تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: دادخواست فرجام خواهی چیست
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
در این مقاله قصد داریم به بررسی فرجام خواهی ، دادخواست فرجام خواهی و پیوست های دادخواست فرجام خواهی بپردازیم .
برای مشاوره دادخواست فرجام خواهی

یکی از روش هایی که می توان به حکم صادر شده از دادگاه اعتراض کرد ، فرجام خواهی است . در این مرحله ، دیوان عالی کشور حکم صادر شده را به شیوه شکلی مورد بررسی قرار می دهد تا در صورتی که با شرع یا قانون مغایرتی داشت ، آن را مجددا به دادگاه صلاحیت دار بفرستد . بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، تقاضای فرجام خواهی بر اساس ارائه دادخواست فرجام خواهی به دادگاه صادر کننده رای به عمل می آید . در این دادخواست ، قواعد شکلی دادخواست باید مورد رعایت قرار گیرند ؛ در غیر این صورت دادخواست فرجام خواهی رد می شود . به همین دلیل ، در این مقاله قصد داریم به بررسی فرجام خواهی ، دادخواست فرجام خواهی و پیوست های دادخواست فرجام خواهی بپردازیم .


فرجام خواهی چیست
از جمله روش های اعتراض به حکم ، فرجام خواهی می باشد . طبق قانون آیین دادرسی مدنی ، فرجام خواهی در امور حقوقی به موجب دادخواست فرجامی به عمل می آید . تقاضای فرجام خواهی موجب می شود که دادگاه صادر کنند رای ، پرونده را برای بررسی شکلی به دیوان عالی کشور ارسال دارد تا در صورتی که حکم مغایر با شرع یا قانون تشخیص داده شود ، برای صدور حکم مجدد به دادگاه صالح ارسال نماید . برای دریافت اطلاعات کامل در مورد اینکه فرجام خواهی چیست و وظایف دیوان عالی کشور کلیک کنید .

[تصویر:  instagram.gif]


دادخواست فرجام خواهی
بر اساس ماده ۳۷۹ قانون آیین دادرسی مدنی ، فرجام‌ خواهي با تقديم دادخواست به‌ دادگاه صادركننده رأي به‌ عمل مي‌ آيد . تاريخ تقديم دادخواست ابتدای فرجام‌ خواهی محسوب می شود . علاوه بر این ، به موجب ماده ۳۸۰ قانون آیین دادرسی مدنی ، در دادخواست فرجام خواهی بايد نكات زير قيد شود :
۱ - نام و نام خانوادگي و اقامتگاه و ساير مشخصات فرجام‌ خواه و وكيل او در صورتي كه دادخواست را وكيل داده باشد . برای ملاحظه اینکه فرجام خواه کیست کلیک کنید .
۲ - نام و نام خانوادگي و اقامتگاه و ساير مشخصات فرجام خوانده .
۳ - حكم يا قراري كه از آن درخواست فرجام شده است .
۴ - دادگاه صادركننده رأي .
۵ - تاريخ ابلاغ رأي .
۶ - دلايل فرجام‌ خواهي . برای مشاهده نمونه دادخواست فرجام خواهی کلیک کنید . 

پیوست های دادخواست فرجام خواهی
بر اساس ماده 381 قانون آیین دادرسی مدنی ، به دادخواست فرجامی بايد برگ های زير پيوست دادخواست شود :
۱ - رونوشت يا تصوير مصدق حكم يا قراری كه از آن فرجام خواسته مي‌ شود .
۲ - لايحه متضمن اعتراضات فرجامی .
۳ - وكالت نامه وكيل يا مدرک مُثبِت سِمَت تقديم‌ كننده دادخواست فرجامی در صورتی كه خود فرجام‌ خواه دادخواست را نداده باشد .
طبق ماده 382 قانون آیین دادرسی مدنی ، دادخواست فرجام خواهی و برگ های پيوست دادخواست فرجامی بايد در دو نسخه و در صورت متعدد بودن طرف دعوا به تعداد آنها بعلاوه يك نسخه تنظیم شده باشد ، به‌ استثنای مدرك مثبت سمت كه فقط به نسخه اول ضميمه مي‌ شود . لذا بر اساس ماده 383 قانون آیین دادرسی مدنی ، دادخواستی كه برابر مقررات ياد شده در دو ماده قبل تقديم نشده و يا هزينه دادرسی آن پرداخت نگرديده باشد به جريان نمی افتد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دادخواست فرجام خواهی در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دادخواست فرجام خواهی پاسخ دهند .
منبع : دادخواست فرجام خواهی چیست