تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
از بین بردن بوی نامطبوع ماهی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: اخبار علمی و فناوری (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=51)
+--- موضوع: از بین بردن بوی نامطبوع ماهی (/showthread.php?tid=36130)



از بین بردن بوی نامطبوع ماهی - saleh far - 14-12-2019

[font=tahoma, geneva, sans-serif]به گزارش [font=tahoma, geneva, sans-serif]بهداشت نیوز ماهی از مواد غذایی با ارزشی است که بوی نامطبوع آن برای بسیاری از افراد خوشایند نیست. این افراد علت عدم استفاده از این ماده غذایی پرخاصیت را بو گرفتن ظروف، فضای خانه و دست‌ها پس از استفاده، عنوان کرده و به همین دلیل از مصرف آن امتناع می‌ورزند. اما آیا روشی برای از بین بردن بوی ماهی از ظروف و فضای خانه پس از طبخ و استفاده وجود دارد؟ با چه ترفند‌هایی می‌توان بوی ماهی را کاهش داد یا از بین برد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا روش‌هایی را برای از بین بردن بوی ماهی از ظروف، فضای خانه و دست‌ها با هم مرور کنیم.

از بین بردن بوی ماهی از ظروف و فضای خانه
۱. استفاده از لیمو و سایر مرکبات

    چند عدد لیمو را برش زده، برش‌های لیمو را در یک قابلمه حاوی آب ریخته و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا بجوشد.
    در صورت استفاده از لیمو در دستور پخت ماهی، می‌توانید آب لیمو را در غذا استفاده کرده و از پوست لیمو برای این منظور استفاده کنید.
    همچنین می‌توانید پوست پرتقال یا گریپفوروت را پس از مصرف، نگه دارید و همراه با لیمو یا به جای لیمو در قابلمه آب جوش بریزید.

۲. از بین بردن بوی ماهی با استفاده از سرکه

    سرکه را در قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و از تبخیر آن بوی ماهی در فضای خانه از بین برود.
    برای از بین بردن بوی ماهی از سینک ظرفشویی، یک فنجان سرکه و یک لیوان آب را مخلوط کرده، بر روی سینک اسپری کنید و سپس سینک را با سیم ظرفشویی بشویید.
    قرار دادن یک لیوان سرکه بر روی میز آشپزخانه، باعث جذب بوی ماهی شده و به از بین رفتن بوی ماهی از فضای خانه کمک می‌کند.

۳. از بین بردن بوی ماهی از ظروف با استفاده از پودر خردل

    چاقو، تخته و سایر ظروف آشپزخانه که برای پاک کردن ماهی مورد استفاده قرار گرفته را با مخلوطی از آب سرد و پودر خردل زرد بشویید تا بوی نامطبوع ماهی از بین برود.

۴. استفاده از اسانس گیاهان

    در صورتی که بوی ماهی در فضای خانه پیچیده است، مقداری اسانس وانیل یا اکالیپتوس بر روی یک دستمال ریخته و بر روی میز آشپزخانه قرار دهید تا هوا را خوشبو کند.

۵. استفاده از دارچین و سایر ادویه‌های خوشبو

    در یک قابلمه، آب را به جوش آورده و سپس چند تکه دارچین یا سایر ادویه‌های خوشبو مانند رزماری تازه یا میخک را به آن اضافه کنید تا از جوشیدن آن‌ها در آب، فضای خانه خوشبو شود.

۶. استفاده از حوله مرطوب

    آویزان کردن یک حوله مرطوب در نزدیکی اجاق گاز یا فر در حین طبخ ماهی، باعث جذب بوی ماهی توسط رطوبت موجود در حوله شده و فضای خانه از بوی نامطبوع ماهی پر نمی‌شود.

۷. از بین بردن بوی ماهی با سیب

    هنگام طبخ ماهی، یک تکه سیب در تابه یا در روغن مورد استفاده برای سرخ کردن ماهی قرار دهید تا بوی ماهی در فضای خانه متتشر نشود و تابه مورد استفاده، بوی ماهی نگیرد.

۸. از بین بردن بوی ماهی با دارچین

    هنگام طبخ ماهی، یک تکه چوب دارچین در روغن مورد استفاده برای سرخ کردن ماهی قرار دهید تا فضای خانه و تابه مورد استفاده برای طبخ ماهی، بو نگیرد.

۹. استفاده از کره بادام زمینی

    با قرار دادن یک قاشق غذاخوری کره بادام زمینی در تابه به هنگام سرخ کردن ماهی، می‌توانید بوی نامطبوع ماهی را از بین ببرید و مانع بو گرفتن تابه شوید.

۱۰. از بین بردن بوی ماهی با روش طبخ مناسب

    قرار دادن ماهی در شیر به مدت حداقل ۳۰ دقیقه تا یک ساعت قبل از طبخ آن، می‌تواند روشی موثر در کاهش بوی نامطبوع ماهی بدون تغییری در طعم آن باشد.
    قرار دان ماهی در سرکه یا آبلیمو قبل از طبخ، ترفند دیگری است که می‌تواند در کاهش بوی ماهی موثر باشد و مانع ایجاد بوی نامطبوع در تابه و فضای خانه شود.

 
نکاتی برای از بین بردن بوی ماهی از فضای خانه

    یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای از بین بردن بوی ماهی از فضای خانه، باز کردن در و پنجره‌هاست. بهتر است قبل از شروع طبخ، در و پنجره‌ها را باز کرده و در حین پخت و پز و پس از آن تا جایی که ممکن است، در و پنجره‌ها را باز نگه دارید تا هوای تازه وارد شده و بوی ماهی در فضای خانه نپیچد.
    روشن کردن هود یا فن آشپزخانه، باعث گردش سریع‌تر هوا شده و روشی موثر در کاهش بوی ماهی از فضای خانه است.
    بلافاصله پس از سرو غذا، باقیمانده غذا را در یخچال قرار دهید و ظروف را بشویید. پاک کردن سطوح آشپزخانه با سرکه یا آبلیمو به از بین رفتن بوی ماهی کمک می‌کند.
    اگر کف آشپزخانه شما از جنس سرامیک است و امکان شستن آن وجود دارد، در حین پاک کردن و طبخ ماهی مقداری سرکه در فضای آشپزخانه اسپری کنید تا بوی ماهی از بین برود.
    دود کردن عود یا شمع در فضای خانه یکی دیگر از روش‌های موثر در از بین بردن بوی ماهی است که می‌توانید در حین طبخ غذا از آن کمک بگیرید و اجازه دهید تا پایان پخت و پز و حتی پس از آن ادامه روشن بماند تا فضای خانه خوشبو شود.


 

اگر با وجود رعایت موارد فوق، پس از پایان طبخ همچنان بوی ماهی در فضا پیچیده است، با استفاده از جوشاندن لیمو و سایر مرکبات در مقداری آب می‌توانید این بوی نامطبوع را برطرف کنید. در صورت جذب بوی ماهی در داخل فر یا مایکروفر، می‌توانید چند برش لیمو یا مرکبات را در یک کاسه آب جوش ریخته و کاسه را به مدت یک شب، درون فر یا مایکروفر، قرار دهید.

 
از بین بردن بوی ماهی از دست

برای از بین بردن بوی ماهی از دست‌ها پس از شستن و پاک کردن ماهی به یکی از روش‌های زیر عمل کنید:

    دست‌های خود را با محلولی از آب و سرکه یا آب و نمک یا آبلیمو و نمک بشویید.
    دست‌های خود را با آب خیس کنید، کمی  زردچوبه به آن‌ها بمالید و پس از ۵ دقیقه با آب و صابون بشویید.

 
سخن آخر

همان‌طور که ملاحظه کردید با راهکار‌های ساده‌ای می‌توان از انتشار بوی نامطبوع ماهی در فضای خانه جلوگیری کرد و یا ترفند‌هایی را برای از بین بردن بوی ماهی از ظروف و وسایل آشپزخانه به کار برد.



منبع: زندگی آنلاین[/font]
[/font]


[font=tahoma, geneva, sans-serif][font=IranSans]کارگر آنلاین:[/font][font=IranSans]دیابت یکی از بیماری های شایع در سراسر جهان است و حتی در افرادی که به نظر سالم می رسند، ممکن است بیماری پیش دیابت تشخیص داده شود. بر همین اساس است که فدراسیون بین المللی دیابت (IDF) در سال جاری میلادی تلاش های خود را بر اهمیت غربالگری به منظور حصول اطمینان از تشخیص زودهنگام و درمان دیابت نوع دو متمرکز کرده است. در ادامه 10 چیز که باید درباره این بیماری بدانید ارائه شده است.[/font][/font]
[font=IRANSans, -apple-system, BlinkMacSystemFont,][color=rgba(0, 0, 0, 0.87)][font=IRANSans, -apple-system, BlinkMacSystemFont,][font=IranSans][url=https://yektanet.com/?utm_source=kargaronline.ir&utm_medium=cpc_branding&utm_term=native_article][/url][/font][/font][/font][/color]
[img=0x0]https://prod.yektanet.com/media/images/thumbnails/300x200/124/ac39e0e4cc824152a7cb6ac36daaeb50.jpg[/img]

[font=tahoma, geneva, sans-serif][font=IranSans]مردم چگونه به دیابت مبتلا می شوند؟

بستگی دارد. انواع مختلفی از دیابت وجود دارند، اما شایع‌ترین آنها دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 هستند. دیابت نوع 1 بیماری است که از زمان تولد یا حداقل از سن جوانی شکل می گیرد. دیابت نوع 2 می تواند هر فردی در هر سنی را مبتلا کند و در واقع قابل پیشگیری است، اگرچه برخی افراد نسبت به دیگران در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری قرار دارند. از عوامل خطرآفرین ابتلا به دیابت نوع 2 می توان به سابقه خانوادگی، رژیم غذایی ناسالم، عدم فعالیت بدنی، و فشار خون بالا اشاره کرد.
[/font][/font]


[font=tahoma, geneva, sans-serif][font=IranSans]دیابت بهواقع چیست؟

افراد مبتلا به دیابت توانایی تولید انسولین مورد نیاز برای حفظ سلامت خود را ندارند. هنگامی که غذا می خورید، بدن شما غذا را به قند، یا گلوکز تبدیل می کند. در این مرحله، لوزالمعده باید انسولین ترشح کند. انسولین همانند کلیدی عمل می کند که سلول ها را باز کرده و به گلوکز اجازه ورود می دهد و به فرد اجازه می دهد از گلوکز برای کسب انرژی استفاده کند. اما وقتی به دیابت مبتلا هستید، این سیستم کار نمی کند.
دیابت نوع 1 چیست؟
[/font][/font]



[font=tahoma, geneva, sans-serif][font=IranSans]شکل شدیدتر از بیماری دیابت محسوب می شود که گاهی اوقات به نام «دیابت نوجوان» نیز شناخته می شود زیرا یا در زمان تولد وجود داشته یا در دوران کودکی یا نوجوانی فرد به آن مبتلا می شود.
[/font][/font]



[font=tahoma, geneva, sans-serif][font=IranSans]آنچه رخ می دهد این گونه است: لوزالمعده حاوی سلول هایی به نام سلول های جزیره ای است که گلوکز در خون را تشخیص می دهند و در واکنش به آن، مقدار مورد نیاز از انسولین را برای عادی سازی سطوح قند خون تولید می کنند. انسولین به گلوکز اجازه ورود به سلول ها را می دهد و از این طریق آنها می توانند انرژی تولید کنند.
[/font]
 [/font]


[font=tahoma, geneva, sans-serif][font=IranSans]در دیابت نوع 1، سیستم ایمنی بدن به اشتباه این سلول های تولیدکننده انسولین را به عنوان یک جسم خارجی شناسایی کرده و آنها را نابود می کند. این حمله به نام بیماری خود ایمنی شناخته می شود و پژوهشگران به طور کامل متوجه چرایی رخ دادن آن نشده اند.
[/font][/font]



[font=tahoma, geneva, sans-serif][font=IranSans]بدون انسولین، قند در خون باقی می ماند و افزایش می یابد و در نتیجه، سلول های بدن با کمبود گلوکز مواجه می شوند. برای مقابله با این شرایط، بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 باید انسولین تزریق کنند تا گلوکز را به سلول های بدن خود برسانند.
[/font][/font]


[font=tahoma, geneva, sans-serif][font=IranSans]دیابت نوع 2 چیست؟

دیابت نوع 2 شایع‌ترین نوع این بیماری است که در گذشته افراد معمولا پس از 35 سالگی به آن مبتلا می شدند. اما شرایط اکنون تغییر کرده است زیرا میزان شیوع آن بین کودکان و جوانان رو به افزایش است. بر خلاف دیابت نوع 1، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مقداری از انسولین مورد نیاز خود را تولید می کنند، اما این میزان اغلب کافی نیست. در برخی موارد، انسولین تلاش می کند سلول های بدن را باز کند تا امکان ورود گلوکز فراهم شود، اما بنا به دلایلی این اتفاق رخ نمی دهد. در برخی موارد، داروهای خوراکی می توانند به بدن در استفاده موثرتر از انسولین خود کمک کنند، و در موارد شدیدتر تزریق انسولین نیاز است.
[/font][/font]


[font=tahoma, geneva, sans-serif][font=IranSans]انواع دیگر دیابت چه هستند؟

دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 شایع‌ترین انواع این بیماری هستند اما انواع دیگری از این بیماری نیز وجود دارند که شامل پیش دیابت و دیابت بارداری، که در دوران بارداری رخ می دهد، می شوند. تشخیص دیابت بارداری به معنای ابتلای فرد به دیابت پیش از بارداری یا تداوم آن پس از زایمان نیست، اما وی باید طی دوران بارداری سطوح قند خون را مدیریت کند.
[/font][/font]


[font=tahoma, geneva, sans-serif][font=IranSans]چند نفر از بیماری دیابت رنج می برند؟

بنابر گزارش IDF، دیابت در حال حاضر 371 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است، و 187 میلیون نفر از آنها حتی از این مساله آگاه نیستند. ارزیابی سازمان بهداشت جهانی نیز نشان می دهد تا سال 2030، تعداد افراد مبتلا به دیابت بیش از دو برابر خواهد شد. طی یک دهه گذشته، تعداد افراد مبتلا به دیابت ساکن در آمریکا رشد تقریبا 50 درصدی را تجربه کرده و به 29 میلیون نفر یا 9.3 درصد از جمیعت این کشور رسیده است. از این تعداد، تقریبا 1.25 میلیون کودک و بزرگسال آمریکایی به دیابت نوع 1 مبتلا هستند.
[/font][/font]


[font=tahoma, geneva, sans-serif][font=IranSans]دیابت تا چه اندازه جدی است؟

بنابر گزارش موسسه پژوهش دیابت آمریکا، این بیماری هفتمین عامل مرگ و میر در آمریکا محسوب می شود و آمار مرگ و میر ناشی از آن بیش از مجموع بیماری های ایدز و سرطان پستان گزارش شده است. دیابت هزینه سالانه 245 میلیون دلاری را برای این کشور به همراه دارد.
[/font][/font]


[font=tahoma, geneva, sans-serif][font=IranSans]چرا تشخیص زود هنگام دیابت اهمیت دارد؟

غربالگری دیابت نوع 2 به منظور تشخیص زودهنگام و آغاز درمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در صورت عدم درمان، پیامدهای این بیماری می توانند جدی و حتی کشنده باشند. برخی از این پیامدها شامل بیماری قلبی و سکته مغزی می شوند و بنابر گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، دیابت دلیل اصلی نارسایی کلیه، قطع عضو در اندام های پایین تنه و موارد جدید نابینایی است.
[/font][/font]



[font=tahoma, geneva, sans-serif][font=IranSans]دیابت
از کجا تشخیص دهیم به دیابت مبتلا هستیم؟

بنابر گزارش انجمن دیابت آمریکا، نشانه های شایع ابتلا به دیابت شامل موارد زیر می شوند:
[/font][/font]



[font=tahoma, geneva, sans-serif][font=IranSans]تکرر ادرار

احساس تشنگی بسیار

احساس گرسنگی بسیار - حتی وقتی که غذا خورده اید

خستگی شدید

تاری دید

بردیگی ها و کبودی هایی که به کندی خوب می شوند

کاهش وزن - حتی زمانی که به اندازه کافی غذا می خورید (نوع 1)

احساس سوزن سوزن شدن، درد، یا بی حسی در دست ها و پاها (نوع 2)
[/font]
 [/font]


[font=tahoma, geneva, sans-serif][font=IranSans] 
چگونه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهم؟

از آنجایی که دیابت نوع 2 به طور کلی با اضافه وزن و عدم تحرک کافی پیوند خورده است، ورزش منظم گزینه خوبی برای آغاز است. از دیگر مواردی که باید مورد توجه قرار بگیرند می توان به حذف یا کاهش مصرف قندهای فرآوری شده، حذف یا کاهش مصرف الکل (الکل به طور کلی سرشار از قند است)، و افزایش مصرف چربی های سالم مانند چربی های اشباع نشده تک پیوندی که در آووکادو، روغن زیتون، و شیر نارگیل وجود دارند، اشاره کرد. به طور همزمان، شما باید مصرف چربی های ترانس که به طور معمول در غذاهای فرآوری شده وجود دارند را کاهش دهید.
[/font][/font]


یک فوق تخصص جراحی قلب و عروق ضمن بیان عوارض آلودگی هوا بر قلب و کارکرد آن، سایر بیماری‌های قلبی_عروقی و راه پیشگیری از ابتلا به آن‌ها را تشریح کرد.

دکتر محمد کزازی در گفت‌وگو با ایسنا،‌ با بیان اینکه آلودگی هوا در تشدید بیماری قلبی افراد پر ریسک می‌تواند نقش داشته باشد،‌ گفت: در بیمارانی که تنگی عروق قلبی دارند،‌ آلودگی هوا تاثیر بسزایی در تشدید عوامل بیماری‌ خواهد داشت؛ از این رو کسانی که دارای مشکلات زمینه‌ای قلبی_عروقی هستند بهتر است در شرایط آلودگی هوا کمتر از منزل خارج شوند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از شایع‌ترین بیماری‌های قلبی_عروقی در افراد، بیماری‌های عروق کرنر است،‌ اظهار کرد: تنگی عروق کرنر به معنای تنگی رگ‌های تغذیه کنند قلب است. ایجاد تنگی در عروق کرنری به مرور زمان ایجاد شده و در نهایت منجر به کم‌خونی قلب می‌شود که در طول زمان قلب را دچار عوارض جدی خواهد کرد. مهم‌ترین عارضه تنگی عروق کرنر، سکته‌های قلبی هستند که سن بروز آن نیز در کشور کاهش داشته است و جوانان به شکل ناگهانی و حاد دچار انسداد عروق تغذیه کننده قلب و به دنبال آن سکته قلبی می‌شود.
این فوق تخصص جراحی قلب و عروق با تاکید بر اهمیت مباحث پیشگیری کننده از بروز مشکلات قلبی_عروقی، ادامه داد: بررسی میزان و تعداد بیماران قلبی در کشور برای برنامه‌ریزی جهت رفع مشکلات آنها پر اهمیت است. در این بین شناسایی افراد دارای سابقه خانوادگی، افراد دارای زمینه ژنتیکی، بیماران دیابتی بویژه کسانی که دیابت کنترل نشده دارند و ... همچنین کاهش استرس،‌ دوری از آلودگی هوا و... در کاهش موارد بروز بیماری بسیار موثر خواهد بود.
وی در ادامه به بیماری فشارخون بالا اشاره کرد و گفت: بیش از ۹۰ درصد فشارخون‌ها،‌ فشارخون اولیه است؛ یعنی فشارخونی که هیچ عاملی برای آن پیدا نمی‌کنیم و بیماری خاص زمینه‌ای نیز وجود ندارد. این نوع از فشارخون معمولا در دهه سوم زندگی پدیدار می‌شود. به همین دلیل کاهش مصرف نمک و چربی، مراجعه به پزشک و مصرف دارو، پیشگیری از چاقی، تلاش برای کاهش وزن و... در کاهش فشارخون موثر خواهد بود.
کزازی افزود: ۱۰ درصد از فشارخون‌ها نیز به علت بیماری زمینه‌ای مانند بیماری‌های تنگی شریان‌های کلیه بروز پیدا می‌کند. این دسته از ابتلا به فشارخون بالا نیز معمولا در سنین پایین‌تر اتفاق می‌افتد.
وی ضمن اشاره به افزایش عادت غلط مصرف قرص‌های لاغری به توصیه افراد غیر متخصص، در عین‌حال نسبت به عوارض این قرص‌ها هشدار داد و تاکید کرد: مصرف قرص‌های لاغری بدون تجویز متخصص قطعا عوارض زیانباری به دنبال خواهد داشت تا جایی که التهاب عضله‌ای قلب ایجاد کرده و منجر به نارسایی قلب می‌شود. از این رو از افرادی که قصد لاغری دارند می‌خواهیم به متخصص مراجعه کرده و سعی کنند وزن خود را با ورزش و رژیم مناسب کاهش دهند.
وی گفت: در این بین اما کسانی که به چاقی شدید دچار هستند با تشخیص پزشک می‌توانند از عمل‌های جراحی استفاده کنند؛ چراکه عوارض آن به مراتب کمتر از قرص‌های لاغری خواهد بود. بهترین راه اما کنترل تغذیه افراد از کودکی و انجام فعالیت‌های بدنی منظم است.



RE: از بین بردن بوی نامطبوع ماهی - Rezaashrafi - 18-12-2019

خیلی مفید بود