تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
داستان کلنل ساندرز - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: داستان کلنل ساندرز (/showthread.php?tid=408)



داستان کلنل ساندرز - motlagh - 15-03-2017

داستان کلنل ساندرز مخترع مرغ سوخاری کلنل هارلند دیوید ساندرز (به انگلیسی: Colonel Harland David Sanders) (زاده ۹ سپتامبر  ۱۸۹۰ – درگذشته ۱۶ دسامبر ۱۹۸۰) کارآفرین آمریکایی و موسس رستوران مرغ سوخاری کنتاکی است.

[تصویر:  Colonel-Sanders.jpg]


[font=tahoma, sans-serif] 

بیوگرافی ساندرز معروف در ۱۸۹۰ در ایالت ایندیانا متولد شد و مشاغل مختلفی را از جمله فروشندگی، کارمندی بیمه، کار در مزرعه و پمپ بنزین انجام داد. در ۴۰ سالگی یعنی ۱۹۳۰۰ کارش را با یک رستوران کوچک بین راهی در اتاقکی در یک پمپ بنزین شروع کرد و از ابتدا خودش سر آشپز و صاحب امتیاز بود.[/font]


[font=tahoma, sans-serif][تصویر:  Colonel-Sanders-rouzegar-2.jpg][/font]


[font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif] 

کلنل ساندرز به زودی معروف شد و در سال ۱۹۳۶ فرماندار ایالت به او لقب افتخاری کلنل داد  در ۱۹۳۷ یک متل شیک در کنار مجموعه رستورانش ساخت.در ۱۹۴۰۰ اولین دستور مرغ کنتاکی را خلق کرد و نه سال بعد در اوج شهرت با همسرش کلودیا (Claudia Price) ازدواج کرد.[/font]
[/font]


[font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][تصویر:  Colonel-Sanders-rouzegar-1.jpg][/font][/font]



[font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif] 

کلنل ساندرز در سال ۱۹۸۰ میلادی در زمانی که حدود ۶۰۰۰ شعبه در سراسر جهان داشت، بر اثر عوارض ناشی از سینه‌پهلو سرطان خون درگذشت و پرچم‌های ایالت کنتاکی ۴۴ روز تمام به احترام او به حالت نیمه افراشته درآمد.[/font]
[/font]
[/font]


[font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][تصویر:  Colonel-Sanders-rouzegar-3.jpg][/font][/font][/font]



[font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif] 

هارلند دیوید ساندرز معروف به کلنل ساندرز از لحاظ ثروت و هوش یک فرد معمولی بود اما او مهارت، یقین و پشتکار داشت. در نهم سپتامبر ۱۸۹۰ به دنیا آمد.در شش سالگی پدرش از دنیا رفت و ناگزیر مادرش مشغول به کار شد. در نتیجه این ساندرز بود که می‌بایست برای خانواده آشپزی کند. او ده سال داشت که اولین شغل خود را با حقوق ماهیانه ۲ دلار در یک مزرعه در نزدیکی خانه‌شان آغاز کرد . پانزده ساله بود که راننده تراموا شد؛ در شانزده سالگی نیز در کوبا سرباز بود.[/font]
[/font]
[/font]
[/font]


[font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif] 

[تصویر:  Colonel-Sanders-rouzegar-4.jpg][/font]
[/font]
[/font]
[/font]
[/font]



[font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif]از آن به بعد در نقش های مامور آتش نشانی راه آهن ، مسئول فروش بیمه ، کارگر کشتی‌های کوچک بخاری ، فروشنده لاستیک و کارگر پمپ بنزین فعالیت کرد.در سن ۴۰ سالگی ساندرز برای مشتریان یک پمپ بنزین و فروشگاه میان راهی در کوربین در ایالت کنتاکی خوراک مرغ درست می‌کرد.کم کم روش پخت مرغ خود را که از یازده ادویه بهره می‌برد به حد عالی رساند. ساندرز که از کودکی به آشپزی پرداخته بود هم استعداد خوبی در این کار پیدا کرده بود و هم کنجکاوی کودکانه آن دوران، هنوز هم در کار او به جای مانده بود. او مرغ را در اجاق فشاری، که غذا را با فشار بخار طبخ می‌نمود، درست می کرد.بدین ترتیب هم سرعت پخت بالاتر می رفت هم طعم متفاوت و لذیذ تری پیدا می کرد[/font][/font][/font][/font][/font]


[font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][تصویر:  Colonel-Sanders-rouzegar-5.jpg][/font][/font][/font][/font][/font]


[font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif]این محبوبیت تا جایی بود که در سال ۱۹۳۵ رابی لافون، فرماندار ایالت، نشان افتخاری «کلنل کنتاکی» را به او اعطا نمود ، او خود را از آن پس «کلنل» می‌خواند.او که به کیفیت و امتیاز مرغ سرخ کرده خود ایمان داشت، در سال ۱۹۵۲ شروع به بازاریابی برای محصول خود کرد.ساندرز ۶۵ ساله با ماشین خود به سراسر کشور سفر کرد و به رستوران‌های مختلف سر می‌زد و برای رییس و کارمندان آنها مرغ خود را درست می‌کرد. اگر کلنل نشانه‌ای از رضایت در آنها می‌دید، پیشنهاد خود را ارائه می‌داد: ۵ سنت به ازای هر مرغی که فروخته می‌شود. معروف است که کلنل ساندرز هزار و نه بار جواب منفی شنید؛ اما او ناامید نشد و عاقبت هزار و دهمین نفر در سالت لیک سیتی دستور غذای او را پذیرفت و کسب و کار او آغاز گردید. او به این کار ادامه داد و کم کم تعدادرستوران‌هایی که پیشنهاد او را پذیرفتند افزایش یافتند. طولی نکشید که مرغ سوخاری کنتاکی به یکی از بزرگترین غذاهای فوری موجود تبدیل شد

 [/font]
[/font]
[/font]
[/font]
[/font]
[/font]

[font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][تصویر:  Colonel-Sanders-rouzegar-6.jpg][/font][/font][/font][/font][/font][/font]



[font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif][font=tahoma, sans-serif]
[font=tahoma, sans-serif]کلنل ساندرز
 تا سال ۱۹۶۴ او با بیش از ۶۰۰ رستوران در آمریکا و کانادا قرارداد بسته بود. سرانجام در این سال او امتیاز مرغ کنتاکی را به قیمت ۲۲ میلیون دلار به جمعی از سرمایه‌داران واگذار کرد..سالانه بیش از یک میلیارد مرغ کنتاکی در آمریکا و بیش از هشتاد کشور دنیا برای مشتریان سرو می‌شود. پیرمرد ۶۵ ساله‌ای که با چک تامین اجتماعی خود به مبلغ ۱۰۵ دلار روزگار می‌گذراند، توانسته بود با مهارت و ابتکار خود بر رژیم غذایی مردم جهان تاثیری شگرف بگذارد، زندگی و درآمد خود را بهبود بخشد و نیز کسب و کار راه‌اندازی کند که اکنون از قیمتی حدود یک میلیارد دلار برخوردار است.[/font]
[/font]
[/font]
[/font]
[/font]
[/font]
[/font]