تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: واسطه گري درتجارت الکترونيک
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
پرديس فناوري کيش_طرح ملي مشاوره متخصصين صنعت و مديريت_گروه فناوري اطلاعات و ارتباطات

واسطه گري درتجارت الکترونيک
واسطه ها نقش مهمی در تجارت ایفا می کنند. آن ها با دریافت مبلغی فعالیت ها و خدماتی را برای خریداران و فروشندگان ارائه می دهند. انواع مختلفی از واسطه گری وجود دارد. رایج ترین نوع واسطه گری در دنیای واقعی مثال عمده فروشی و خرده فروشی است. در دنیای مجازی، واسطه ها علاوه بر این روند اطلاعات را نیز کنترل می کنند. این نوع واسطه های الکترونیکی با نام دلالان اطلاعات نیز شناخته می شوند.

 
نقش و ارزش واسطه ها در بازارهاي الکترونيکي
تولید کنندگان و مصرف کنندگان در بازارهای الکترونیکی مستقیماً با هم ارتباط برقرار می کنند:
تولید کنندگان اطلاعاتی را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند. سپس آن ها از میان محصولات موجود انتخاب می کنند. به طور کلی، تولید کنندگان هستند که قیمت ها را مشخص می کنند. گاهی اوقات دو طرف بر سرقیمت با هم مذاکره می کنند. البته گاهی اوقات برقراری ارتباط مستقیم بین این دو کار ساده ای نبوده یا مطلوب نیست. این جا است که واسطه ها وارد عمل می شوند. واسطه ها چه انسانی چه الکترونیکی ، می توانند پنج محدودیت مهم زیر را در برقراری ارتباط مستقیم از بین ببرند.

1- هزينه هاي جستجو :
پیدا کردن تولید کنندگان و مصرف کنندگان ممکن است هزینه بر باشد. در بازار الکترونیکی، هزاران محصول در میان هزاران فروشنده و میلیون ها مصرف کننده مبادله می شود. ممکن است تولید کنندگان در ارزیابی دقیق تقاضای مصرف کنندگان برای محصولی جدید با مشکل روبه رو شوند. اقلام جدید ممکن است هرگز تولید نشوند، فقط به این دلیل که هیچ کس نمی داند تقاضا برای آن ها وجود دارد. برخی از واسطه ها پایگاه های داده ای برای شناسایی نیازهای مشتریان دارند و می توانند تقاضا را پیش بینی کرده و با ارسال اطلاعات از تولید کنندگان به مشتریان و تطبیق خواسته های مشتریان با محصولات و یا خدمات باعث کاهش هزینه های جستجو شوند.

2- حفظ اسرارمحرمانه :
چه خریدار و چه فروشنده ممکن است مایل باشد نام وی فاش نشود با دست کم برخی از اطلاعات مربوط به کسب و کار را محفوظ نگه دارد. واسطه ها می توانند پیغام ها را منتقل کرده و قیمت ها مشخص کنند و تصمیم گیری ها را انتقال دهند بدون این که هویت یک یا هر دو طرف فاش شود.

3- اطلاعات ناقص :
ممکن است خریدار به اطلاعات بیشتری نسبت به آن چه فروشنده قادر یا مایل به اعلام آن است نیاز داشته باشد. مثلاً بخواهد اطلاعاتی در مورد کیفیت محصول، محصولات رقابتی یا آماری از میزان رضایت مصرف کنندگان در اختیار داشته باشد. واسطه می تواند اطلاعات مربوط به محصول را از منابعی به جز تولید کننده آن مثلاً از ارزیاب های مستقل و مصرف کنندگان دیگر دریافت کند. وب سایت های مستقل متعددی وجود دارند که چنین اطلاعاتی را ارائه می دهند (مانند consumerguide.com,mysimon.com,bizrate.com )

4- ريسک قرارداد :
ممکن است مصرف کننده پس از دریافت محصول بهای آن را نپردازد یا تولید کننده ممکن است محصولی با کیفیت پایین تر از محصول درخواست شده را ارسال کند یا ارسال کالا به نحو مطلوب نباشد. واسطه ها ابزارهایی دارند که چنین ریسک هایی را کاهش می دهند . اولاً دلالان می توانند اطلاعات مربوط به روابط تولید کننده و مشتری را اشاعه دهند. خطر انتشار رفتار نادرست یا عدم تایید عمومی هم تولید کننده و هم مشتری را تهدید می کند و سعی خواهند کرد از استاندارد واسطه تبعیت کنند تا قرار دادی منصفانه بین آنها بسته شود. گاهی اوقات واسطه مسئولیت رفتار مقابل رفتار طرفین معامله را می پذیرد و به نوبه خود مانند پلیس عمل میکند. سوم این که واسطه می تواند در مقابل رفتارهای نادرست تضمینی ارائه دهد. صنعت کارت اعتباری از تمام این سه راهکار استفاده می کند تا خطر مواجه شدن با ریسک از سوی تولید کننده و مصرف کننده را کاهش دهد.
در حوزه حراجی Online ، برخی شرکت ها به عنوان آژانس های میانجی عمل کرده، بهای پرداخت شده از سوی خریدار را دریافت کرده و آن را تا زمان ارسال محصول یا خدمات توسط فروشنده نزد خود نگه می دارند. آنگاه اگر مصرف کننده از محصول راضی بود، این آژانس مبلغ را به فروشنده و محصول را به خریدار مسترد می کند.

5- قيمت گذاري هاي نامناسب :
تولید کننده و مشتری ممکن است با هم بر سر قیمت محصول به توافق برسند. و به این ترتیب فرصت معاملات بهتر را از دست بدهند. این وضعیت معمولاً در پی مذاکره برای تعیین قیمت محصولاتی منحصر به فرد یا سفارشی ماننداملاک به وجود می آید واسطه ها می توانند با استفاده از مکانیزم های قیمت گذاری معاملات منصفانه ای را در پی داشته باشند. برای مثال می توانند از معاملات غیر منصفانه در بازارهای بورس جلوگیری کنند.
 
www.kishtech.ir