تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: دانشگاه پیام نور (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=8)
+--- موضوع: فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) (/showthread.php?tid=33951)



فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) - ghazalme7 - 15-10-2019

فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)
فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) به انگلیسی: Information and communications technology ، اصطلاحی بسط یافته از فناوری اطلاعات (IT) است که بر روی نقش یک‌پارچه‌ی ارتباطات و ادغام ارتباطات مخابراتی (خطوط تلفن و سیگنال‌های بی‌سیم) با کامپیوترها، نرم افزارهای سازمانی، میان افزار، حافظه و سیستم‌های صوتی و تصویری که به کاربر اجازه‌ی دسترسی، ذخیره، مخابره و تغییر را می‌دهند، تأکید دارد.


اصطلاح ICT همچنین برای اشاره به همگرا شدن صوت و تصویر و شبکه‌های مخابراتی با شبکه‌های کامپیوتری که بوسیله‌ی یک سیم یا سیستم واسطه انجام می‌شود، کاربرد دارد. انگیزه‌های اقتصادی بسیاری (صرفه جویی اقتصادی عظیمی که در صورت حذف شبکه‌های مخابراتی اتفاق می‌افتد) برای ادغام شبکه‌های مخابراتی با شبکه‌های کامپیوتری و یک‌پارچه‌سازی سیم‌کشی، توزیع و مدیریت سیگنال وجود دارد.

اگر چه ICT تعریفی جهانی ندارد، «مفاهیم، روش‌ها و برنامه‌های دربرگیرنده‌ی ICT ، روزانه و به طور پیوسته در حال تکامل هستند.» گستردگی ICT شامل هر محصولی که در حال نگه داری، بازیابی، تغییر و مخابره است یا شامل دریافت الکترونیکی اطلاعات به صورت دیجیتالی می‌شود. برای مثال می‌توان کامپیوترهای شخصی، تلویزیون‌های دیجیتالی، ایمیل و ربات‌ها را نام برد. برای شفاف سازی موضوع، zuppo سلسله مراتب ICT را تهیه کرده است که تمامی سطوح آن «شامل مقداری وجه مشترک در فناوری‌هایی که انتقال اطلاعات و انواع مختلف ارتباطاتی که به صورت الکترونیکی انجام می‌شوند را تسهیل می‌کند.» مهارت‌های عصر اطلاعات از معیارهای توصیف و مدیریت شایستگی‌های افراد حرفه‌ای در عرصه‌ی فناوری اطلاعات و ارتباطات در قرن ۲۱ به شمار می‌رود.

ریشه لغت ICT یا همان فناوری اطلاعات و ارتباطات
عبارت «فناوری اطلاعات و ارتباطات» در دهه‌ی ۸۰ میلادی توسط محققین دانشگاهی استفاده شده است و ICT پس از آنکه در سال ۱۹۹۷ در گزارشی برای دولت انگلستان توسط دنیس استیونسون استفاده شد، رواج یافت. همچنین در تجدید نظام آموزشی ملی انگلستان، ولز و ایرلند شمالی در سال ۲۰۰۰.

ولی در سال ۲۰۱۲ ، جامعه‌ی سلطنتی پیشنهاد توقف استفاده از کلمه‌ی ICT در مدارس بریتانیایی را ارائه کرد: «به دلیل سوء برداشت‌هایی که از این کلمه شده است.» و در پی آن از سال ۲۰۱۴ ، نظام آموزشی ملی از کلمه‌ی رایانش (computing) استفاده می‌کند که مفهوم برنامه نویسی کامپیوتر را در این نظام منعکس می‌نماید.

تغییرات کلمه در سراسر جهان گسترده شده است به طوری که سازمان ملل متحد، عنوان «نیروی ویژه‌ی فناوری اطلاعات و ارتباطات» را برای دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظر گرفته است.

هزینه و درآمد مشاغل حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات
مبالغ هزینه شده برای IT در سراسر جهان، ۳.۵ تریلیون دلار تخمین زده شده است و با نرخ ۵% به طور سالیانه در حال رشد است و هر ۱۵ سال دو برابر می‌شود. بودجه در نظر گرفته شده توسط دولت فدرال آمریکا برای IT در سال ۲۰۱۴ حدود ۸۲ میلیارد دلار بوده است. هزینه‌های IT ، به عنوان درآمد شرکت‌ها، از سال 2002 به 50% افزایش یافته است و بر روی بودجه‌ی IT فشار وارد است. وقتی به بودجه‌ی IT کمپانی‌های فعلی می‌نگریم، 75% صرف هزینه‌های تکراری (برای تأمین مخارج تجهیزات در بخش IT) و 25% آن صرف اتبکارات جدید برای توسعه‌ی فناوری می‌شود.

به طور میانگین بودجه‌ی IT به چند بخش تقسیم می‌شود:

31% هزینه‌ی پرسنل (داخلی)
29% هزینه‌های نرم افزاری (خارجی/دسته خرید)
26% هزینه‌های سخت افزاری (خارجی/دسته خرید)
14% هزینه‌های ارائه دهندگان خارجی خدمات (خارجی/خدمات)
ظرفیت تکنولوژیکی
ظرفیت تکنولوژیکی جهان برای ذخیره‌ی اطلاعات از 2.6 اگزابایت (بهینه فشرده شده) در سال 1986 تا 15.8 در سال 1993 و بیش از 54.5 در سال 2000 به 295 اگزابایت (بهینه فشرده شده) در سال 2007 و حدود 5 زتابایت در سال 2014 رشد یافته است. در سال 2007 این حجم از اطلاعات معادل 1.25 برابر انبوه CD های مرتب چیده شده از زمین تا خورشید و در سال 2014 معادل 4500 برابر این حجم CD بوده است. ظرفیت تکنولوژیکی جهان برای دریافت اطلاعات از طریق شبکه‌های پخش یک طرفه، 432 اگزابایت (بهینه فشرده شده) در سال 1986 ، 715 اگزابایت (بهینه فشرده شده) در سال 1993 ، 1.2 زتابایت (بهینه فشرده شده) در سال 2000 و 1.9 در سال 2007 بوده است. ظرفیت مؤثر جهان برای تبادل اطلاعات از طریق شبکه‌های دو طرفه‌ی ارتباطات مخابراتی، 281 پتابایت (بهینه فشرده شده) در سال 1986 ، 471 پتابایت (بهینه فشرده شده) در سال 1993 ، 2.2 اگزابایت (بهینه فشرده شده) در سال 2000 ، 65 اگزابایت (بهینه فشرده شده) در سال 2007 و حدود 100 اگزابایت در سال 2014 بوده است. ظرفیت تکنولوژیکی جهان برای رایانش اطلاعات کامپیوترهای عمومی که بوسیله‌ی انسان هدایت شوند، از 108 × 3 MIPS در سال 1986 به 1012 × 6.4 MIPS در سال 2007 ارتقا یافته است.

بخش ICT در OECD (سازمان همکاری و توسعه‌ی اقتصادی)

10 تا از بهترین دکترهای جراحی لیپوساکشن (زیبایی شکم) در ایران
10 تا از بهترین پزشکان جراح لیفت صورت و گردن در تهران و شهرهای بزرگ+ نمونه
10 تا از بهترین پزشکان جراح زیبایی بینی در تهران و شهرهای بزرگ+ هزینه
7 تا از بهترین مراکز کاشت مژه دائمی و ابرو در تهران و شهرهای بزرگ+ هزینه