تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: زولبیا و بامیه
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
[تصویر:  635710264333635900.jpg]


البته خیلی ها فکر می کنند تنها به دلیل قند بالای این شیرینی، مصرف آن ممنوع است. با ما همراه باشید تا به شایع ترین باورهای درست و نادرست بپردازیم.
1 ـ زولبیا و بامیه نخوریم، چون چاق می شویم
این باور درستی است. به دلیل فاصله زمانی زیاد بین اولین و آخرین وعده غذایی در ماه رمضان، فرد ولع زیادی برای خوردن شیرینی پیدا می کند و همین زیاده روی که گاهی اوقات به مصرف چند بامیه و یک زولبیای کامل ختم می شود، نتیجه ای جز چند کیلو اضافه وزن در پایان روزه داری ها ندارد. خبر بد این که هر بامیه متوسط 80 کالری و صد گرم زولبیا 450 کالری دارد.
2 ـ فقط با مصرف زولبیا و بامیه ضعف ناشی از گرسنگی در وعده افطار رفع می شود
این باور نادرستی است. به جای مصرف زولبیا و بامیه یا شیرینی های چرب دیگر، می توانید خودتان کیک و شیرینی خانگی تهیه کنید. اگر حوصله درست کردن کیک و شیرینی خانگی ندارید و در وعده افطاری هوس خوردن خوراکی های شیرین می کنید، کافی است چند میوه فصل را پوست بگیرید و با کمی عسل مخلوط کنید. به این ترتیب، یک شیرینی بسیار خوشمزه و مغذی برای افطار خواهید داشت که اتفاقا جلوی ضعفتان را هم می گیرد.
3 ـ زولبیا و بامیه های تازه، شفاف و قهوه ای هستند
بدون شک هنگام خرید زولبیا و بامیه باید به رنگ آن توجه کنیم، اما برخلاف باور عموم هر چه زولبیا و بامیه قهوه ای تر باشد نشانه مرغوبیت آنها نیست، بلکه نشان می دهد در روغن بیشتری جوشیده و حرارت بیشتری دیده و در نتیجه حاوی اسید چربی به نام ترانس است و دشمن اصلی قلب و سیستم گردش خون بویژه برای کسانی که زمینه ابتلا به بیماری قلبی دارند، به حساب می آید؛ بنابراین به مردم توصیه می شود زولبیا و بامیه را از شیرینی فروشی های معتبر تهیه و از خرید برشته ترها خودداری کنند.
4 ـ زولبیا و بامیه سرطان زاست
شاید این تیتر را در بسیاری از خبرها دیده باشید، اما واقعا چنین چیزی واقعیت دارد؟ باید بدانید بیشتر زولبیا و بامیه ها در روغن هایی که چند بار استفاده شده سرخ می شود و به گفته دکتر اسحاق حسینی، متخصص تغذیه سرطان زایی این گونه زولبیا و بامیه ها کاملا اثبات شده است. به عبارتی این شیرینی خوشمزه، اما خطرناک می تواند زمینه ایجاد سرطان های روده باریک و لوزالمعده را فراهم کند. حتی به بیمارانی که مبتلا به ترش کردن معده هستند توصیه می شود از مصرف زولبیا و بامیه حتی نوع خانگی پرهیز کنند، چون مشکلشان بشدت بدتر خواهد شد.
5 ـ خوردن زولبیا و بامیه خانگی مضر نیست
کم نیستند افرادی که به بهانه سالم بودن زولبیا و بامیه خانگی، خودشان دست به کار می شوند و این شیرینی را درست می کنند. بدون شک وقتی در تهیه زولبیا و بامیه از روغن مخصوص سرخ کردنی و ماست پاستوریزه و مقدار کمتری شکر استفاده شود، مضرات کاهش می یابد و حداقل احتمال سرطان زایی آن کمتر می شود، اما خطر بروز اضافه وزن و حتی دیابت (بویژه برای افرادی که زمینه ژنتیک دارند) همچنان بر قوت خود باقی است.




منبع : http://jamejamonline.ir/sara/28579979257...B%8C%D9%87

#ماه رمضان#زولبیا و بامیه