تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: صفحه آرایی
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
صفحه ارایی ، نمونه صفحه ارایی
صفحه آرایی یا بهتر بگوییم طرح‌بندی (Layout) ، دانشی است که به آراستن یک سند ، کتاب یا صفحه می پردازد . صفحه آرایی تنها در آراستن کتاب ها و صفحات کاربرد ندارد بلکه می توان در نمودارهای سیستم گردش کار ، الگوها ، شکل خروجی چاپگر نیز از صفحه آرایی استفاده کرد. هنر صفحه آرایی توقف کردن مخاطب و خواننده و جلب توجه او است. صفحه آرایی از اصولی است که خواننده را برای خواندن و پیگیری و ادامه دادن صفحات ترغیب خواهد کرد. در صورتی این توانایی با صفحه آرایی ایجاد خواهد شد که شناخت درستی از مخاطب حاصل شده باشد. بنابراین با توجه به افزایش استفاده و کاربرد صفحه آرایی در جامعه امروزی لازم است صفحه آرایی مورد توجه بیشتری قرار گیرد. برای موفقیت در اجرای صفحه آرایی بهتر و ارزشمندتر نسخ و اسناد انتخاب خدمات ویژه و منحصربفرد همچون خدمات صفحه آرایی شرکت افراگرافیک ضروری است. پیشنهاد می کنیم نمونه کارهای صفحه آرایی را مشاهده کنید. "صفحه آرایی" و یا "لی اوت" از هنرهای گرافیک است که با استفاده از عناصر نوشتاری و تصویری روابطی مناسب و موزون بصری در فضای مورد نظر ایجاد خواهد کرد.در گذشته و تاریخچه "صفحه آرایی" سومری ها مطالب و مفاهیم خود را بر روی لوح های گلی می نوشتند . صفحات کتاب های اولیه به صورت خشت های گلی بر روی دیوارهای اتاق نصب می شد سپس از پوست حیوانات برای تولید کتاب موردنظر استفاده می کردند و با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی کتاب های کاغذی تولید شد. هدف از صفحه آرایی کتاب یا روزنامه ها ایجاد انگیزه بیشتر برای خواندن ، راحتی در خواندن و ایجاد زیبایی با به کارگیری عناصر بصری است. صفحه آرایی مناسب و شکیل باید خواننده و مخاطب را راغب کند . یک صفحه آرایی استاندارد در توسعه و رشد فرهنگ تاثیر شگرفی خواهد داشت و ذائقه بصری خوانندگان را نیز تحت تاثیر قرار داده و اصلاح یا تقویت می کند. در صفحه آرایی به دلیل پی در پی بودن آرایش صفحات کتاب ها ، روزنامه ها و مجلات برای برقراری هماهنگی باید به مجموعه صفحات توجه کرد. در واقع در اینجا این نكته متذکر می شود که قطع ، موضوع و مخاطب كتاب باید براساس چهارچوبی استاندارد و كرسی بندی مناسبی قرار گیرند. صفحه آرایی هر صفحه نیز براساس این شبکه بندی انجام می شود و برای داشتن یک شبکه بندی مناسب ضرورت دارد که فضای صفحه دارای تناسبی موزون و چشم نواز باشد. ابعاد صفحات کتاب های موجود عموماً مطابق اندازه های طلایی و یا بسیار نزدیک به آن است. برای انجام صفحه آرایی بیش ازهر چیز به تصمیم گیری قاطع، ثبات و برنامه ریزی نیاز است، چرا که هدف از صفحه چینی روزنامه ،ایجاد انگیزه بیشتر برای خواندن، سهولت در خواندن و ایجاد زیبایی با به کارگیری عناصر بصری معقول در جذب خواننده است. صفحه آرایی خوب و مناسب با موضوع کتاب میتواند رغبت خواننده و مخاطب را افزایش دهد.
موارد مهم در صفحه آرایی
جهت ، سو ، نگاه و چیدمان تصاویر در صفحه آرایی. در کتاب های تصویری ، نحوه چیدمان تصاویر و جاگذاری آن ها باید با توجه به مطالب و محتوایی که در کنار آن قرار می گیرند ، انجام شود. تصاویر باید متناسب با تاثیر متقابلی که بر خواننده خواهند گذاشت در صفحات جاگذاری شوند. به طور معمول تصاویر به جهات راست ، بالا ، چپ و پایین متمایل خواهند شد . بنابراین باید مطالب و متونی که در کنار تصاویر نیز درج می شوند متناسب با جهت تصویر هماهنگ شده و درج شوند . عناصر بصری . عناصر بصری برای مورد توجه قرارد دادن یک تیتر یا متن در صفحه آرایی به کار می رود . در استفاده و انتخاب عناصر گرافیکی و بصری باید به سادگی و خوانایی متن نیز توجه كرد. آرامش خواننده و سهولت در خوانندن متن و از همه مهمتر ایجاد انگیزه در وی برای مطالعه مطلب از مهمترین اهداف به کارگیری عناصر گرافیکی می باشد.
اهمیت طراحی جلد كتاب یا مجله
مهمترین رکن کتاب سازی و صفحه آرایی جلد كتاب است که نقش آن پوشش و حفاظت صفحات كتاب است. در طراحی جلد کتاب علاوه بر در نظرگرفتن زیبایی ، استحکام آن و استفاده از مواد مرغوب در ساخت آن اهمیت بسیاری دارد. طراحی جلدی زیبا برای حفظ كتاب از اهمیت بالایی در صفحه آرایی برخوردار است. در گذشته جلد كتابهای قدیمی با پوست و چرم و پارچه های مقاوم تهیه میشد . در صفحه آرایی های امروزی نیز از پوست و چرم مصنوعی و پارچه های زیبا برای صحافی كتابهای نفیس و ارزشمند استفاده می شود. برخی از صحافان جعبه و یا صندوق نیز برای حفاظت بیشتر از کتاب های ارزشمند تولید می کنند. با توجه افزایش استفاده انسان ها از کتاب ها برای صحافی کتاب ها و مجلات از جلد های ساده و مقوایی استفاده می شود. البته با پیشرفت تکنولوژی در صفحه آرایی کتاب ها و فراهم شدن امکانات بسیار زیاد صفحه آرایی طرح ها و رنگ های متنوعی برای جلد کتاب ها تولید می شود . امروزه در طراحی جلد کتاب ها علاوه توجه به جنبه محافظتی کتاب به زیبایی طراحی و اثربخشی آن در خواننده نیز توجه می شود. در صفحه آرایی و طراحی جلد کتاب ، موضوع و محتوای کتاب در قالب طرح و تصویر با جلوه ای زیبا برای تاثیرگذاری در رویحه مخاطب نمایان می شود . نام و عنوان کتاب متناسب با طراحی روی جلد درج می شود. طرح روی جلد كتابهای امروزی تنوع بسیار زیادی نسبت به گذشته دارند . این تنوع که شامل جنس کتاب نیز می شود را می توانید با مراجعه به فروشگاه ها و کتابخانه ها مشاهده کنید. اما نکته مهم که در خدمات صفحه آرایی شرکت افراگرافیک به آن توجه ویژه ای می شود به کارگیری اصول طراحی منحصربفرد در پاسخگویی به نیازهای مخاطبان و خواننده و فهم بهتر موضوع کتاب با مشاهده جلد کتاب است . در صفحه آرایی اصولی شرکت افراگرافیک اثری هنری که با موضوع کتاب تلفیق شده خلق خواهد شد که بدون شک اثرگذاری بسیار زیادی در مخاطب خود خواهد داشت.
عناصر تشکیل دهنده جلد کتاب :
جنس جلد كتاب ، عنوان كتاب ، طراحی جلد ، نشان و علامت ناشر ، عطف و پشت جلد كه در برخی مواقع ساده و در برخی شامل اطلاعاتی در خصوص متن كتاب ، نشان ، علامت و آدرس ناشر و قیمت كتاب و باركد و نیز مؤلف و مترجم می شود.
 طراحی شناسنامه كتاب
 منظور از شناسنامه کتاب ارائه اطلاعاتی از کتاب شامل نام كتاب، مؤلف، مترجم، ویراستار، لیتوگرافی، چاپخانه، تعداد نسخه های چاپ شده و نوبت و تاریخ جاپ و مشخصات ناشر می باشد که می تواند در قالب گرافیکی و رنگ بندی زیبا و چشم نواز طراحی شود .
طراحی فهرست كتاب در صفحه آرایی
 فهرست بندی و طراحی فهرست برای کتاب عموما برای فهم کلی موضوع کتاب و بخش بندی های آن و همچنین دسترسی آسان و سریع به محتوای هر كتاب انجام می شود . فهرست کتاب همانطور که در کتاب های خود مشاهده کرده اید در ابتدای کتاب درج می شود . فهرست کتاب شامل تمامی فصل ها و زیرفصل های کتاب می شود که با شماره گذاری بخش ها دسترسی سریع را برای خواننده فراهم می کند. گاهی كتابهای قطور مانند رمانها كه هیچگونه بخش بندی و فصل بندی و تیتری جز عنوان اصلی ندارد، فهرست لازم ندارند.
 در تهیه صفحات فهرست و یا هر صفحه دیگری از یك كتاب و برای حفظ هماهنگی لازم بین تمامی صفحات آن نیازمند طراحی چهارچوبی خاص برای كلیه صفحات هستیم. در واقع اسكلت بندی استاندارد فهرست موجب می شود كه صفحات كتاب با نظمی واحد به دنبال هم قرار بگیرند .تمامی صفحات از جمله : عنوان ، فهرست ، شناسنامه ، متن و … بایستی از این چهارچوب پیروی كنند تا تعادل بصری و تناسبات همگونی در صفحات احساس شود .
 طراحی صفحه عنوان کتاب
 در صفحه آرایی کتاب نام کتاب با اهمیتی که در جذب مخاطب دارد بهترین جای صفحه عنوان درج می شود. طراحی صفحه عنوان یا نام کتاب ذوق و سلیقه ای زیبا از ذهنی خلاق می طلبد تا جلوه خاصی در نگاه مخاطب داشته باشد. در صفحه آرایی کتاب یا مجلات ، باید طراحی صفحه عنوان و مطالب با دیگر صفحات کتاب هماهنگی داشته باشد . در واقع تبعیت صفحه عنوان از اسكلت بندی اصلی که برای صفحات دیگر نیز تعریف شد ، ضروری است.
 طراحی صفحات
 همانگونه كه در تعریف صفحه آرایی بیان کردیم ، موضوع و مخاطبان هستند که نوع و نحوه طراحی صفحات آن را مشخص میکنند. بنابراین قبل از طرح بندی صفحات و آرایش آن ها باید چهارچوب کلی و استانداردی ایجاد کنیم سپس به آرایش و طراحی صفحات بپردازیم . در صفحه آرایی و ترکیب بندی صفحات کتاب باید چهارچوب کلی که در بخش های مختلف به آن اشاره کردیم را مورد توجه قرار داد . طرح کلی صفحات یکسان است و فقط در جزئیات طراحی صفحات متفاوت خواهد بود .
صفحه آرایی روزنامه صفحه بندی کتاب و صفحه بندی مجلات
طراحي و صفحه آرايي را مي توان در 3 قالب مهم  صفحه بندی روزنامه ، صفحه بندی كتاب و صفحه بندی مجلات تقسيم بندي نمود:
 1- روزنامه ها به دليل وظيفه اطلاع رساني و داشتن آيتم هاي مختلف خبري، خوانندگان خاص و تقريباً ثابتي را دارا مي باشند كه ديگر احتياجي به صفحه آرايي و گرافيك خاص و خلاقيت و نوآوري بديع در هرشماره را ندارد، اگرچه نوع طراحي آنها باعث جذب بيشتر خوانندگان و افزايش تيراژ روزافزونشان مي شود.
 2- طراحي و صفحه آرايی كتاب ها نيز مطابق با سلايق خوانندگان و موضوعات آنها انجام مي پذيرد؛ سادگي و در اغلب موارد عدم گرافيكي بودن صفحات از ويژگي خاص كتاب هاست، چرا كه پيش فرض مطالعه كتب، نياز مخاطب به مطالب كتاب تشخيص داده شده و صفحه آرايي را جزو عوارض و فرعيات آن مي شمارند و بيشتر به نوع چاپ و جنس ورق هاي كتاب، بها داده مي شود.
 3- گروه سوم نشريات و مجلات هستند، آنها نشرياتي هستند كه اغلب به صورت متناوب و در بازه زماني مشخص براي گروه سني خاص چاپ شده كه در آن سعي مي شود موضوع واحدي در قالب هاي مختلف بررسي شود.
 مهم ترين بعد يك مجله را گرافيك و صفحه آرایی ممتاز ان مشخص مي كند، شايد بتوان جمله را بدين سان گفت كه تكنيك هاي گرافيكي مجلات، امري ضروري، لازم و غيرقابل اجتناب است؛ چرا كه وقتي مجله اي در پيش خوان روزنامه فروشي ها يا فروشگاه هاي تصوير پرزرق وبرق مجلات مي باشد. از اين روست كه صفحه آرايی و طراحي مجلات نوعي اصول تبليغي به شمار مي رود و گرافيست هاي مجلات مي بايست علاوه بر دانش گرافيكي لازم و تجربه كافي، از علم روانشناسي در جذب مشتري نيز آگاه باشد.
  روزنامه‌ها به دلیل این که یکی از ابزارهای اطلاع‌رسانی هستند و آیتم‌های مختلف خبری زیادی نیز دارا می باشند ، خوانندگان خاص و تقریباً ثابتی را دارند به همین دلیل نیازی به صفحه‌آرایی و طراحی گرافیکی خاص و خلاقانه در هر شماره ای که منتشر می شود ، ندارد . البته طراحی و صفحه بندی جذاب روزنامه جذب بیشتر خوانندگان و افزایش تیراژ آن می‌شود . طراحی و صفحه‌آرایی کتاب‌ها نیز متناسب و مطابق با سلایق خوانندگان و موضوعات آنها انجام می‌ شود ؛ یکی از ویژگی های بارز و خاص کتاب ها سادیگی و در برخی موارد عدم گرافیکی بودن صفحات می باشد . در صفحه آرایی کتاب ها بیشتر به جنس ورق ها و نوع چاپ اهمیت داده می شود و طراحی گرافیکی آن فرعیات کار محسوب می شود.
 نشریات و مجلات ، می توان گفت نشریاتی هستند که در بازه زمانی مشخصی به طور متناوب با هدف قرار دادن گروه سنی خاصی منتشر می شوند که در آن موضوع واحدی در قالب‌های مختلف بررسی می گردد. مهم‌ترین بعد یک مجله را گرافیک و صفحه‌آرایی ممتاز آن مشخص می‌کند، تکنیک‌های گرافیکی مجلات، امری لازم و غیرقابل اجتناب است؛ چرا که مجله‌ای در پیش‌خوان روزنامه‌فروشی‌ها یا فروشگاه‌ها قرار می گیرد باید توانایی جذب خواننده را داشته باشد. از این‌روست که صفحه‌آرایی و طراحی مجلات نوعی اصول تبلیغی به شمار می‌رود و گرافیست‌های مجلات می‌بایست علاوه بر دانش گرافیکی لازم و تجربه کافی، از علم روان‌شناسی در جذب مشتری نیز آگاه باشد.
 همانطور که گفتیم هدف از صفحه آرایی مجله ايجاد انگيزه بيشتر براي خواندن، راحتي در خواندن و ايجاد زيبايي با به كارگيري عناصر بصري معقول است. صفحه آرايي خوب و مناسب باید رغبت خواننده و مخاطب را افزايش دهد. یك صفحه‌آرايي خوب مي تواند كمك موثري در توسعه و رشد فرهنگ داشته باشد و ذائقه بصري خوانندگان را اصلاح و یا تقويت كند.اين نكته پيشتر اشاره شد كه صفحات هر كتاب بايستي به تناسب قطع، موضوع، و مخاطب، داراي چهارچوب و كرسي بندي مناسبي باشد. صفحه آرایی و آرايش هر صفحه نيز براساس اين شبكه بندي انجام مي شود و براي داشتن يك شبكه بندي مناسب ضرورت دارد كه فضاي صفحه داراي تناسبي موزون و چشم نواز باشد. ابعاد صفحات كتابهاي موجود عموماً مطابق اندازه هاي طلايي و يا بسيار نزديك به آن است.
 طراحان در تنظيم كتابها ، غير از رعايت اندازه كاغذها و قطع كتاب از نسبتهاي طلايي غير رسمي نيز استفاده مي كنند و با تنظيم فضاي متن، تصوير، سرصفحه ها و دگر نشانه هاي بصري به آرايش صفحه مبادرت مي ورزند و سعي برآن دارند كه صفحه آرايي آنها روحيه و موضوع كتاب صورت گيرد. در اين حالت هنرمندان سعي در زيبا سازي بصري صفحات دارند كه خواه ناخواه تناسبات طلايي به گونه اي فطري در كارشان ظهور پيدا مي كند در هرحال رعايت اصول و قوانين زيبايي شناسي و تناسبات طلايي، خصوصاً زماني كه كار با عشق، علاقه و انگيزه‌ي دروني انجام مي گيرد، از زيبايي و چشم نوازي لازم برخوردار مي شود.

صفحه آرایی با افراگرافیک