تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: نظریه پیش تمرین درباره بازی
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
کودکان سراسر دنیا اهل هر کجا و از هر ملیت و مذهبی و هر قوم و قبیله‌ای که باشند ، نیاز به بازی دارند و بازی می کنند . بازی ، فرایندی است همراه با تحرک ، احساس آزادی در انتخاب و ادامه ، لذت بخش و بدون هدف مادی ، که در اکثر حیوانات و انسان ها وجود دارد . کودک با بازی بزرگ می شود . نظریه های بازی مختلفی وجود دارد یکی از این نظریه ها نظریه پیش تمرین درباره بازی است .
در این مقاله به بررسی نظریه پیش تمرین درباره بازی می پردازیم . 



” کودکان از طریق بازی به تدریج با نقش ها و وظایف بزرگسالی آشنا می شوند و برای زندگی آینده آماده می گردد . “

نظریه روان درمانی پیش تمرین درباره بازی
تفسیری که کارل گروس از بازی کرد در مقابل نظریه های بازی قبلی بود ، او از مشاهده مستمر کودکان کم سن به هنگام بازی به این نتیجه رسید که فعالیت های آزادانه کودکان که بدون وسایل خاصی انجام می گیرد ، آنان را برای زندگی بعدی آماده می کند . گروس  نظریه پیش تمرین را مطرح کرد است . او اولین روانشناسی است که اهمیت بسیاری برای بازی قایل است و آن را در بین فعالیت های دیگر کودک فعالیت و عامل مهمی در ساخته شدن زمینه ذهنی وی به حساب می آورد . به عقیده گروس ، بازی یک سلسله پیش تمرین عمومی است که هدف آن آموزش رفتارهای است که کودک در زندگی بزرگسالی خود به انجام آن ها می پردازد . مثلاً عروسک بازی دختر بچه تمرینی برای مادر شدن او در آینده است . در حقیقت ، گروس بازی را با توجه به عوامل مربوط به زندگی آینده بررسی کرده است . کودکان از طریق بازی به تدریج با نقش ها و وظایف بزرگسالی آشنا می شوند و برای زندگی آینده آماده می گردد .
گروس بیان می کند نوزادی که در گهواره دست و پا می زند و صداهایی از گلو خود خارج می سازد ، جنبش ها و رفتارهای تازه تری را برای زندگی آینده و سازش با نظام اجتماعی مطرح کرده است . کودکی که نقش پلیس یا معلم بازی می کند اصول اخلاقی و اجتماعی و عاطفی را یاد می گیرد و تمرین می کند . با حیطه وظایف و اختیارات پلیس و کیفیت نقش آن در جامعه آشنا می شود . دختر بچه ای که با عروسک خود به گفتگو می نشیند و برای او لباس می دوزد با وظایف مادری که در آینده عهده دار خواهد شد ، آشنا می شود و کارها و رفتار های زمان آینده را تمرین می کند و یاد می گیرد .
نظریه روان درمانی پیش تمرین درباره بازی همانند نظریه انرژی اضافی ، برای تبیین بازی کافی به نظر نمی رسد ، زیرا تمام فعالیت های که کودک انجام می دهد دارای هدف مشخصی نیستند . مثلاً وقتی کودک سرسره بازی می کند هدف او در آینده چیست ؟ سرسره بازی به کدام هدف تعادل و سازش منتهی می شود؟ در ضمن با این نظریه نمی توان بازی های رمزی را تبیین کرد . مثلاً کودکی که با دهان خود صدای موتور و حرکت اتومبیل در می آورد و در حیاط می دود چه هدفی را برای آینده خود تمرین می کند ؟
عده ای از روانشناسان که با دید خوش بینانه ای به نظریه پیش تمرین گروس نگاه می  کنند ، این پیش تمرین ها را شامل محتواها نمی دانند و می گویند که چارچوب اصلی نظریه او مهم است ، یعنی کودک ضمن بازی ها سعی می کند مشاهده و تقلید و تخیل کند . در این صورت بازی عبارت از تمام فعالیت های ذهنی او خواهد بود البته گروس بعد ها مفهوم کاتارسیس ( تخلیه عاطفی و عقده گشایی ) را در بازی مطرح کرد . 


منبع :
روانشناسی بازی تالیف دکتر محمد علی احمدوند
حتما بخوانید: نظریه استراحت و رفع خستگی در بازی





[تصویر:  1.gif]





[تصویر:  instagram.png]


در صورت علاقه مندی به این مقاله می توانید باقی مقالات را در سایت هیوا مشاهده کنید و کانال تلگرام ما را دنبال کنید .



سوالات متداول

1- ✔️ نظریه پیش تمرین درباره بازی چیست؟
✔️ نظریه های بازی مختلفی وجود دارد یکی از این نظریه ها نظریه پیش تمرین درباره بازی است که در متن مقاله شرح داده شده است.


2- ✔️ نظریه روان درمانی پیش تمرین درباره بازی چه تفاوتی با نظریه های دیگر داشت؟
✔️ تفسیری که کارل گروس از بازی کرد در مقابل نظریه های بازی قبلی بود که در متن مقاله نظریه پیش تمرین درباره بازی مطرح شده است.


3- ✔️ به عقیده گروس بازی چیست؟
✔️ به عقیده گروس بازی یک سلسله پیش تمرین عمومی است که هدف آن آموزش رفتارهای است که در متن مقاله ذکر شده است.
منبع : نظریه پیش تمرین درباره بازی