تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
میزان حقوق و درآمد برنامه نویسی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: فناوری اطلاعات و ارتباطات (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=6)
+--- موضوع: میزان حقوق و درآمد برنامه نویسی (/showthread.php?tid=44523)



میزان حقوق و درآمد برنامه نویسی - elecomco - 30-08-2020

میزان حقوق و درآمد برنامه نویسی  به عوامل زیادی بستگی دارد و با جزئیات ریز و درشتی همراه است. اگر می‌خواهید بدانید وضعیت میزان حقوق و درآمد برنامه نویسی چگونه است و هر برنامه نویس دقیقا چقدر دستش به دهانش می‌رسد، تا آخرِ این مقاله با ما همراه باشید.
شنیده‌اید که می‌گویند ما ایرانی‌ها عادت داریم درآمد همه را جلوجلو حساب کنیم؟ مثلا وقتی دکتر می‌رویم به‌سرعت مبلغ ویزیت را در تعداد بیماران ضرب می‌کنیم و با قیافه‌ی کسی که انگار هسته‌ی اتم را شکافته است، از یافته‌هایمان برای بقیه صحبت می‌کنیم.
خب البته این کار چندان جالب نیست ولی باید بگوییم ما دراین مقاله دقیقا می‌خواهیم همین کار را انجام دهیم، درمورد درآمد برنامه نویسی حرف بزنیم و درآمد برنامه نویس ایرانی را با خارجی‌ها مقایسه کنیم.

میزان حقوق و درآمد برنامه نویسی یا ماجرای رسیدن دست‌ها به دهان!
داستان از جایی شروع شد که قهرمان قصه‌ی ما که یک برنامه نویس تازه‌کار بود می‌خواست ببیند کاری که پیش گرفته آینده‌ای خوب و رویایی دارد یا نه؟ قهرمان ما یعنی آقای برنامه‌زاده که مدام در گوگل سرچ می‌کرد و تصویر برنامه نویسان  خارجی را می‌دید که دست‌شان راحت به دهان‌شان می‌رسد و خیلی هم خوب و شیک زندگی می‌کنند.
هرچه بیشتر نگاه می‌کرد، می‌دید آن‌ها نه دست‌های خیلی درازی دارند که راحت به دهان‌شان برسد نه هیچ ویژگی خاص دیگری.
ولی برنامه‌زاده دائم فکر می‌کرد دارد در کشوری زندگی می‌کند که با این‌که سایز دست‌های مردمش مشکلی ندارد ولی بازهم به راحتی به دهان‌شان نمی‌رسد و البته نوع شغل‌شان هم زیاد مهم نیست. خلاصه برنامه‌زاده شروع کرد به تحقیق درمورد میزان درآمد برنامه نویسان خارجی.
همین اول کار بهتر است بدانید برنامه نویسی یکی از پردرآمدترین شغل‌های دنیا به‌حساب می‌آید. براساس آمار سامانه‌ی حقوق و دستمزد PayScale، برنامه نویسان در دنیا در سال 2018 به‌طور متوسط 62000 دلار درآمد سالیانه داشته‌اند که برای برنامه نویسان ارشد و پردرآمدها تا 97000 دلار در سال هم رسیده است.
بله همان‌طور که برنامه‌زاده دید و شما نیز در نمودار بالا می‌بینید، درآمد برنامه نویسان خارجی دندان‌گیر و قابل توجه است و می‌توان گفت حدود 30 درصد از صاحبان بقیه‌ی شغل‌ها در طول سال درآمد دارند که خب البته باید بگوییم نوش جان‌شان! زبان کامپیوترها را می‌فهمند، به صراط مستقیم هدایت‌شان می‌کنند و این پول‌ها حق‌شان است.
در جدول زیر نیز می‌توانید متوسط درآمد برنامه نویسان شرکت‌های بزرگ و معروف دنیا را ببینید:
[تصویر:  %D8%AC%D8%AF%D9%88%D9%84.jpg]
برنامه‌زاده بعد از بالا و پایین کردن میزان درآمد برنامه نویسان خارجی، باخودش فکر کرد از هرچه بگذریم سخن دوست خوش‌تر است و تصمیم گرفت کمی در مورد آینده‌ی شغلی خودش تحقیق کند و ببیند درآمد برنامه نویسی در ایران چقدر است؟ البته برای مشخص شدن این موضوع بهتر است اول بدانیم برنامه نویس‌های ایرانی درچه حوزه‌هایی کار می‌کنند.
[color=var(--h3_typography-color)]حوزه‌های مختلف برنامه نویسی در ایران؛ از کارمندی تا فریلنسری و ایده‌پردازی[/color]
یک برنامه نویس می‌تواند در حوزه‌های مختلفی کار کند:
[list]

[*]کار در اداره‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌ها و البته استارتاپ‌ها: این نوع فعالیت در زمینه‌ی برنامه نویسی فرق چندانی با کارمندی ندارد. شما به‌طور منظم و روزمره برای یک شرکت یا اداره‌ی خاص کار می‌کنید. حقوق ماهیانه‌ی ثابت می‌گیرید و از مزایایی مثل بیمه، پاداش و… استفاده می‌کنید.
[/list]
درآمد برنامه نویسی ثابت به موارد زیادی مثل تجربه، سمت سازمانی، تخصص و… بستگی دارد که در ادامه به‌طور کامل در موردشان صحبت می‌کنیم. فعلا همین‌قدر بدانید که یک برنامه نویس که در یک اداره یا شرکت خاص مشغول به‌کار است به‌طور متوسط دو تا هشت میلیون در ماه درآمد دارد.
[list]

[*]فریلنسری: خیلی از برنامه نویسان به یک یا چند زبان برنامه نویسی مسلط هستند و به هزار دلیل کوچک و بزرگ به دنبال شغل ثابت نمی‌روند. این‌ها خودشان به‌صورت پروژه‌ای و فریلنسری کار می‌کنند. هروقت که بخواهند پروژه قبول می‌کنند، کد می‌زنند، سایت طراحی می‌کنند و در قبالش به‌صورت توافقی و متناسب با عرف بازار مبلغی دریافت می‌کنند.
[/list]
یک فریلنسر برنامه نویسی تازه‌کار حدودا یک تا یک‌ونیم میلیون در ماه درآمد دارد که البته این میزان باتوجه به سابقه‌ی کار و شناخته شدنش می‌تواند خیلی بالاتر برود.
[list]

[*]آموزش برنامه نویسی یا تولید ویدئوهای آموزشی: بعضی از برنامه نویس‌ها بی‌خیال کدزدن، طراحی و… می‌شوند و سعی می‌کنند از راه آموزش برنامه نویسی به دیگران درآمد داشته باشند. خیلی‌ها نیز ویدئوهای آموزشی تولید می‌کنند و ازطریق سایت خودشان یا سایت‌های دیگر به فروش می‌رسانند.

[*]برنامه نویسی، توسعه و فروش برنامه‌های موبایل: این روزها که بیشتر از تعداد آدم‌ها، گوشی تلفن همراه وجود دارد، بازار طراحی و فروش اپلیکیشن‌های موبایل حسابی داغ و پررونق است.
[/list]
درآمد برنامه نویسی در زمینه‌ی برنامه‌های موبایل راضی کننده است و خیلی از برنامه نویسان به این سمت می‌روند. متوسط درآمد هر اپلیکیشن ایرانی به‌طور متوسط 3 میلیون در ماه است. البته خیلی از اپلیکیشن‌ها کم‌تر از این مبلغ و خیلی‌های دیگر نیز بیشتر از این‌ها نصیب‌شان می‌شود.
[list]

[*]ایده پردازی: بعضی از برنامه نویس‌ها اساسا ایده‌پردازهای خوبی هستند ولی به دلیل نداشتن سرمایه یا دلایل دیگر، خودشان به کدنویسی و تولید فکر نمی‌کنند و ایده‌های بکرشان را می‌فروشند و از این راه درآمد دارند. شاید اگر قانون کپی‌رایت در ایران رعایت می‌شد، این دسته از برنامه نویسان اوضاع خیلی بهتری داشتند.

[*]انجام پروژه‌های دانشجویی و…: تعدادی از برنامه نویسان پروژه‌های مختلف دانشجویی قبول می‌کنند و باتوجه به شرایط پروژه، درآمدهای متفاوتی دارند.
[/list]
آقای برنامه‌زاده حسابی در مورد حوزه‌های کاری برنامه نویسی در ایران تحقیق کرد ولی در بین این پرس‌وجوها به نکته‌ی دیگری نیز رسید. درواقع برنامه‌زاده فهمید عوامل زیادی در میزان درآمد برنامه نویسی تاثیر می‌گذارند. از میزان تخصص گرفته تا شهر محل زندگی یک برنامه نویس می‌تواند روی میزان درآمدش تاثیر بگذارد ولی دقیقا چرا و چگونه؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال با ما به تیتر بعدی بیایید.
[color=var(--h3_typography-color)]عوامل موثر بر درآمد برنامه نویسی چیست[/color]
این شما و این بررسی تک‌تک عوامل موثر روی درآمد یک برنامه نویس:
[list=1]

[*]زبان برنامه نویسی؛ جاوا یکه‌تاز میدان درآمد برنامه نویسی
[/list]
برنامه نویس‌ها بسته به این‌که به چه زبان یا زبان‌هایی تسلط دارند، درآمدشان نیز متغیر است. بعضی زبان‌های برنامه نویسی در ایران خواهان بیشتری دارند، فقط کافی است یکی‌شان را به‌طور حرفه‌ای دنبال کنید و آن‌وقت است که دیگر نان‌تان را با دست خودتان داخل روغن انداخته‌اید.
[list]

[*]جاوا: از زبان‌های برنامه نویسی‌ای که برنامه نویسانش طرفدار زیادی دارند، زبان جاوا است. جاوا برای نوشتن اپلیکیشن‌های موبایل پرکاربرد است و همین باعث شده درآمد برنامه نویسان این زبان به‌نسبت بقیه‌ی زبان‌ها بالاتر باشد. این روزها یک برنامه نویس ارشد جاوا به‌طور متوسط ماهانه 4 تا 8 میلیون درآمد دارد.

[*]PHP: یک برنامه نویس مسلط به PHP درصورتی‌که شرایط دیگر موجود در آگهی‌های استخدام برنامه نویس را داشته باشد، ماهانه به‌طور متوسط 2.5 تا 6 میلیون در تهران درآمد خواهد داشت. درآمد متوسط برنامه نویسان PHP ساکن در شهرهای بزرگ به‌طور میانگین بین 2.5 تا 4 میلیون است.

[*]لاراول: احتمالا برنامه نویسانی که لاوارل می‌دانند باید به PHP هم مسلط باشند و دراین‌صورت می‌توانند روی درآمدی درحدود 3 تا 5 میلیون در ماه حساب کنند.

[*]پایتون: پایتون یک زبان تازه‌وارد است که هنوز آن‌طور که باید و شاید شناخته‌شده نیست ولی به‌مرور زمان دارد جایش را بین زبان‌های برنامه نویسی پرکاربرد باز می‌کند. برنامه نویسان پایتون به‌طور میانگین 3 تا 4.5 میلیون در هر ماه درآمد دارند.
[*]سیستم مدیریت محتوای وردپرس: این روزها وردپرس حسابی بین طراحان سایت‌های کسب‌وکار و مشاغل طرافدار دارد و برنامه نویسانی که به کار با وردپرس مسلط هستند، ماهانه می‌توانند بین 3 تا 5 میلیون درآمد داشته باشند.
پیشنهاد ویژه دوره آموزش طراحی سایت بدون دانش برنامه نویسی: آموزش کامل برنامه نویسی اندروید الکامکو[*]برنامه نویس اندروید: از یک برنامه نویس اندروید انتظار می‌رود به جاوا مسلط باشد و بتواند در محیط توسعه‌ی اندروید استودیو نیز کار کند. این دسته از برنامه نویسان می‌توانند به درآمدی درحدود 4 تا 8 میلیون در ماه فکر کنند.
[/list]


RE: میزان حقوق و درآمد برنامه نویسی - نرگس صفدری - 14-01-2021

خیلی عالی بود ممنونم 

من برای استخدام برنامه نویس ورد پرس یه مقاله خوندم که به نظرم خیلی خوب بود و در مورد تمام مواردی که برای استخدام برنامه نویس وردپرسی بود را اورده بود و اسم مقاله هم راهنمای جامع استخدام برنامه نویس وردپرس سایت کارلیب بود .

وردپرس (wordpress)، نرم‌افزار کدبازی که در ابتدا به طور گسترده از سوی وبلاگ نویسان برای نوشتن وبلاگ مورد استفاده قرار می‌گرفت اما حالا با بروزرسانی‌های مختلفی که در آن ایجاد شده، می‌توان علاوه بر وبلاگ با استفاده از افزونه‌ها و طراحی‌های اختصاصی در پوسته‌های وردپرس هر نوع وبسایتی را با آن راه اندازی کرد و در حال ‌حاضر وردپرس (wordpress) محبوب‌ترین سیستم مدیریت وبسایت در جهان به‌شمار می‌رود و کسب و کارهای بسیاری برای مدیریت وبسایت خود با کمک یک برنامه‌نویس و توسعه دهنده وب، از این نرم افزار استفاده می‌کنند.


RE: میزان حقوق و درآمد برنامه نویسی - amirali.pzi - 22-01-2021

(30-08-2020, 12:01 AM)elecomco نوشته است: میزان حقوق و درآمد برنامه نویسی  به عوامل زیادی بستگی دارد و با جزئیات ریز و درشتی همراه است. اگر می‌خواهید بدانید وضعیت میزان حقوق و درآمد برنامه نویسی چگونه است و هر برنامه نویس دقیقا چقدر دستش به دهانش می‌رسد، تا آخرِ این مقاله با ما همراه باشید.
شنیده‌اید که می‌گویند ما ایرانی‌ها عادت داریم درآمد همه را جلوجلو حساب کنیم؟ مثلا وقتی دکتر می‌رویم به‌سرعت مبلغ ویزیت را در تعداد بیماران ضرب می‌کنیم و با قیافه‌ی کسی که انگار هسته‌ی اتم را شکافته است، از یافته‌هایمان برای بقیه صحبت می‌کنیم.
خب البته این کار چندان جالب نیست ولی باید بگوییم ما دراین مقاله دقیقا می‌خواهیم همین کار را انجام دهیم، درمورد درآمد برنامه نویسی حرف بزنیم و درآمد برنامه نویس ایرانی را با خارجی‌ها مقایسه کنیم.

میزان حقوق و درآمد برنامه نویسی یا ماجرای رسیدن دست‌ها به دهان!
داستان از جایی شروع شد که قهرمان قصه‌ی ما که یک برنامه نویس تازه‌کار بود می‌خواست ببیند کاری که پیش گرفته آینده‌ای خوب و رویایی دارد یا نه؟ قهرمان ما یعنی آقای برنامه‌زاده که مدام در گوگل سرچ می‌کرد و تصویر برنامه نویسان  خارجی را می‌دید که دست‌شان راحت به دهان‌شان می‌رسد و خیلی هم خوب و شیک زندگی می‌کنند.
هرچه بیشتر نگاه می‌کرد، می‌دید آن‌ها نه دست‌های خیلی درازی دارند که راحت به دهان‌شان برسد نه هیچ ویژگی خاص دیگری.
ولی برنامه‌زاده دائم فکر می‌کرد دارد در کشوری زندگی می‌کند که با این‌که سایز دست‌های مردمش مشکلی ندارد ولی بازهم به راحتی به دهان‌شان نمی‌رسد و البته نوع شغل‌شان هم زیاد مهم نیست. خلاصه برنامه‌زاده شروع کرد به تحقیق درمورد میزان درآمد برنامه نویسان خارجی.
همین اول کار بهتر است بدانید برنامه نویسی یکی از پردرآمدترین شغل‌های دنیا به‌حساب می‌آید. براساس آمار سامانه‌ی حقوق و دستمزد PayScale، برنامه نویسان در دنیا در سال 2018 به‌طور متوسط 62000 دلار درآمد سالیانه داشته‌اند که برای برنامه نویسان ارشد و پردرآمدها تا 97000 دلار در سال هم رسیده است.
بله همان‌طور که برنامه‌زاده دید و شما نیز در نمودار بالا می‌بینید، درآمد برنامه نویسان خارجی دندان‌گیر و قابل توجه است و می‌توان گفت حدود 30 درصد از صاحبان بقیه‌ی شغل‌ها در طول سال درآمد دارند که خب البته باید بگوییم نوش جان‌شان! زبان کامپیوترها را می‌فهمند، به صراط مستقیم هدایت‌شان می‌کنند و این پول‌ها حق‌شان است.
در جدول زیر نیز می‌توانید متوسط درآمد برنامه نویسان شرکت‌های بزرگ و معروف دنیا را ببینید:
[تصویر:  %D8%AC%D8%AF%D9%88%D9%84.jpg]
برنامه‌زاده بعد از بالا و پایین کردن میزان درآمد برنامه نویسان خارجی، باخودش فکر کرد از هرچه بگذریم سخن دوست خوش‌تر است و تصمیم گرفت کمی در مورد آینده‌ی شغلی خودش تحقیق کند و ببیند درآمد برنامه نویسی در ایران چقدر است؟ البته برای مشخص شدن این موضوع بهتر است اول بدانیم برنامه نویس‌های ایرانی درچه حوزه‌هایی کار می‌کنند.
[color=var(--h3_typography-color)]حوزه‌های مختلف برنامه نویسی در ایران؛ از کارمندی تا فریلنسری و ایده‌پردازی[/color]
یک برنامه نویس می‌تواند در حوزه‌های مختلفی کار کند:
[list]
[*]کار در اداره‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌ها و البته استارتاپ‌ها: این نوع فعالیت در زمینه‌ی برنامه نویسی فرق چندانی با کارمندی ندارد. شما به‌طور منظم و روزمره برای یک شرکت یا اداره‌ی خاص کار می‌کنید. حقوق ماهیانه‌ی ثابت می‌گیرید و از مزایایی مثل بیمه، پاداش و… استفاده می‌کنید.
[/list]
درآمد برنامه نویسی ثابت به موارد زیادی مثل تجربه، سمت سازمانی، تخصص و… بستگی دارد که در ادامه به‌طور کامل در موردشان صحبت می‌کنیم. فعلا همین‌قدر بدانید که یک برنامه نویس که در یک اداره یا شرکت خاص مشغول به‌کار است به‌طور متوسط دو تا هشت میلیون در ماه درآمد دارد.
[list]
[*]فریلنسری: خیلی از برنامه نویسان به یک یا چند زبان برنامه نویسی مسلط هستند و به هزار دلیل کوچک و بزرگ به دنبال شغل ثابت نمی‌روند. این‌ها خودشان به‌صورت پروژه‌ای و فریلنسری کار می‌کنند. هروقت که بخواهند پروژه قبول می‌کنند، کد می‌زنند، سایت طراحی می‌کنند و در قبالش به‌صورت توافقی و متناسب با عرف بازار مبلغی دریافت می‌کنند.
[/list]
یک فریلنسر برنامه نویسی تازه‌کار حدودا یک تا یک‌ونیم میلیون در ماه درآمد دارد که البته این میزان باتوجه به سابقه‌ی کار و شناخته شدنش می‌تواند خیلی بالاتر برود.
[list]
[*]آموزش برنامه نویسی یا تولید ویدئوهای آموزشی: بعضی از برنامه نویس‌ها بی‌خیال کدزدن، طراحی و… می‌شوند و سعی می‌کنند از راه آموزش برنامه نویسی به دیگران درآمد داشته باشند. خیلی‌ها نیز ویدئوهای آموزشی تولید می‌کنند و ازطریق سایت خودشان یا سایت‌های دیگر به فروش می‌رسانند.

[*]برنامه نویسی، توسعه و فروش برنامه‌های موبایل: این روزها که بیشتر از تعداد آدم‌ها، گوشی تلفن همراه وجود دارد، بازار طراحی و فروش اپلیکیشن‌های موبایل حسابی داغ و پررونق است.
[/list]
درآمد برنامه نویسی در زمینه‌ی برنامه‌های موبایل راضی کننده است و خیلی از برنامه نویسان به این سمت می‌روند. متوسط درآمد هر اپلیکیشن ایرانی به‌طور متوسط 3 میلیون در ماه است. البته خیلی از اپلیکیشن‌ها کم‌تر از این مبلغ و خیلی‌های دیگر نیز بیشتر از این‌ها نصیب‌شان می‌شود.
[list]
[*]ایده پردازی: بعضی از برنامه نویس‌ها اساسا ایده‌پردازهای خوبی هستند ولی به دلیل نداشتن سرمایه یا دلایل دیگر، خودشان به کدنویسی و تولید فکر نمی‌کنند و ایده‌های بکرشان را می‌فروشند و از این راه درآمد دارند. شاید اگر قانون کپی‌رایت در ایران رعایت می‌شد، این دسته از برنامه نویسان اوضاع خیلی بهتری داشتند.

[*]انجام پروژه‌های دانشجویی و…: تعدادی از برنامه نویسان پروژه‌های مختلف دانشجویی قبول می‌کنند و باتوجه به شرایط پروژه، درآمدهای متفاوتی دارند.
[/list]
آقای برنامه‌زاده حسابی در مورد حوزه‌های کاری برنامه نویسی در ایران تحقیق کرد ولی در بین این پرس‌وجوها به نکته‌ی دیگری نیز رسید. درواقع برنامه‌زاده فهمید عوامل زیادی در میزان درآمد برنامه نویسی تاثیر می‌گذارند. از میزان تخصص گرفته تا شهر محل زندگی یک برنامه نویس می‌تواند روی میزان درآمدش تاثیر بگذارد ولی دقیقا چرا و چگونه؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال با ما به تیتر بعدی بیایید.
[color=var(--h3_typography-color)]عوامل موثر بر درآمد برنامه نویسی چیست[/color]
این شما و این بررسی تک‌تک عوامل موثر روی درآمد یک برنامه نویس:
[list=1]
[*]زبان برنامه نویسی؛ جاوا یکه‌تاز میدان درآمد برنامه نویسی
[/list]
برنامه نویس‌ها بسته به این‌که به چه زبان یا زبان‌هایی تسلط دارند، درآمدشان نیز متغیر است. بعضی زبان‌های برنامه نویسی در ایران خواهان بیشتری دارند، فقط کافی است یکی‌شان را به‌طور حرفه‌ای دنبال کنید و آن‌وقت است که دیگر نان‌تان را با دست خودتان داخل روغن انداخته‌اید.
[list]
[*]جاوا: از زبان‌های برنامه نویسی‌ای که برنامه نویسانش طرفدار زیادی دارند، زبان جاوا است. جاوا برای نوشتن اپلیکیشن‌های موبایل پرکاربرد است و همین باعث شده درآمد برنامه نویسان این زبان به‌نسبت بقیه‌ی زبان‌ها بالاتر باشد. این روزها یک برنامه نویس ارشد جاوا به‌طور متوسط ماهانه 4 تا 8 میلیون درآمد دارد.

[*]PHP: یک برنامه نویس مسلط به PHP درصورتی‌که شرایط دیگر موجود در آگهی‌های استخدام برنامه نویس کارلیب را داشته باشد، ماهانه به‌طور متوسط 2.5 تا 6 میلیون در تهران درآمد خواهد داشت. درآمد متوسط برنامه نویسان PHP ساکن در شهرهای بزرگ به‌طور میانگین بین 2.5 تا 4 میلیون است.

[*]لاراول: احتمالا برنامه نویسانی که لاوارل می‌دانند باید به PHP هم مسلط باشند و دراین‌صورت می‌توانند روی درآمدی درحدود 3 تا 5 میلیون در ماه حساب کنند.

[*]پایتون: پایتون یک زبان تازه‌وارد است که هنوز آن‌طور که باید و شاید شناخته‌شده نیست ولی به‌مرور زمان دارد جایش را بین زبان‌های برنامه نویسی پرکاربرد باز می‌کند. برنامه نویسان پایتون به‌طور میانگین 3 تا 4.5 میلیون در هر ماه درآمد دارند.
[*]سیستم مدیریت محتوای وردپرس: این روزها وردپرس حسابی بین طراحان سایت‌های کسب‌وکار و مشاغل طرافدار دارد و برنامه نویسانی که به کار با وردپرس مسلط هستند، ماهانه می‌توانند بین 3 تا 5 میلیون درآمد داشته باشند.
پیشنهاد ویژه دوره آموزش طراحی سایت بدون دانش برنامه نویسی: آموزش کامل برنامه نویسی اندروید الکامکو
[*]برنامه نویس اندروید: از یک برنامه نویس اندروید انتظار می‌رود به جاوا مسلط باشد و بتواند در محیط توسعه‌ی اندروید استودیو نیز کار کند. این دسته از برنامه نویسان می‌توانند به درآمدی درحدود 4 تا 8 میلیون در ماه فکر کنند.

[/list]