رشته های تحصیلی کاردانش - نسخهی قابل چاپ +- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir) +-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1) +--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5) +--- موضوع: رشته های تحصیلی کاردانش (/showthread.php?tid=43137) |
رشته های تحصیلی کاردانش - edumoshaver - 27-07-2020 مزایای تحصیل در رشته های تحصیلی کاردانش چیست؟
تحصیل در انواع رشته های کاردانش با مزایای زیادی برای فرد متقاضی همراه است. از آن جایی که فرد در طول دوران دبیرستان و تحصیل در این قبیل از رشته ها می تواند تجربه آشنایی با مهارتی خاص را داشته باشد و البته مدرکی متناسب با این مهارت را نیز دریافت می کند می تواند از آن در هر جایی استفاده کند.
بعلاوه، فرد گواهی نامه کارورزی و گواهی [font=Times New Roman]مهارت شغلی[/font] را نیز با تحصیل در زیر شاخه های رشته کاردانش با چه مزایا و نقاط مثبتی برای داشن آموز همراه است.
معرفی رشته های تحصیلی شاخه کاردانش
رشته کاردانش با هدف آموختن فنون و مهارت های مورد نیاز جامعه به افراد و هدایت و پرورش استعدادهای دانش آموزان ایجاد شده است. رشته کاردانش شامل 3 زیر شاخه اصلی صنعت، خدمات و کشاورزی و هنر می باشد. هر کدام از این 3 شاخه شامل چندین رشته هستند به طوری که مجموعا شاخه کاردانش بیش از 150 زیر شاخه را شامل می شود. ولی باید این نکته را در نظر داشته باشید که تمام این رشته ها در یک هنرستان کاردانش ارائه نمی شوند و در واقع هیچ هنرستانی تمام رشته ها را به صورت یک جا ارائه نمی دهد.
معرفی رشته های شاخه کار دانش
رشته ی کاردانش با هدف آموختن فنون و مهارت های مورد نیاز جامعه به افراد و هدایت و پرورش استعداد های دانش آموزان ، ایجاد شده است. رشته کاردانش شامل 3 زیر شاخه اصلی صنعت ، خدمات و کشاورزی و هنر می باشد. هر کدام از این 3 شاخه شامل چندین رشته می باشد ، به طوری که مجموعا شاخه کاردانش بیش از 160 زیر شاخه را شامل می شود ، ولی باید این نکته را در نظر داشته باشید که تمام این رشته ها در یک هنرستان کار دانش ارائه نمی شود ، در واقع هیچ هنرستانی تمام رشته ها را به صورت یک جا ارائه نمی دهد.همچنین برای کسانی که تمایلی به دریافت دیپلم مجدد هم هستند مناسب است
تفاوتها و شباهتها[list] [*]دورههای کاردانش توسط وزارت آموزش و پروش و با همکاری وزارت کار و امور اجتماعی بهعنوان یکی از دورههای رسمی آموزش متوسطه برگزار میشود اما دورههای فنی و حرفهای توسط وزارت آموزشوپرورش، بهصورت مستقل اجرا میگردد. [*] فارغالتحصیلان هر دو دوره، دیپلم متوسطه دریافت میکنند و امکان ادامهی تحصیل در مقاطع بالاتر را خواهند داشت. [*]هر دو رشته روی مباحث عملی و فنی تمرکز دارند اما تعداد واحدهای عملی کاردانش بیشتر از فنی حرفهای است. [*]شرایط ورود و تحصیل در شاخهی فنی حرفهای از کاردانش دشوارتر است و این امر به دلیل وجود واحدهای درسی تئوری در شاخهی فنی حرفهای است. [*]فارغالتحصیلان شاخهی کاردانش سریعتر جذب کار میشوند زیرا در رشتهی کاردانش، دانشآموزان به صورت عملی مهارتی را میآموزند و پس از اخذ مدرک دیپلم میتوانند مسئولیت شغلی را بر عهده بگیرند، اما در رشتهی فنی حرفهای دانشآموزان پس از گرفتن دیپلم و در پایان دورهی کاردانی بهعنوان تکنسین وارد بازار کار میشوند. [*]شاخهی کاردانش به دلیل آنکه دروس عملی بیشتری دارد تعداد رشتههای بیشتری را نیز شامل میشود. بهطوریکه در این شاخه بیش از 150 رشته ارائه میشود درحالیکه در رشتهی فنی حرفهای حدود 40 زیررشته موجود است. [*]ساعات حضور در مدرسه برای دانشآموزان فنی حرفهای بیشتر است، همچنین در بیشتر مدارس و آموزشگاههای کاردانش سختگیری زیادی روی دانشآموزان وجود ندارد. [*]دروس این دو شاخه کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند. در شاخهی فنی حرفهای بیشتر روی دروس و مباحث ریاضی و محاسباتی تمرکز میشود ولی در شاخهی کاردانش هدف، یادگرفتن علم به صورت عملی است. [/list] ·[font=Times New Roman] [/font]رشته های شاخه ی کاردانش چیه؟
·[font=Times New Roman] [/font]توی شاخه کاردانش هم با توجه به علاقه دانش آموزان، رشته های متنوعی وجود داره که از جمله این رشته ها در اینجا ذکر شده: دوخت های تزئینی، برق خودرو،تراشکاری، درودگری،سیمکشی ساختمان،برق صنعتی، سیم پیچی الکترو موتور، تعمیر کار اتومبیل، نقشه کشی ساختمان،نقشه کشی به کمک کامپیوتر،امور اداری،عکاسی و فیلمبرداری، نقشه کشی صنعتی، الکترونیک، سفال و سرامیک، هنر فرش، ساختمان،صنایع چوب، کامپیوتر، کودکیاری، مدیریت خانواده،صنایع غذایی، جوشکاری.
·[font=Times New Roman] [/font]با توجه به استعداد و مهارتی که توی هر کدوم از این رشته ها داری، براحتی میتونی انتخاب خوبی داشته باشی.
ادامه تحصيل دانش آموزان شاخه فني و حرفه اي و كاردانش به طرق زير امكان پذير ميباشد: 1- آموزشکده هاي فني و حرفه اي 2- دانشگاه جامع علمي – کاربردي 3- دوره هاي کارداني پيوسته بدون آزمون دانشگاه آزاد 4- ورود به دانشگاه از طريق کنکور سراسري 5- دوره هاي فراگير پيام نور 6- دوره هاي کارداني به کارشناسي نا پيوسته Source: رشته های تحصیلی کاردانش |