تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: آیا آکواریوم بر سلامت انسان تاثیر می‌گذارد؟
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
آیا آکواریوم بر سلامت انسان تاثیر می‌گذارد؟



[تصویر:  419345.jpg]

استرس در زندگی این روزهای ما انسان ها چندین برابر شده است. مشکل استرس این است که فقط توازن احساسی ما را بهم نمی زند بلکه سلامت جسمی را نیز با خطر رو به رو می کند. به همین دلیل حتما باید در پایان روز و در بازگشت از محل کار راهی برای از بین بردن استرس بیابیم. بعضی از مردم می دوند یا ورزش می کنند. بعضی دیگر مدیتیشن یا گوش کردن به موسیقی آرام را انتخاب می کنند. اما بر اساس مطالعاتی که اخیرا انجام شده، آکواریوم می تواند در کاهش استرس به شما کمک کند. آکواریوم، آبزیدان و یا محفظه نگهداری ماهی در حقیقت تنها یک ظرف نگهداری ماهی نیست بلکه کاربردها و مزایای بسیاری دارد.


[list=1]
[*]آکواریوم به عنوان یک عنصر دکوری که علاوه بر ویژگی نمایشی خصلت طبیعی بودن را نیز به همراه دارد، می‌تواند در زیباسازی محیط موثر باشد و در مکان‌های مختلف با کاربری‌ های متفاوت از آن استفاده نمود.
[*]ازآنجائیکه علاقه به طبیعت زیر آب ریشه در فطرت انسان‌ها دارد لذا همیشه آکواریوم در خانه، محل کار، فروشگاه، بیمارستان و… می‌تواند به عنوان یک نقطه ی عطف مطرح گردیده و همواره توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب نماید و حتی گذر زمان را دلنشین‌تر سازد.
[*]تماشای جنب و جوش و بازی‌ بی پایان ماهی‌ ها می‌تواند اثر بسیار مطلوبی بر تقویت ذهن، آرامش اعصاب و کاهش استرس در زندگی پر تنش کنونی داشته باشد. تحقیقات بسیار در مورد حیوانات خانگی نشان از تاثیرات شگرف آنها بر آرامش صاحبانشان دارد که در این میان ماهی بالاترین رتبه و جایگاه را دارا می‌باشد.
[*]توجه به این حرکات و جنب و جوش‌ها می‌تواند یک نوع گسستگی یا حواس پرتی آنی بسیار حیرت‌آور را برای یک مدیر اجرایی خسته یا یک فرد پر مشغله بوجود آورد. مارلین براون موسس شرکت موفق بازاریابی و مشاوره تکنو تاچ در نیویورک می‌گوید: “کارمندان را تشویق کنید برای از بین بردن استرس دور آکواریوم جمع شوند”. لذا می‌توان با توجه به این خصوصیت، مکانی ویژه را در یک محیط کار برای آن در نظر گرفت.
[*]تغییرات رنگ، اندازه یا گونه موجودات آکواریوم در دوره‌های مختلف، حس زندگی و طراوت را در محیط جاری می‌سازد. تا آنجا که حتی در گذشته‌ های دور و فرهنگ‌ های کهن می‌ توان ردپای خجستگی، خوش یمنی و برکت را در نگهداری از ماهی و ظرف‌ هایی شبیه به آکواریوم امروزی پیدا کرد. فنگ شویی چین برجسته‌ ترین ریشه تاریخی آن می‌ باشد و به موارد دیگری مانند سنت ماهی شب عید ما ایرانیان نیز می‌توان اشاره نمود.
[/list]
[تصویر:  Www.Pix98.CoM_007-1.jpg]


 فواید درمانی آکواریوم
1. کاهش ضربان قلب و فشار خون
تحقیقات نشان داده است که بی حرکت نشستن و نگاه کردن به ماهی های آکواریوم تاثیری آرامش بخش دارد و فشار خون و ضربان قلب را کاهش می دهد. مدیریت این چالش های سلامتی از طریق راه های جایگزین می تواند نیاز به داروهای گران قیمت را از بین ببرد. پس بین قرص خوردن و دیدن ماهی حتما تماشای ماهی را انتخاب کنید. برخی افراد بر این باورند که آکواریوم می‌تواند موجب آرامش روانی آنها شود. مطالعه‌ای که به تازگی منتشر شده نشان می‌دهد که این باور درست بوده و  می‌تواند اثرات مثبتی بر روی سلامت جسمی و روانی فرد داشته باشد. در این میان، هر قدر ماهیان موجود در آن تنوع بیشتری داشته باشند، این اثرات قابل ملاحظه‌تر خواهد بود.
مطالعه دیگری نشان داده است که کودکانی که بیش فعال هستند با دیدن شنا کردن ماهی ها آرامش بیشتری دارند. شاید فقط خود ماهی ها نباشند که ایجاد آرامش می کنند، بلکه داشتن آن در جای مناسب نیز مهم است. اگر یک آکواریوم دارید، آن را به خوبی تنظیم کنید. مرجان و گیاه های دریایی، صدف یا حتی مروارید در آن قرار دهید. تا جایی که می توانید آن را چشم نواز کنید.
اطلاعات پزشکی نشان می دهند که مزایای دیدن ماهی ها برای افراد سالخورده بسیار زیاد است. نه تنها نگاه کردن به آکواریوم موجب بهبود وضعیت ذهنی افراد سالخورده می شود بلکه رفتارهای مخرب یا طغیان گر را در بیماران آلزایمری درمان می کند. این خبری بسیار خوب برای پرستاران و بیماران آن ها است. محققان دریافتند که آکواریوم نمایشی ماهیهای به رنگ روشن می تواند رفتارهای مخل نظم را در افراد مبتلا به آلزایمر کاهش دهد و حتی عادات غذایی آنها را افزایش بخشد.
4. کاهش اضطراب
یکی دیگر از مزایای تماشای ماهی های آکواریوم این است که آرامش درون آن انسان را تا حد هیپنوتیزم می برد و استرس را در شرایط ترس و اضطراب کاهش می دهد. پژوهشگران مشاهده کرده اند بیمارانی که قبل از انجام شدن کارهای دندانپزشکی آکواریوم مطب را تماشا کرده اند، استرس آن ها کاهش یافته و در نتیجه برای کاهش درد داروهای کمتری نیاز داشته اند.
 

[تصویر:  26893501-1024x576.jpg]


جهت مطالعه بیشتر اینجا کلیک نمایید.