تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
دوز نرمال مصرف ویتامین d - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: سلامت و زیبایی (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=78)
+--- موضوع: دوز نرمال مصرف ویتامین d (/showthread.php?tid=43615)



دوز نرمال مصرف ویتامین d - 7sanaz - 09-08-2020

در گذشته ویتامین D فقط در رابطه با نقشی که در متابولیسم استخوان داشت، شناخته میشد. امروزه مشخص شده که گیرنده‌های ویتامین d علاوه بر بافت‌های استخوانی‌، در پستان‌، مغز‌، روده بزرگ‌، ماهیچه و لوزالمعده نیز وجود دارند. ویتامین D نه تنها بر متابولیسم استخوان تأثیر می‌گذارد‌، بلکه متابولیسم گلوکز را نیز تنظیم می‌کند. گیرنده‌های ویتامین D در جفت نیز وجود دارد، اما نقش آن هنوز مشخص نشده است.
با توجه به وجود گیرنده‌های ویتامین D در بافت‌های حاملگی، می‌توان گفت که این ویتامین در نتایج بارداری نیز نقش دارد. گیرنده‌های ویتامین d موجود در عضله رحم، می‌تواند بر قدرت انقباض رحم تأثیر بگذارد. همچنین نشان داده شده است که ویتامین D بر روی سیستم ایمنی بدن نیز تاثیر می گذارد؛ در نتیجه در محافظت از میزبان در برابر عفونت‌ها نقش دارد. 
همچنین ویتامین دی در پیشگیری از یکسری بیماری‌های غیر واگیر نظیر دیابت نوع 2، بیماری‌های خود ایمنی نظیر ام اس (MS)، بیماری‌های قلبی عروقی، آسم، عفونت‌های تنفسی و انواع سرطان‌ها نیز نقش دارد. 
عوارض کمبود ویتامین d در بارداری چیست؟ 
به طور کلی جنین برای تامین ویتامین دی مانند دیگر عناصر ضروری مورد نیازش، کاملا به مادر وابسته است. بنابراین کمبود ویتامین D در مادر تاثیر مستقیمی روی جنین می‌گذارد. همچنین منبع اصلی ویتامین D برای نوزادان تازه متولد شده‌، به غیر از نور خورشید‌، همان ویتامین Dای است که قبل از تولد در بدنشان ذخیره شده است. از آنجا که وضعیت ویتامین دی مادر در دوران بارداری به طور مستقیم بر ذخایر ویتامین دی کودک هنگام تولد و به ویژه در 2-3 ماه اول تأثیر می گذارد‌، بسیار مهم است که مادران باردار به مقدار کافی این ویتامین را دریافت کنند. 
در خانم‌های بارداری که کمبود ویتامین D دارند (سطح سرمی خون <50 نانومول)، خطر برخی از عوارض بارداری افزایش می‌یابد. از جمله: 
[list=1]

[*]پره اکلامپسی یا افزایش فشار خون مادر 

[*]دیابت بارداری 

[*]زایمان زودرس 

[*]افزایش خطر عفونت واژینال

[*]تولد نوزادان کوچک نسبت به سن حاملگی 

[*]اختلال در تشکیل اسکلت جنینی که باعث نرمی استخوان در شیرخوار می‌شود.

[*]کاهش توده استخوانی مادر

[*]اختلال در عملکرد سیستم ایمنی 

[*]التهاب بیش از حد 

[*]رشد غیر طبیعی عروق خونی جدید

[*]آلرژی در کودکان

[*]هیپوکلسمی نوزادی (پایین بودن غلظت سرمی‌کلسیم)

[*]هیپوپلازی مینای دندان در کودکی (نقص مینای دندان)
[/list]کمبود ویتامین D در مادران باردار همچنین ممکن است کودکان را در معرض خطر افزایش فشار خون بعد از تولد، قرار دهد. کودکانی که فشار خون بالا داشته باشند، در بزرگسالی نیز به احتمال زیاد فشار خون بالا خواهند داشت. به همین ترتیب، این کودکان در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با فشار خون بالا نیز قرار خواهند داشت، یعنی بیماریهای قلبی عروقی نظیر حمله قلبی و سکته مغزی.
https://gahvare.net/articles/Dprid/%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D9%88%DB%8C%D8%AA%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C