تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: دلایل اخذ مالیات بر ارزش افزوده
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
[img=826x0]http://tehcp.com/wp-content/uploads/2018/03/%D8%A7%D9%87%D9%85%DB%8C%D8%AA-%D9%88-%D8%AF%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%84-%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%B1-%D8%A7%D8%B1%D8%B2%D8%B4-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D9%88%D8%AF%D9%87-%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%A7-TCP-Tehran-Consulting-Partners.jpg[/img]



امروزه در بازار بین المللی نوسانات قیمت نفت اقتصاد مارا به شدت تحت تاثیر قرار میدهد و به همین دلیل دولت از درآمد ثابتی برخوردار نمیباشد. از سوی دیگرامروزه در بیشتر کشورهای پیشرفته دنیا بیش از 90 درصد از درامد دولت از درآمدهایمالیاتی از قبیل مالیات بر ارزش افزوده ، مالیات عملکرد و … تامین میگردد. در کشور ما نیز مالیات می‌تواند منبع درآمد مهمی در بودجه عمومی کشور محسوب شود و به‌عنوان ابزار کار امد در ایجاد اشتغال، توازن حساب‌های ملی و بین‌المللی، تخصیص منابع، تعادل و ثبات قیمت‌ها، و توزیع درآمد بین طبقات و ارگان های اقتصادی جامعه مورد استفاده قرار بگیرد.


یکی از ابزارها ی مهم در اقتصاد هر کشور مالیات است. تغییرات در  نرخ‌های مالیاتی موجب پیامدهای کوتاه‌مدت و بلندمدت در اقتصاد کشور میگردد.

افزایش یافتن در نرخ مالیات در بلندمدت، موجب کم شدن انگیزه تولید میشود و باعث کاهش سطح اشتغال، تولید و تجارت میگردد و در کوتاه‌مدت موجب رکود شده و حتی رکود را  تشدید مینماید.

از این رو استفاده نمودن از شکل های دیگر مالیات که علاوه بر افزایش درآمدهای مالیاتی در منابع عمومی دولت، اختلال و بی نظمی کمتری در نظام اقتصادی کشور ایجاد نماید، اجتناب ناپذیر میباشد.

بر همین اساس ، متناسب با رهنمودهای کلی برنامه توسعه در راستای کاهش اتکای بودجه دولت به درآمد نفت مقرر شد تا میزان درآمدهای مالیاتی کشور از طریــق وضع مالیات بر ارزش افزوده افزایش بیابد. به طور کلی مالیات بر ارزش افزوده مالیات چند مرحله ای است که در مراحل تولید و توزیع و واردات کالا به شکل درصـدی از ارزش افـــزوده ی کالاهــــای تــــولید شده و یـــا خدمات ارائه شده از مصرف کننده ی کالا و خدمات اخذ میشود.

برتریت مالیات بز ارزش افزوده از نگاه دولت ها

[list]
[*]مالیات بر ارزش افزوده موجب افزایش انگیزه های سرمایه گذاری میشود ومانع منتقل شدن سرمایه از بخشهای مولد به بخشهای خدماتی میگردد و بدون اینکه انگیزه سرمایه گذاری و تولید را از بین ببرد، به عنوان منبع درآمد جدید و مهمی به منظور افزایش یافتن درآمدهای دولت به کار گرفته میشود.
[*]در نظام مالیات بر ارزش افزوده، کالاهای صادراتی در مراحل مختلف تولید و توزیع معاف از پرداخت مالیات میباشند. ولی، کالاهای وارداتی مشمول مالیات میباشند، که این فرایند موجب بهبود و رونق وضعیت تراز بازرگانی خارجی و افــزایش نسبی توان صادراتی کشور میگردد.
[*]رفـع نمودن نارساييها و کاستی های  ساير مالياتها
[*]بیطرفی و در واقع خنثی بودن مالیات بر ارزش افزوده نـسبت بـه مـواردي مانندتجـارت، اشـتغال ،توزيع عوامل توليد، سـرمايه گذاري و…
[*]كارآيي بالاي این نوع مالیات و امكـان و انگيـزة کمتر برای فرار مالیاتی در مالیات بر ارزش افزوده
[*]هز ينـه نـاچيز وصـول مالیات بر ارزش افزوده در مقايـسه با سایر مالیاتها
[*]انعطاف پذيري و سهولت این نوع ماليات به جهت اجبار مؤديـان برای  نگهداري فاكتورها و اسناد فروش
[/list]
مالیات بر ارزش افزوده به دلایلی مانند جلوگیری از اخذ  مالیات‌‌های مضاعف در تولید و فروش، امکان پوشش دهی  فعالیت‌های بنگاه ‌های اقتصادی از طریق مالیات بر ارزش افزوده آنها، و در نهایت توانایی در گسترش پایه مالیاتی کشور ، به عنوان یک کنترل داخلی از جهت اجرایی به منظور کاهش فرار مالیاتی توجه سیاست گذاران خارجی را جلب نموده است.
در نتیجه از مهرماه سال 1387 ، قانون مالیات بر ارزش افزوده در سیستم مالیاتی کشور ما اجرایی گردیده است.


 

جستجوهای مرتبط با ما: شرکت حسابداری تهران، شرکت حسابداری در تهران، حسابداری تهران، حسابداری در تهران،مشاور مالی و مالیاتی،  مشاوره مالی و مالیاتی، مشاوره مدیریت مالی، مشاور مدیریت مال،حسابداری شرکتها، حسابداری شرکتها تهران