تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
مراحل مهاجرت دانشجویی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گردشگری (ایران و جهان) (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=135)
+--- موضوع: مراحل مهاجرت دانشجویی (/showthread.php?tid=47317)



مراحل مهاجرت دانشجویی - niloo - 26-12-2020

قدم اول: برنامه ریزی

به طبع انتخاب مقصد و رشته تحصیلی با انتخاب های بیشماری که پیش روی هر فردی قرار می گیرند، پروسه طاقت فرسایی خواهد بود. این قدم را باید با یک سوال شروع کرد: هدفم از تحصیل در خارج چیست؟ لازم است این مرحله را با مشورت و صحبت با کسانی شروع کرد که تجربه مشابهی داشته‌اند. البته مقاله های تحصیل در خارج و در نهایت موتور جستجوی گوگل حامی شما در کسب اطلاعات لازم خواهند بود. ضمنا در انتخاب کشور باید هزینه زندگی در آن، اقلیم و آب و هوای آن منطقه، حوزه تخصص آن کشور و همچنین زبان ارتباطی را مدنظر قرار دهید.

مهارت در زبان
ابزار ارتباطی شما با دنیای خارج از کشورتان زبان است؛ تسلط به زبان انگلیسی و آشنایی با زبان محلی کشوری که انتخاب می کنید شرط زندگی در آنجاست. برای همین داشتن مدارکی مثل آیلتس و تافل برای پذیرش دانشجوی بین المللی ضروری بوده و باید نمره آن ها را به دانشگاه منتخبشان ارائه دهید. مگر اینکه به زبان محلی آن کشور مسلط باشید و بخواهید به آن زبان تحصیل کنید که در چنین موردی پذیرش مستلزم قبولی در آزمون های ویژه ای به زبان محلی خواهد بود. اما به طول کلی مهارت در زبان انگلیسی سهم بزرگی در ارتباط با دنیا دارد و بهترین گزینه برای تحصیل در خارج است.
در این مرحله اولویت با آرزوهای شما است، شاید سالهاست که رویای تحصیل در دانشگاهی بخصوص را در سر دارید ولی برای انتخاب های عاقلانه تر باید طیف هزینه های تحصیلی دانشگاه ها و رتبه آن در بین دانشگاه های جهان را ملاک قرار دهید و با سر زدن به وب سایت دانشگاه ها و صحبت با دانشجویان آن از شرایط تحصیل در آن ها مطلع شوید. بهتر است که هنگام انتخاب دانشگاه خود، مزیت های تحصیل در دانشگاه مربوطه را به دقت مطالعه کنید تا ببینید این دانشگاه چه فرصت هایی را چه در بازه زمانی تحصیل و چه در آینده برایتان فراهم می کند.


قدم دوم: اثبات صلاحیت
برنامه مهاجرت تحصیلی را می توان در طول تحصیل یا بعد از تحصیل طرح ریزی کرد و بسته به این 2 موارد باید در تهیه رزومه تحصیلیِ شایسته شب و روز تلاش کرد. این رزومه تحصیلی است که شایستگی شما را برای تحصیل در هر دانشگاهی مشخص می کند و شامل مجموعه از نمرات بالا، سوابق عملی و پژوهشی و مدارک اخذشده می باشد. در واقع هر چه رزومه تحصیلی پربارتر و پر محتواتر باشد شانس بیش تری برای پذیرش از دانشگاه مربوط خواهید داشت.

قدم سوم: آماده سازی مدارک
به غیر از رزومه تحصیلی که مهم ترین و سخت ترین بخش آماده کردن مدارک است، ارائه ریزنمرات و دانشنامه تحصیلی آخرین مقطع تحصیلی، توصیه نامه از اساتید معتبر دانشگاهی، انگیزه نامه و پروپوزال برای تشکیل پرونده هر دانشجویی در دانشگاه های خارج از کشور ضروری است. قابل ذکر است که نوع و نگارش رزومه تحصیلی بسته به مقطع تحصیلی متفاوت بوده و همانطور که ارائه پروپوزال برای متقاضیان رشته دکتری ضروری است، رشته های هنر نیز باید پورتفولیو خود را برای تحصیل در خارج ارائه دهند.


قدم چهارم: اپلای یا درخواست پذیرش
ساده ترین راه برای اپلای گرفتن از دانشگاه های خارج از کشور مراجعه به وب سایت دانشگاه مورد نظر است. در برخی کشورها نیز پلتفرم های خاصی برای درخواست هم زمان به چند دانشگاه فراهم شده که راحت ترین روش گرفتن پذیرش می باشد. از آنجایی که این پروسه به صورت آنلاین انجام می شود بایستی با دقت و تمرکز کامل صورت گیرد. البته میتوان مدارک را با پست نیز ارسال کرد. با طی کلیه مراحل اپلای یا درخواست تحصیلی سرانجام با پرداخت هزینه ای که دانشگاه مشخص کرده این پروسه به پایان می رسد ولی این به معنی پذیرش حتمی نیست.