تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
رپورتاژ چیست؟ آموزش رپورتاژ نویسی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: فناوری اطلاعات و ارتباطات (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=6)
+--- موضوع: رپورتاژ چیست؟ آموزش رپورتاژ نویسی (/showthread.php?tid=49331)



رپورتاژ چیست؟ آموزش رپورتاژ نویسی - naz - 28-01-2021

در هر سایتی که وارد می شوید، با حجم زیادی از تبلیغات رو برو می شوید. در اکثر مواقع این تبلیغات بسیار آزار دهنده و مزاحم هستند و اکثر کاربران نیز به نادیده گرفتن آنها عادت کرده اند. این مورد باعث شده تاثیرگذاری تبلیغات مانند گذشته نباشد. این تبلیغات شامل بنر های چشمک زن، صفحاتی که پس از وارد شدن به سایت باز می شوند و… می باشند. کاهش بازدید تبلیغات باعث شده است که کسب و کارها روش های جدیدی را برای تبلیغ انتخاب کنند و بدون ایجاد مزاحمتی کاربران را مجذوب محصول خود نمایند. این روش جدید همان رپورتاژ آگهی می باشد.
امروزه، اکثر کسب و کار ها با استفاده از رپورتاژ آگهی، کسب و کارشان را تبلیغ می کنند. در این مقاله از ویکی دمی با جامع ترین اطلاعات در رابطه با رپورتاژ آگهی آشنا می شوید و خواهید دید رپورتاژ تاثیر بسزایی را در افزایش بازدید سایت تان خواهد داشت.

رپورتاژ آگهی چیست؟
[size=undefined]
قبل از اینکه تعریف دقیقی از رپورتاژ داشته باشیم، باید بگوییم، در گذشته دید کاربران نسبت به تبلیغات آنقدر بد شده بود که تصور می کردند، کسب و کاری که خوب باشد نیازی به تبلیغ ندارد؛ اما این باور پس از آمدن رپورتاژ کاملا عوض شد و کسب و کار ها توانستند اعتماد کاربران را به وسیله آن به دست آورند.
رپورتاژ آگهی ترکیبی از دو واژه Advertisment و Editorial می باشد که به نوعی از آگهی گفته می شود که در قالب مقاله و گزارش تولید شده است و در نگاه اول کاربران، به صورت تبلیغات دیده نمی شود. این آگهی به صورت محتوا در وب سایت های پر بازدید قرار می گیرد تا علاوه بر بک لینک، اعتبار سایت را نزد گوگل بالا ببرد.
در واقع، رپورتاژ آگهی به صورت مستقیم و غیر مستقیم مزایای استفاده از یک محصول و خدمات را در ذهن افراد به وجود آورده و آن را تقویت می کند. برای تهیه یک رپورتاژ باید به صورت کاملا بی طرف، پیام محصولات را به مخاطبان برسانید و آن را برای انتشار در رسانه های تلویزیونی، وب سایت ها و… ارائه دهید. برای انتشار آگهی سایتتان باید مبلغی را در ازای آن پرداخت نمایید.
باید بدانید که رپورتاژ مختص به فضای وب نیست؛ چرا که می توانید از آن در مجلات، روزنامه ها و … به صورت مقاله علمی و آموزشی و یا به صورت داستان استفاده کنید و در ازای آن مبلغی را پرداخت نمایید. اگر دقت کرده باشید در اکثر برنامه های تلویزیونی مثل آشپزی، آموزشی و… مجری برنامه در بین صحبت هایش اسم محصول و یا شرکتی را عنوان می کند و مزایای استفاده از محصولات آن را برای مخاطبان توضیح می دهد. این نوع تبلیغ تلویزیونی نیز رپورتاژ محسوب می شود.
فضای وب به دلیل قابلیت های بالایی که دارد، می تواند بستر بهتری را برای قرار دادن رپورتاژ فراهم آورد؛ به همین دلیل است که رپورتاژ آگهی در آن بیشتر استفاده می شود. شما می توانید برای تولید رپورتاژ از تصاویر و ویدئو نیز استفاده کنید؛ اما سوالی که پیش می آید این است که رپورتاژ در تبلیغات اینترنتی به چه صورت است؟ برای پاسخ به این سوال همراه ما باشید.
[/size]

رپورتاژ آگهی در تبلیغات اینترنتی
[size=undefined]
به احتمال زیاد با رپورتاژ آگهی در فضای وب تا حدودی آشنا هستید. مقاله ها و محتوا هایی که هدف آنها معرفی محصول و خدمات است و شما آن را در وب سایت های معتبر و پر بازدید قرار می دهید و در عوض مبلغی را به آن سایت پرداخت می کنید. آگهی شما در بین مقالات و اخبار وب سایت منتشر می شود و کاربران بسیاری آن را می بینند. این مقالات را با عنوان اسپانسر یا رپورتاژ آگهی مشخص می کنند و بیشتر از مقالات معمولی، توجه کاربران را جلب می کنند.
رپورتاژ، یکی از اصول بازاریابی به حساب می آید و ترکیبی از یک محتوای با کیفیت و دانش بازاریابی است. باید بدانید که نوشتن یک رپورتاژ آگهی کار هرکسی نیست و کمی دشوار می باشد؛ چرا که هیچ تماسی با مخاطب ندارید و نه می توانید از طریق تن صدا و زبان بدن با او ارتباط بر قرار کنید و نه شخصیت او را تحلیل نمایید. پس باید محتوا را به صورتی بنویسید که مخاطبین را با شخصیت های مختلف جذب کند.
[/url]  صفر تا صد استراتژی کلمات کلیدی برای کسب و کارها

در تبلیغات مستقیم حس فریب، دروغگویی و بزرگ نمایی کالا به کاربر منتقل می شود و کاربر تصور می کند که آن محصول به خوبی تبلیغاتش نیست و اطمینانی به خرید آن نمی کند. این را بدانید که کاربران هنگامی به یک مشتری تبدیل می شوند که آن کالا را قبلا خریداری کرده باشند و یا فردی که به آن اطمینان دارند آن را معرفی کرده باشد. شما می توانید بر اساس نوع محصولی که دارید با سازمان ها، افراد و ارگان های مختلفی برای تبلیغ محصولتان همکاری نمایید.
[تصویر:  30-4.jpg]انواع رپورتاژ
[/size]

انواع رپورتاژ
[size=undefined]
رپورتاژ انواع زیادی دارد که شامل:
[/size]

[list]
[*]رپورتاژ مالتی مدیا
[/list][size=undefined]
این روشن است که می توان رپورتاژ را در قالب های مختلفی در وب سایت ها منتشر کرد. برخی از افراد تصور می کنند که رپورتاژ را فقط باید به صورت نوشتاری در مجلات قرار داد؛ اما این تصور اشتباهی است. امروزه بیشتر برند های معروف دنیا از رسانه ها برای پخش رپورتاژ آگهی خود به صورت خبری استفاده می کنند. فرض کنید در حال دیدن مستند مقایسه دو کالا هستید و تصور می کنید که این فرد کاملا بی طرف است و معایب دو کالا را به صورت کامل بیان می کند؛ اما آن طور هم که تصور می کنید نیست چرا که اگر کمی دقت کنید متوجه می شوید که آن شخص معایب یک محصول را کمتر بیان می کند و یا سریع از آن می گذرد ولی معایب محصولات دیگر را به شدت بزرگ کرده و بر روی آنها ریز می شود.
این دقیقا مصداقی از یک رپورتاژ تبلیغاتی است که به صورت غیر مستقیم بر ذهن مخاطب تاثیر می گذارد. یکی از بهترین انواع آگهی، رپورتاژ مالتی مدیا است که در کانال های مختلفی منتشر می شود. این نکته را در نظر داشته باشید که محل قرارگیری رپورتاژ بسیار مهم است؛ چرا که کاربر باید به آن محل اطمینان داشته باشد. عدم اطمینان کاربر باعث تشخیص تبلیغاتی بودن رپورتاژ شما می شود و تصور می کند که می خواهید او را فریب دهید.
[/size]

[list]
[*]رپورتاژ خبری
[/list][size=undefined]
این نوع رپورتاژ اکثرا در وب سایت های خبری منتشر شده و محتوا آن معرفی خدمات و یا محصولات می باشد. غیر مستقیم بودن این رپورتاژ اولویت کمتری دارد و بیشتر بر روی معرفی محصول تمرکز می کند. فرض کنید شرکت ایکس یک محصول جدید را به بازار عرضه کرده و شما باید در مورد این محصول رپورتاژ آگهی تهیه کنید. برای تهیه رپورتاژ برای این محصول می توانید از مزیت های آن بگویید و بیان کنید که چه نیازی را از مشتری بر طرف می کند و چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد.
با استفاده از این روش مشتری احساس بی اعتمادی نمی کند و شما هم می توانید تبلیغات مستقیمی را انجام دهید و نیازی به پنهان کاری ندارد.
[/size]

[list]
[*]رپورتاژ آگهی
[/list][size=undefined]
پس از بررسی انواع رپورتاژ، به آخرین نوع آن یعنی رپورتاژ آگهی می رسیم. آگهی را بیشتر باید به یک بررسی بی طرف تشبیه کنیم؛ مثلا ما به در مورد آسیب هایی که حشرات به بدن می رسانند صحبت می کنیم و به طور غیر مستقیم از دستگاه دفع حشرات برای از بین بردن آنها استفاده می کنیم. ساخت رپورتاژ آگهی بدین صورت است که شما مشکل بزرگی را بیان کرده و برای حل آن مشکل راه های مختلفی را بیان می کنید که در یکی از آن راه ها محصولتان را با ویژگی هایش بیان می نمایید.
  کنیبالیزیشن چیست و چگونه آن را رفع کنیم؟

در این نوع رپورتاژ، مخاطب ناخودآگاه مجذوب محصول شما شده و با رضایت از شما خرید می کند.
[/size]

آیا رپورتاژ بر روی سئو و رتبه سایت نیز تاثیر می گذارد؟
[size=undefined]
قطعا برای پاسخ به این سوال باید بگوییم، بله. رپورتاژ آگهی تاثیرات مثبتی بر روی افزایش رتبه و سئو سایت دارد. بهتر است برای انتشار آگهی خود، وب سایت هایی را انتخاب کنید که اعتبار و بازدید بالایی داشته باشند. این اعتبار، باعث افزایش اعتبار وب سایت شما نزد موتور های جستجو نیز می شود. رپورتاژ آگهی نه تنها یک سیگنال قدرتمند برای موتور جستجو است بلکه به بهبود سئو وب سایتتان نیز کمک می کند.
[تصویر:  20-5.jpg]
هنگامی که شما رپورتاژ خود را منتشر می کنید، این اجازه را دارید که در آگهی خود 3 تا 5 لینک قرار دهید که این لینک ها به صورت تگ فالو قرار می گیرند و به بهبود رتبه بندی وب سایت کمک می کنند. وب سایت هایی که رپورتاژ آگهی را منتشر می کنند از بازدید های بالایی بر خوردار هستند مثل سایت های خبری. افزایش بازدید های وب سایتتان به وسیله رپورتاژ، برابر با افزایش ترافیک سایت است که به بهبود رتبه سایت نیز منجر می شود.
[/size]

چگونه یک رپورتاژ تاثیرگذار بنویسیم؟
[size=undefined]
برای اینکه بتوانیم یک رپورتاژ آگهی خوب و تاثیر گذار بنویسیم باید یک سری از اصول را در آن رعایت کنیم. این اصول عبارت است از:
[/size]

[list]
[*]مخاطب را کامل بشناسید
[/list][size=undefined]
در ابتدا برای تولید یک آگهی مناسب باید شخصیت کاربران را کامل تجزیه و تحلیل کنید؛ چرا که این کاربران هستند که به مشتری تبدیل می شوند. تولید رپورتاژ هدف های مختلفی دارد که جذب کاربر و تبدیل آن به مشتری از مهم ترین اهداف رپورتاژ نویسی است. برای تاثیرگذاری بیشتر بر روی مخاطب باید او را درک کنید و بدانید چه چیز هایی او را تحت تاثیر قرار می دهد. پس قبل از هر کاری لازم است بر روی مخاطبین خود بررسی های لازم را انجام دهید.
[/size]

[list]
[*]صداقت داشته باشید
[/list][size=undefined]
این را همیشه به خاطر داشته باشید که رپورتاژ نویسی، دروغ نویسی نیست و نباید با ساختن داستان ها و افسانه های دروغین در مورد محصولات خود برای متقاعد کردن مشتری بپردازید. این تصورات که هرچه از محصولمان دروغ بنویسیم و آن را بزرگ کنیم مشتری های بیشتری جذب می کنیم، کاملا اشتباه است و بر عکس عمل می کند؛ چرا که اعتبار خود را پیش کاربران از دست می دهید و کاربران دیگر به وب سایت شما مراجعه نمی کنند. پس در نوشتن رپورتاژ دروغ نگویید.
اگر شما از کیفیت محصول خود مطمئن باشید، دیگر نیازی به دروغ گفتن نیست و نتایج مورد نظر را از آن رپورتاژ خواهید گرفت. اگر محصول شما کیفیت مورد نظر را ندارد بهتر است فکری برای کیفیت آن کنید؛ چرا که مشتری وفادار محصول بی کیفیت را بار دوم خریداری نمی کند.
[/size]

[list]
[*]نیازی که مخاطب دارد را هدف قرار دهید
[/list][size=undefined]
پس از تحلیل شخصیت کاربران باید بررسی کنید که آنان چه نیاز هایی دارند. با بررسی نیاز های کاربران، باید آنها را در رپورتاژ آگهی خود به طور غیر مستقیم هدف قرار دهید؛ مثلا اگر شما محصولی را تولید می کنید که افراد پس از شستن لباس ها دیگر نیازی به اتو کردن آن ندارند، می توانید در رپورتاژ خود این موضوع را با مقایسه چند کالای دیگر بیان کنید. با این کار کاربران برای سهولت در امر اتو کردن لباس، جذب محصول شما می شوند و شما نیز دروغی را به آنها نگفته اید.
[/size]

[list]
[*]پا به پای مخاطب قدم بردارید
[/list][size=undefined]
برای نتیجه بخش بودن رپورتاژتان باید پا به پای کاربر قدم بردارید. برخی از افراد برای تبلیغ محصولشان، روبروی کاربر قرار می گیرند. این کار باعث می شود که کاربر تصور کند شما محصول نامرغوبی را می خواهید به او بفروشید و او را فریب دهید. پس از این کار خودداری کرده و قدم به قدم او پیش بروید و مسائل و مشکلاتی که ممکن است با آن روبرو شود را بیان کنید. این کار شما به کاربر اطمینان می دهد که شما یاور او هستید و تصمیم خرید محصول را بر عهده خودش گذاشته اید.
  بهترین افزونه های ایمیل مارکتینگ
[url=https://wikidemy.ir/email-marketing-plugins/]
[/size]

نظر گوگل در رابطه با رپورتاژ آگهی
[size=undefined]
امروزه رپورتاژ آگهی بین وب سایت ها از محبوبیت خاصی برخوردار است. همانطور که گفتیم، رپورتاژ آگهی، محتوایی است که در عوض پرداخت هزینه ای، در قالب یک مقاله منتشر می شود. در این میان گوگل این نگرانی را دارد که مخاطب متوجه تبلیغاتی بودن این رپورتاژ ها نشود و به سمت و سوی دیگری گمراه شود؛ چرا که در رپورتاژ برخی از وب سایت ها اثری از تبلیغاتی بودن آن نیست ولی به صورت خیلی نامحسوس در آن تبلیغ شده است.
علت حساس شدن گوگل بر روی رپورتاژ ها
این حساسیت گوگل از سال 2013 شروع شد. در آن زمان وب سایتی به محتوای فروش گل در انگلستان طراحی شد که کمپین بزرگ رپورتاژ را راه اندازی کرد و اختلال بزرگی را در نتایج پیج رنک گوگل به وجود آورد. در این رپورتاژ ها لینک هایی قرار گرفته بود که همگی با انکر تکست های Exact Match سئو شده بودند تا بتوانند بهترین نتایج را در رتبه بندی گوگل کسب کنند.
هنگامی که گوگل از این کمپین، رپورتاژ آگهی با خبر شد، آن وب سایت و تمام وب سایت هایی را که در آن رپورتاژ منتشر کرده بودند را جریمه کرد. پس از مدتی، مت کاتس در یک ویدئو به افرادی که قصد استفاده از رپورتاژ آگهی را دارند، هشداری داد با این مضمون که لینک های استفاده شده در رپورتاژ باید Nofollow باشند و تاثیری بر نتایج گوگل نداشته باشند؛ در غیر این صورت آگهی استفاده شده با خرید بک لینک تفاوتی ندارد و وب سایت جریمه می شود.
پس اگر در حال تولید محتوایی هستید که به صورت رپورتاژ آگهی مورد استفاده قرار می گیرد باید از این موضوع مطمئن شوید که مخاطبان با خواندن آن متوجه آگهی بودنش می شوند.[/size]