تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: سفارش های مهم برای روزه داران در ماه مبارک رمضان
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
[تصویر:  Ramadan-Kareem-2014.png]


ماه رمضان وقتی می آید، سفره پر برکتش را پهن می کند. خیلی ها را به فکر سلامتی شان می اندازد و این هم یکی از برکات عظیم ماه رمضان است. بر اساس یافته های متخصصان علوم تغذیه، روزه به سلامت افراد کمک می کند و فقط تعداد کمی از آدم ها هستند که شاید به آن ها توصیه شود که روزه نگیرند، اما اگر شما جزو روزه داران هستید و قصد کردید از خوان نعمت خداوند خوشه ای بچینید، بهتر است توصیه های علمی را دنبال کنید تا با قدرت بیشتری این ماه رمضان را بگذرانید.

افطار

– افطار را با مایعات گرمی مانند چای کم رنگ، آب جوش، فرنی، شیر و سوپ به همراه چند عدد خرما شروع کنید.
– از آشامیدن آب سرد در شروع افطار خودداری کنید، مقدار آب در وعده افطار نباید بیشتر از 1.5- 1 لیوان باشد.
– از نوشیدن نوشابه های گازدار در افطار بپرهیزید. دو ساعت بعد از افطار باید دو یا سه عدد میوه متوسط مصرف کنید.
– به جای مصرف زولبیا و بامیه از خرما استفاده کنید، به ویژه افراد چاق به این نکته توجه داشته باشند .
– به جای قند از خرما یا دیگر شیرینی های طبیعی استفاده کنید.
– پس از آن وعده شام را نوش جان کنید؛ زیرا در فاصله بین افطار و شام مقداری از مایعات و قندها جذب شده و دستگاه گوارش برای انجام وظیفه خود آماده می شود.

افطار
می توانید از غذاهای زیر انتخاب کنید:
– چای یا آب جوش، خرما، حلیم، آش، سوپ، نان و پنیر و گردو، حلوا، شیر، شله زرد، نان و پنیر و سبزی، خیار و گوجه با نان و پنیر.
شام (یک ساعت بعد از افطار)
می توانید از غذاهای زیر انتخاب کنید:
– پلو با هر نوع خورش، عدس پلو، باقلا ، لوبیا، ته چین مرغ، ماهی پلو با (ترشی، سالاد، ماست و سبزی)، کتلت گوشت.
سحری
می توانید از این غذاها که شبیه به یک وعده صبحانه است، استفاده کنید:
– چای یا شیر، خرما، نان و پنیر، کره ، مربا، عسل، خامه و مربا، نیمرو، بیفتک و کوکو.
نکته: حذف وعده سحری باعث ایجاد اختلال در سوخت و ساز بدن شده و در نهایت موجب بوی بد دهان، سردرد، دردهای عضلانی، سوزش سردل، افزایش ناراحتی معده، بی خوابی و عصبانیت می شود.
– لطفا سحری را حذف نکنید؛ زیرا سحری از وعده های اساسی روزه است ؛ پیامبر گرامی اسلام به خوردن سحری تأکید کرده اند : «سحری را بخورید؛ زیرا در آن برکت است »؛ علت برکت این است که سحری، قدرت و نشاط به روزه دار می بخشد و مانع ضعف، سردرد، گرسنگی و بدبویی دهان می شود و با خوردن آن ثوابی اضافه کسب می کنید؛ زیرا از فرمایش پیامبر گرامی پیروی کرده اید. همچنین روزه دار را برای نماز شب و مناجات با معبودش آماده می کند.
– فراموش نکنید پرخوری هنگام سحر نه تنها از احساس گرسنگی در ساعت های انتهایی روز جلوگیری نمی کند، بلکه در ساعت های ابتدایی بعد از سحر فشار زیادی را به معده و دستگاه گوارشی فرد وارد می کند که سبب بروز علائمی نظیر سوء هاضمه، درد و نفخ معده می شود. بنابراین سحری را سبک بخورید و از مصرف غذاهای چرب و پر حجم پرهیز کنید.
– مصرف میوه در سحری از تشنگی جلوگیری می کند.
– مصرف چای زیاد در سحری به دلیل خاصیت ادرارآوری و کافئین موجود در آن مناسب نیست.
– استفاده از مواد قندی و شیرینی به مقدار زیاد در وعده سحر باعث افزایش ناگهانی هورمون انسولین در خون شده و در نهایت سبب کاهش قند خون میی شود و ممکن است عوارضی چون سرگیجه، بی حالی، پرخاشگری، عصبانیت و ضعف ناگهانی را به دنبال داشته باشد.
– افراد لاغر و نوجوانان در حال رشد می توانند از کربوهیدرات های پیچیده مانند نان، برنج و سیب زمینی در وعده سحری استفاده کنند. همچنین از غلات و حبوبات به میزان دلخواه در ترکیبات غذایی سحر استفاده کنند.
– از مصرف مواد غذایی سرخ کرده، پرچرب و پر ادویه یا خیلی شیرین بپرهیزید.
– سعی کنید شب ها زود بخوابید تا بتوانید سحر به موقع (تقریبا 1.5 ساعت قبل از اذان صبح) بیدار شوید. با این روش از ورود مقدار زیادی غذا و مایعات به معده و تجمع آنها جلوگیری می کنید و هضم غذا نیز راحت تر خواهد بود.
– در سحر از مواد غذایی پروتئین دار (تخم مرغ، حبوبات، لبنیات و گوشت) استفاده کنید.
– به جای نوشیدن آب زیاد، میوه های آب دار بخورید.
نکته: مایعات توصیه شده برای سحری باید به تدریج نوشیده شوند؛ یک لیوان آبمیوه و یک لیوان شربت عسل یا قند، اثرات مفیدی خواهند داشت. از مصرف نمک زیاد خودداری کنید؛ زیرا نمک زیاد سبب دفع مایعات از بدن و احساس تشنگی در ساعت های روز خواهد شد.
– بعد از سحری حتی الامکان دیرتر بخوابید؛ چون وضعیت درازکش سبب برگشت مواد به مری و ترش کردن می شود و باعث می شود فردای آن روز احساس خوبی نداشته باشید. این کار در دراز مدت باعث سوزش سردل و بیماری «رفلکس معده و مری» می شود. در این بیماری، غذا از معده و مری برمی گردد و اصطلاحا به آن احساس «ترش کردن» می گویند.
سفارش های کلی
برای رفع تشنگی
– مهم ترین زمان برای نوشیدن آب کافی یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحری است.
– مصرف میوه یا آبمیوه تازه هنگام سحر از تشنگی در طول روز جلوگیری می کند. همچنین برای جبران کمبود میزان آب و املاح بدن در ماه رمضان می توان از مقداری سوپ یا آش هنگام افطار استفاده کرد.
یبوست در ماه مبارک رمضان
– عدم نوشیدن کافی مایعات، نوشیدن چای و قهوه فراوان و غلیظ، مصرف ناکافی میوه ها و سبزی ها نیز همگی ممکن است منجر به یبوست شوند که با مصرف این مواد غذایی در حد مناسب این مشکل از بین خواهد رفت. در زمان یبوست علاوه بر مصرف میوه ها، سبزی ، مایعات کافی، خیسانده آلو بخارا، انجیر خشک و توت خشک نیز لازم است.
در این باره بیشتر بخوانید: یبوست در ماه رمضان را کنترل کنید!
– مصرف غذاهایی از قبیل کله پاچه و سیراب شیردان به علت داشتن مقدار زیادی چربی منجر به بروز مشکلات گوارشی و تشنگی شدید در طول روز می شوند.
– مصرف ادویه فراوان باعث افزایش تشنگی در طول روز می شود.
– زولبیا و بامیه را از قنادی هایی تهیه کنید که برای تهیه آن ضوابط بهداشتی را رعایت کرده اند یا خودتان می توانید آن را در منزل تهیه کنید.
– آهسته بخورید، خوب غذا را بجوید و از لقمه ها خوب لذت ببرید. غذای مورد نیاز خود را که میل کردید، قبل از آنکه کاملا سیر شوید، سفره را رها کنید.
از نوشیدن آب میان وعده های افطار و سحری خودداری کنید؛ چون موجب کاهش اثر آنزیم های گوارشی بر غذا و بروز نارسایی های گوارشی می شود.



#ماه رمضان#روزه دارا#افطار#سحری