تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
کابل و سوکت SFTP - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: فناوری اطلاعات و ارتباطات (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=6)
+--- موضوع: کابل و سوکت SFTP (/showthread.php?tid=53426)



کابل و سوکت SFTP - myou - 16-05-2021


SFTP مخفف عبارت Screened Fully Shielded Twisted Pair است و به معنی زوج‌های به هم تابیده تماماً غلافدار می باشد. SFTP یکی از انواع کابل هایی است که برای ارتباطات شبکه اترنت استفاده میشود. ویژگی این کابل داشتن روکش فلزی اضافه برای کاهش اثرات نویزهای محیط بر روی داده های در حال عبور از داخل 8 رشته سیم کابل می باشد. لایه های مختلف این کابل در شکل زیر نشان داده شده است:


[تصویر:  sstp-cat-6-cable-500x500-min_uu9p.jpg]
4 زوج سیم بوسیله یک جداکننده پلاستیکی به شکل + از یکدیگر جدا می شوند. دور مجموعه زوج ها به ترتیب یک ورق پلاستیکی نازک، یک ورقه آلمینیومی و یک توری فلزی و در نهایت روکش پلاستیکی خارجی قرار دارد. در صورتی که کابل Outdoor یا برای محیط های باز باشد یک روکش PVC ضخیم هم برای محافظت از پوسیدگی در مقابل باران، سرما، گرما و نور خورشید به دور کل لایه های ذکر شده وجود خواهد داشت همان طور که در ابتدا اشاره شد هدف کابل SFTP کاهش نویزهای محیطی مثل نویز ناشی از عبور از نزدیکی برق سه فاز استفاده می شود این مکانیزم از طریق اتصال اصولی شیلد فلزی یا همان روکش و توری فلزی داخل کابل به چاه ارت میسر می شود. بنابراین اگر اتصال صحیحی بر طبق روش های استاندارد برای اتصال کابل به چاه ارت نداشته باشید این کابل هیچ گونه اثری در کاهش نویز نخواهد داشت و همان طور که جلوتر گفته خواهد شد باعث افزایش نویز نیز خواهد شود. انواع مختلفی از کابل های شیلد دار موجود است و با نام های مختلفی مثل SUTP ، FUTP و … از یکدیگر شناخته می شود اما اصطلاح رایج برای همه آنها SFTP است. برای مثال یک مدل دارای شیلد مجزا به دور هر زوج است و محافظت بیشتری را در مقابل نویز بوجود می آورد، مدل دیگر دارای یک شیلد واحد به دور کل زوج هاست که مدل رایج در بازار است. سوکت کابل SFTP هم مثل سایر کابل های شبکه RJ45 می باشد اما کمی متفاوت با سوکت های معمولی است. سوکت های مخصوص کابل های SFTP همگی باید دارای بدنه یا یک روکش فلزی برای اتصال به ارت باشند و ورقه فلزی داخل کابل یا سیم drain به بدنه فلزی سوکت لحیم یا اتصال یابد.
[تصویر:  8p8c-c6a-50g3sh-1-min-min-500x400_drws.jpg]
همانطور که اشاره شد کابل SFTP دارای چندین لایه بیشتر از کابل های معمولی UTP می باشد از این رو این کابل ها چگال تر هستند و لایه ها بصورت بهم فشرده در کنار هم قرار گرفته اند و ازین رو سوکت زنی آنها دشوار تر از سوکت زنی UTP است. برخی از سوکت های باکیفیت SFTP همانند آنچه در عکس بالا میبینید دهانه گشادتری نسبت به سوکت های معمولی هستند و دارای یک شانه کوچک برای ساده تر کردن مرتب سازی سیم های 8 تایی در کنار هم میباشد. درنهایت در مورد کابل و سوکت های SFTP موارد زیر را در نظر داشته باشید:
– ایجاد چاه ارت و اتصال صحیح آن به کابل SFTP باید براساس اصول مهندسی آن صورت بگیرد. در صورتی که کابل به طور صحیح به چاه ارت متصل نشود نه تنها اثر کاهش نویز نخواهد داشت بلکه کابل خاصیتی شبیه آنتن پیدا خواهد کرد و نویزهای محیطی را بیشتر به کابل جذب خواهد کرد.
– از آنجایی که نوع رایج کابل SFTP نوع Outdoor آن می باشد، اشتباهی که در بین نیروهای پسیوکار رایج است استفاده از کابل SFTP به منظور محافظت در برابر باران و باد و آفتاب در محیط های خارجی است در حالی که اگر تنها هدف حفاظت در برابر پوسیدگی می باشد کابلهای UTP Outdoor که فاقد شیلد هستند گزینه ای ارزان تر و کاملا بهتر بدین منظور می باشد.