تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: آی سی تی(ICT) روستایی چیست؟
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در يك اقدام  فراگير ده   هزار روستاي كشور را  به دفاتر ارتباطات و فناوري اطلاعات روستايي تجهيز نمو د. اين دفاتر علاوه بر ارائه خدمات مختلفي  مانند پست، پست بانك، تلفن و ساير خدمات دولتي، ارتباط روستاهاي مورد نظر را با شبكه اينترنت  فراهم مي‌نمايند. و  براي هريك از روستاهاي مورد نظر حداقل يك نقطه دسترسي به اينترنت ايجاد مي‌نمايند. اجراي اين پروژه ضريب نفوذ تلفن ثابت را نيز در روستاها افزايش خواهد داد. علاوه بر خدمات پستي و ارتباطي، اين دفاتر زمينه لازم جهت ارائه خدمات ساير سازمان‌هاي دولتي را نيز فراهم مي‌نمايند. سازمان‌هايي مانند وزارت جهاد كشاورزي، سازمان تعاون روستايي، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، وزارت آموزش و پرورش و ساير نهادهاي دولتي خدمات مختلفي را به روستاييان ارائه مي‌نمايند. با بهره‌گيري از دفاتر خدمات فناوري ارتباطات و فناوري اطلاعات روستايي اين سازمان‌ها مي‌توانند خدمات خود را به صورت الكترونيكي به روستاييان عرضه نمايند و بسياري از مشكلات روستاييان مانند تردد به شهرها براي استفاده از خدمات دولتي رفع خواهد گرديد.     

[تصویر:  1-5.jpg]


 


 عمده‌ترين اهداف طرح عبارتند از:


·        ارائه خدمات ارتباطي و اطلاعاتي به صورت يكپارچه و مجتمع به روستاييان


·        افزايش ضريب نفوذ تلفن ثابت در روستاها و دسترسي خانوارهاي روستايي به تلفن ثابت


·        ايجاد بستري براي ايجاد وتوسعه خدمات دولت الكترونيكي به صورت پيشخوان دولت در روستا


·        افزايش دسترسي روستاييان به شبكه جهاني اينترنت


·        ارائه فضا و امكانات ارتباطي و اطلاعاتي مورد نياز به ساير نهادها و سازمان‌هاي فعال در روستا


·        اين پروژه ده هزار روستا را در سرتاسر كشور تحت پوشش قرار دادهاست.انتخاب بر اساس تراکم جمعیت و وجود سيستمهای انتقال مناسب صورت گرفته و هزينه طرح از سوي شرکت مخابرات ايران  تامين‌ مي‌گردد.  مسئوليت اجرای طرح  در هر استان بر عهده شركت مخابرات استان است. شركت مخابرات هر استان ضمن برگزاری مناقصات نسبت به تامين تجهيزات و ايجاد امکان  انتقال اطلاعات با انتشار آگهی  نسبت به انتخاب يک کارگزار از بخش خصوصی يا تعاونی جهت تصدی واداره دفاتر هر استان اقدام نموده و نظارت بر ارائه خدمات را بر عهده دارد.


   خدمات ارتباطي ، پستی ، پست بانک و فناوری اطلاعات از جمله خدمات دفاتر روستایی است که ارائه تمامی خدمات تلفنی راه دور و بین المللی  وتلفن همراه همچنین ارائه کلیه خدمات پستی رایج و نمابرو خدمات تجارت الکترونیک از جمله وظایف این دفاتر است.علاوه بر  آن  قبول و پرداخت حوالجات دریافت و پرداخت  قبوض آب - برق - تلفن  و نظائر آنها،   افتتاح و  عملیات سپرده  قرض الحسنه  و سرمایه گذاری کوتاه مد ت   دریافت و پرداخت وجوه به نمایندگی از طر ف دستگاههای دولتی وسازمانها را نیز از دیگر وظایف این دفاتر می توان بر شمرد.


   خدمات اینترنتی مانندپست الکترونیک  استفاده از سایت های اطلاع رسانی مانند نتایج آزمونها وکشاورزی وغیره   باراندازی (download) کتب و مقالات و محصولات الکترونیکی   تایپ وتکمیل فرمهای روی خط مشتریان   چاپ لیزری و اسکن کردن مدارک  خدمات اینترنتی برای خرید و فروش الکترونیکی نیز از خدمات فناوری اطلاعات این دفاتر می باشد .


گرچه ضريب نفوذ فناوري اطلاعات و ارتباطات در روستاهاي كشور ما بسيار پايين است، ليكن توسعه اين فناوري مي‌تواند در اندك زماني تاثيرات قابل توجهي به همراه داشته باشد. تاثیرات همه جانبه این طرح از نظر اجتماعی ،اقتصادی ،سیاسی و فرهنگی چشمگیر است . به ویژه آنکه بر اساس ماده 40 برنامه پنج ساله چهارم نیز لزم بکار گیری فن آوری اطلاعات و ارتباطات در روستا ها و ارایه خدمات متنوع با هدف ارتقای مهارت روستاییان و تمهید فرصت های شغلی مورد تاکید قرار گرفته است .