تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: ابر کامپیوتر
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2
۱- سوپر کامپیوتر برتر دنیا چیست و مشخصات آن را بیان کنید؟
۲- سوپر کامپیتر ایران با چه مشخصاتی توسط کجا ساخته شده است؟
(21-10-2018, 09:56 PM)gh.habib نوشته است: [ -> ]۱- سوپر کامپیوتر برتر دنیا چیست و مشخصات آن را بیان کنید؟
۲- سوپر کامپیتر ایران با چه مشخصاتی توسط کجا ساخته شده است؟
1_با سلام . سوپر کامپیوتر برتر دنیا ساخت کشور امریکا وبه نام سامیت میباشدودگری هم به نام راه شیری میباشد . اندازه ان به اندازه یک زمین فوتسال میباشد ومدل راه شیری 2 (تیرانری 2 ) دارای 3 میلیون پردازنده موازی (CPU) که سرعت فعالیت مجزا در ان به یک کواردینیوم ثانیه میرسد و(واحد این سرعتهای بالا از پتا شروع میشود ) وسیستم عامل انها لینوکس و یونیکس (uinx) میباشدکه منحصر ابر کامپیوترها میباشدوکاربرد ان در پیشبینیها و محاسباتبا حجم بسیار بزرگ و فوق پیچیده کوانتمی وهسته ای ونجومی واب وهوایی وشبیه سازی ملکولی وفضاپیماها با خطای 05. ددصد میباشدوقیمت ان برابربا 60تا70 هواپیمای بوینگ میباشد 
2_ سوپر کامپیوتر ایران ساخت کشور چین میباشد و در ساختمان ژوفیزیک ایران میباشد و دارای سرعت مگا پتا میباشد
سامیت توسط آمریکا ساخته شده است سرعت محاسبه آن 200پتافلاب است توسط چهار هزار گالن آب خنک میشود دارای نه هزار پردازنده 22هسته پاور نه شرکت imbودارای27 هزار کارت گرافیکی تسلا وی 100 در مساحتی به اندازه دو زمین تنیس جای میگیرد.
قویترین ابر کامپیوتر جهان توسط وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا معرفی شد. این ابر رایانه که سامیت (Summit) نام دارد، قادر به انجام 200 پتافلاپ معامل 200 میلیون کادریلیون محاسبه در هر ثانیه است.

قویترین ابر کامپیوتر جهان با حداکثر توان محاسباتی 200 پتافلاپ، در مقایسه با سوپر کامپیوترهای قبلی بسیار قوی‌تر بوده و قرار است در پروژه‌هایی همچون تحلیل انفجار ستاره‌ها و شبیه‌سازی نوع جدیدی از مواد مثل ابر رساناهاث مورد استفاده قرار گیرد.
استفاده از 4 هزار گالن آب در دقیقه برای خنک کردن قویترین ابر کامپیوتر جهان

سرورهای سامیت (4608 سرور) که در مساحتی به اندازه دو زمین تنیس جای گرفته‌اند، میزبان بیشتر از 9 هزار پردازنده 22 هسته‌ای Power9 شرکت IBM و بیشتر از 27 هزار کارت گرافیک تسلا V100 شرکت انویدیا بوده و برای خنک کردن آنها به 4 هزار گالن آب در هر دقیقه نیاز است. علاوه بر این، مصرف برق سامیت به اندازه انرژی کافی برای 8 هزار و 100 خانه است.

توانایی سامیت فقط به شکستن رکورد پنج‌ساله چینی‌ها در داشتن قویترین ابر کامپیوتر جهان محدود نمی‌شود؛ این رایانه قدرتمند برای انجام عملیات‌های هوش مصنوعی طراحی شده و با استفاده از یادگیری ماشینی و یادگیری عمیق می‌تواند تحقیقات در زمینه‌های مختلفی مثل سلامتی، فیزیک و مدل‌سازی آب و هوا را قدرت بخشد.
ابر رایانه ایران توسط دانشگاه امیر کبیر ساخته شده است با فناور کلاستربا288 گره پردازشی با 4600 هسته پردازشی ساخته اند
، سعید شریفیان، مسئول فنی طرح ابررایانه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص جزئیات این ابر رایانش ملی (گرید) گفت: ابر رایانه، رایانه ای است که از نظر ظرفیت پردازش و سرعت محاسبه از دیگر کامپیوترها قوی تر عمل می‌کند، اولین ابر رایانه‌ها در دهه ۱۹۶۰ طراحی شد و بعد از آن کشورها شروع به طراحی و ساخت این ابر رایانه ها کردند.

وی افزود: ابر رایانه‌ها برای کارهایی که به محاسبات زیاد و دقیق نیازمند است، مانند محاسبات مربوط به دینامیک سیالات، ارزیابی سازه های مکانیکی، پیش بینی وضع هوا، نمونه‌سازی مولکولی برای شبیه سازی ساختارهای دارویی پروتئین ها و ویروس ها و خصوصیات ترکیب‌های شیمیایی، مولکول‌های زیستی، شبیه‌سازی‌های پدیده های فیزیکی مانند شبیه‌سازی هواپیما در تونل باد و رمزگشایی به کار می‌روند.
پردازش های فوق سریع دانشگاه امیرکبیر این ابر رایانه را با بهره‌گیری از فناوری کلاستر با ۲۸۸ عدد گره پردازشی با طراحی همگن و دارای بیش از ۴ هزار و ۶۰۰ هسته پردازشی ساختند. حجم حافظه اصلی آن به بیش از ۹ ترابایت می‌رسد و ظرفیت ذخیره سازی فعلی آن نیز ۱۶۰ ترابایت (هزار میلیارد بایت) است.
Tianheسه میلیون۱۲۰ هزار هسته پردازشی قدرت نهایی حدودترافلاپس
Titanباقدرتی معادل ۱۷و۵۹۰ ترافلاپس پردازش
Sequoia.با۱،۵۷۲،۸۶۴ هسته پردازشی ۱۷،۱۷۳ ترافلاپس در ثانیه عملیات تحلیلی
K computer
Mira
Trinity
Piz Daint
Hazel Hen
shaheen II
Stampede
پاسخ ۱؛سامیت.،ساخت امریکا
پاسخ ۲؛اعلام شده که توسط دانشگاه امیر کبیر ساخته شده ولی گویا از چین خریداری شده است
(21-10-2018, 09:56 PM)gh.habib نوشته است: [ -> ]۱- سوپر کامپیوتر برتر دنیا چیست و مشخصات آن را بیان کنید؟
۲- سوپر کامپیتر ایران با چه مشخصاتی توسط کجا ساخته شده است؟

در معنای لغوی یک ابر کامیپوتر را کامپیوتری بسیار قوی معنی می‌کنند. این قدرت البته در این کامپیوترها به نسبت تعدا عملیاتی که در هر ثانیه می‌توانند انجام دهند محاسبه می‌کنند.
هر چه کامپیوترهای شخصی پیشرفت می‌کنند و سریع‌تر می‌شوند، به همان میزان باید انتظار ابرکامپیوترهای بسیار قوی‌تر از قبل را داشت و این قضیه کاملا درست از آب در آمده و ما هر ساله شاهد ابرکامپیوترهایی عظیم‌تر و البته قوی‌تر هستیم.
برترین ابرکامپیوترها
سال‌هاست که ژاپن، آمریکا و چین در نبردی برای به دست آوردن عنوان سریع‌ترین ابرکامپیوتر دنیا رقابت می‌کنند. این سرعت بر اساس واحد پتافلاپ در نظر گرفته می‌شود. هر پتافلاپ  یک ترافلاسپ یا یک کوادریلیون (عدد یک با ۱۵ صفر به توان دو) واحد سرعت است. در سال ۲۰۱۳ دو ابرکامپیوتری که وجود داشتند به شرح زیر بودند:
[list]
[*]Cray Titan در اوک رایدج با ۱۷٫۵۹ پتافلاپس
[*]IBM Sequoia در لایو مور با ۱۷٫۱۷ پتافلاپس
[/list]هرچند که در همان سال چینی‌ها با NUDT Tianhe-2 و سرعت ۳۳٫۸۶ پتافلاپسش گوی سبقت را ربودند تا اینکه در سال ۲۰۱۶ دوباره چینی‌ها با Sunway TaihuLight در ووکسی و با سرعت ۹۳٫۰۱ پتافلاپ در حال حاضر قوی‌ترین ابرکامپیوتر جهان محسوب می‌شود.

البته به گفته  Top500، اوک رایدج قرار است با Summit دوباره نشان پادشاهی ابرکامپیوترها را در تابستان امسال به آمریکا ببرد.
نگاهی عمیق‌تر به ابرکامپیوترها
حالا که کلیتی از این قضیه خواندیم با هم نگاهی عمیق‌تر به تکنولوژی مورد استفاده از تجهیزات این دستگاه عظیم Sunway Taihulight بندازیم. در مشخصات این دستگاه چنین آمده :
[list]
[*]پردازنده GHz SW26010  ۱٫۴۵، با چهار هسته
[*]هر گروه از هسته‌ها ۶۵ هسته داخلی دارند که در مجموع برای هر بخش این دستگاه ۲۶۰ هسته می‌شود
[*]هر کابینت این دستگاه حاوی ۱۰۲۴ بخش است که هر کدام از این بخش‌ها همانطور که گفتیم شامل ۲۶۰ هسته می‌شود
[*]این دستگاه از ۴۰ کابینت تشکیل شده است
[*]برای ارتباط میان بخش‌های مختلف از سیستم ارتباطی خاصی از PCIe 3.0 بهره برده شده که به Sunway Network معروف است. این سیستم ارتباطی بخش‌های مختلف را با کابل‌های ۷ اینچی و با سرعت ۷۰ ترابایت در ثانیه به هم متصل می‌کند.
نگاهی به لیست ۵ ابرکامپیوتر برتر جهان در حال حاضر
[list=1]
[*]Sunway TaihuLight – ۹۳٫۰۱۴ ترافلاپ (چین)
[*]Tianhe-2 MilkyWay-2 – ۳۳٫۹۶۲ ترافلاپ (چین)
[*]Piz Daint – ۱۹٫۵۹۰ ترافلاپ (سوییس)
[*]Gyoukou – ۱۹٫۱۳۶ ترافلاپ (ژاپن)
[*]Titan – ۱۷٫۵۹۰ ترافلاپ (آمریکا)
[*]ابرکامپیوترها برای چه کاری مورد استفاده قرار می‌گیرند
در نگاه اول این سوال برای همه پیش می‌آید که این کامپیوترها عملا به چه دردی می‌خورند؟ مسئله اینجاست که عموما کاری وجود دارد که به واسطه آن این ابرکامپیوترها ساخته می‌شوند. برای کارهای مربوط به صنعت، دولتی و نظامی.
صنعت
یکی از بیشترین استفاده در صنعت را کارخانه‌های ساخت هواپیما و موشک می‌برند که برای شبیه‌سازی موتورهای پیش‌رانه در محیط‌های مختلف از آن استفاده می‌برند. دانشمندان بسیاری هم هستند که برای آزمایشات خود می‌توانند ره چند ده ساله را به سرعت طی کنند و نتیجه آزمایشات خود را خیلی زود به دست بیاورند.
دولتی

یکی از بزرگ‌ترین استفاده‌های دولت برای مدل‌سازی‌های هواشناسی انجام می‌شود. یک مسئله استراتژیک که می‌تواند در کشاورزی و صنعت بسیار ازشمند باشد. از طرفی پیشبرد بعضی از علوم مورد حمایت دولت نیز از جمله دستاوردهای این ابرکامپیوترها برای دولت خواهد بود.

نظامی
سیستم‌های شبیه‌سازی بسیار پیشرفته آمریکایی ازجمله مهم‌ترین کار ابرکامپیوترها در آمریکا محسوب می‌شود. استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و تحلیل آن‌ها نیز به این شکل سرعت بسیار بیشتری به خود می‌گیرد.
در نهایت اینکه در حال حاضر ابرکامپیوترها هم اهمیت ویژه‌ای دارند و هم اینکه سرمایه‌های زیادی را به خود جذب کرده‌اند. باید دید در آینده در این رقابت جذاب کدام کشور و کدام پروژه از دیگران پیشی می‌گیرد

[/list]

[/list]
پاسخ ۱؛سامیت.،ساخت امریکا

پاسخ ۲؛اعلام شده که توسط دانشگاه امیر کبیر ساخته شده ولی گویا از چین خریداری شده است
صفحه‌ها: 1 2