه پیام نور (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=8)
+--- موضوع: انتخاب رشته دوره دبیرستان (/showthread.php?tid=56761)



انتخاب رشته دوره دبیرستان - heyvagp1 - 12-07-2021

انتخاب رشته دبیرستان ، شاید یکی از مهمترین مقاطع تحصیلی هر دانش آموزی باشد که می بایست با توجه به فاکتورهای مختلفی اعم از علایق ، استعداد ها و نیاز بازار کار ، رشته مورد نظر خود را انتخاب کند . در مسیر هدایت تحصیلی و انتخاب رشته ، نمی توان از اهمیت بالای موارد مختلفی مانند شناخت روحیات و علایق فردی و دریافت مشاوره از افراد مجرب چشم پوشی کرد .


نظام آموزشی ایران که شامل سه مقطع ابتدایی ، متوسطه دوره اول و متوسطه دوره دوم است ، یک نقطه عطف بسیار حساس به اسم انتخاب رشته دبیرستان دارد  . در سال های نه چندان دور که نظام آموزشی 4-3-5 بود دانش آموزان باید بعد از پایان سال اول دبیرستان اقدام به انتخاب یک رشته تحصیلی برای ادامه مسیر می کردند .
با تغییر نظام آموزشی همچنان این انتخاب رشته دبیرستان به قوت خود باقی بوده و تنها در انتهای دوره متوسطه اول یا همان پایه نهم تحصیلی اقدام به انتخاب می کنند  . پس انتخاب رشته پایه نهم یا انتخاب رشته دبیرستان مسیر 3 ساله آینده دبیرستان دانش آموز و چه بسا در بیشتر موارد مسیر باقی عمر یک فرد را تشکیل می دهند .
به همین دلیل می توان گفت که انتخاب رشته تحصیلی در مقطع دبیرستان ، به اندازه انتخاب رشته کنکور سراسری و چه بسا بیشتر از آن از اهمیت برخوردار است . چه بسا دانش آموزان بسیاری که بعد از کنکور و ورود به دانشگاه و یا حتی بعد از قبول نشدن در کنکور به این نتیجه می رسند که علت عدم موفقیتشان ، اشتباه در انتخاب رشته دبیرستان بوده است .
در این مقاله درمورد پارامترهای موثر در انتخاب رشته دبیرستان صحبت کرده ایم تا بتوانیم در انتخاب رشته دبیرستان به دانش آموزان عزیز کمک کوچکی کرده باشیم . 

زمان انتخاب رشته دبیرستان
مراحل مربوط به انتخاب رشته پایه نهم پس از اتمام امتحانات پایان سال دانش آموزان و دریافت فرم های هدایت تحصیلی انجام می شود. زمان و مهلت انتخاب رشته نهم به دهم توسط وزارت آموزش و پروزش تعیین شده و به مدارس سراسر کشور ابلاغ می گردد.

دانش آموزان موظف هستند در زمان تعیین شده با مراجعه به سامانه دانش آموزی و دریافت و تکمیل فرم هدایت تحصیلی پایه نهم انتخاب رشته دبیرستان خود را نهایی سازند.



وزارت آموزش و پرورش کشور مهلت انتخاب رشته نهم به دهم را از 15 تیر ماه تعیین کرده است. دانش آموزان با مراجعه به سایت پادا می توانند فرم شماره 6 که مربوط به هدایت تحصیلی دانش آموزان می باشد را دریافت کرده و اطلاعات لازم را تکمیل نمایند.


بسیاری از والدین و دانش آموزان از حداقل نمره لازم برای ورود به هریک از رشته های تحصیلی دبیرستان اطلاعی ندارند. پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات لازم در این باره به مقاله زیر مراجعه نمایید.

بیشتر بخوانید: با چه نمره هایی در نهم متوسطه انتخاب رشته می کنیم

[تصویر:  academy1.gif]

نحوه دریافت فرم انتخاب رشته دبیرستان
دانش آموزان پایه نهم برای این که بتوانند مراحل انتخاب رشته دبیرستان خود را نهایی سازند باید ابتدا فرم هدایت تحصیلی خود را دریافت کرده و اطلاعات مربوط به آن را تکمیل نمایند. فرم هدایت تحصیلی پایه نهم و آزمون های مشاوره ای مربوط به آن در سال های گذشته از طریق مراجعه به سایت همگام انجام می گرفت اما تغییرات اعمال شده باعث شده که سامانه دریافت این فرم ها به سایت پادا تغییر پیدا کند.

دانش آموزان کلاس نهم باید در مهلت تعیین شده به سامانه دانش آموزی پادا به آدرس pada.medu.ir مراجعه کرده و فرم هدایت تحصیلی را برای انتخاب یکی از رشته های تحصیلی دبیرستان دریافت و تکمیل نمایند. با توجه به بی اطلاعی بسیاری از دانش آموزان از نحوه دریافت این فرم از سایت پادا در این بخش راهنمای تصویری نحوه دریافت فرم انتخاب رشته دبیرستان را شرح داده و بررسی می نماییم.

راهنمای تصویری نحوه دریافت برگه هدایت تحصیلی پایه نهم


۱ابتدای آدرس اینترنتی سایت پادا که pada.medu.ir می باشد را در مرورگر خود وارد کنید.

[تصویر:  1621229329_00.png]

۲در صفحه باز شده وارد بخش مربوط به دریافت کارنامه شوید.

[تصویر:  1625472763_00003.png]

۳در آخر اطلاعات خواسته شده در هرقسمت را به درستی و بادقت وارد کرده و روی گزینه ورود کلیک کنید تا بتوانید صفحه مربوط به دریافت و تکمیل فرم هدایت تحصیلی را مشاهده نمایید.

[تصویر:  1625473746_001.png]


برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره سایت دانش آموزی پادا و آشنایی با بخش ها و گزینه های مختلف این سامانه می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.

بیشتر بخوانید: پادا


[تصویر:  madares2.gif]


مشاوره انتخاب رشته دبیرستان
با توجه به این که امکان تغییر رشته در بدو ورود به دانشگاه وجود دارد ، بسیاری از دانش آموزان و والدین بر این تصورند که رشته دبیرستان فقط بر درس هایی که دانش آموز در سه سال بعد از آن می خواند تاثیر می گذارد . متاسفانه این تفکر باعث کم اهمیت پنداشتن انتخاب رشته دبیرستان می شود .

دلیل این که می گوییم انتخاب رشته پایه نهم تاثیر بسیار بیشتری از درس های 3 سال تحصیل در مدرسه دارد دلایل مختلفی دارد که در اینجا می خواهیم به تعدادی از این دلایل اشاره کنیم . اول این که حتی اگر دانش آموزی در دانشگاه تغییر رشته دهد ، به خاطر نداشتن دانش کافی در رشته جدید ، کار برای او نسبت به دیگران سخت تر می شود .

هم چنین خیلی از دانش آموزان با وجود امکان تغییر رشته در هنگام ورود به دانشگاه ، باز هم در رشته تحصیلی دبیرستان خود ادامه تحصیل می دهند، پس عملا رشته ای که در دبیرستان انتخاب می کنیم نه تنها در دانشگاه بلکه در تمام سال های کاری زندگی مان هم همراهمان خواهد بود .

این قسمت خوب و روشن ماجراست اما روی دیگر داستان این است که در سال های گذشته شاهد این اپیدمی هستیم که بیشتر افراد در شغل هایی مشغول به کار می شوند که کمترین ارتباط را با رشته تحصیلی دانشگاهی آن ها دارد .

بیشتر بخوانید: شرایط انتخاب رشته انواع رشته های نظری

هرچند شاید برای یک دانش آموز 15 ساله تصمیم گیری اینکه در آینده قرار است سراغ چه کاری رود شاید خیلی منطقی نباشد اما باید قبول کنیم هرکدام از رشته های پایه نهم تا حد زیادی بیانگر حس و حال حاکم بر آن رشته است . رشته علوم تجربی را باید بیشتر به دانش آموزانی توصیه کنیم که توانایی کار در محیط های بیمارستانی و سروکار داشتن با بیماران را داشته باشند.

رشته ریاضی فیزیک مناسب دانش آموزانی است که توانایی کار در محیط های صنعتی را دارند ، هرچند کار به عنوان مهندس طراح هم می تواند از ویژگی های دیگر رشته های دانشگاهی ریاضی فیزیک باشد . رشته انسانی می تواند آینده ای موفق برای دانش آموزانی ایجاد کند که قدرت بیان و روابط عمومی بالایی داشته باشند .

اکثر رشته های دانشگاهی رشته علوم انسانی نیازمند روابط عمومی بالا و توانایی داشتن برخورد روزانه با انسان های اجتماع است . در کنار رشته های نظری ، رشته های هنرستان فنی حرفه ای و رشته های کاردانش در زمان ثبت نام مدارس هم متقاضی کمی ندارند. افرادی سراغ رشته های فنی حرفه ای و کاردانش می روند که به نوعی شغل قطعی آینده خود را مشخص کرده اند و می خواهند هرچه سریع تر به سراغ فراگیری فنون آن رشته بروند .

بهتر است حساسیت بیشتری در انتخاب رشته های فنی حرفه ای و رشته های کاردانش داشته باشیم . زیرا افرادی که به سراغ رشته های نظری می روند در انتخاب رشته کنکور با تنوع زیادی از رشته های دانشگاهی مواجه می شوند ولی افرادی که رشته های فنی حرفه ای و کاردانش انتخاب می کنند یا باید دقیقا در همان رشته وارد دانشگاه شوند یا باید تغییر رشته دهند.

در ادامه بخوانید:  اعلام نتایج هدایت تحصیلی

[تصویر:  %DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%84_%D8%AA%D9...%D8%B3.gif]


مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا آماده اند از هرجای ایران که هستید مشاوره انتخاب رشته دبیرستان را در اختیار شما قرار دهند . برای این کار می توانید از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا استفاده کرده و با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید .



سوالات متداول

1- ✔️ چگونه می توانیم مناسب ترین رشته را در دبیرستان انتخاب کنیم ؟
✔️ انتخاب رشته دبیرستان به عوامل زیادی اعم از علاقه مندی ها ، استعداد ، روحیات و غیره بستگی دارد که در این مقاله به بررسی این عوامل پرداخته شده است .


2- ✔️ بهترین رشته در دبیرستان پایه نهم کدام است ؟
✔️ همان طور که در این مقاله بدان اشاره شد ، رشته بهتر یا بدتری در دبیرستان وجود ندارد و دانش آموز باید نسبت به فاکتورهای شخصی خود ، انتخاب رشته دبیرستان را انجام دهد .


3- ✔️ چرا انتخاب رشته دبیرستان از اهمیت بالایی برخوردار است ؟
✔️ همان طور که در این مقاله به آن پرداخته شده ، انتخاب صحیح در این مقطع می تواند مسیر شغلی و موفقیت فرد را مشخص نموده و انتخاب غلط ممکن است به سرخوردگی دانش آموز بیانجامد .
منبع : انتخاب رشته دوره دبیرستان