تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
ارتقا، فروش یا بازیافت؟ با یک کامپیوتر یا لپ‌تاپ قدیمی چه کنیم؟ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: ارتقا، فروش یا بازیافت؟ با یک کامپیوتر یا لپ‌تاپ قدیمی چه کنیم؟ (/showthread.php?tid=39469)



ارتقا، فروش یا بازیافت؟ با یک کامپیوتر یا لپ‌تاپ قدیمی چه کنیم؟ - emilyfarahi - 08-02-2020

اگر اغراق کنیم، یک کامپیوتر قدیمی و از کار افتاده شبیه یک معدن طلا و فلزات ارزشمند است مخصوصاً که در قرن ۲۱ زندگی می‌کنیم و کمبود منابع معدنی یکی از دغدغه‌های اصلی تولیدکنندگان شده است. اما سوال این است که با یک کامپیوتر قدیمی و مشکلاتش چه باید کنیم؟ قبل از انتخاب آخرین گزینه یعنی دور انداختن و بازیافت آن چه می‌توان کرد؟ با ما باشید تا راه‌های استفاده از سیستم‌های قدیمی را مرور کنیم.

[تصویر:  use-old-windows-xp-670x335.jpg]

در یک کامپیوتر قدیمی طلای زیادی وجود ندارد ولیکن علاوه بر مقدار اندکی طلا در برخی قطعات، مس و آلومینیوم هم در لیست مواد با ارزش آن دیده می‌شود. بنابراین اگر چنین کامپیوتری برای شما کاربردی ندارد، مطمئن باشید که برای افرادی که توانایی بازیافت آن را داشته باشند، ارزشمند است.

به هر حال اگر قصد دور انداختن آن را دارید، دقت کنید که به درستی بازیافت شده و مورد استفاده‌ی مجدد قرار بگیرد. اصلاً خوب نیست قطعات یک کامپیوتر در انبوه زباله‌ها درون گودالی دور از شهر و حتی بدتر، در داخل شهر پنهان شود.

اگر از نگاه زیست محیطی به مسأله نگاه کنیم، موادی در قطعات کامپیوتر وجود دارد که برای محیط زیست مضر هستند و می‌بایست از تزریق چنین سمومی به زمین اجتناب کرد. از جمله مواد مضر می‌توان به سرب، کادمیوم، کلر، جیوه و آرسنیک همان سم قدیمی اشاره کرد. قطعاً دوست ندارید که چنین موادی در لیوان چایتان وارد شوند. بنابراین مراقب باشید که آب یا باغچه‌ی خانه آلوده‌ی این سموم زیستی نشوند.

اگر بخواهیم محیط زیست کمترین آلودگی را متحمل شود بهتر است از کامپیوتر قدیمی خود تا جایی که ممکن است استفاده کنیم و به راحتی آن را کنار نگذاریم. از نظر اقتصادی هم این موضوع قابل بحث است چرا که با یک کامپیوتر قدیمی می‌توان بسیاری از کارهای ضروری را انجام داد. از طرفی یک کامپیوتر قدیمی برای کاربر عادی بد نیست، شاید افراد کهنسال و میانسال و همچنین کودکان بتوانند از آن استفاده‌ی لازم را ببرند.
اما از بازیافت کامپیوتر کهنه‌ی خود چشم بپوشیم و ببینیم چه گزینه‌های دیگری روی میز است. اولین راه ارتقای سخت‌افزار است اما می‌توان از آن برای انجام یک پروژه نیز استفاده کرد. فروش یا واگذاری کامپیوتر قدیمی به دوستان و آشنایان هم یک راه دیگر است.

لزوماً قرار نیست به خاطر حفظ محیط زیست به فکر استفاده از یک لپ‌تاپ یا کامپیوتر قدیمی بیافتیم. با شدت گرفتن بحران اقتصادی هر کاربری از خرج کردن پول اضافی اجتناب می‌کند. بنابراین حالا همه‌ی کاربران سعی در کاهش هزینه‌ها دارند و کوچک‌ترین هزینه‌های لیست برنامه‌های خود را به دقت کنترل می‌کنند.

[تصویر:  old-pc-parts-100529481-large.jpg]

در مورد یک سیستم کهنه اولین راه حل ممکن افزایش عمر کاری آن است. با ارتقای بخش‌هایی از یک سیستم می‌توان آن را دوباره زنده کرد و وارد چرخه‌ی حیات کرد. یکی از مهم‌ترین گلایه‌ها از یک سیستم قدیمی سرعت پاسخ‌دهی کم و بوت شدن کند سیستم عامل است. هر کاربری که سیستمی با رم کمتر از 4 گیگابایت دارد باید به فکر خرید رم بالاتر باشد. در این راستا می‌توان از وب‌سایت‌هایی مثل crucial.com یا KingSton.com استفاده کرد تا مقدار رم پیشنهادی برای سیستم مشخص شود.


در حال حاضر قیمت یک مجموعه‌ی 4 گیگابایتی رم به حدود 3هزار تومان هم رسیده است. بنابراین تهیه‌ی رم بالاتر یکی از ارزان‌ترین راه‌ها برای افزایش سرعت سیستم می‌باشد. با استفاده از 8 گیگابایت رم اکثر کاربردها پوشش داده شده و دیگر نیازی به استفاده از پیج‌فایل نیست و لذا مشکلات مربوط به دسترسی مداوم به هارد دیسک کاهش می‌یابد.

توجه داشته باشید که برای استفاده از 4 گیگابایت رم مشکل خاصی وجود ندارد اما اگر آن را به 8 گیگابایت ارتقا دهید، می‌بایست سیستم عامل 64 بیتی نصب کنید تا به طور کامل از آن استفاده شود.

خریدار ضایعات کامپیوتر

تفکیک سبز خریدار ضایعات کامپیوتر شما به بالاترین قیمت می باشد. ضایعات قطعات کامپیوتری تشکیل شده از مواد سمی همچون دی اکسین، کادمیوم، پلی کلروها، کروم، جیده و ایزوتوپ های رادیواکتیو می باشد. بسیاری از قطعات تشکیل دهنده سخت افزار کامپیوتر را می توان به وسیله بازیافت برای استفاده در تولیدات آینده به کار برد. می توان با استفاده دوباره از قلع، آهن، سیلیکون، آلومینیوم و دیگر ضایعات پلاستیک که اکثرا در وسایل الکترونیکی و کامپیوترها وجود دارد، باعث کاهش هزینه های تولید کامپیوترهای جدید می شوند. ضایعات کامپیوتر اکثرا شامل سرب، طلا و مس و دیگر مواد با ارزش بوده گه قابل احیا هستند.

[تصویر:  -انواع-خریدار-ضایعات-کامپیوتر.jpg]

یکی از شیوه های بازیافت کامپیوتر، قال کاری با مس و الکترولیز می باشد. در این روش قطعات کامپیوتر مانند بردهای کامپیوتر و دیگر ضایعات حاوی مس و طلا و نقره و پلاتین و پالادیومرا در کوره های قالکاری، همراه با مس ذوب کرده تا قرص مسی یا شمش به دست بیاید. پس از آن قرص مس و شمش را داخل دستگاه الکترولیز تصفیه کرده تا مس به شکل پودر مس در کف الکترولیت نشسته و فلزات گرانبها به صورت لجن آندی در آند بمانند. پس از آن پودر مس را ذوب کرده تا مجدد در فرآیند قالکاری مورد استفاده قرار گیرد و لجن آندی را تیزاب کاری یا اسیدکاری می کنند تا نقره و طلا و پلاتین بازیافت شوند. این شیوه جهت حجم های صنعتی به کار برده می شود و اکثرا در کارخانه های عظیم استفاده می شود.


منبع: تفکیک سبز