تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
اهمیت ICT در جامعه - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: فناوری اطلاعات و ارتباطات (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=6)
+--- موضوع: اهمیت ICT در جامعه (/showthread.php?tid=1375)



اهمیت ICT در جامعه - مهساافشار - 23-04-2017

مقدمه ی د ر سه دهه اخیر تقریبا تمام حواشی زندگی روزمره را احتوا و تغییرات قابل مالحظه را پیشرفت های کیفی ساینس و تکنالوج بوجود آورده است. ICT یکی از پدیده های نوظهور و نوپیدا ای است که مولود پر میمون چنین پیشرفت ها محسوب میگردد که تاثیر بسیار محسوس و پرژرف را در نحوه زندگی جهانیان و کار آنها بوجود آورد. جاگزین بسیاری از وظایف سنتی مانند تایپست، اوپراتور تلگراف، و حتی پست من گردید و یا حداقل آنرا تغییر داد. امروز کمتر پروسه و پروژه را دید که باب و صفحه جداگانه برای مصارف ICT در بودیجه نداشته باشد اما توجه کمتر به اهمیت آن شده است . این مقاله به دو بخش تقسیم میگردد. در بخش اول کوشش گردیده که تا حتی المقدور موارد که توسط ICT تحت پوشش قرار گرفته پرداخته شود و هم در قسمت دوم پیشرفت های ICT در افغانستا ن مطالعه خواهد گردید.
در مسیر پیشرفت، ارتباطات و انتقال اطلاعات نقش بسیار مهمی را ایفا میکند . در دو دهه ی گذشته ما شاهد پیشرفت روز افزون علم انتقال داده ها بوده ایم . با انتقال اطلاعات به روش های بی سیم بشر توانسته به فناوری های نوین در ضمینه های صنعتی ، نظامی و …. دست پیدا کند. انسان همواره در پی آن بوده که از زمین خاکی فرا تر رفته و وارد آسمان شود علم آی سی تی اطلاعات ما را در آسمان انتقال میدهد!!! تعریف علمی برای این نوع فناوری ها را میتوان اینگونه گفت که فناوری اطلاعات و ارتباطات ثبت و ذخیره ی اطلاعات توسط وسایل هوشمند از قبیل کامپیوتر، میکرو کنترل ها و …. و انتقال آنها با بکارگیری از علم مخابرات میباشد . در واقع رشته ی آی سی تی را میتوان یک میان رشته دانست که علم کامپیوتر را به علم مخابرات ربط میدهد . در این رشته شما دخالت مستقیم علم کامپیوتر و مخابرات را میبینید و به طور غیر مستقیم الکترونیک ریاضی و فیزیک نیز دخالت دارند.
_کامپیوتر:
ارتباط این علم با رشته ی فناوری اطلاعات و ارتباطات به این گونه است که یک متخصص آی سی تی باید تسلط زیادی بر زبان های برنامه نویسی ، ذخیره و بازیابی اطلاعات ، شبکه های کامپیوتری و آشنایی با دیگر مباحث این رشته داشته باشد.
_مخابرات:
همانگونه که در تعریف آی سی تی گفتیم ما با دانستن علم مخابرات اطلاعات خود را میتوانیم انتقال بدهیم . در این رشته فرد باید بر روی شبکه های مخابراتی ، امواج رادیویی ، سویچینگ و سیگنالینگ و دیگر مباحث این رشته تسلط داشته باشد.
_الکترونیک:
آشنایی با مدارات و نحوه ی بکار گیری قطعات الکترونیکی برای یک کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات امری لازم است . علم الکترونیک به طور مستقیم در دروس این رشته دیده نمیشه اما دانستن آن لازم است.
_ریاضی و فیزیک:
امری بدیهی است که تمامی افرادی که میخواهند در رشته های میان رشته ایی که چندین رشته را به هم مرتبط میسازند درس بخوانند در امور محاسباتی مهارت بالایی داشته باشند که این مستلزم یاد گیری علم ریاضی و فیزیک در مباحث مربوط به رشته است
امیدوارم که این پست به دردتون خورده باشه منتظر مقاله های بعدی من در مورد رشته ی فناوری اطلاعات و ارتباطات باشید. در ضمینه های علمی از شما دعوت میکنم که منو یاری کنید.
lموضوع مطلب : ICT