![]() |
آشنایی با اجزای آنتن مرکزی - نسخهی قابل چاپ +- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir) +-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1) +--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5) +--- موضوع: آشنایی با اجزای آنتن مرکزی (/showthread.php?tid=28333) |
آشنایی با اجزای آنتن مرکزی - mabna - 13-01-2019 آنتن مرکزی یکی از تجهیزات جذاب و کاربردی برای برجهای مسکونی، هتلها و… است. این تجهیزات اجازه میدهد تا به جای دهها آنتن مجزا برای هر واحد مسکونی، یک آنتن مرکزی نصب شود. کیفیت بسیار بالاتر آنتن مرکزی نسبت به آنتنهای معمولی، خلوت و منظم شدن فضای پشت بام و چندین امکان جذاب دیگر از جمله ارتباط آنتن مرکزی با دوربینهای مداربسته، همگی موجب میشود تا استفاده از آنتن مرکزی برای برجهای با تعداد واحد زیاد، مناسب و مقرونبهصرفه باشد.
آنتنهای مرکزی برای آنکه بتوانند دهها گیرنده مختلف را به صورت همزمان پشتیبانی کنند؛ تفاوتهایی در ساختار خود در مقایسه با آنتنهای معمولی دارند. در این نوشته وبسایت [font=IRANSans, Arial, Tahoma, sans-serif]خانه هوشمند مبنا، به بررسی این تفاوتها و معرفی اجزای آنتن مرکزی پرداختهایم.[/font]
![]() دریافتکننده سیگنال
اولین بخش از اجزای آنتن مرکزی بدنه اصلی آنتن است. این بخش وظیفه دریافت سیگنال را بر عهده دارد. دریافت سیگنال تصاویر شبکههای تلویزیونی و انتقال آن به بخش بعدی، وظیفه اصلی بخش دریافت است. همچنین اگر بخواهید آنتن مرکزی وظیفه پخش تصاویر دوربینهای مداربسته ساختمان را نیز بر عهده داشته باشد؛ باید در این بخش از مبدل تصاویر ویدئویی به RF استفاده کنید. تعداد دریافتکنندههای سیگنال با توجه به زوایای پخش سیگنال در فضا، تعداد واحدها و… تعیین میشود.
تقویتکننده سیگنال
تقویتکننده سیگنال که با نام آمپلیفایر نیز شناخته میشود؛ وظیفه دارد با دریافت سیگنال از آنتن، به تقویت آن بپردازد. در واقع وجود آمپلیفایر در اجزای [font=IRANSans, Arial, Tahoma, sans-serif]آنتن مرکزی به علت نیاز شدید به تقویت سیگنال برای ایجاد توانایی در آنتن مرکزی برای پشتیبانی از چندین دستگاه گیرنده مختلف است.[/font]
آمپلیفایرها همچنین در بهبود کیفیت سیگنالها هم نقش دارند. در واقع وظیفه دوم آمپلیفایر در آنتن مرکزی کاهش نویزهای موجود در سیگنالهای دریافتی است؛ تا کیفیت نهایی تصاویر دریافتی مناسب باشد.
کابلهای انتقال
کابلهای گوناگونی برای ایجاد ارتباط بین اجزای آنتن مرکزی وجود دارد؛ اما کابل اصلی در این زمینه کابل کواکسیال است. کابل کواکسیال سیگنالهای تقویت شده را از آنتن مرکزی به سمت گیرندههای موجود در هر واحد انتقال میدهد. ویژگی بارز کابل کواکسیال در این است که هیچگونه نویز و تشعشعی هنگام انتقال سیگنال روی آن اثر نمیگذارد. در نتیجه سیگنال ارسال شده با همان کیفیت اولیه به دستگاه گیرنده میرسد.
تقسیمکنندهها
تقسیمکنندهها را میتوان خاصترین بخش از اجزای آنتن مرکزی دانست. آنتنهای مرکزی تفاوتی اساسی با آنتنهای معمول دارند. آنها باید بتوانند به تعداد زیادی گیرنده، در آن واحد سرویس مناسب ارائه کنند. در این شرایط تنها تقویت سیگنالهای موجود کفایت نمیکند؛ بلکه باید تقسیم کردن سیگنالها بین گیرندههای مختلف نیز به نوعی مدیریت شود.
تقسیمکنندههای عبوری، اسپلیتر و سوئیچر، وظیفه تقسیم سیگنال را در آنتن مرکزی بر عهده دارند. اسپلیتر برای تقسیم سیگنال در چند مسیر کاربرد دارد؛ و به آن تقسیمکننده انتهایی نیز میگویند.
سایر اجزای آنتن مرکزی
در بالا با اجزای اصلی آنتن مرکزی آشنا شدیم. اما آنتنهای مرکزی به فراخور نوع خود ممکن است تجهیزات دیگری نیز داشته باشند. سادهترین نوع آنتن مرکزی MATV است. این آنتن همان چیزی است که به صورت عمومی به این نام شناخته میشود؛ و با اجزای آن آشنا شدیم.
SMATV نوع دیگری از آنتن مرکزی است؛ که برای دریافت سیگنالهای ماهوارهای کاربرد دارد. این نوع آنتن مرکزی نیازمند تجهیزات متفاوتی در بخش دریافتکننده سیگنال است؛ تا بتواند قادر به دریافت سیگنالهای ماهوارهای باشد.
CCTV ها نیز نوعی آنتن مرکزی هستند؛ که برای دریافت و انتقال سیگنال دوربینهای مداربسته به گیرندههای تلویزیونی کاربرد دارند. کابلهای اتصال، خروجی ویدئو، منبع ذخیرهسازی انرژی و دوربین، از اجزای بیشتری هستند که در CCTV ها به اجزای آنتن مرکزی افزوده میشود.
RE: آشنایی با اجزای آنتن مرکزی - sazeafzar - 16-01-2019 آنتن مرکزی در حالت کلی به سیستمی مجتمع متشکل از تجهیزات دریافت، تقویت، تقسیم و انتقال سیگنالهای تلویزیونی گفته میشود که برای تامین سیگنال های مطلوب تلویزیونی آپارتمانها و مجتمع های مسکونی، راه اندازی می گردد. برخی از مزایای استفاده از آنتن مرکزی : ۱-جلوگیری از نصب آنتن های متعدد بر روی پشت بام یا بالکن طبقات ۲-دریافت سیگنال مطلوب برای داشتن تصاویری شفاف و فاقد نویز ۳-دریافت تصاویر شبکه های مختلف با کیفیت یکسان ۴-امکان استفاده از این تجهیزات برای دریافت تصاویر تلویزیونی، ماهواره ای و تصاویر ویدئویی مانند تصویر دوربین مدار بسته در یک سیستم یکپارچه ۵-مقرون به صرفه بودن ۶-تعمیر و نگهداری آسان در آپارتمانها اگر هر خانه بخواهد بهصورت مستقیم از یک آنتن جداگانه استفاده کند با مشکلات متعددی روبهرو خواهد بود. برای همین منظور بهتر است که ازآنتن مرکزی استفاده کرد. معایب استفاده نکردن از آنتن مرکزی در ساختمان های بلند مرتبه : ۱-هزینه بالای نصب آنتن برای تک تک گیرنده ها ۲-حجم بالای سیم کشی از آنتن ها تا گیرنده ها ۳-اثر انعکاسی و القایی آنتن ها بر یکدیگر و تاثیر منفی روی تصاویر دریافتی ۴-ایجاد نمایی زشت برای پشت بام به خاطر نصب تعداد زیادی آنتن ۵-تردد های زیاد در پشت بام ۶-دسترسی سخت به پشتبام در برجهای بلند ۷-فضای محدود پشتبام برای نصب چندین آنتن مجزا به تعداد خانهها ۸-هزینه زیاد نصب آنتن برای هر خانه ۹-مشکلات متعدد در سیمکشی از آنتن به سمت خانه ۱۰-آسیب رساندن به زیبایی و نمای کلی ساختمان ۱۱-تاثیر متقابل آنتنها بر روی یکدیگر و احتمال بوجود آمدن اختلال در دریافت سیگنالها |