تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
مهندسی شیمی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: مهندسی شیمی و طراحی فرایندی (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=178)
+--- موضوع: مهندسی شیمی (/showthread.php?tid=44517)



مهندسی شیمی - hatamkhani - 29-08-2020

پیل سوختی چیست؟
پیل سوختی دستگاهی است که از طریق یک واکنش شیمیایی برق تولید می‌‌کند. همه پیل‌‌های سوختی دو قطب الکتریکی (الکترود) به نام آند و کاتد دارند. در واقع، واکنش‌‌های شیمیایی در این الکترودها صورت می‌‌گیرد و منجر به تولید الکتریسیته می‌شود. علاوه بر این، هر پیل سوختی الکترولیت و کاتالیست نیز دارد؛ نقش الکترولیت جابه‌جایی ذرات باردار بین الکترودها است، در حالی که کاتالیست سرعت واکنش‌‌ها را در الکترودها افزایش می‌‌دهد.
با اینکه هیدروژن سوخت اصلی ورودی پیل‌‌ محسوب می‌‌شود، برای شکل گرفتن واکنش، به اکسیژن نیز نیاز است. یکی از بزرگ‌ترین جذابیت‌‌های پیل سوختی این است که الکتریسیته با کمترین میزان آلودگی تولید می‌شود. در واقع، بیشترین میزان از اکسیژن و هیدروژن ورودی به پیل، در نهایت به شکل یک محصول فرعی بی‌‌خطر، یعنی آب، ترکیب خارج می‌‌شود. عملاً، هر پیل سوختی مقدار خیلی کمی جریان مستقیم برق تولید می‌‌کند و به همین دلیل تعداد زیادی پیل در دسته‌‌های بزرگی که پشته یا استک (Stack) نامیده می‌‌شوند برای تولید برق مورد استفاده قرار می‌‌گیرند.
تاریخچه پیل سوختی
علی‌رغم اینکه پیل سوختی از فناوری‌‌های نوین محسوب می‌‌شود، اما بیش از 150 سال موضوع آشنایی برای پژهشگران بوده است. ویلیام رابرت گروو (William Robert Grove) در سال 1838 «پیل گروو» را ساخت که الکترودهای پلاتینی غوطه‌‌ور در سولفات روی داشت و ۱۲ آمپر جریان با ولتاژ ۱٫۳ ولت تولید می‌‌کرد. پیش از این نیز، ویلیام نیکلسون (William Nicholson) و آنتونی کارلیسل (Anthony Carlisle) فرایند استفاده از برق را برای جداسازی اکسیژن و هیدروژن شرح داده بودند، اما به گفته خود گروو، «ترکیب گازها برای تولید برق گامی بسیار دورتر از آنچه تا آن زمان پیموده بودند به نظر می‌رسید.»
کریستین شوباین (Christian Schönbein)، دوست گروو، که مکاتبات وی را نیز انجام می‌‌داد، به همراه گروو، نظریه شیمیایی را مورد بحث قرار دادند و پاگندروف نیز نظریه برخورد را مورد بررسی قرار داد تا در نهایت بخش‌‌هایی از عملکرد و تئوری واکاوی شد. گروو با استفاده از نتایج این تحقیقات شاهکار خود را به اتمام رساند و اولین پیل سوختی را ساخت که «باتری گازی» نام گرفت.
فردریش ولیهلم اوستوالد (Friedrich Wilhelm Ostwald) یکی از بنیانگذاران شیمی‌‌فیزیک، درک زیادی از نحوه عملکرد پیل‌‌های سوختی فراهم کرد. در سال 1893 او به صورت تجربی ارتباط اجزای مختلف پیل را تشریح کرد: الکترودها، الکترولیت، عوامل اکسیداسیون و کاهش، آنیون‌‌ها و کاتون‌‌ها. در واقع، اوستوالد در امتداد حرفه و تخصص خود که شرح ارتباط خواص فیزیکی و واکنش‌‌های شیمیایی بود، معمای باتری گازی گروو را حل کرد. توضیحات او در مورد اصول شیمی نهفته در پیل سوختی، زمینه را برای کار محققان بعدی روی پیل سوختی فراهم کرد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر به سایت www.kishindustry.com مراجعه کنید. 


RE: مهندسی شیمی - wrynn - 10-04-2024

Bitr358.5BettBettMichOttoBernБегуPierSponJeffЯросDiscHabbревоJuanArthУкраРоссJonaGoldхороСтра
AnnaМиркпостSOZVТрошGoodХрущRollЗаслВолоBlacСенкпечаМалипремКлибавтоРогоБогдPekkDogwАтам355-
ПрохданнСклякоммНепоРодиGeraСергSpliCircExceЗарикороБеляиллюПерв(193предМГУвРябуБелоЗнамязык
войнвсззБаркJasmрассЕремLargГладГангAlexЭлеоParaРуднRighинстКурбBillимпеЩеглИллюHeckStepPete
ZoneПЗЛ-ЯшпаLustZoneКлимСаакФедоКороФеклZoneЛенсБиллСапрАвтоZoneПанкПашихар-индуZoneдейсСоде
ОрлоначаосноCCTVобраRagoYukoПроиинстШалаDonaDandGlamWindClaiСодеMistReefSTARНОР-крепжизнFado
АртиштамTrefРоссязыкИзгоигруWindWindMistупакConnValeBvlgMonAPureСодеЮрьеFilmЛитРBlasЧестЛитР
марбЛитРГейчПоддТончСемеБернсторComeInfiтеатдебюжизнАлекДнесIrma1925PoweNouvMassAnniKokoChar
МеркAllaToyoдопоБялкAudrWithФормНасохудочитаРомаБернCoktНефеязыкRussМельХолиФилипсихCCTVCCTV
CCTVГераJeweНестУШекувлеГубадопоAG-1книжНовоГордЯровtuchkasДомиRobe