تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
ردیف فرعی چیست - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: ردیف فرعی چیست (/showthread.php?tid=56114)



ردیف فرعی چیست - heyvalaw - 01-07-2021

هنگامی که یک پرونده مراحل رسیدگی را طی می کند، به ترتیب در هر مرحله یک شماره به عنوان ردیف فرعی به آن پرونده اختصاص می یابد که با بالا رفتن مرجع رسیدگی، ردیف فرعی نیز یک رقم افزایش می یابد. به این ترتیب ردیف فرعی پرونده قضایی حقوقی در دادگاه بدوی 1، در دادگاه تجدیدنظر 2 ، در دیوان عالی کشور 3 و... بوده و ردیف فرعی پرونده قضایی کیفری نیز از عدد 1 برای دادسرا آغاز می شود. دریافت ردیف فرعی با مراجعه به سامانه عدل ایران، گزینه ( اطلاع رسانی با رمز پرونده ) امکان پذیر می باشد.


هنگامی که یک دادخواست یا شکواییه در دفتر خدمات قضایی ثبت می شود، آن دادخواست یا شکواییه توسط دفتر خدمات قضایی به مجتمع قضایی صلاحیت دار ارسال می شود . در مرحله بعد، معاونت ارجاع مجتمع قضایی، دادخواست یا شکواییه ها را به ترتیب تاریخ وصول برای شعبه های مجتمع ارسال می کند. با وصول دادخواست یا شکواییه به شعبه، شعبه مربوطه، آن دادخواست یا شکواییه را ثبت کرده و اقدام به تشکیل پرونده می نماید.
با تشکیل پرونده برای دادخواست یا شکواییه چندین شماره از جمله شماره پرونده، شماره بایگانی و ردیف فرعی به آن پرونده اختصاصی می یابد. هر یک از این شماره ها برای پیگیری پرونده در روش های مختلف پیگیری از ثنا و مراجعه حضوری به شعبه دارای کاربرد بوده که لازمه استفاده از آن، آشنایی با مفهوم این شماره ها می باشد. به علاوه، ردیف فرعی پرونده که همیشه در پیامک های ارسال شده از سامانه ثنای قوه قضاییه دیده می شود، مفهومی بوده که اغلب مراجعه کنندگان به دستگاه قضایی با آن آشنایی نداشته و مورد سوال آنها می باشد.
با توجه به آنچه گفته شد، در این مقاله، ابتدا به این سوال پاسخ می دهیم که ردیف فرعی چیست؟ سپس در مورد ردیف فرعی پرونده های قضایی حقوقی و ردیف فرعی پرونده های قضایی کیفری توضیح داده و در نهایت به بررسی این مساله می پردازیم که ردیف فرعی پرونده را چگونه دریافت کنیم؟


ردیف فرعی چیست؟
یکی از سوالاتی که مراجعین به دادگاه و دادسرا و اشخاصی که در این قوه دارای پرونده بوده، به کرات می پرسند این سوال است که ردیف فرعی چیست؟ پیش از اینکه به این سوال جواب دهیم، لازم است که در مورد چند مفهوم مرتبط با پرونده قضایی توضیح داده تا تفاوت این مفاهیم با مفهوم ردیف فرعی مشخص گردد. از جمله مفاهیمی که در رابطه با پرونده قضایی مطرح شده، سه مفهوم شماره پرونده، شماره بایگانی و رمز شخصی پرونده بوده که در ادامه به توضیح آن ها و در نهایت توضیح مفهوم ردیف فرعی می پردازیم:
۱شماره پرونده
هنگام که شخصی شکواییه یا دادخواستی را ثبت می کند، این شکواییه یا دادخواست از دفتر خدمات قضایی برای مجتمع قضایی صلاحیت دار ارسال می شود. با وصول شکواییه یا دادخواست به مجتمع، معاونت ارجاع مجتمع قضایی، آن دادخواست یا شکواییه را به یکی از شعبه های مجتمع ارسال کرده که به این عمل، ارجاع پرونده گفته می شود.
با رسیدن پرونده به شعبه، شعبه مربوطه به آن پرونده ، یک شماره 16 رقمی اختصاص داده که به این شماره 16 رقمی، شماره پرونده گفته شده و در تمام مراحل رسیدگی عدد ثابتی می باشد و پیگیری پرونده با شماره پرونده را برای افراد امکان پذیر می سازد. دو رقم اول در شماره پرونده های کلیه مجتمع های قضایی در سطح کشور، نشان دهنده سال ثبت پرونده در دادگاه مربوطه می باشد. به عنوان مثال، چنانچه شما شکواییه ای را در سال 95 در دادسرا ثبت نموده باشید، شماره پرونده شما با عدد 95 آغاز می گردد.

۲شماره بایگانی
هنگامی که پرونده ای طبق روال گفته شده در بالا به شعبه ارجاع گردید، علاوه بر اینکه یک شماره پرونده به آن اختصاص داده می شود، مسئول بایگانی شعبه نیز یک شماره را بر روی پرونده فیزیکی درج می کند که به آن شماره بایگانی شعبه گفته می شود. شماره بایگانی پرونده بسته به حجم پرونده های شعبه، یک شماره 6 یا 7 رقمی می باشد. 

به خاطر داشته باشید که اگر برای پیگیری پرونده خود به صورت حضوری به شعبه مربوطه مراجعه می کنید حتما شماره بایگانی پرونده را به همراه داشته باشید. زیرا بایگان شعبه ، پرونده ها را بر اساس شماره بایگانی در قسمت بایگانی مرتب نموده و امکان پیگیری با شماره پرونده را ندارد.

۳رمز شخصی پرونده
از زمانی که سامانه ثنا راه اندازی شده است، ابلاغیه های قضایی دیگر نه به شکل کاغذی بلکه در قالب ابلاغیه های الکترونیکی به شهروندان ابلاغ می شود. بدین منظور، قوه قضاییه به هر یک از پرونده های قضایی، یک رمز شخصی اختصاص داده که پیگیری آن پرونده در مراحل مختلف دادرسی توسط  طرفین دعوا تنها با استفاده از این رمز شخصی امکان پذیر می باشد. 

رمز شخصی یک عدد 5 رقمی بوده که از شعبه قابل دریافت است، همچنین با ارسال شماره پرونده # 2 به شماره 500049 می توان آن را به روش پیامکی دریافت نمود.

۴ردیف فرعی
هنگامی که شما دادخواست یا شکواییه ای را ثبت می کنید، آن دادخواست یا شکوائیه تا زمانی که منتهی به صدور رای قطعی یا نهایی شود، ممکن است مراحل مختلفی را در سیستم قضایی طی نماید. به عنوان مثال، بعد از ثبت شکوائیه، به طور معمول این شکواییه به دادسرا ارسال شده، پس از صدور قرار مقتضی، به دادگاه کیفری بدوی ارسال می شود. رای دادگاه کیفری بدوی بسته به مورد، قابل تجدیدنظر خواهی در دادگاه تجدیدنظر یا فرجام خواهی در دیوان عالی کشور خواهد بود.

هنگامی که رسیدگی به پرونده، مراحل بالا را طی می کند، این پرونده در هر مرحله دارای یک شماره ردیف فرعی است که با بالا رفتن مرجع رسیدگی، ردیف فرعی نیز یک رقم افزایش می یابد. به عنوان نمونه در مثال بالا، ردیف فرعی مرحله دادسرا 1 ، دادگاه بدوی 2، تجدیدنظر 3 و ... بوده که تا پایان روند رسیدگی به پرونده به همین ترتیب افزایش می یابد.

حتما بخوانید : پیگیری پرونده قضایی با کد ملی


ردیف فرعی پرونده های قضایی حقوقی
اکنون که با مفهوم ردیف فرعی آشنا شدید، در این بخش به توضیح ردیف فرعی پرونده های قضایی حقوقی می پردازیم. پرونده های قضایی حقوقی به پرونده هایی گفته می شود که در دعاوی حقوقی تشکیل شده و روند کار پرونده در دادگاه حقوقی ادامه می یابد.
دعوای حقوقی به طور معمول با تقدیم دادخواست و با رسیدگی دادگاه بدوی به عنوان اولین مرحله رسیدگی آغاز می شود. پس از پایان رسیدگی در دادگاه بدوی، در صورتی که رای قابل تجدیدنظر باشد، با تجدیدنظر خواهی هر یک از طرفین دعوا، پرونده به دادگاه تجدیدیظر فرستاده می شود. در برخی دعاوی ، رای دادگاه تجدیدنظر قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور بوده و این مرجع رای نهایی را صادر می کند. 
با ورود پرونده قضایی حقوقی به هر یک از مراجع گفته شده، یک ردیف فرعی به آن پرونده اختصاص می یابد. با این توضیح که ردیف فرعی پرونده قضایی حقوقی در دادگاه بدوی 1، در دادگاه تجدیدنظر 2 ، در دیوان عالی کشور 3 و... می باشد. به این ترتیب، بر خلاف سایر شماره های مرتبط با پرونده های قضایی حقوقی که برای هر کدام ، یک شماره اختصاصی وجود داشته، ردیف فرعی پرونده های قضایی حقوقی، برای تمام پرونده ها در هر یک از مراحل رسیدگی یک عدد ثابت تک رقمی می باشد.

مطابق قانون شوراهای حل اختلاف، در برخی از دعاوی قضایی حقوقی همچون دعاوی مالی که خواسته آن ها حداکثر 20 میلیون تومان باشد، دعاوی مربوط به تخلیه و دعاوی مرتبط با انحصار وراثت ، اولین مرجع رسیدگی، شورای حل اختلاف می باشد. به این ترتیب در این دعاوی، ردیف فرعی 1 مربوط به شورای حل اختلاف خواهد بود.

بیشتر بخوانید : پیگیری پرونده شورای حل اختلاف

ردیف فرعی پرونده های قضایی کیفری
تعیین ردیف فرعی پرونده های قضایی کیفری نیز همانند ردیف فرعی پرونده های قضایی حقوقی از روند مشابهی پیروی می کند. با این توضیح که هنگامی که شما یک شکایت کیفری ثبت می کنید، قاعدتا اولین مرجعی که به این شکواییه رسیدگی می کند، دادسرا می باشد. پس از صدور قرار دادسرا، پرونده بسته به نوع جرم به دادگاه کیفری یک یا دو ارسال می شود. پس از صدور رای، در غیر مواردی که رای دادگاه کیفری قطعی است، پرونده حسب مورد برای رسیدگی تجدیدنظر یا فرجامی به دادگاه تجدیدنظر یا دیوان عالی کشور ارسال می شود.

هنگامی که پرونده های کیفری به هر یک از مراحل رسیدگی گفته شده وارد می شود، ردیف فرعی آن پرونده با توجه به مرحله مربوطه تعیین می گردد. با این توضیح که ردیف فرعی پرونده قضایی کیفری در دادسرا 1، در دادگاه بدوی 2، در دادگاه تجدیدنظر3 ، در دیوان عالی کشور 4 و... می باشد.

بیشتر بخوانید : راه های پیگیری پرونده در دادسرا

ردیف فرعی پرونده را چگونه دریافت کنیم؟
پس از اینکه  به توضیح مفهوم ردیف فرعی پرونده های قضایی حقوقی و ردیف فرعی پرونده های قضایی کیفری پرداختیم، اکنون در این بخش به این سوال پاسخ می دهیم که ردیف فرعی پرونده را چگونه دریافت کنیم؟ برای دریافت کردن ردیف فرعی پرونده خود، مراحل زیر را که ضمن راهنمای تصویری توضیح داده شده است، دنبال نمایید:
۱آدرس سامانه عدل ایران قوه قضاییه یعنی adliran.ir را در مرورگر خود جست وجو نمایید. سپس همانطور که در تصویر ملاحظه می نمایید، وارد صفحه اصلی سایت عدل ایران می شوید. از منوی اطلاع رسانی در سمت راست صفحه، گزینه ( اطلاع رسانی با رمز پرونده ) را انتخاب نمایید .

[تصویر:  1624960462_%D8%B1%D8%AF%DB%8C%D9%81%20%D...D8%AA1.jpg]

۲در صفحه جدید ، کد ملی و رمز شخصی ( کد ثنا ) را در کادرهای مربوطه وارد کنید و دکمه مرحله بعد را بزنید. به این ترتیب، یک رمز موقت به شماره همراه شما پیامک می شود که باید آن را در کادر مربوطه وارد کرده و دکمه ورود را بزنید.

[تصویر:  1624960506_%D8%B1%D8%AF%DB%8C%D9%81%20%D...D8%AA2.jpg]

۳اکنون صفحه جدیدی مطابق تصویر زیر به شما نشان داده می شود. برای پیدا کردن ردیف فرعی پرونده، شماره پرونده و رمز پرونده را در کادرهای مربوطه وارد کرده و دکمه ( ردیف های پرونده ) را بزنید. به این ترتیب کلیه ردیف های فرعی مرتبط با آن پرونده به شما نشان داده می شود.

[تصویر:  1624960528_%D8%B1%D8%AF%DB%8C%D9%81%20%D...D8%AA3.jpg]

یکی از کاربردهای ردیف فرعی، امکان دریافت خلاصه پرونده شخصی می باشد. با این توضیح که افراد می توانند با مراجعه به سامانه عدل ایران، با استفاده از شماره پرونده، رمز پرونده و ردیف فرعی، خلاصه پرونده را ملاحظه نمایند. مطالعه مقاله زیر جهت آگاهی از نحوه دریافت خلاصه پرونده پیشنهاد می شود:
در ادامه بخوانید : دریافت خلاصه پرونده شخصی
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ردیف فرعی در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ردیف فرعی پاسخ دهند.


سوالات متداول

1- ردیف فرعی چیست؟
هنگامی که رسیدگی به پرونده مراحل مختلف را طی می کند این پرونده در هر مرحله دارای یک شماره ردیف فرعی است که با بالا رفتن مرجع رسیدگی ردیف فرعی نیز یک رقم افزایش می یابد که برای اطلاع از جزییات متن مقاله را مطالعه نمایید.

2- ردیف فرعی پرونده های قضایی حقوقی چیست؟
با ورود پرونده قضایی حقوقی به هر از مراجع گفته شده یک ردیف فرعی به آن پرونده اختصاص می یابد با این توضیح که ردیف فرعی پرونده قضایی حقوقی در دادگاه بدوی 1 در دادگاه تجدیدنظر 2 در دیوان عالی کشور 3 می باشد که برای اطلاع از جزییات متن مقاله را مطالعه نمایید.

3- ردیف فرعی پرونده را چگونه پیدا کنیم؟
برای پیدا کردن ردیف فرعی پرونده به سامانه عدل ایران بخش ( اطلاع رسانی با رمز پرونده ) مراجعه کرده و برای اطلاع از جزییات متن مقاله را مطالعه نمایید.
منبع : ردیف فرعی چیست