تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
مالیات تکلیفی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: مالیات تکلیفی (/showthread.php?tid=31783)



مالیات تکلیفی - mr.behrooz - 23-06-2019

مالیات تکلیفی
مالیات تکلیفی عبارت است از قسمتی از مالیات بر درآمد اشخاص که تکلیف کسر و پرداخت آن براساس قانون به عهده پرداخت کنندگان وجوه می باشد .
مالیات تکلیفی فرایند پرداخت نوعی مالیات می باشد که انجام آن برعهده اشخاص معینی که براساس قانون مکلف به پرداخت مالیات می باشند .
براساس قانون اشخاص مکلف هستند وجوهی که میزان آن را قانون تعیین  کرده قبل از پرداخت به اشخاص ثالث بعنوان مالیات از مبلغ مذکور کسر کرده و در زمان تعیین شده توسط اداره ی مالیات بعنوان مالیات پرداخت نمایند .
مالیات تکلیفی قسمتی از مالیات بردرآمد اشخاص است که تکلیف کسر و پرداخت آن طبق قانون مالیات های مستقیم به عهده کارفرما می باشد .
موسسه حسابداری لازم به ذکر می داند که مالیات بخشی از دارایی و درآمد افراد جامعه است که توسط قانون نرخ آن تعیین شده و توسط دولت اخذ میشود.
طبق قانون ، مالیات انواع مختلفی دارد که یکی از انواع آن مالیات تکلیفی می باشد که شرکت حسابداری در این باره خدمات لازم را ارئه می دهد .
انواع مالیات تکلیفی
براساس قانون مالیات های مستقیم اکثر اشخاص حقیقی و حقوقی که به فعالیت های تجاری اشتغال دارند با مالیات تکلیفی سروکار دارند که شرکت حسابداری میتواند مشاوره مالی لازم را در این زمینه ارائه نماید .
1_مالیات تکلیفی اجاره املاک
بر اساس تبصره 9 ماده 53 قانون مالیات های مستقیم تمام اشخاص حقیقی و حقوقی مکلف اند مالیات مدنظر(مالیات بر درآمد املاک) را از مال الاجاره کسر و به اداره مالیات پرداخت و پس از پرداخت آن رسید پرداخت به موجر تحویل داده شود .
2_مالیات تکلیفی حقوق
براساس ماده 85 و 86 قانون مالیات های مستقیم اشخاص مکلفند مالیات تعلق گرفته بر حقوق را کسر و تا پایان ماه بعد به اداره امور مالیاتی  پرداخت شود.
3_مالیات تکلیفی مضاربه
براساس ماده 102 قانون مالیات های مستقیم در مضاربه‌، عامل مکلف است مالیات درآمد سهم ‌صاحب سرمایه را بدون رعایت معافیت ماده101  قانون مالیات های مستقیم و به عنوان مالیات سرمایه گذار پرداخت و رسید پرداخت را به اداره مالیات و سرمایه گذار ارائه ‌نماید.
4_مالیات تکلیفی حق الوکاله
براساس ماده 103 قانون مالیات های مستقیم وکلای دادگستری مکلفند در وکالت نامه های خود براساس حق الوکاله میزان مشخصی مالیات دریافت کرده و به ادره مالیات پرداخت نمایند .
5_مالیات تکلیفی حق الزحمه بر اساس ماده 104 قانون مالیات های مستقیم .
6_  مالیات تکلیفی اشخاص حقیقی و حقوقی خرجی و مقیم خارج از کشور
7_مالیات تکلیفی موسسات بیمه
براساس ماده 109 قانون مالیات های مستقیم موسسات بیمه موظف به پرداخت مالیات می باشند ، که براساس همین قانون باید مالیات تکلیفی را پس از اخذ از مشتری به اداره مالیات پرداخت نمایند .
8_مالیات تکلیفی منافع بلاعوض اموال
9_مالیات تکلیفی نقل وانتقال سهام
براساس ماده 143 قانون مالیات های مستقیم شرکت های کارگزاری موظف به دریافت مالیات از اشخاص و پرداخت به اداره امور مالیاتی می باشند .
10_ مالیات تکلیفی تصفیه اشخاص حقوقی براساس ماده 116 قانون مالیات های مستقیم .
جرایم مالیات تکلیفی
براساس ماده 199 قانون مالیات های مستقیم هر شخص حقیقی یا حقوقی  به موجب قانون مالیات های مستقیم مکلف به دریافت مالیات از اشخاص ثالث و پرداخت آن به اداره امور مالیات می باشد که در صورت تخلف در انجام وظایف مشمول جریمه می شود .
درصورت تخلف مودیان مالیاتی در انجام وظایف مقرر موضوع این مقاله ، مودی مشمول جریمه ای معادل 20 درصد مالیات پرداخت نشده میشود .
موسسه حسابداری لازم به ذکر می داند که مسئولیت مودی در پرداخت مالیات موضوع این مقاله بصورت تضامنی می باشد .
در مواردی که مودیان مالیاتی وزارتخانه ها، شرکت ها یا موسسات دولتی باشند، مسئول امرمشمول مجازات مقرر در قانون تخلفات اداری خواهند بود.
لازم به ذکر است هرگاه مکلف به کسرمالیات شخص حقوقی غیردولتی باشد، مدیر یا مدیران مربوطه علاوه بر مسئولیت تضامنی نسبت به پرداخت مالیات و جرائم متعلق، به حبس از سه ماه تا دو سال محکوم خواهند شد.
با تغییرات قابل توجه در قانون مالیات های مستقیم ماده 104 (ماده مرتبط با مالیات تکلیفی ) در سال 94 و 95 از قانون مالیات های مستقیم حذف شده است .
ماده 104 مرتبط به کسر 3 درصد مالیات تکلیفی از در یافت کننده وجوه می باشد
با حذف ماده 104 در قانون مالیات های مستقیم در واقع دیگر لازم نیست مالیات تکلیفی 3 درصد توسط کارفرما کسر و به سازمان امور مالیاتی پرداخت شود.
شرکت حسابداری با توجه به سابقه بالای خود تمام خدمات مالی و مالیاتی را به اشخاص حقیقی و حقوقی ارائه می دهد .
اشخاص برای پیش روی در روند مالیاتی خود میتوانند موسسه حسابداری را بعنوان موکل خود انتخاب کنند .
شرکت حسابداری با تکیه بر کارشناسان مالیاتی خود پیش روی در روند پرونده مالیاتی به بهترین شکل ممکن را تضمن می نماید .
برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید
نوشته شده توسط:  مشاورین تهران و شرکا
جستجوهای مرتبط با ما : شرکت حسابداری، موسسه حسابداری، خدمات حسابداری، مشاوره مالی، خدمات مالیاتی