تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: بواسیر خونی و درمان آن + علائم، جلوگیری و عوارض
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
[تصویر:  Treatment-for-Bleeding-piles11-768x432.jpg]
بواسیر خونی چیست و بهترین روش درمان آن چه می باشد؟ پاسخ به این سوال ابتدا باید بدانید که بیماری هموروئید برای برخی افراد، علائمی ایجاد نمی کند. اما برای دیگران، این توده باد کرده می تواند منجر به خارش، سوزش، خونریزی و ناراحتی شود، به خصوص زمانی که برای مدتی نسبتا طولانی می نشینید. بواسیر خونی یکی از عوارض دردناک هموروئید در صورت عدم درمان آن است.


بواسیر خونی و علت آن چیست؟
بیماری بواسیر که به آن هموروئید نیز می گویند، سیاهرگ های بزرگ شده یا به عبارتی ورم کرده در راست روده و مقعد هستند. دو نوع هموروئید وجود دارد:
[list]
[*]هموروئید داخلی: این دسته از رگ های بواسیری داخل مقعد به وجود می آیند.
[*]هموروئید خارجی: هموروئید خارجی در اطراف دهانه مقعد، زیر پوست آن ایجاد می شود.
[/list]
نقل‌قول: هموروئید داخلی و خارجی می تواند به هموروئید ترومبوزه تبدیل شود. این بدان معنی است که یک لخته خون در داخل سیاهرگ تشکیل می شود. بواسیر ترومبوز شده معمولاً خطرناک نیست، اما می تواند باعث درد و التهاب شدید شود.
در موارد نادر، هموروئید ترومبوز شده می تواند باعث خونریزی جدی رکتوم به دلیل زخم شدن پوست اطراف شود. که این مورد نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.
زور زدن یا دفع مدفوع به خصوص اگر سفت باشد، می تواند به هموروئید آسیب رسانده و باعث خونریزی آن شود. خون ناشی از هموروئید روی یک تکه کاغذ توالت قرمز روشن به نظر می رسد.
هموروئیدهای داخلی، خارجی و ترومبوزه همگی می توانند خونریزی کنند که در نتیجه بواسیر خونی را به وجود می آورند. در برخی موارد، اگر هموروئید ترومبوز شده بیش از حد پر شود، ممکن است بترکد.
[تصویر:  unnamed-1.jpg]
علائم بواسیر خونی چیست؟
بواسیر خونی معمولاً پس از اجابت مزاج های سخت رخ می دهد.
ممکن است فرد پس از پاک کردن، آثار یا رگه هایی از خون را روی دستمال کاغذی یا کاسه توالت ببیند. مقدار این خون می تواند قطره ای باشد. خون ناشی از خونریزی بواسیر معمولاً به رنگ قرمز روشن است. اما اگر این خون تیره رنگ باشد، فرد بیمار باید به پزشک اطلاع دهد، زیرا می تواند نشان دهنده وجود مشکلی در دستگاه گوارش باشد.
سایر علائم هموروئید عبارتند از:
[list]
[*]احساس توده ای یا برآمده در اطراف مقعد هنگام پاک کردن
[*]احساس اینکه مدفوع در حین یا بعد از اجابت مزاج در داخل مقعد گیر کرده است
[*]مشکل در پاکسازی پس از اجابت مزاج
[*]خارش اطراف مقعد
[*]ترشحات موکوس مانند از مقعد
[*]احساس فشار در رکتوم
[/list][تصویر:  hemorrhoid-211.jpg]
اگر دارای بواسیر خارجی ترومبوزه باشید، با متورم شدن آن، فشار از بافت های اطراف می تواند باعث پارگی و خونریزی آن شود.
خون ناشی از هموروئید ترومبوز شده به رنگ تیره و لخته است. آنها اغلب بسیار دردناک هستند و معمولاً نیاز به روشی برای درمان هموروئید دارند.

درمان سریع بواسیر خونی با روش های پزشکی
درمان های پزشکی برای بواسیر خونی به شدت علائم، داخلی یا خارجی بودن بیماری بستگی دارد.
هموروئیدهای داخلی در داخل راست روده تشکیل می شوند در حالی که هموروئید خارجی در زیر پوست اطراف مقعد تشکیل می شود.
گزینه های درمانی برای هموروئید داخلی عبارتند از:

درمان بواسیر خونی با لیزر
این روش مبتنی بر اشعه لیزر برای از بین بردن رگ ها هموروئیدی است. لیزر CO2 که قوی ترین اشعه را دارد، این سیاهرگ ها را جمع کرده، سوزانده و ریشه کن می کند.
این روش نسبت به سایر روشهای پزشکی برای بیمار راحت تر بوده و می تواند پس از عمل به کارهای روزمره خود به راحتی رسیدگی کند. درمان بواسیر خونی با لیزر هیچگونه درد و خونریزی پس از عمل برای بیمار نخواهد داشت.

سایر روش های درمان پزشکی
برخی از روش ها امروزه به ندرت کاربرد دارند که عبارتند از:
[list]
[*]بستن باند لاستیکی: این درمان شامل قرار دادن یک نوار کوچک در ریشه هموروئید خونی داخلی برای قطع جریان خون به آن است. بواسیر معمولاً 5 تا 7 روز بعد از بین می رود.
[*]اسکلروتراپی: این روش شامل تزریق مواد شیمیایی با ترکیب خاصی به هموروئید برای کوچک شدن آن است که فقط برای هموروئیدهای خفیف مناسب است.
[/list]گزینه های درمانی برای هموروئید خارجی عبارتند از:
[list]
[*]برداشتن توده در مطب: گاهی اوقات، پزشک میتواند توده بواسیر خونی را در مطب خود خارج کند. برای این کار ابتدا موضع را بی حس کرده و سپس هموروئید خونی را می برد.
[*]هموروئیدکتومی: این روش شامل جراحی برای بواسیر های خونی بزرگتر و عود کرده است که اکثرا در بیمارستان انجام می شود. زیرا ممکن است نیاز به بیهوشی داشته باشد.
[/list]
درمان بواسیر خونی در خانه
می توان گفت که تمام بواسیرهای خونی نیاز به درمان با روشهای پزشکی ندارند و ممکن است برخی از آنها با روشهای خانگی قابل درمان باشند. به همین دلیل لازم دیدیم که روشهای خانگی را هم به شما معرفی کنیم که عبارتند از:
[list]
[*]نشستن در وان آب گرم یا حمام سیتز: حمام سیتز یک وان پلاستیکی کوچک است که روی صندلی توالت قرار می گیرد. فرد حمام را با آب گرم پر می کند و حدود 10 دقیقه، دو تا سه بار در روز در آن می نشیند. این کار می تواند به تسکین درد و تحریک هموروئید برای جمع شدن کمک کند.
[*]استفاده از یخ: قرار دادن کیسه های یخ پوشیده از پارچه روی نواحی متورم به مدت 10 دقیقه هر بار می تواند به کاهش درد و التهاب هموروئید کمک کند.
[*]عدم تاخیر در دفع مدفوع: زمانی که فرد میل به اجابت مزاج دارد ، نباید آن را به تاخیر بیندازد. زیرا این کار دفع مدفوع را سخت تر کرده و باعث تحریک هموروئید می‌شود.
[*]استفاده از کرم های هموروئید بدون نسخه: این کرم ها معمولا حاوی استروئید هایی هستند که التهاب هموروئید را کاهش می دهند.
[*]افزایش مصرف فیبر و آب: این کار مدفوع را نرم کرده و دفع آن را آسان می کند. زور زدن کمتر در حین اجابت مزاج به توده بواسیر فرصت التیام می دهد.
[/list]
چه زمانی باید به دکتر مراجعه کرد؟
بر اساس آمار و تحقیقات؛ هموروئید شایع ترین دلیلی است که مردم از جراحان کولون و رکتوم کمک می‌گیرند.
علائم و نشانه هایی که یک فرد باید در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کند عبارتند از:
[list]
[*]درد مداوم بواسیر خونی
[*]خونریزی مداوم از هموروئید
[*]متوجه شدن بیش از چند قطره خون در کاسه توالت
[*]یک توده مایل به رنگ بنفش روی مقعد، که نشان می دهد بواسیر احتمالاً ترومبوز شده است.
[/list]اگر فردی مشکوک به هموروئید ترومبوز شده باشد باید در اسرع وقت به پزشک به منظور جلوگیری از ابتلا به عوارض آن مراجعه کند. بدون درمان، هموروئیدهای ترومبوزه می توانند رگ های خونی بافت های سالم اطراف را فشرده و به آنها آسیب بزنند.
منبع: https://hpvdarman.com/%d8%a8%d9%88%d8%a7...%86%db%8c/