تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: رایانه چه نقشی در ترافیک شهری دارد؟
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
رایانه چه نقشی در ترافیک شهری دارد؟
امروزه رایانه نقش اساسی را در کنترل ترافیک های شهری و بین شهری ایفا می کند . از سیستم های نوین کنترل ترافیک تا سیستم های نظارت بر تخلفات رانندگی و سیستم های ماهواره ای نظارت بر عبور و مرر
بسیاری از سیستم های ناوبری عمومی در بخش جاده ای ، ریلی و هوایی متکی به رایانه بوده و در صورت اختلال در سیستم کامپیوتری با مشکل بزرگی روبه رو می شوند .
از این رو بسیاری از شرکت های هوایی ، ریلی ، دریایی و خدمات عمومی مسافربری با طراحی سیستم های امنیتی خاص و جذب نخبگان در این زمینه به مواظبت و مراقبت از این سیستم ها مشغول هستند که این از اهمیت بالای این سیستم های کامپیوتری خبر می دهد .
کاربرد کامپیوتر در علم پزشکی چیست؟
امروز در كلان شهرهاي ايران، شهروندان زمان زيادي را صرف فعاليت هاي تكراري و غير مفيد نظير پيمودن مسافت هاي طولاني براي خريد كالا و دريافت خدمات، معطل شدن در ترافيك هاي سنگين انتظار در صف بانك ها مي كنند. در عصر حاضر فناوري اطلاعات مهمترين ابزار براي مديريت صحيح كليه واحدهاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي محسوب ميگردد. در شهر الكترونيك، شهروندان در تمام اوقات شبانه روز به پايگاه هاي داده خدمات دولتي و بخش خصوصي بر روي شبكه وب دسترسي دارند. ايجاد شهر الكترونيك تاثيرات بسياري را در زمينه هاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي براي اداره شهر و شهروندان به دنبال خواهد داشت. استفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات نقش اساسي در حل مسائل ترافیکی كلان شهرها دارد. امروزه ترافيک در بسياري از کلا ن شهرهاي کشور به بزرگترين معضل شهر نشيني تبديل شده است. در آسيب شناسي معضل ترافيک که منشا خيلي از مشکلا ت امروز شهرها محسوب مي شود به مواردي بر مي خوريم که نشان مي دهد ريشه هاي حل ترافيک به حوزه هاي فرابخش شهرداري و شهروندي مي رسد.ابتدا بايد تعريفي ساده از واقعه ترافيک داشته باشيم.ترافيک به معناي افزايش حجم رفت و آمد در فضاي محدودي از معبر تعريف شده است.حال ريشه هاي افزايش حجم رفت و آمد مردم و وسائط نقليه شان چيست، سوژه اي است که در اين مجال به بررسي آن خواهيم پرداخت.رفت و آمدها در شهرها اکثرا براي مراجعه به دفاتر، نمايندگي و ادارات گوناگون صورت مي گيرد. هنگامي که اين مراجعات در تعداد ادارات و تعداد ارباب رجوع آنها ضرب مي شود عدد کلاني را ارايه مي کند که برابر است با همان حجم فزاينده ترافيک در خيابان هاي اصلي و مرکزي شهرها.اين وضع ترافيکي زماني غير قابل تحمل تر مي شود که مراجعات ارباب رجوعان به دلا يل متعدد بروکراسي اداري برابر چندين بار در يک مقطع زماني کوتاه تکرار مي شود.در اين راه بن بست گونه معضل ترافيک توجه به دولت الکترونيک و توسعه آن خودنمايي مي کند.دولت الکترونيک در ابعاد گوناگون زندگي يک شهروند ساکن شهرهاي بزرگ نقش ايفا مي کند از دوره کودکي تا زمان پيري استفاده از امکانات فضاي مجازي ادارات مي تواند شهروندان را بدون جابه جايي به دريافت خدمات گوناگون شهري برساند . بايد يک مرور ساده البته در حجم بسيار بالا مي توان متوجه شد که خيلي از مراجعات روزمره شهروندان کاهش پيدا خواهد کرد.

واژگان کلیدی: شهر الکترونیک، فناوری اطلاعات، کاهش ترافیک ،اینترنت















مقدمه

یکی از مهمترین ابزارهای پیشرفت و توسعه در دنیای کنونی بهره برداری موثراز فناوری اطلاعات و ارتباطات است که از دهه 1980میلادی به بعد ابزار استفاده از این امکانات در جهان ایجاد شده ومیتوان گفت که مهمترین شاخصه آن استفاده از اینترنت میباشد. وسعت پیشرفتهای صورت گرفته به شکلی است که بسیاری از متخصصان امر بر این عقیده اند که انقلابی مثل انقلاب صنعتی به وقوع پیوسته وجهان را وارد عصر اطلاعات مینماید واین انقلاب بسیاری از جنبه های اقتصادی ،اجتماعی وفرهنگی حیات بشر را دست خوش تحول عمیق کرده است . یکی از ابعاد این تحول تغییرات عمیقی است که در روابط اقتصادی بین افراد با یکدیگر ،افراد با شرکتها وسازمانهای دولتی به سرعت از حالت سنتی خود خارج شده وبه سوی انجام مبادلات از طریق بهره گیری از سامانه های مبتنی بر اطلاعات الکترونیکی که به به تجارت الکترونیکی معروف میباشد در حرکت است .استفاده از تکنولوژی جدید چندی است که در خدمت کنترل ترافیک در کلان شهرهای در آمده است .استفاده از این تکنولوژی ها اغلب به دو صورت به کاهش ترافیک کمک میکند : 1 – استفاده از طریق طراحی سامانه کنترل هوشمند ترافیک . 2 – از طریق ایجاد دولت الکترونیک (شهرهای اکترونیکی ) افزایش استفاده از تلفنهای همراه وکامپیوتر های خانگی وسایر دستگاههای ارتباطی موجب شده که خانه به عنوان محل مناسبی برای انجام برخی فعالیتها که قبلا از طریق حضور در اماکن عمومی وسازمانهای مربوطه انجام میگرفت مطرح شده است که این مسئله باعث کاهش رفت وآمد های غیر ضروری در شهرها میشود.

تعریف شهر الکترونیکی

شهر الکترونیکی عبارت است از ارائه دسترسی الکترونیکی شهروندان به سازمان های اداری یک شهر برای رفع تمامی نیازهای آنها به صورت شبانه روزی وهفت روز هفته (24×7) به شیوه ای سریع با ثبات قابل اطمینان امن ومحرمانه .

به کار گیری فناوری اطلاعات وارتباطات در ارائه خدمات اجتماعی ،اداری واقتصادی به خصوص در بخش شهری برای بالا بردن بهره وری ونیز بهبود خدمات وارائه اطلاعات به شهروندان ، تجار و.... را شهر الکترونیکی میگویند.(علی اکبرجلالی،1382)

عملکرد شهر الکترونیک عملکرد شهر الکترونیکی را میتوان از دیدگاههای مختلف بررسی کرد .از دیدگاه مسئولان شهری این پدیده میتواند باعث سرعت وسهولت در انجام فعالیتها ،شفاف سازی در ارائه خدمات واستفاده از نظرات مردم شود .از دیدگاه کاربران نیز دریافت خدمات از وب سایت الکترونیکی (در هر زمان ومکان )فرصت مغتنمی است که رضایت آنها را در پی دارد. از دیدگاه مسئولین که با معضل ترافیک سرو کار دارند شهر الکترونیک باعث کاهش سفرهای غیر ضروری میشود که خود این موضوع باعث کاهش ترافیک در شهرهای بزرگ وضمنا باعث کاهش آلودگی هوا وکاهش آلودگی صوتی که این امر باعث حمایت حامیان محیط زیست وانجمن سبز ها از شهر الکترونیک