تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
کلسیم در بارداری - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: سلامت و زیبایی (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=78)
+--- موضوع: کلسیم در بارداری (/showthread.php?tid=43598)



کلسیم در بارداری - 7sanaz - 09-08-2020

اهمیت مصرف کلسیم در بارداری برای مادر و جنین 
همه افراد هر روز به این ماده معدنی ضروری، احتیاج دارند. مهمترین نقش کلسیم شرکت در ساخت دندان‌ها و استخوان‌ها‌ست. اما علاوه بر آن، کلسیم نقش مهمی در انعقاد خون ایفا می‌کند. در انقباض و حرکت ماهیچه‌ها نیز نقش دارد و به اعصاب شما کمک می کند تا پیام‌هایی را از مغز به قسمت دیگر بدن ارسال کنند. همچنین مطالعات نشان داده است که دریافت مقادیر کافی کلسیم در بارداری می‌تواند از فشار خون بالا در بارداری پیشگیری کند. همچنین به حفظ کلسترول در سطح نرمال، کمک می‌کند و خطر نوعی سرطان مرتبط با روده بزرگ را کاهش می‌دهد.
کودک در حال رشد شما نیز برای تشکیل استخوان و دندان، به کلسیم نیاز دارد. علاوه بر این، کلسیم یک ماده مهم برای سلامت قلب‌، ماهیچه‌ها‌، اعصاب و هورمون‌های کودک شما نیز هست. کودک کل کلسیم مورد نیاز خود را از مادر دریافت خواهد کرد.
تاثیر کمبود کلسیم بر جنین و مادر 
تاثیر کمبود کلسیم بر جنین و مادر در بسیاری از موارد قابل پیشگیری است. بسیاری از زنان حتی اگر به مقدار نیاز روزانه‌شان، کلسیم مصرف نکنند نیز، با عوارض بارداری جدی مواجه نمی‌شوند. زیرا ذخایر کلسیم بدن می‌تواند برخی از این کمبودها را جبران کند. در مواردی که علت کمبود کلسیم مشکلات کلیوی‌، جراحی یا نیاز به مصرف برخی داروهای خاص باشد، گاهی می‌تواند به عوارض خطرناکی منجر شود، از جمله:
[list]

[*]پره اکلامپسی یا فشار خون بالا در بارداری

[*]زایمان زودرس

[*]وزن کم هنگام تولد

[*]بی حسی و گزگز انگشتان دست

[*]رشد آهسته کودک

[*]عدم جذب کلسیم کافی در استخوانهای کودک 

[*]مشکلات قلبی

[*]گرفتگی عضلات بدن به ویژه پا

[*]ضعیف شدن اشتهای ضعیف

[*]در موارد نادر‌، افزایش خطر شکستگی استخوان

[*]در موارد شدید و نادر‌، سطح بسیار پایین کلسیم حتی می‌تواند منجر به مرگ شود. 
[/list]
با وجود اینکه همه این عوارض می‌توانند نگران کننده باشند، همانطور که گفتیم، این عوارض بسیار نادر هستند و تنها در ارتباط با شرایط پزشکی خاص ایجاد می‌شوند. خوشبختانه اکثر مادران ذخایر کلسیم مناسبی دارند که در دوران بارداری نیز از آن استفاده خواهند کرد. با این وجود، اگر پزشکتان احساس کند که شما در معرض خطر کمبود کلسیم قرار دارید، برای پیشگیری از تاثیر کمبود کلسیم بر جنین و مادر، اقدامات پزشکی خاصی را انجام خواهد داد و قرص کلسیم در بارداری  تجویز خواهد کرد.
عوارض بالا بودن سطح کلسیم در بارداری بر مادر و جنین چیست؟
دریافت بیش از حد کلسیم در بارداری از طریق مصرف غذاها، بسیار نادر است. اما اگر از برخی مکمل‌ها را به  مقدار زیاد مصرف کنید، ممکن است سطح کلسیم خون شما بالا برود. به همین دلیل بهتر است در مورد کلیه مکمل‌هایی که استفاده می‌کنید، با پزشکتان صحبت کنید که اگر کلسیم را از طریق دیگری نیز به دست می‌آورید، پزشک کلسیم بیشتری را در مکمل‌های دوران بارداری شما تجویز نکند.
اگر شما 19 ساله یا بالاتر هستید در دوران بارداری روزانه به حدود 2500 میلی گرم کلسیم نیاز دارید و اگر 18 ساله یا جوان‌تر هستید، روزانه به حدود 3،000 میلی گرم کلسیم نیاز خواهید داشت. مصرف بیشتر از این مقدار می‌تواند عوارضی به همراه داشته باشد، از جمله:
[list]

[*]یبوست

[*]سنگ کلیه

[*]مشکلاتی در جذب سایر مواد معدنی مانند آهن و روی 

[*]ضربان قلب نامنظم

[*]کاهش مقدار کلسیم در بدن کودک
[/list]
برای تامین کلسیم بدن در بارداری چه بخوریم؟
[list]

[*]بدن شما خودش کلسیم نمی سازد‌، بنابراین باید آن را از طریق مواد غذایی‌، محصولات غنی شده و مکمل‌ها دریافت کنید.

[*]منابع غذایی حاوی کلسیم

[*]غذاهای لبنی مانند شیر‌، پنیر و ماست از بهترین منابع کلسیم هستند. اطمینان حاصل کنید لبنیاتی که مصرف می‌کنید، پاستوریزه باشد. بهتر است از انواع کم چرب یا بدون چربی استفاده کنید تا کالری مصرفی شما از مقدار مجاز روزانه فراتر نرود.

[*]سبزیجات دارای برگ سبز تیره نیز دارای کلسیم هستند، اما مقدار آن کمتر است. برخی از غذاها نیز غنی شده از کلسیم هستند، یعنی کلسیم به آن‌ها اضافه شده است‌، از جمله غلات‌، نان‌، آب پرتقال و نوشیدنی‌های غنی شده از کلسیم. برای اطلاع از میزان کلسیم موجود در محصولات غنی شده با کلسیم، حتما برچسب روی بسته بندی محصول را با دقت بخوانید.
[/list]https://gahvare.net/articles/HTz3v/%DA%A9%D9%84%D8%B3%DB%8C%D9%85-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C