تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: درمان خونریزی مقعد ناشی از فیستول چیست؟
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
[تصویر:  fistula.jpg]
اختلالات و بیماری‌های نشیمنگاهی شامل موارد بسیاری هستند که فیستول مقعدی یکی از آنها می‌باشد. این عارضه معمولا با وجود یک سوراخ متورم همراه با ترشح روی پوست اطراف نشیمنگاه (باسن) نمایان می‌شود. بعضی از بیماران به دلیل ابتلا به فیستول مقعدی خونریزی از ناحیه رکتال را تجربه می‌کنند که معمولا برایشان بسیار نگران کننده و ترسناک و به نظر می‌رسد.

بیماری فیستول مقعدی چیست؟
فیستول یک کانال غیرطبیعی و سوراخ‌دار است که معمولاً از راست روده به پوست اطراف مقعد راه پیدا می‌کند. اغلب ترشحات سفید رنگ و شیری رنگ را تخلیه می‌کند اما می‌تواند خونریزی هم داشته باشد. در حالی که معمولاً فقط یک مشکل موضعی است، فیستول گاهی اوقات با التهاب مزمن در سایر قسمت‌های دستگاه روده همراه بوده و می‌تواند قسمت‌های مختلف این ناحیه را درگیر کند.

آیا این بیماری خطرناک است؟
پاسخ به این سوال کاملا بستگی به شرایط بیماری و سطح پیشرفت آن دارد. به طور کلی می‌توان گفت که اگر درمان فیستول در زمان مناسب انجام نشود، بیماری پیشرفت کرده و عفونت آن می‌تواند کل مقعد را درگیر خود کند.
بنا بر مشاهدات پزشکی؛ فیستول مقعدی نشانه بسیار نادری از سرطان است. با این حال، اگر برای مدت طولانی درمان نشود، این عارضه ممکن است منجر به سرطان شود. همچنین این بیماری ممکن است در نتیجه پرتودرمانی ایجاد شود.

علائم فیستول مقعدی
برای بعضی از افراد فیستول می‌تواند بسیار شرم آور و همچنین ناراحت کننده باشد. درد یک علامت مکرر از وجود بیماری است، همچنین آبسه‌های مکرر، ترشحات بدبو و حرکات روده‌ای به مرور زمان دردناک می‌شود. تحریک پوست نیز می‌تواند به دلیل عفونت‌ها و ترشح مایعات اضافی ایجاد شود.
خونریزی یکی از نشانه های رایج فیستول
در برخی موارد، فیستول ممکن است بسته شود، اما دوباره باز شود. به طور معمول، فیستول‌ها به خودی خود بدون درمان بهبود نمی‌یابند. یکی از نشانه‌ها و علائم رایج ابتلا به فیستول مقعدی خونریزی به مقدار قطره‌ای یا بیشتر از ناحیه رکتوم است. فرد بیمار معمولا لکه‌های خون را روی لباس زیر خود، دستمال کاغذی یا داخل توالت مشاهده می‌کند.

علت ابتلا به بیماری چیست؟
در داخل مقعد، غده‌هایی وجود دارند که مایع ایجاد می‌کنند. گاهی اوقات ممکن است این غده‌ها مسدود شده و عفونی شوند. در نتیجه توده‌ای را ایجاد کنند که آبسه نامیده می‌شود. این شایع‌ ترین علت فیستول است، اگرچه گاهی اوقات فیستول می‌تواند ناشی از شرایط دیگری نیز باشد، مانند بیماری کرون، بیماری‌های مقاربتی یا سرطان.
بیماری فیستول می‌تواند باعث ناراحتی زیادی شود و در صورت عدم درمان ممکن است عوارض جدی ایجاد کند. برخی از این کانال‌های عفونی می‌توانند باعث عفونت باکتریایی شوند که ممکن است منجر به سپسیس شده و این بیماری وضعیت خطرناکی است که می‌تواند منجر به فشار خون پایین، آسیب اندام یا حتی مرگ شود. خوشبختانه درمان‌های زیادی برای فیستول وجود دارد تا عوارض جدی‌‌تری رخ ندهد.

تشخیص
اگر متوجه علائم فیستول؛ درد شکم، ترشح، تغییر در عادات روده‌ای، اسهال شدید شدید و… باشید، فوراً با پزشک خود صحبت کنید. تشخیص فیستول خارجی نسبتاً ساده است زیرا پزشک قادر به دیدن آن است. او ممکن است هرگونه ترشحی را برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه بفرستد و همچنین ممکن است آزمایش خون را برای کمک به تایید تشخیص انجام دهد.
اگر فیستول داخلی باشد، تشخیص ممکن است سخت‌تر باشد. پزشک شما ممکن است برای مشاهده داخل آندوسکوپ انجام دهد یا برای یافتن فیستول سونوگرافی، سی تی اسکن یا اشعه ایکس انجام دهد.
درمان فیستول بدون عمل جراحی با لیزر
امروزه در حال حاضر لیزر فیستول تنها راه قطعی برای درمان این عارضه بوده که احتمال بازگشت آن تقریبا نزدیک به صفر است. این روش درمانی طی یک جلسه در کلینیک پزشک بدون هیچ گونه معطلی و طی یک ساعت انجام می‌شود. از آنجا که در گذشته از تیغ جراحی برای برش محل عفونت و تخلیه کامل فیستول استفاده می‌شد، به دلیل عوارض بالای عمل جراحی؛ جراحان و متخصصین لیزر را جایگزین مناسبی برای آن انتخاب کردند که در اکثر نقاط جهان از جمله ایران استفاده می‌شود.
https://danotech.ir/treatment-anal-fistu...y-fistula/