تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
نحوه برنامه ریزی کنکور سراسری 1400 - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: دانشگاه پیام نور (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=8)
+--- موضوع: نحوه برنامه ریزی کنکور سراسری 1400 (/showthread.php?tid=54357)



نحوه برنامه ریزی کنکور سراسری 1400 - moshaveranebartar - 30-05-2021

نحوه برنامه ریزی کنکور سراسری موضوع مورد سوال تمامی داوطلبان کنکور سراسری است. بارها پیش آمده که برای انجام هر کاری برای خود برنامه ریزی انجام داده ایم اما پس از گذراندن چند روز مشکلاتی در پیشبرد برنامه به وجود آمده و یا از کیفیت برنامه ناراضی بوده ایم و... و نتوانستیم تعهد در برنامه ریزی خود داشته باشیم!!!
چگونه برنامه ریزی گروه های آزمایشی اصلی (تجربی، ریاضی، انسانی) و گروه های آزمایشی شناور (هنر و زبان های خارجی) را انجام دهیم؟ برنامه ریزی کنکور چه نوع اصولی دارد؟ چند ساعت درس بخوانیم؟ چه میزان مرور در برنامه خود داشته باشیم؟ چه تعداد تست در برنامه کنکور داشته باشیم؟ 
نقل‌قول: یه نادون با برنامه میتونه یه دانای بی برنامه رو شکست بده!!!
نحوه برنامه ریزی کنکور سراسری 1400
شما دوستان برای اقدام به نوشتن برنامه ریزی اصولی باید مدت زمانی که تا کنکور سراسری مهلت دارید را در نظر بگیرید. طبیعی است داوطلبی که مطالعه خود را از تابستان آغاز می کند، برنامه ای متفاوت از فردی که صرفا 4 ماه تا برگزاری کنکور زمان دارد، می بایست داشته باشد.
بعد از مشخص شدن مهلت شما تا زمان برگزاری کنکور سراسری، باید نسبت به توانایی خود شناخت پیدا نمایید. دوستان عزیز قطعا برای شما نیز پیش آمده به این موضوع فکر کنید چرا نمی توانید در یک ساعت به اندازه دوست خود مطالعه داشته باشید؟ 
قطعا توانایی و استعداد هر فردی در انجام امور مختلف متفاوت از افراد دیگر می باشد. راهکار چیست؟ با شناخت توانایی های خود (به وسیله تست های استعدادیابی و توانایی سنجی)، برنامه ریزی شخصی سازی شده همراه با اصول صحیح برنامه ریزی می بایست داشته باشید. در این باب می توانید از کارشناسان مشاوران برتر که چندین سال است تجربه انجام برنامه ریزی را دارند کمک بگیرید.
باتوجه به مدت زمانی که وقت دارید و توانایی خود (مثلا 5 ساعت می توانید در طول روز مطالعه داشته باشید یا 3 ساعت، استعداد شما در کدام دروس کمتر است و کدام دروس بیشتر است، میزان تسلطتان در کدام نوع روش های مطالعاتی است و...)، برنامه کوتاه مدت تعیین کنید.

برنامه کوتاه مدت (آزمایشی) چیست؟
فرض کنید با در نظر گرفتن نکاتی که تاکنون مطرح شد، اقدام به نوشتن برنامه برای 3 ماه نمایید. در هفته اول متوجه شوید برنامه سنگین است و نمی توانید همراه با آن پیش بروید. قطعا نوشتن برنامه اصولی کار راحتی نیست. به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم در مرحله اول برنامه ای کوتاه مدت (یک الی دو هفته)، طراحی نمایید و این برنامه به عنوان برنامه ای برای آزمایش در نظر گرفته شود و پس از اطمینان از توانایی خود و برنامه مورد نیاز اقدام به نوشتن برنامه ای بلند مدت نمایید.
توجه کنید که با در نظر گرفتن یک برنامه راهبردی (کلی) پیش بروید و ویژگی های برنامه 3 ماه اول دوره مطالعاتی کاملا متفاوت از برنامه 3 ماه دوم است. به طور مثال اگر در دوره سه ماهه اول، یک بار موفق به مطالعه کامل کتب شده اید در دوره دوم می بایست مرور و تعداد تست ها را بیشتر نمایید. این موضوع باتوجه به برنامه شما قابل تغییر است. با کارشناسان مشاوران برتر می توانید در خصوص برنامه ریزی متناسب با ویژگی های خود (شخصی سازی شده)، با کلیک بر روی لینک مشاوره تلفنی تحصیلی و خانواده مشورت نمایید.

اصول برنامه ریزی صحیح چیست؟
همگی شما عزیزان می دانید که با مطالعه روزنامه وار نمی توان به رتبه برتر شدن فکر کرد. زیرا مطالبی که شما مطالعه می کنید پس از گذشت چند ماه و حتی یک سال از آن ها باید استفاده کنید. پس کنکوری خواندن را یاد بگیرید... برای مطالعه کنکوری باید همه چیز را با جزئیات بخوانید و مطالب را حفظ نکنید و به عبارتی کامل تر مطالب را بفهمید و حفظ نکنید! مطالبی که شما مطالعه می نمایید در مرحله اول وارد حافظه کوتاه مدتتان می شود. چگونه مطالب مطالعه شده را وارد حافظه بلند مدت نماییم؟
 برنامه شما باید با تعداد دفعات مرور بالا همراه باشد و جالب است بدانید در روش کنکوری درس خواندن، پیاده سازی صحیح مرور مطالعات گذشته به اندازه برنامه مطالعاتی دارای اهمیت است. از تست زدن نگذرید! تست زدن باعث تثبیت مطالب در ذهن می شود. تا این مرحله چند نکته از مهمترین نکات نوشتن برنامه را آموزش دادیم. قصد داریم روش های ارسال مطالب به حافظه بلند مدت را به صورت کامل شرح دهیم.

تکنیک های ارسال مطالب به حافظه بلند مدت کدامند؟
برای مطالعه کنکوری نکات فراوانی را باید مدنظر داشته باشید. در بخش های گوناگون این مقاله تلاش نموده ایم تا حد امکان موارد را گوشزد نماییم. شما عزیزان برای دریافت برنامه ای با هزینه مقرون به صرفه با کارشناسان مرکز مشاوره تحصیلی تلفنی مشاوران برتر در ارتباط باشید.
تکنیک های مطالعه کنکوری در ادامه عنوان شده اند.
[list=1]
[*]مطالعه مطالب به روش کنکوری: دروس مورد مطالعه را با برنامه پیش ببرید و به روش کنکوری درس بخوانید و مفهومی خواندن را از ابتدا توشه راه خود کنید. به هیچ وجه از مطالعه بخش یا بخش هایی از مطالب صرف نظر نکنید و جزئی درس بخوانید.
[*]پانویسی و حاشیه نویسی: این تکنیک می تواند برای درک مفهومی تر به کمک شما بیاید و کمک فراوانی در مرور مطالب (در بندهای فوق درباره اهمیت مرور مطالب توضیح داده ایم)، می کند و همچنین از اتلاف وقت جهت خواندن مطالبی که اهمیت کمتری دارند، جلوگیری می کند. دقت کنید منظور از حاشیه نویسی نوشتن مطالب با رمزگذاری است. نباید مطالب را عینا کپی کنید!!!
[*]خلاصه نویسی: خلاصه نویسی نیز نوعی تکنیک مشابه با پانویسی است با این تفاوت که در خلاصه نویسی تعداد کلمات و پاراگراف ها می تواند بیشتر باشد و شما در دفتری جداگانه خلاصه هر درس را یادداشت برداری می کنید.سعی کنید مطالب نت برداری شده را به صورت رمز و کلید به بخش خلاصه نویسی منتقل کنید. نیاز نیست تمامی قسمت های کتاب را در خلاصه نویسی داشته باشید (اشتباه اکثر کنکوری ها). این بخش را اختصاص به نکات پراهمیت دهید.
[*]تست زنی: به اندازه درسنامه ای که مطالعه نموده اید، تست بزنید. تست های آموزشی را در ابتدا آغاز نمایید (پس از مطالعه هر درس تست مربوط به آن درس را بزنید) و درسنامه کوتاه (یک پاراگراف)، مربوط به تست را مطالعه کنید و با پیشبرد برنامه، تست ها را تغییر دهید و تست های سنجشی (این روش تست زنی کیفیت تست زدن شما را مدنظر دارد)، را در برنامه خود قرار دهید. تست جمع بندی یا زمان دار را در انتهای برنامه خود قرار دهید و قبل از پرداختن به این نوع تست زنی، حتما مطالبی ک در حاشیه و خلاصه نویسی خود داشته اید را مرور نمایید.
[/list][تصویر:  43-1.jpg]

نکات مهم برنامه ریزی درسی
مکان و شرایط مطالعه، انعطاف پذیری (روزایی که نمی توان 5 ساعت درس خواند، باید جایگزین داشته باشد)، تعهد به برنامه، شرکت در آزمون های آزمایشی، شخصی بودن برنامه، تنوع مطالعاتی، میزان استراحت درست در برنامه، توجه به برنامه راهبردی، تقسیم بندی صحیح پارت های مطالعاتی، توجه به ضرایب و بودجه بندی دروس، تقسیم بندی صحیح دروس عمومی و اختصاصی و... از نکات ضروری برای مطالعه هستند.
با توجه به گستردگی مباحث مرتبط به برنامه ریزی کنکور، در صورت نیاز می توانید با مشاوران کنکور سراسری از طریق کلیک بر روی لینک مشاوره تلفنی تحصیلی و خانواده در ارتباط باشید.

نقش ضرایب هر درس در برنامه ریزی چیست؟
همانگونه که می دانید ضرایب نقش ویژه ای در نوشتن برنامه مطالعاتی دارند. به عنوان مثال در بخش درس های عمومی که مشترک در میان تمامی گروه های آزمایشی است. ضرایب به صورت زیر می باشد:
[list]
[*]زبان و ادبیات فارسی: ضریب 4
[*]دین و زندگی: ضریب 3
[*]زبان انگلیسی: ضریب 2
[*]عربی: ضریب 2
[/list]ضرایب ارزش هر درس را نشان می دهند مثلا در دروس عمومی ارزش هر یک تست ادبیات فارسی به اندازه 2 تست عربی می باشد. برای اطلاع از ضرایب دروس اختصاصی، دفترچه ثبت نام کنکور سراسری را مطالعه نمایید.
همراهان عزیز مشاوران برتر، هزینه برنامه ریزی در شرایط اقتصادی موجود معمولا برای اکثریت مردم مورد سوال است و مرکز مشاوره تحصیلی تلفنی مشاوران برتر برای این موضوع راه حلی اندیشیده و برنامه های مطالعاتی را در سه سطح ارائه می دهد و شما می توانید برنامه ای مطابق شرایط خود انتخاب نمایید. شما عزیزان می توانید جهت انجام مشاوره در خصوص نحوه برنامه ریزی کنکور سراسری، ثبت نام کنکور سراسری و آزاد 1400، شرایط ثبت نام کنکور سراسری، دفترچه سوالات و پاسخنامه کنکور سراسری، مدارک ثبت نام کنکور سراسری، نحوه ثبت نام کنکور سراسری 1400 و... با مشاوران برتر از طریق کلیک بر روی لینک مشاوره تلفنی تحصیلی و خانواده ارتباط داشته باشید.
همچنین با عضویت در کانال تلگرام مشاوره تحصیلی مشاوران برتر و یا پیج اینستاگرام مشاوره تحصیلی مشاوران برتر از اخبار کنکوری مطلع گردید. شما کاربران تیم مشاوره تحصیلی مشاوران برتر می توانید با درج سوالات خود در بخش دیدگاه ها، پاسخ کارشناسان را دریافت نمایید.

 
سوالات متداول 
1- داوطلبان کنکور سراسری از چه زمان شروع به مطالعه کنکوری کنند؟
متقاضیان کنکور سراسری بسته به رشته و دانشگاه مدنظر خود، بایستی اقدام به برنامه ریزی دقیق مطالعاتی و آغاز به مطالعه نمایند.
2- آیا برنامه های عمومی مطالعاتی را مناسب برای دانش آموزان می دانید؟
خیر، ضروری است برنامه ریزی درسی اختصاصی و باتوجه به شرایط دانش آموز نوشته شود و برنامه های عمومی را توصیه نمی کنیم.
3- آیا تیم مشاوران برتر برنامه ریزی درسی انجام می دهد؟
بله، برای رزرو برنامه ریزی درسی توسط برترین مشاوران کنکور سراسری از طریق کانال تلگرام و یا پیج اینستاگرام اقدام کنید.



منبع: نحوه برنامه ریزی کنکور سراسری 1400