تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: دلیل گوشت اضافه مقعدی چیست؛ عمل لیزر زائده مقعدی
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
[تصویر:  %DA%AF%D9%88%D8%B4%D8%AA-%D8%A7%D8%B6%D8...DB%8C2.jpg]

گوشت اضافه مقعدی به معنی بروز هر نوع زائده گوشتی اضافی در اطراف مقعد است که به دلایل مختلف ممکن است ایجاد شود. این زائده با توجه به علت ایجاد آن ممکن است بدون علائم یا همراه با علائم دردناک دیگر باشد.
معمولا استفاده از روش های خانگی برای از بین بردن این زائده بی نتیجه است و اقدام به هرگونه درمان باید بعد از مشخص شدن علت گوشت اضافی مقعد انجام شود.
می توان گفت شایع ترین علت ایجاد این عارضه، بیماری های مقعدی درمان نشده است اما برای بررسی سایر دلایل ایجاد گوشت اضافه در مقعد تا پایان مقاله با ما همراه باشید:
زمان مراجعه به پزشک و تشخیص گوشت اضافه مقعدی
ممکن است گوشت اضافه مقعدی که متوجه آن شده اید بدون علائم یا همراه با علائم دیگری مثل درد، التهاب، سوزش، خارش، خونریزی و غیره باشد.
در هر دو صورت توصیه می کنیم با مشاهده گوشت اضافی در مقعد به پزشک مراجعه کنید تا علت دقیق ایجاد این زائده با بررسی های کامل از سوی پزشک مشخص شود.
تنها بعد از مشخص شدن علت این عارضه می توان مناسب ترین روش درمان را انتخاب کرد.
درمان گوشت اضافه مقعدی با لیزر
یکی از نکات مهم برای افرادی که دچار گوشت اضافه مقعدی شده اند، بازگرداندن زیبایی و عملکرد نرمال مقعد است. به همین دلیل درمان گوشت اضافه مقعدی با لیزر یکی از بهترین روش ها برای از بین بردن هرگونه زائده اضافی در این ناحیه است.
در گذشته تنها راه از بین بردن زائده های اضافی و درمان انواع بیماری های نشیمنگاهی عمل جراحی بود که مشکلات و عوارض بسیاری به همراه داشت.
البته هنوز هم از روش های جراحی سنتی برای درمان این عارضه ها استفاده می شود اما اکثر بیماران به دلیل مشکلات فراوان جراحی، روش لیزر را انتخاب می کنند.
طی این عمل با استفاده از اشعه لیزر و بدون ایجاد آسیب در بافت اطراف، گوشت اضافی برداشته می شود. مزایای عمل لیزر گوشت اضافه مقعد شامل موارد زیر است:
[list]
[*]بصورت سرپایی و بدون نیاز به بستری
[*]در کمتر از یک ساعت و بدون درد و خونریزی
[*]عدم عود یا بازگشت مجدد بیماری
[*]عدم ایجاد اسکار یا جای زخم حاصل از جراحی
[*]دوران نقاهت کوتاه در مقایسه با جراحی
[/list]
نشانه ها و علائم
علائم این زائده با توجه به علل ایجاد آن متفاوت هستند اما شایع ترین علائم ظاهری گوشت اضافه در مقعد شامل موارد زیر است:
[list]
[*]این زائده های گوشتی که در داخل رکتوم یا اطراف مقعد ایجاد می شوند، معمولا کوچکتر از چند میلیمتر هستند
[*]گاهی ممکن است دچار التهاب و خارش شود
[*]رنگ آنها تقریبا به رنگ پوست یا کمی تیره تر است
[*]بافت این زائده ها کمی نرم تر از اطراف آن است
[/list][تصویر:  %D8%B9%DA%A9%D8%B3-%DA%AF%D9%88%D8%B4%D8...%D8%AF.jpg]


دلایل گوشت اضافه مقعد

گوشت اضافه مقعدی ممکن است به دلایل گوناگون مثل ژنتیک، بیماریهای مقعدی، عدم رعایت بهداشت این ناحیه و ایجاد آسیب در مقعد ایجاد شود. در ادامه بخشی از اصلی ترین دلایل ایجاد این عارضه را بررسی خواهیم کرد:

شقاق یا زخم مقعد: شقاق یکی از بیماری های دردناک ناحیه مقعد و نشیمنگاه است که با نام زخم مقعدی هم شناخته می شود. وقتی که در ناحیه مقعد و رکتوم به دلیل وارد شدن فشار زیاد، زخم یا خراشی ایجاد شود که نسبتا عمیق است، شما به شقاق یا فیشر مقعدی مبتلا شده اید.
شقاق مقعدی
این بیماری دارای دو نوع حاد و مزمن است که با توجه به عمق و شدت زخم، نوع آن تعیین می شود. اگر در مرحله شقاق حاد (کمتر از شش هفته از شروع بیماری گذشته باشد) اقدام به درمان کنید، دچار شقاق مزمن نخواهید شد.

علائم شقاق شامل ایجاد درد، سوزش، خارش و خونریزی مقعدی هنگام اجابت مزاج است. زخم حاصل از این بیماری میتواند باعث تورم و ایجاد گوشت اضافه در مقعد شود.

اطلاعات بیشتر درباره این بیماری و روش های درمان شقاق

رابطه مقعدی: یکی از عوامل ایجاد بیماری های گوناگون مقعدی را می توان برقراری رابطه مقعدی دانست. این رابطه به دلیل ایجاد آسیب در عضلات اسفنکتر مقعد و عوارض خطرناکی که دارد، از سوی پزشکان منع می شود.
برقراری رابطه مقعدی بطور مکرر، ابتلا به عارضه هایی مثل بی اختیاری در دفع، بواسیر یا هموروئید، شقاق و گوشت اضافه مقعدی را به همراه دارد.

همچنین به دلیل ایمن نبودن این نوع رابطه احتمال ابتلا به انواع بیماری های مقاربتی وجود خواهد داشت.

بیماری کرون: یکی از بیماری های التهابی روده است که در سنین مختلف است ایجاد شود. بیماری کرون می تواند همه قسمت های دستگاه گوارش را درگیر کند اما بیشتر در بخش انتهایی روده و رکتوم مشاهده می شود.
شایع ترین علائم بیماری کرون شامل اسهال و یبوست مزمن است که ممکن است در نهایت منجر به ایجاد گوشت اضافه مقعدی شود.

زگیل تناسلی: این بیماری که نوعی ویروس پاپیلوم انسانی است و بیش از ۱۰۰ تیپ مختلف دارد، از بیماری های مقاربتی بسیار شایع است.
زگیل تناسلی
زگیل تناسلی با برقراری رابطه جنسی به راحتی منتقل می شود و می تواند باعث ایجاد زائده های گوشتی در نواحی تناسلی، اطراف مقعد و حتی گلو و دهان شود. گاهی افراد زائده های زگیل تناسلی را با گوشت اضافه مقعدی اشتباه می گیرند.

البته زگیل ها ممکن است به صورت دسته ای یا چندتایی نمایان شوند و برای پیشگیری از پخش شدن آنها باید هرچه زودتر برای درمان اقدام کنید. 

ممکن است ویروس زگیل تناسلی یا hpv همیشه در بدن باقی بماند، اما برای از بین بردن زائده ها و کنترل بیماری می توان از روش های لیزر و کرایوتراپی استفاده کرد.

ادامه در دکتر بیژن عابدیان