تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
به موجب قانون ثبت کدام علائم اجباریست ؟ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: به موجب قانون ثبت کدام علائم اجباریست ؟ (/showthread.php?tid=14296)



به موجب قانون ثبت کدام علائم اجباریست ؟ - sabtnik - 06-07-2017

وفق ماده اول قانون ثبت علائم و اختراعات مصوب اول تیر ماه 1310 شمسی : علامت تجاری عبارت است از هر قسم علامتی اعم از نقش، تصویر ، رقم ، حرف ، عبارت ، مهر ، لفافه و غیر آن که برای امتیاز و تشخیص محصول صنعتی، تجاری یا فلاحتی اختیار می شود. 
با توجه به تعریف فوق مشخص می شود که علامت تجاری یا مارک معرف کالا و محصول تجاری و صنعتی و فلاحتی است.
به موجب تبصره ماده 1 قانون ثبت علائم و اختراعات : داشتن علامت تجاری اختیاری است مگر در مواردی که دولت آن را الزامی قرار دهد. با این وجود ، علامت تجاری چون معرف کالای تاجر است امروزه اهمیت اقتصادی پیدا کرده و کسانیکه محصولات و کالاهای فروشی به بازار عرضه می کنند آن ها را با علامتی مشخص می سازند تا  بازرگانان دیگر حق استعمال آن علامت را در کالاهای مشابه نداشته باشند.
قسمت اخیر تبصره 1 قانون مزبور پس از ذکر اختیاری بودن انتخاب علامت تجاری می گوبد : ” … مگر در مواردی که دولت آن را الزامی قرار دهد ” . یکی از مواردی که ثبت علامت اجباری شده است تصویبنامه مورخ سوم اردیبهشت 1328 در مورد اجناسی است که برای مصرف و استعمال مستقیم بر روی بدن انسان به کار می رود باشد . ماده 1 تصویبنامه مقرر می دارد : ” تمام اجناس دارویی و طبی غذایی مشروح در زیر … باید دارای علامت صنعتی یا تجاری ثبت شده باشد ” .
و طبق ماده 5 همان تصویبنامه اجناس مشمول ماده یک به شرح ذیل است :
1. داروهای اختصاصی ( سپسیالیته ) مورد استعمال طبی یا بیطاری که با نسخه پزشک یا بدون آن مصرف می شود.
2. مواد غذایی که در لفاف و یا ظروف و به اسم مشخصی باشد مانند کنسرو و مواد ترشی ، کره و روغن های مختلف و غیره
3. آب های معدنی یا گازدار ، شربت آب های میوه و … که در تحت اسم و ظرف مشخصی به معرض فروش گذارده می شود.
4. لوازم آرایش و وجاهت که برای استعمال مستقیم بر روی بدن انسان به کار می رود مانند صابون  ،خمیر ، پودر ، محلول عطریات ، ادکلن و پماد  و یا داروهای اختصاصی با موارد استعمال طبی اعم از انسانی و حیوانی
در کلیه این موارد سلامت مردم ایجاب می کند تا این علائم به ثبت برسند. بر روی این علائم شماره ثبت کالا می بایست درج شده باشد تا در صورت تخلف از مقررات بهداشتی امکان تعقیب متخلف وجود داشته باشد .
بر روی برچسب باید اسم تجاری و نشانی سازنده جنس با قید کشور مبدا و شماره ثبت علامت در ایران و شماره و تاریخ اجازه ی وزارت بهداری (در مورد داروها)  قید شود.
کلیه ی کالاهایی که علائم مربوط به آن ها ثبت و نصب نشده باشد اعم از این که نزد واردکننده یا تولیدکننده یا فروشنده (عمده فروش،مغازه دار،کسبه جزء) پیدا شود عین کالا ضبط و متخلف طبق بند(ب) از ماده ی 249 مجازات عمومی تحت تعقیب قانونی قرار خواهد گرفت.
برای ثبت علائم تجاری باید اظهارنامه ای به اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی تسلیم گردد. این ثبت از سوی اشخاص ذینفع مذکور در ماده قانون ثبت علائم تجاری قابل اعتراض می باشد. مدت اعتبار ثبت 10 سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه می باشد. به موجب ماده 46 قانون ثبت علائم و اختراعات ، به دعاوی حقوقی و جزایی مربوط به علائم تجاری در محاکم تهران رسیدگی می گردد.
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره با ما تماس حاصل فرمایید.
ثبت شرکت نیک ، با کادری متخصص و مجرب در زمینه های ثبت شرکت ، ثبت تغییرات شرکت، ثبت برند، ثبت طرح صنعتی، ثبت اختراع و .. خدمات خود را به صورت ویژه ارائه می نماید
[تصویر:  w4sq_logo1.jpg]
[font=WYekan]به موجب قانون ثبت کدام علائم اجباریست ؟ [font=WYekan] ثبت شرکت نیک[/font][/font]