تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: اهمیت تولید قطعات الکترونیکی در صنعت
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
طراحی در هر قدم از چرخه تولید مهم است زیرا باعث تولید محصولی با بهره وری مناسب می شود. ساخت قطعات الکترونیکی در صنعت مثل قرار دادن تکه هایی از پازل کنار یکدیگر است. هر قطعه از تعداد زیادی قطعات ساخته شده است که مجموع اینها واحد کاملی را می سازند که از هر قسمت از آن استفاده می شود.
با پیشرفت اقتصاد، علم و فناوری، قطعات الکترونیکی محبوبیت خاصی در بین زندگی مردم پیدا کردند.
محبوبیت قطعات الکترونیکی در بین مردم به این علت بوده که زندگی و ارتباطات آن ها از طریق وسایل الکترونیکی آسانتر شده است.
 
تاثیر اصلی طراحی قطعات الکترونیکی
وقتی قطعات الکترونیکی وارد چرخه تولید می شوند، شماتیک و ساخت سخت افزار به نحوی که بهره وری داشته باشد طراحی می شود. در فرآیند تولید باید اطمینان حاصل شود که هر قطعه تولیدی به خوبی با قطعه دیگر در ارتباط است. برد الکترونیکی پایه و اساس اصلی قطعات الکترونیکی است و قطعات الکترونیکی دیگر اطراف برد ساخته و بررسی می شوند.
بنا بر گفته هایی که در بالا داشتیم، دلیل اصلی اهمیت طراحی برد الکترونیکی نیز در چرخه تولید قطعات الکترونیکی، تولید محصول نهایی با بهره وری لازم است.
در فروش قطعات الکترونیکی صنعتی معمولا رقابت زیاد است و راههای مختلفی برای ساخت آن ها وجود دارد. به طور مثال اگر چه برندهای مختلف گوشی موبایل شبیه به یکدیگر هستند اما مسلما آیفون با بقیه متفاوت خواهد بود.
طبیعتا صنایع بیشترین سرمایه گذاری را روی واحد طراحی دارند. به طور مثال نمونه کارهای جهان الکترونیک را می توانید در گالری محصولات مشاهده کنید. طراحی برد الکترونیکی در جهان الکترونیک تقریبا برای هر صنعتی انجام شده است. طراحی قوی همیشه در میدان رقابت پیروز می گردد. مسئله ای که هر صنعتی خواستار آن بوده و خواهد بود.
ابزارهای مدل سازی و طراحی برای کمک به طراحان قطعات الکترونیکی و توسعه آن ها ایجاد شده است.
 
عامل طراحی موفق قطعات الکترونیکی
 
نکاتی سودمند که در فرآیند طراحی کمک خواهد کرد، ذکر می کنیم. تقارن و تناسب در طرح نهایی قطعات الکترونیکی و توابع هر قسمت از خروجی مانند دکمه خاموش/روشن باید برقرار باشد تا مشتری در نگاه اول متوجه شود.
 
در حالی که طراحی اهمیت دارد، بهره وری همیشه در طراحی هر قسمت در اولویت قرار دارد. طراحی قطعات الکترونیکی باید در هر قسمت از آن دیده و اطمینان حاصل شود که کارایی لازم را دارد. همچنین زیاده روی در طراحی نیز باعث بهم ریختگی و شلوغی نمای کلی محصول می شود. سادگی همیشه کلید اصلی برای طراحی موفق خواهد بود.
 
نکات طراحی PCB :
[list]
[*]از تمام ناحیه PCB استفاده کنید. این را در نظر داشته باشید تراکم در برد نمایان می شود. از قطعات که زیاد به یکدیگر نزدیک باشند پرهیز کنید زیرا موقع لحیم کاری و استفاده از دستگاه pick and place  مسئله ایجاد می کند.

[*]Trace ها به اندازه کافی عریض باید باشند. اگر جریان مورد نیاز از چند صد میلی آمپر بیشتر باشد، ممکن است حداقل عرض trace به اندازه کافی بزرگ نباشد. چندین عامل در این امر دخیل هستند، مثل اینکه آیا trace خارجی در مقابل لایه های درونی-خارجی می تواند جریانی بیشتر از یک درونی برای ضخامتی یکسان داشته باشد. از ماشین حساب trace برای تعیین دقیق عرض استفاده کنید.

[*]آماده سازی، چاپ و بررسی مجدد فایل برای تمام اتصالات ممکن است همراه با خطا باشد. بیشتر بسته های نرم افزاری PCB شامل کتابخانه برای بخش الکترونیکی است تا تمام قطعات و پین ها توازن داشته باشند. اگر مولفه هایی را کتابخانه نداشته باشد، احتمال خطا بالا می رود. بررسی مجدد این مرحله باعث صرفه  جویی در زمان و هزینه می شود.

[*]چاپ مقیاس 1:1  باشد تا تمام قطعات روی برد جای گیرند.

[*]مکان یابی و جداسازی خازن. خازن جداکننده باید نزدیک پین و با ولتاژ ثابت روی ریل منبع تغذیه قرار داشته باشد.

[*]طرح رگلاتور با خروجی متغیر را بهینه کنید. دو نوع رگلاتور با ولتاژ الکترونیکی داریم : رگلاتور خطی و رگلاتور سوئیچینگ. رگلاتور خطی ارزان و طرح آن آسانتر است اما انرژی زیادی هدر می دهد اما رگلاتور سوئیچینگ برای مدار با قدرت بالاو نویز پایین کاربرد دارد و پیچیده تر و کارآمدتر است.

[*]وایا کور و مدفون. وایا کور لایه بیرونی را به لایه میانی و وایا مدفون لایه های میانی را به یکدیگر وصل می کند. وایا traceها را در لایه ها به یکدیگر متصل می کنند. هر دو نوع وایا در اندازه و بالطبع قیمت برد مدار چاپی اثر گذارند و محدودیت هایی در نحوه قرارگیری لایه ها روی برد دارند.
[/list]
 
نتیجه
وقتی قطعات الکترونیکی طراحی مناسبی داشته باشند، روی نظر مشتری نیز تاثیر مثبتی خواهد گذاشت. بهره وری و طراحی مطلوب کنار یکدیگر مجموعه قوی را ارائه می دهند.



منبع jec
رله چیست و چگونه کار میکند؟
رله یک قطعه الکترومکانیکی است که کاربرد آن در مدارات الکتریکی مانند یک کلید ساده می باشد با این تفاوت که برخلاف کلید که برای باز و بسته شدن آن باید به صورت دستی عمل کرد در رله باز و بسته شدن بوسیله جریان الکتریکی انجام می شود. استفاده از رله این امکان را به ما می دهدکه بتوانیم دو بخش مجزاییک سیستم را که دارای دو منبع ولتاژ مختلف هستند، از هم جدا کنیم.

به عنوان مثال با این قطعه میتوانیم یک موتور الکتریکی ۲۲۰ ولت را به وسیله میکرو کنترلر که دارای ولتاژ ۵ ولت است بدون هرگونه اتصال فیزیکی بین آنها راه اندازی کنیم. رله از سه بخش سیم پیچ، فنر و کنتاکت ها تشکیل شده است.






وقتی جریان در سیم پیچ جاری می شود یک میدان مغناطیسی در اطراف سیم پیچ ایجاد شده و موجب جذب میله آهنی توسط سیم پیچ می شود. انتهای میله آهنی مانند یک سوئیچ عمل کرده و مدار را باز یا بسته می کند. وقتی سیم پیچ مغناطیسی نباشد فنر موجود در رله میله آهنی را به حالت طبیعیش (باز یا بسته) برمیگرداند. در بلوک دیاگرام رله های الکترومکانیکی فنر نشان داده نشده ولی این فنر به صورت داخلی وجود دارد. نحوه عملکرد رله در رله‌ها یک آهنربای الکتریکی وجود دارد که با استفاده از یک ولتاژ کم، باعث مغناطیس شدن هسته و حرکت دادن یک صفحه شده و باعث اتصال دو سر ترمینال خواهد شد.

اگر ترمینال سیم پیج به ولتاژ پایین مثل ۵ ولت متصل شود، اتصال مشترک پایین آمده و در این حالت اتصال NC جدا شده و به اتصال NO متصل می‌شود؛ و اگر ولتاژ ۵ ولت قطع شود، فنر موجب کشیده شدن صفحه به سمت بالا شده و اتصال را از NO قطع کرده و به NC متصل می‌کند. شما توسط پایه مشترک که بین دو ترمینال NC و NO حرکت می‌کند می‌توانید حالت پیش فرض خاموش یا روشن را برای رله در مدار خود انتخاب کنید.

وقتی كه ماژول رله‌ 5 ولت را خریداری می‌كنید باید نسبت به چند متغیر دقت داشته باشید: 1. ولتاژ و جریانی كه برای حركت دادن تیغه لازم است. 2

. ولتاژ و جریان بیشینه‌ای كه می‌تواند در تیغه و اتصالات آن به وجود آید.

3. تعداد تیغه‌ها (به طور كلی 1 یا 2)

4. تعداد اتصالات تیغه‌ها (به طور كلی 1‌یا 2)

5. کنتاکت ها که می توانند به طور طبیعی باز یا به طور طبیعی بسته باشند. منظور از حالت طبیعی زمانیست که به سیم پیچ رله ولتاژی متصل نباشد.

در یک رله ممکن است چندین کنتاکت وجود داشته باشد. کنتاکت هایی که درحالت طبیعی باز هستند راnormally open یا NO و کنتاکت هایی که در حالت طبیعی بسته هستند راnormally close یا NC میگویند. کاربردهای رله حفاظتی زیمنس :

• حفاظت اضافه جریان

• حفاظت موتور

• حفاظت ترانسفورماتور

• حفاظت بانک خازنی

• حفاظت فیدر

• حفاظت در مقابل جرقه

• حفاظت خطای زمین

• حفاظت ولتاژ و فرکانس

• رله وصل مجدد

• و …

معیار انتخاب رله حفاظتی زیمنس آلمان در ایران :

• سنجش سرعت العمل : به منظور حدفاصل زمانی تشخیص خطا و عکس العمل آنها در مقابل خطا

• دقت در تشخیص خطا : تشخیص درست قسمت آسیب دیده و جداسازی قسمت معیوب

• حساسیت جریان : واکنش در مقابل جریان غیر مجاز پایه های رله در تمامی رله ها دو پایه وجود دارد دارد که مربوط سیم پیچ آن است. اکثر رله ها با برق DC کار می کنند.(

و گاهی با برق AC) ولتاژی که باید به سیم پیچ اعمال شود تاrelay کار کند بر روی آن درج شده است.

هرگاه برق dc مورد نیار به به پایه های سیم پیچ اعمال شود، تیغه های relay از حالت قبلی خود خارج شده. و با قطع ولتاژ از سیم پیچ، تیغه ها به حالت اولیه خود باز می گردند. هرگاه relay در حالت خاموش است.

به تیغه کلیدی که در حالت مدار باز است Normally Open یا (NO) گفته می شود. به تیغه کلیدی که در حالت مدار بسته استNormally Closed یا (NC) گفته می شود. به تیغه مشترک بین NO و NC در رله Common یا com گفته می شود. برای درک بهتر به عکس بالا توجه کنید.
https://electrorobot.ir/product/relaysmajol5v8chanel
جهت اشنایی بیشتر با شرکت نیکاپایان کامجو عرضه کننده انواع خدمات ماشین آلات صنعتی، نقشه کشی، برشکاری صعنتی و ... از این لینک مراجعه کنید
جهت اشنایی بیشتر با شرکت نیکاپایان کامجو عرضه کننده انواع دستگاه بسته بندی، دستگاه بسته بندی حبوبات و دستگاه بسته بندی ساشه ای ، نقشه کشی، برشکاری صعنتی و ...