تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
قیمت ناودانی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: تاسیسات ساختمان (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=206)
+--- موضوع: قیمت ناودانی (/showthread.php?tid=56039)



قیمت ناودانی - asroon - 29-06-2021

ناودانی یکی از پروفیل‌های پرکاربرد در صنعت ساختمان‌سازی به حساب می‌آید. این نوع پروفیل از یک جان و دو بال تشکیل شده است که اتصال آن‌ها به شکل حرف U یا C است. ناودانی دارای کاربرد زیادی در صنعت نیز هست که در ادامه به توضیح آن‌ها پرداخته شده است.
ناودانی‌ها دارای 2 مشخصه طول بال و ضخامت بال هستند که به هر کدام از سطح‌مقطع‌های عمود بر هم «بال» گفته می‌شود. ناودانی‌ها براساس همین طول بال و ضخامت طبقه‌بندی می شوند.
بسته به اینکه ناودانی بال موازی است یا نه کاربرد آن‌ها متفاوت است. برای مثال معمولا از ناودانی با بال‌های موازی در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود؛ ولی نوع بال غیرموازی و یا مخروطی نیز وجود دارد که کاربردهای خاص خود را دارد.
ناودانی معمولا به شکل شاخه‌ای و بعضاً به صورت برش‌خورده در قطعات کوچک که «گل میخ» نامیده می شود، عرضه می گردد.
 
کاربردهای ناودانی:
ناودانی پروفیلی است که در صنایع مختلفی به کار می‌رود. برخی از  انواع کاربردهای ناودانی در زیر آورده شده است:
[list]
[*]>به عنوان پایه و قاب در صنعت ساختمان‌سازی (کاربرد در تیر، ستون، خرپا، بادبند و ....)
[*]>ساخت نمای آلومینیومی ساختمان‌ها
[*]>ساخت اسکلت ماشین‌آلات و ماشین‌های سنگین
[*]>کاربرد در صنایع دریایی
[*]>ترمیم بنا
[/list] 
انواع ناودانی براساس روش تولید:
برای تولید ناودانی 2 روش کلی وجود دارد. پروسه تولید این مقطع فولادی در گذشته به صورت پرسی بوده، به این صورت که یک ورق فولادی 2 بار از عرض خم می‌شد و تشکیل ناودانی را می‌داد؛ اما اکنون به صورت درجا (فابریک) از همان ابتدا به شکل ناودانی تولید می‌گردد. ناودانی فابریک به روش نورد سرد یا گرم تولید می‌شود. بسته به اینکه روش تولید چیست، قیمت ناودانی هم متغیر است.
1-ناودانی پرسی:
همانطور که گفته شد ماده‌اولیه ناودانی پرسی، ورق فولادی است. با توجه به اینکه ناودانی‌ها در چه ابعادی هستند، ورق را خم کرده و به شکل ناودانی درمی‌آورند. این نوع ناودانی استحکام بالایی نداشته و فرآیند هزینه‌بری برای تولیدکننده ندارد. به همین دلیل قیمت ناودانی‌های پرسی به نسبت نوع فابریک ارزانتر است.
2- ناودانی فابریک نورد گرم:
 در این نوع ناودانی طی فرآیند تولید از ضخامت ناودانی کم شده تا به ضخامت موردنظر برسد. ناودانی گرم بلافاصله پس از اعمال حرارت حدود 1100 درجه سانتی‌گراد و تغییر شکل به ابعاد مورد نظر، سرد می‌شود. این سرد کردن ناگهانی باعث افت کیفیت ناودانی می‌شود و به همین دلیل است که گرچه قیمت ناودانی گرم از نوع پرسی بیشتر است، اما در برابر ناودانی نورد سرد به صرفه بوده و اگر کاربرد مدنظر شما به استحکام بالایی نیاز ندارد، می‌توانید از این نوع استفاده نمایید.
3-ناودانی فابریک نورد سرد:
تفاوت ناودانی سرد با ناودانی نورد گرم در مرحله نهایی، یعنی خنک شدن مقطع است. در این مدل ناودانی فرصت دارد تا به آرامی خنک شده و به همین دلیل دارای ابعاد دقیق‌تر، کیفیت و در نتیجه قیمت بالاتر است.
 
گفتنی است پس از اتمام فرآیند تولید ناودانی، در کارخانه تولید کننده آزمون‌هایی جهت سنجش کیفیت ناودانی‌ها صورت می‌گیرد. این آزمون‌ها شامل آزمون کشش در دمای محیط، آزمون‌های مکانیکی، خمش فولاد و اندازه‌گیری مواد شیمیایی به کار برده شده در مقطع فولادی است.
 
انواع ناودانی از نظر شکل ظاهری:
1-ناودانی ساده:
این نوع ناودانی که سطح آن به‌صورت کاملا ساده تولید می‌شود در سایزهای 8، 10، 12، 14 و 16 تولید شده و ارتفاع آن در بازه 30 تا 400 میلی‌متر است. ناودانی ساده کاربرد وسیعی در صنایع مختلف و ساختمان‌سازی دارد.
2-ناودانی مشبک:
ناودانی مشبک دارای شیارهایی روی سطح خود است که بیشتر در ساخت قفسه‌های فلزی به کار می‌رود.
 
نکات فنی در سفارش‌دهی ناودانی:
[list]
[*]>هنگام سفارش‌دهی ناودانی، به منظور خرید درست و عدم خطا در سفارش‌گیری، اطلاعات زیر را به فروشنده ارائه دهید:
[/list]1-مقدار محموله مورد نیاز شما چقدر است؟ تعداد شاخه یا وزن مورد نیازتان را به طور دقیق بیان کنید.
2-نوع ناودانی و طول مورد نظرتان را بیان کنید. اینکه ناودانی فابریک می‌خواهید یا پرسی.
3-استاندارد و شناسه مورد نظرتان را بیان کنید.
4-و در نهایت اگر تولیدکننده ناودانی خاصی را در نظر دارید، نام برند مورد نظرتان را به کارشناس فروش اعلام کنید.
[list]
[*]>به اندازه هر یک از بال‌های ناودانی «پهنای بال» گفته شده که با حرف b نمایش داده می‌شود. بال‌های ناودانی با یکدیگر برابرند.
[*]>به فاصله خارجی بین 2 بال بر روی محور عرضی جان، «ارتفاع ناودانی» گفته می‌شود که با حرف h نمایش داده می‌شود.
[*]>اصطلاح «نمره ناودانی» به معنای ارتفاع اسمی آن است که برحسب سانتی‌متر بیان می‌شود.
[/list] 
قیمت روز ناودانی:
[list]
[*]>ناودانی‌ها هم مانند سایر مقاطع فولادی به بازار ارز وابسته‌اند. قیمت ناودانی با افزایش نرخ ارز، مخصوصا قیمت دلار افزایش یافته و با افت نرخ ارز کاهش می‌یابد.
[*]>2 عامل دیگری که نرخ ناودانی به آن‌ها وابسته است یکی قیمت ناودانی در بازار جهانی بوده و دیگری میزان عرضه در بازار است. با افزایش قیمت‌های جهانی علاوه بر اینکه ناودانی‌های وارداتی گران می‌شوند، قیمت ناودانی تولید داخل کشور نیز افزایش می‌یابد. هم‌چنین از سوی دیگر اگر در بازار فولاد ایران با کمبود عرضه ناودانی مواجه شویم، بالطبع قیمت آن افزایش می‌یابد.
[*]نوع ناودانی‌ای که شما به عنوان خریدار انتخاب می‌کنید هم بر قیمت تمام‌شده ناودانی برایتان اثرگذار است. همان‌طور که پیش‌تر توضیح داده شد، قیمت ناودانی نورد سرد از سایر انواع ناودانی بالاتر بوده و ناودانی پرسی ارزان‌ترین قیمت را داراست.
[*]تولیدکننده‌ها‌ نیز در قیمت ناودانی بی‌تاثیر نیستند. برخی کارخانه‌ها به دلیل کیفیت بالای مواد اولیه و اعتبار برندشان، ناودانی را با قیمت بالاتری نسبت به سایر تولیدکنندگان به فروش می‌رسانند.
[/list] 
قیمت ناودانی در کارخانه:
عمده ناودانی‌های تولید شده در داخل کشور در فهرست پایین آورده شده است:
[list]
[*]>ناودانی نورد آریان فولاد( جهت مشاهده قیمت ناودانی آریان فولاد روی متن لینک شده کلیک کنید)
[*]>ناودانی گروه فولادی البرز غرب
[*]>ناودانی شرکت فولاد شکفته مشهد
[*]>ناودانی کارخانه فولاد ناب تبریز
[*]>ناودانی صنایع فولاد مگا اسـتیل
[*]>ناودانی کارخانه فولاد البرز ایرانیان (فایکو)
[*]>ناودانی کارخانه نورد یاوران زنجان
[*]>ناودانی شرکت فولاد کوهپایه
[*]>ناودانی شرکت توسعه فولاد آذر آذین
[*]>ناودانی ذوب آهن اصفهان
[/list] 
قیمت ناودانی 6 ، 8 ، 10 ، 14 و ...
قیمت ناودانی ذوب‌آهن به نوعی مرجع قیمتی سایر تولیدکنندگان محسوب می‌شود؛ اما برای اطلاع از قیمت‌های روزانه هر یک از تولیدکنندگان ناودانی می‌توانید با شماره 43000023-021 تماس حاصل نمایید. کارشناسان فروش آسرون شما را در انتخاب درست‌تر ناودانی مورد نظرتان راهنمایی می‌کنند.


RE: قیمت ناودانی - shaily - 23-02-2022

ناودانی چیست؟ قیمت ناودانی
ناودانی یا (European Standard U Channel) UPN, UNP یکی از مقاطع فولادی باز و بسیار پر کاربرد در صنعت و ساختمان سازی ست. ناودانی از دو بال عمود بر جان تشکیل شده است که به آن شکلی شبیه به حرف U انگلیسی می دهد. نادوانی در سایزها و جنس های مختلفی تولید و به بازار عرضه می شود که هر کدام بر کاربرد و قمیت ناودانی تاثیر دارد.  در این مقاله توضیحات کاملی در مورد انواع ناودانی، کاربرد ناودانی، جدول وزنی ناودانی و همچنین قیمت ناودانی توسط تیم فولاد صنعت زمانی خدمت شما ارائه می گردد. با ما همراه باشید.
ناودانی چیست؟ مشخصات و نحوه تولید ناودانی
ناودانی به دو صورت 6 متری و 12 متری به بازار عرضه می گردد که یک سری سایزها فقط 6 متری تولید یکسری سایزها 6 و 12 متری تولید و یکسری هم فقط 12 متری تولید می شوند.
ناودانی به دو نوع در بازار ایران به صورت رایج عرضه می گردد یک اروپایی که از لحاظ شکلی شکیل تر و از لحاظ وزنی سبک تر می باشد و دوم ناودانی تولید داخل کشور.عبارت یو پی ان، برای ناودانی از کلمات زیر شکل گرفته است:
UPN: U-Shaped, Profile, Normal Section
به همین دلیل در متون فارسی و لاتین، عبارت یو ان پی نیز به معنی ناودانی به کار رفته است. همچنین این پروفایل را در بعضی از متون با عبارت UPE نشان می دهند که همانند عبارت UPN بوده تنها E نشان دهنده ی مرجع استاندارد اروپایی European می باشد.
ناودانی چیست؟، تاریخچه ناودانی،انواع ناودانی،مشخصات ناودانی،استاندارد ناودانی،جدول وزن ناودانی،خط تولید ناودانی،کاربرد ناودانی UPN،کارخانه های تولید کننده ناودانی،قیمت ناودانی، تفاوت ناودانی پرسی و ناودانی فابریک به صورت شماتیک
ناودانی سایز 10 یکی از پرکاربرد ترین سایزها به حساب می آید. به طور کلی تقاضا برای  ناودانی 6 تا 14 نیز بیش از دیگر سایزها می باشد. این در حالیست که استاندارد سایزهای 30 (در واقع ناودانی 3) تا 400 (ناودانی 40) را نیز پوشش می دهد. سایزهای بزرگ‌تر یا ناودانی سنگین، بنا به سفارش تولید می گردند و در تولید این سایزهای نامتعارف، مشخصات مورد نظر سفارش دهنده مد نظر قرار می گیرد.
انواع ناودانی از نظر فرایند تولید
از نظر فرایند تولید ناودانی ها را می توان به دو دسته تقسیم کرد.
·[font=Times New Roman]       [/font]ناودانی فابریک
ناودانی فابریک از طریق فرآیند نورد تولید می شود. در  این روش شمش در دستگاه نورد قرار داده می شود و با ایجاد گرما و حرارت محصول خروجی به صورت یک رول صاف خارج می شود. در مرحله بعد رول ها دردمای بالا از میان غلطک های دستگاه نورد عبور کرده وبه شکل ناودانی در می آیند. درانتها قطعه سرد می شود. سرد شدن قطعه باعث می شود که دچار انقباض شود و به همین دلیل نتوانیم قطعه ای با ابعاد دقیق به دست آوریم.
·[font=Times New Roman]       [/font]ناودانی پرسی
ناودانی پرسی حاصل انجام عملیات پرسکاری روی ورق فلزی ست. در این روش ورق با طول مشخص وارد دستگاه پرس شده و به شکل ناودانی فرم داده می شود. ناودانی پرسی به دلیل فشار پرس در محل اتصال جان به بال دارای ضخامت کمتری ست اما به دلیل سرعت بالای پرسکاری همچنین ابعاد دقیق و صاف بودن لبه ها بسیارپرکاربرد است.
اما در بحث ناودانی های فابریک همانند آنچه در نحوه تولید میلگرد آجدار و یا میلگرد ساده اتفاق می افتد، اسلب های گداخته به سمت دستگاه قالب حرکت می کند و بر اساس سایز ناودانیِ مورد نیاز شکلی دهی انجام می گردد. یکی از مراحلی که در تولید ناودانی فابریک اجتناب ناپذیر به نظر می رسد گرفتن اعوجاج از اسلب گداخته می باشد که این کار پس از نورد ابتدایی صورت می پذیرد.
قیمت ناودانی ۱۴،قیمت ناودانی 6،قیمت ناودانی 14،قیمت ناودانی شیروانی،قیمت ناودانی مشهد،قیمت ناودانی 10،قیمت ناودانی ۱۰،قیمت ناودانی 8،میلگرد،تیرآهن