تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: آشنایی با حسابداری دولتی
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
[img=826x0]http://tehcp.com/wp-content/uploads/2018/05/%D8%AD%D8%B3%D8%A7%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA%DB%8C-%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%A7.jpg[/img]


آشنایی با حسابداری دولتی 

تعریف حسابداری دولتی 

حسابداری دولتی عبارت است از یک سیستم اطلاعاتی که اطلاعات مربوط به فعالیت های مالی موسسات دولتی را جمع آوری، تجزیه تحلیل، ثبت، طبقه بندی، خلاصه و گزارش میکند.

 

تفاوت های حسابداری دولتی و بازرگانی

[font=Arial, sans-serif]2) تفاوت در صورت های مالی : [/font]در سازمان های دولتی معمولا به جای حساب سرمایه که نشان دهنده مالکیت افراد است حساب مازاد که نشان دهنده ی تفاوت بین دارایی با بدهی است نگه داری میشود.

[font=Arial, sans-serif]3) اهمیت بر ضرورت تقدم قانون :[/font]از آنجا که حسابداری دولتی  براساس قانون بودجه است و براساس قوانین و مقررات تعیین میگردد هرجایی که بین قانون و اصول پذیرفته شده حسابداری تضاد وجود داشته باشد در حسابداری دولتی قانون مقدم است .

[font=Arial, sans-serif]4) لزوم نگه داری حساب مستقل در حسابداری دولتی :[/font] ازآنجایی که در حسابداری دولتی فعالیت ها بسیارگسترده است حساب هایی که شبیه به هستن درفصل های جداگانه طبقه بندی می شود که به آن ها حساب مستقل گفته میشود مانند : حساب مستقل حقوق کارمندان / حساب مستقل حقوق بازنشستگان و حساب مستقل درآمد .

[font=Arial, sans-serif]5)تفاوت در مبانی مختلف ثبت حسابداری : [/font]به دلیل گستردگی فعالیت های حسابداری دولتی روش های مختلفی جهت حسابداری ابداع گردید که این روش ها عبارت اند از : نقدی / نقدی تعدیل شده / تعهدی / نیمه تعهدی و تعهدی تعدیل شده.

تعریف برخی از اصطلاحات حسابداری دولتی

[font=Arial, sans-serif]1)بودجه :[/font]بودجه برنامه مالی دولت است که برای یک سال مالی تهیه میشود وشامل پیش بینی درآمدها و برآورد هزینه های یک سال دولت و مبنای ثبت حسابداری دولتی است .

[font=Arial, sans-serif]2)اعتبار: [/font]مبلغی که برای مصرف یا مصارف معین به منظور رسیدن به اهداف و اجرای برنامه ها به تصویب دولت میرسد .

[font=Arial, sans-serif]3)تخصیص اعتبار:[/font]تجویز استفاده از مبلغ معینی از اعتبار مصوب و تامین اعتبار به معنای واریز وجه جهت اجرای برنامه های دوات از محله تخصیص اعتبار است .

[font=Arial, sans-serif]4)خزانه :[/font]صندوق و سازمان هماهنگ کننده دخل و خرج دولت در واقع خزانه سازمانی است که وجهی دریافتی دولت درآن تمرکز دارد .

[font=Arial, sans-serif]5)درآمد عمومی : [/font]عبارت است از درآمدهای وزارت خانه ها/ موسسات دولتی/ مالیات / سود سهام شرکت های دولتی/ درآمد حاصل از انحصارات و مالکیت که در بودجه کشور تحت عنوان درآمد عمومی آورده میشود .

[font=Arial, sans-serif]6)درآمد اختصاصی: [/font]درآمدهایی که به موجب قانون برای مصرف یا مصارف خاص در بودجه کل کشور تحت عنوان درآمد اختصاصی منظور میگردد و دولت وظیفه دارد حداکثر تا 3سال پس از تصویب این قانون بودجه اختصاصی را حذف نماید.

[font=Arial, sans-serif]7)هزینه جاری: [/font]یا اعتبارات جاری منظور اعتباری است که برای هزینه جاری دولت همچنین هزینه نگه داشت سطح فعالیت های اقتصادی دولت پیش بینی میشود. 

[font=Arial, sans-serif]8)هزینه های عمرانی یا اعتبارات طرح های تملک دارایی های سرمایه ای : [/font]منظور اعتبار مجموعه عملیات و خدمات مشخصی است که براساس مطالعات توجیهی و فنی مشخص توسط دستگاه اجرایی و دولت تعیین میگردد و در زمان مشخص با اعتبار مشخص صورت می گیرد .

 

انواع تنخواه گردان در حسابداری دولتی

[font=Arial, sans-serif]1)تنخواه گردان خزانه :[/font] عبارت است از اعتبار بانکی در حساب درآمد عمومی نزد بانک مرکزی ایران که به موجب قانون اجازه استفاده آن به میزان معین در هرسال مالی برای رفع احتیاجات نقدی خزانه در همان سال به وزارت اقتصاد داد میشود .

[font=Arial, sans-serif]2) تنخواه گردان استان : [/font]عبارت است از وجهی که خزانه از محله اعتبارمصوب به منظور ایجاد تسهیلات لازم در پرداخت هزینه های جاری و عمرانی در اختیار نمایندگی خزانه در هر استان قرار میگیرن .

[font=Arial, sans-serif]3) تنخواه گردان حسابداری : [/font]عبارت است از وجهی که خزانه و نمایندگی خزانه در استان در اختیار ذی حساب قرار میگیرد.

[font=Arial, sans-serif]4) تنخواه گردان پرداخت : [/font]عبارت است از وجهی که از محله تنخواه گردان حسابداری از طرف ذی حساب با تایید وزیر یا رئیس دستگاه در اختیار ماموران مجاز قرار میگیرد که عموما در اختیار عامل ذی حساب است . 

جستجوهای مرتبط با ما شرکت جسابداری : شرکت حسابداری تهران، شرکت حسابداری در تهران، حسابداری تهران،حسابداری در تهران، مشاور مالی و مالیاتی،  مشاوره مالی و مالیاتی، مشاوره مدیریت مالی،حسابداری شرکتها، حسابداری شرکتها تهران