تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
روش فرم دهی و تولید لوله اسپيرال - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: روش فرم دهی و تولید لوله اسپيرال (/showthread.php?tid=40238)



روش فرم دهی و تولید لوله اسپيرال - ashkantorabi - 17-03-2020

نقل‌قول: [تصویر:  %D9%84%D9%88%D9%84%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D9...8%A7-1.jpg]

لوله های اسپیرال فولادی به شکل مارپیچ رول و در اندازه های 8 تا 120 اینچ تولید می‌شوند. از لوله های اسپیرال معمولاً برای آب‌رسانی و گازرسانی استفاده می‌کنند. در این لوله ها نوع جوش بسیار مهم است چون مقاومت لوله در برابر فشاری که به آن وارد می‌شود بسیار اهمیت دارد. به همین خاطر در تولید لوله هایی که به روش اسپیرال ساخته می‌شوند مهم ترین بخش تولید جوش جداره لوله است.

یکی از روش های استاندارد برای تولید لوله در جهان روش اسپیرال است. تولید لوله به شکل اسپیرال این گونه است که ورق از غلتک هایی که درزی حلزونی دارند می‌گذرد و به شکل لوله در می‌آید. در این روش تولید قطر لوله بستگی به زاویه اولیه ورق دارد و با تغییر آن قطر لوله کمتر یا بیشتر می‌شود اما قطر لوله درز مستقیم به پهنای ورقی که برای تولید آن استفاده می‌شود بستگی دارد.

در این روش با تغییر زاویه می‌توان لوله هایی با قطرهای مختلف تولید کرد اما در روش درز مستقیم برای تغییر قطر باید تمام قالب هایی که در خط تولید هستند عوض شوند. به همین دلیل روش اسپیرال هزینه ی کمتری نسبت به درز مستقیم برای تولید لوله با قطرهای مختلف دارد. 
درباره لوله اسپیرال بیشتر بدانید ، تا به راحتی بتوانید انتخاب کنید.تولید لوله اسپیرال به دو روش انجام می‌شود:

1- یک مرحله ای 2- دو مرحله ای.

لوله اسپیرال یک مرحله ای

یکی از رایج ترین روش هایی که برای تولید لوله اسپیرال در جهان استفاده می‌شود روش یک مرحله ای است. مراحلی که در این روش طی می‌شود عبارت اند از:

- آماده سازی
- شکل دادن به ورق
- جوشکاری زیرپودری داخلی و خارجی

برای آماده سازی ورق ها ابتدا سر آن ها را به یکدیگر جوش داده و صاف می‌کنند. اگر قصد داشته باشند تا مرحله ی شکل دهی را کامل انجام دهند باید لبه ی ورق پیش را خم کنند تا برآمدگی هایی که قابل پرس کردن نیستند به وجود نیاید. در مرحله ی جوشکاری ابتدا درز داخلی را در موقعیت ساعت 6 به وسیله ی دستگاه جوش زیرپودری جوش می‌دهند و سپس درز خارجی را در موقعیت ساعت 12 جوش خواهند داد. مشعل جوشکاری نیز به صورت اتوماتیک تنظیم می‌شود.

بعد از انجام جوشکاری لوله 
اسپیرال را برش می‌دهند و آن را به مرحله ی بعد منتقل می‌کنند. سرعت تولید لوله اسپیرال در این روش به سرعت جوشکاری بستگی دارد. سرعت جوشکاری زیرپودری معمولاً بین 1 تا 2 متر بر دقیقه است و بعضی اوقات نیز تا 3 متر بر دقیقه هم می‌رسد. سرعت جوشکاری زیرپودری محدودیت دارد و نمی‌توان سرعت آن را از یک حدی بیشتر کرد به همین دلیل سرعت تولید لوله اسپیرال در این روش کمی کند است.

لوله اسپیرال دو مرحله ای

روش دو مرحله ای بسیار شبیه روش یک مرحله ای است با این فرق که در روش دو مرحله ای هنگامی که در حال شکل دادن به ورق ها هستند، درز آن ها با استفاده از GMAW جوش داده می‌شود.

مراحلی که در روش تولید لوله اسپیرال دو مرحله ای طی می‌شود عبارت اند از:

- آماده سازی ورق
- شکل دهی ورق
- جوش دادن به وسیله ی GMAW
- جوشکاری زیرپودری داخلی و خارجی

این مرحله به خاطر سرعت شکل دهی نسبت به روش یک مرحله ای می‌تواند تعداد بیشتری لوله اسپیرال تولید کند در نتیجه راندمان بهتری دارد. سرعت دستگاه GMAW 12 متر بر دقیقه است و در موقعیت ساعت 6 انجام می‌شود.

فرآیند تولید

ورق رول شده به وسیله ی غلطک هایی که وظیفه ی مسطح کردن را دارند به صورت صاف در می‌آیند. در این مرحله از تولید لبه های ورق را به خاطر خرابی، له شدگی و ترک می‌برند و از خط خارج می‌کنند.