تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: کتاب دنیای سیستم عامل لینوکس-انواع سیستم عامل
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
انواع سیستم عامل ها:
Cool  در حال حاضر سیستم عامل های مختلفی وجود دارند که بنا به نیاز های متفاوت کاربران طراحی و توسعه یافته اند و به همین دلیل دارای توانایی انجام وظایفی که از سیستم (از سوی کاربر) دریافت می کنند و از سیستم توقع دارند را هستند. آن ها همچنین می توانند عملیات ساده و چندگانه را در یک زمان انجام دهند. بنابراین انواع مختلفی از سیستم عامل ها سازماندهی شده اند که بزرگترین وجه تمایز میان آن ها از حیث نوع کنترل و نوع  برنامه های کاربردی است که  این خانواده گسترده را به 4 گروه تقسیم می کند:
1-سیستم عامل های بلادرنگ یا بیدرنگ (Real Time): این نوع  از سیستم عامل برای کنترل ماشین آلات صنعتی، تجهیزات علمی و سیستم های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. حصول اطمینان از این  که عملیات در هر بار اجرا در مقدار زمان معین ، به صورت صحیح انجام می گیرد و به طور کلی پاسخ گویی به پدیده هایی که ناشی از حساسیت های زمانی هستند، از جمله مهمترین اهداف این نوع سیستم عامل می باشد.
2- سیستم عامل های چند کاربره (Multi User): این نوع از سیستم عامل اجازه می دهد تا تعداد زیادی از افراد کارهای خود را در یک زمان انجام دهند که انجام این کار نیازمند تعادل در درخواست های  کاربران  و نگه داشتن آن ها به صورت جدا از هم و عدم ایجاد تداخل میان آن هاست. مثال:  UNIX،  LINUX، WINDOWS 2000
3- سیستم های تک کاربره-تک کاربره (Single User-Single User): این نوع از سیستم عامل ها به گونه ای طراحی شده اند که یک کاربر در یک لحظه تنها قادر به انجام یک کار باشد. مثال: سیستم عامل  Plamos  که برای کامپیوترهای  PDA استفاده می شود.
4- سیستم های تک کاربره – چند کاره (Single User-Multi Tasking):  سیستم عامل اکثر کامپیوترهای شخصی (PC) از این نوع می باشد. ویندوز ها در نسخه های مختلف و  MAC  نمونه هایی در این زمینه هستند. برای مثال کاربر ویندوز 7 در حال تایپ با استفاده از واژه پرداز بوده و در همان زمان اقدام به دریافت فایل از اینترنت میکند سپس در هیمن حال متن تایپ شده خود را برای چاپ به چاپگر ارسال می کند.

منبع : کتاب دنیای سیستم عامل لینوکس - استاد داود رمضانی
 
عالی بووووود.