تامین مالی مبتنی بر سهام چیست؟ - نسخهی قابل چاپ +- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir) +-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1) +--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5) +--- موضوع: تامین مالی مبتنی بر سهام چیست؟ (/showthread.php?tid=29065) |
تامین مالی مبتنی بر سهام چیست؟ - bakhshif639 - 23-02-2019 دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار، آخرین اخبار این کمیته و پیشنهادهای جدید در خصوص فرآیند انتشار اسناد خزانه اسلامی را تشریح کرد . مجید پیره به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: کمیته فقهی در جلسه گذشته ، بررسی ابعاد فقهی پیشنهادهایی را که در خصوص توسعه ساختار انتشار اسناد خزانه اسلامی مطرح شده بود در دستور کار خود قرار داد.
وی اظهار داشت: پیشنهادها عموما این سوال را مطرح می کرد که اگر شرایط تورمی در کشور بالاتر از مقداری باشد که ابتدای واگذاری اسناد خزانه اسلامی توافق شده، آیا این امکان وجود دارد که مقدار مازادی به صورت داوطلبانه توسط دولت به دارنده اسناد خزانه پرداخت شود یا خیر.
پیره افزود: کمیته فقهی در خصوص این موضوع بعد از آنکه ابعاد مختلف آن را بررسی کرد چنین جمع بندی کرد که با توجه به اینکه این پرداخت مازاد به صورت داوطلبانه است و نه یک الزام قراردادی، لذا از نظر کمیته فقهی بلامانع است .
رئیس گروه مالی اسلامی مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: پیشنهاد دیگر این بود که آخرین دارنده اسناد خزانه اسلامی به جای دریافت مبلغ اسمی اسناد در مقطع سررسید، این امکان و توانایی را داشته باشد که در صورت تمایل، سهام را از دولت تحویل بگیرد. کمیته فقهی در مورد این موضوع هم به این جمع بندی رسید که اگر نرخ تعویض هر سند خزانه با سهام در ابتدا مشخص باشد و اختیار تبدیل یا عدم تبدیل با دارنده سند خزانه باشد، از نظر فقهی این امکان وجود دارد که دارنده در مقطع سررسید بتواند سهام دریافت کند.
به گفته پیره، پیشنهاد دیگری که در این خصوص در کمیته فقهی جمع بندی شد، امکان سنجی تشکیل یک صندوق سرمایه گذاری با سهام دولت بود که تحت مدیریت خود دولت باشد و امکان تعویض اسناد خزانه اسلامی با واحدهای سرمایه گذاری این صندوق در مقطع سررسید با همان فرایندی که در خصوص سهام گفته شد، در اینجا هم وجود داشته باشد.
وی توضیح داد: بنابر این، مطابق این طرح، دارنده سند خزانه در مقطع سررسید در صورت تمایل می تواند به جای دریافت ارزش ریالی، واحد سرمایه گذاری این صندوق را دریافت کند که این موضوع هم در کمیته فقهی مورد موافقت قرار گرفت؛ البته با این قید که اختیار تبدیل یا دریافت ارزش نقدی آن با دارنده سند خزانه باشد.
امکان سنجی فقهی انضمام کوپن های سود به اسناد خزانه اسلامی
دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار، در ادامه با اشاره به پیشنهاد دیگری که در خصوص اسناد خزانه اسلامی در جلسه گذشته در کمیته فقهی جمع بندی شد، گفت: این پیشنهاد مربوط به امکان سنجی فقهی انضمام کوپن های سود به اسناد خزانه اسلامی بود.
پیره ادامه داد: در خصوص این موضوع هم کمیته فقهی به این جمع بندی رسید که این امکان وجود دارد که در اسناد خزانه اسلامی، کوپن های سود به صورت داوطلبانه از طرف دولت به اسناد خزانه اسلامی منضم شود و فردی که در مقطع سررسیدهای این کوپن های سود ، مالک اسناد خزانه هست بتواند سودی هم دریافت کند.
وی در عین حال افزود: کمیته فقهی تاکید کرد بهتر است از نظر ملاحظات فقهی بر مبنای نرخ تورم، ارقام کوپن های سود به گونه ای تعیین شود که در ابتدا رقم مشخصی بین طرفین توافق نشود ، بلکه در مقطع پرداخت سود، رقم سود این کوپن ها نیز محرز و اعلام شود. این از نظر کمیته فقهی بهتر است اما در صورتی که مبلغ های کوپن های سود در همان ابتدا هم تعیین شود، منع فقهی ندارد.
پیره سپس در پاسخ به سوالی درباره ضمانت اجرایی این روش گفت: پرداخت مبالغ مربوط به انتشار اسناد خزانه اسلامی، در بودجه های سنواتی که تنظیم می شود و مجلس به دولت ابلاغ می کند پیش بینی می شود . طبیعتا اگر بار مالی حاصل از پیشنهاد جدید در قوانین بودجه سنواتی پیش بینی شود، امکان عملیاتی شدن آن وجود دارد؛ اما اینکه بگوییم این موضوع ، باعث ربوی شدن اسناد خزانه اسلامی می شود، از نظر کمیته فقهی چنین نیست.
وی توضیح داد: به اعتقاد کمیته فقهی، چون این اضافه به صورت یک الزام قانونی هست و نه التزام قراردادی، دولت می تواند مطابق بودجه های سنواتی این مبلغ اضافه را بپردازد و در صورتی که در قوانین بودجه هم پیش بینی شود، دولت برای افزایش مطلوبیت اسناد خزانه اسلامی از نظر ملاحظات فقهی حق دارد از این اختیار استفاده کند و البته می تواند این مبلغ اضافه را نپردازد . یعنی در حقیقت یک الزام قراردادی نیست که در ابتدا بین پیمانکار بخش دولتی و بخش خصوصی توافق شده باشد ، چرا که اگر به این نحو باشد مشکل ربوی خواهدداشت ؛ ولی اگر مشروط نباشد و بسته به صلاحدید و اختیار خود دولت باشد، از نظر کمیته فقهی بلامانع است .
پیشنهاد اصلاحی در خصوص انتشار اوراق اجاره مبتنی بر سهام
دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه گفتگو با سنا اظهار داشت: پیشنهاد اصلاحی در خصوص انتشار اوراق اجاره مبتنی بر سهام، موضوع دیگری بود که در کمیته فقهی بحث شد. در حال حاضر شرکت هایی که می خواهند از محل سهام، اوراق اجازه منتشر کنند طبق رویه ای که به تایید کمیته فقهی رسیده، آخرین صورت های مالی آن شرکت را ملاک ارزیابی قرار می دهیم و برخی از انواع سهام جهت اجاره دادن آنها تایید می شوند و بعضی هم تایید نمی شوند .
ابزارهای تامین مالیپیره افزود: مطابق پیشنهادی که در جلسه اخیر کمیته فقهی مطرح و مصوبه قبلی اصلاح شد، کمیته فقهی در عین حالی که آخرین صورت های مالی شرکت ها را بررسی می کند، موافقت کرد اگر شرکتی احراز کند از نظر ارزیابی مجدد دارایی ها مقدار ارزش بیشتر از آن چیزی است که در ارزش دفتری و صورت های مالی ثبت شده، دارایی های تجدید ارزیابی شده هم ملاک ارزیابی قرار بگیرد و در صدور تاییدیه یا عدم تاییدیه فقهی درخصوص اجاره سهام موثر باشد .
دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار خاطر نشان کرد: از این پس شرکت هایی که می خواهند از محل اوراق اجاره مبتنی بر سهام تامین مالی کنند، می توانند با ارایه مدارک مثبته، تجدید ارزیابی را در خصو ص دارایی های ثابت خود ارائه دهند و بر این مبنا پیش بینی می شود ظرفیت تامین مالی از محل اوراق اجاره مبتنی بر سهام افزایش پیدا کند.
RE: تامین مالی مبتنی بر سهام چیست؟ - aroosi - 02-03-2019 Persian Carpets Persian Cats Persian Saffron Persian Caviar RE: تامین مالی مبتنی بر سهام چیست؟ - bakhshif639 - 15-04-2019 ۱۰ منبع مهم برای تامین مالی کسب و کارهای نوپا تامین مالی جمعی در ایران معضل بیشتر استارتاپها و کسبوکارهای نوپا مساله تامین مالی ست. اما واقعیت این است که پول همیشه وجود دارد، فقط باید بدانید کجا آن را پیدا کنید.
در اینجا، فهرستی از منابع تامین مالی که استارتاپها میتوانند از آنها بهره بگیرند، به ترتیب اولویتشان ارایه میشود. مطالعه این فهرست به شما کمک میکند با صرف وقت و انرژی کمتر تصمیم بهتری بگیرید:
۱. تامین مالی استارتاپ با استفاده از پسانداز خودتان:
عبارت Bootstrap به معنی «خود راهانداز» و «Bootstrapping» به معنی ایجاد فرآیندی مستقل و بدون استفاده از منابع خارجی است. کسب سرمایه از پساندازهایتان - اگر پس اندازی داشته باشید- همیشه به روشهای دیگر تامین مالی ارجحیت دارد. در این روش، لازم نیست زمانی را به متقاعد کردن سرمایهگذار اختصاص دهید. در ضمن مجبور نیستید قدرت کنترل و نفوذتان را در مسایل شرکت کاهش دهید.
۲.تامین مالی استارتاپ با کمک دوستان و خانواده:
برای تامین مالی کسب و کار نوپایتان از خانواده و نزدیکانتان شروع کنید. خانواده و دوستانتان جزو افرادی هستند که در شرایط بحرانی به شما اعتماد خواهند کرد. میتوانید در مراحل ابتدایی توسعه کسبوکارتان از آنان پول قرض بگیرید. حتی اگر بخواهید از سرمایهگذاران حرفهای هم کمک بگیرید، آنها مایلاند شخص اولهای زندگیتان را ببینند. یعنی خود واقعیتان و کسانی که به شما اعتماد دارند.
۳.تامین مالی استارتاپ از طریق کمکهای مالی کوچک:
این روش اغلب نادیده گرفته میشود، اما میتواند کمک شایانی به ایجاد منابع مالی جایگزین و سایر پیشرفتهای تکنولوژیکی داشته باشد. صندوقهای تأمین مالی دولتی منابع خوبی هستند. اما تیمسازی با اساتید دانشگاههای دولتی میتواند رویکردی هوشمندانهتر باشد.
از طریق دانشگاه و دانشگاهیان میتوانید علاوه بر دریافت کمکهای مالی به تجاریسازی محصولات بیشتر هم فکر کنید. اگر استادتان با شما همکاری کند و نتایج کارتان را منتشر کند، برندهاید.
۴.تامین مالی استارتاپ از طریق وام و تسهیلات مالی:
اگر کسب و کارتان موقتا نیاز به مقداری پول نقد دارد، برای دریافت وامهای دولتی مخصوص کسبوکارهای کوچک ـ نرخ بهره پایینـ یا تسهیلات بانکی اقدام کنید.
اما توجه داشته باشید؛ بانکهای تجاری اغلب از اعطای وام به شرکتهای نوپا خودداری میکنند. دلیل این کار هم ریسک بالا و عدم تقارن اطلاعاتی استارتاپهاست.
۵.تامین منابع استارتاپ از طریق مراکز رشد:
استارتاپهای واقع در مراکز رشد دانشگاهها یا سازمانهای دیگر میتوانند از منابع و حمایتهای این مراکز بهرهمند شوند. حمایت مراکز رشد از استارتاپها با ارایه امکاناتی نظیر: آزمایشگاهها، فضای اداری، مشاوره، پول نقد، بازاریابی و ... صورت میگیرد. این مراکز دقیقاً در زمان آسیبپذیری شرکتهای نوپا چنین خدماتی را به آنها ارایه میدهند.
شبکهای از سرمایهگذاران فرشتهخو که صنعتتان را درک کنند و علایق مشترکی با شما داشته باشند، میتواند کمک مفیدی به تامین مالی کسب و کارتان بکند (درباره تامین مالی استارتاپ از طریق سرمایهگذاران فرشتهخو بخوانید)
۷.تامین منابع مالی استارتاپ از طریق سرمایهگذاران خطرپذیر:
این روش را در مراحل اولیه توسعه کسبوکارتان امتحان نکنید؛ VC ها در سهامتان شریک میشوند و کنترل اوضاع را در دست میگیرند. این کارآمدترین مسیر نیست زیرا نیازمند حداقل شش ماه زمان برای جستجو و انعقاد قرارداد است. جستجویتان را از شبکه محلی کارآفرینان آغاز کنید
. پس از آن، وبسایت سرمایهگذاری خطرپذیر ملی را بررسی کنید. (درباره تامین مالی استارتاپ از طریق سرمایهگذاران خطرپذیر بخوانید)
۸. تامین منابع مالی استارتاپ از طریق بازارهای تهاتری:
تبادل کالاها یا خدمات به عنوان جایگزینی برای پول نقد میتواند راهی عالی برای تأمین مالی در مراحل ابتدایی باشد. به عنوان مثال در آمریکا ۵۰۰ هزار کسبوکار به طور فعال از معاملات سازماندهی شده بهعنوان مکمل معاملات نقدي خود استفاده میکنند. با عضو شدن در بازارهاي تهاتري، شرکتها میتوانند خرید کالاها و خدمات موردنیازشان را از طریق فروش محصولات و خدمات مازاد خود تأمین مالی کنند.
۹.مشارکت استارتاپها با کسب و کارهای بزرگ و معتبر:
ممکن است شرکتی معتبر در زمینه توسعه محصول ضعیف عمل کند. این شرکت احتمالا مایل است برای پیشبرد اهداف مالی، شراکتی را با کسبوکاری نوآور و نوپا ایجاد کند. برای مثال شرکتهای کوچکی که شبکههای اجتماعی سفارشی را برای شرکتهای بزرگ و معتبر، توسعه میدهند.
۱۰. برای تامین مالی استارتاپ به مشتری عمده متعهد شوید:
بعضی مشتریان تمایل دارند هزینههای توسعهای شما را پوشش دهند تا بتوانند محصولتان را قبل از دیگران در اختیار داشته باشند. مزیت این روش آن است که فرایند تولیدتان (برای اطمینان از مطابقت با نیاز مشتری) مرتبا کنترل میشود. حتی شرکتهای بزرگ هم به بهترین مشتریانشان بهعنوان منبعی برای تأمین مالی پروژههای جدید نگاه میکنند. این کار، جوهر توسعه کسب وکاری مناسب است.
این که کدام مسیر را انتخاب کنید، به عهده خودتان است. اما باید بدانید؛ تمام تصمیمات مربوط به تأمین مالی کسب و کارتان، باید با در نظر گرفتن دو عامل اتخاذ شود. میزان هزینهها و منافع کسب و کارتان در بلندمدت. پس تمام گزینهها را با دقت بررسی کنید.
|